Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Η συντεχνία των ΑΠΕτζηδων , σήμερα .


           Οι χιλιάδες Έλληνες που έχουν διαφορετική αντίληψη  και  άλλη γνώμη, για τις ανεμογεννήτριες και γενικά τις ΑΠΕ , δυστυχώς δεν έχουν και πολλούς τρόπους να εκφράσουν την αντίθεση τους , αφού δεν διαθέτουν ''κανάλια'' , εφημερίδες και γνωστές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο .
Οι απλοί πολίτες είναι και ήταν πάντα εκτός ''συστήματος''.
 Δεν έχουν πρόσβαση στα '' κέντρα εξουσίας '', δεν μπορούν να δουν τον υπουργό ενέργειας , τον πρόεδρο της ΡΑΕ η του ΛΑΓΗΕ , τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα , τον Φουχτελ  κλπ  ,   για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την πολιτική της ''πράσινης απάτης''.
Το πολύ πολύ να συμμετέχουν σε κάποιες συζητήσεις η ημερίδες εναντίον των ΑΠΕ , που και αυτές οργανώνονται πάλι από ανεξάρτητες ομάδες πολιτών.
Αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην χώρα μας ,τα τελευταία χρόνια ,  οργανώθηκαν στην Τήνο και στην Άνδρο ,  επιστημονικές  ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών για τις αρνητικές συνέπειες των αιολικών . Η εξαιρετική απήχηση που είχαν στους πολίτες , φαίνεται οτι ενόχλησε κάποιους.
Φτάνει πια η  καθημερινή  πράσινη προπαγάνδα των τηλεοπτικών σταθμών , χαμηλής ποιότητας όπως ο ΣΚΑΙ ΤV  , που έχει εργολαβικά και υποκριτικά το μονοπώλιο δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος , προωθώντας τα πανάκριβα και άχρηστα συστήματα ΑΠΕ των πολυεθνικών  σε βάρος των καταναλωτών.

 
Το « Παιδί του ανέμου» και άνθρωπος των ΑΠΕ , ο  Γ. Τσιπουρίδης την αντίθετη άποψη , την χαρακτήρισε σαν ένα '' Ένα κλειστό ελεγχόμενο σύστημα παραμέτρων''.
 Αστειότητες , που δείχνουν τον πανικό του και την ανησυχία του .
          Για τον   πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ , Γ. Τσιπουρίδη και σημερινό  πρόεδρο της συντεχνίας των αιολικών επιχειρηματιών   ΕΛΕΤΑΕΝ     (  Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας )  , όλες οι πόρτες επικοινωνίας είναι ανοιχτές,  για τους γνωστούς λόγους .   .
 Η συντεχνία τους πράγματι διαθέτει   ''Ένα κλειστό ελεγχόμενο σύστημα παραμέτρων''.
 Ο κος , εξαιρετικά δραστήριος και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τα μεγάλα οικονομικά  συμφέροντα των αφεντικών του,  τα οποία δυστυχώς είναι πολύ διαφορετικά από τα συμφέροντα των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Φωνάζει γιατί θέλει να αυξηθούν οι πωλήσεις και τα κερδη  ΑΠΕ των αφεντικών του , αγνοεί όμως ηθελημένα ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει και ότι οι πολίτες είναι καταχρεωμένοι , απαισιόδοξοι και απελπισμένοι .
    Αυτός έχει πάντα ένα  βήμα,  για να μιλάει και να γράφει δημοσίως , φυσικά με  κατ' επίφαση επιστημονικά   άρθρα , υπέρ των αιολικών και της πράσινης ανάπτυξης ( άπατη του κερατά είναι ), χωρίς αντίλογο , αφού κανείς απο τους παραπάνω  δεν διαφωνεί μαζί του  και  όλοι μαζί αποτελούν το ίδιο ισχυρό λόμπι , ( την οικονομικά εύρωστη συντεχνία ΑΠΕτζηδων  ).
     Το τελευταίο     ΕΔΩ  με τίτλο ''Στηριξτε την αιολική ελπιδα'' ,  όπου γράφει,
    ''.. οτι προσφάτως είδαμε να αναβιώνουν οι ανησυχίες μερίδας των κατοίκων της ταλαιπωρημένης αυτής χώρας, αναφορικά με τις βλάβες που προκαλούν οι ανεμογεννήτριες στο περιβάλλον, στο οικοσύστημα, στα ζώα, στα πτηνά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων κλπ  ''.
     Ανησυχούν  οι ΑΠΕτζηδες , επειδή νιώθουν οτι ο κόσμος είναι πλέον ενημερωμένος καλύτερα σχετικά με την ''πρασινη απατη'' και την κλοπή εισοδημάτων φτωχών ανθρώπων ,  αλλά και το κύμα ενάντια στα αιολικά έχει πλέον αρχίσει να γίνεται ΄΄τσουναμι'' που θα τους πνίξει.
     Με κάθε τρόπο ασκούν πιέσεις παντού . Στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ   Γ.Μανιατη     ΕΔΩ    ( αυτός δεν θέλει και πολύ ) για να συνεχιστούν οι κρατικές ενισχύσεις στους αιολικούς .
 Μάλιστα του ζητάνε
''την ενεργό προσπάθειά του στα επερχόμενα Συμβούλια Υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΕΕ, για την υιοθέτηση από την Ε.Ε. δεσμευτικών και φιλόδοξων στόχων''  !!!.
Σαν στημένο φαίνεται το τελευταίο.
      Βέβαια ο υπουργός  δήλωσε  πονηρά  οτι  
 '' οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παραμένουν ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής ως μια εγχώρια και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας που η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει συμβάλλοντας έτσι και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, επιδεινώνεται .    ??? '',    για να τα ακούσει ο Φουχτελ και να ηρεμήσει.
      Έτσι πορεύονται λοιπόν σε αγαστή συνεργασία και εν μέσω κρίσης, , όλοι οι παράγοντες της ''πράσινης προπαγάνδας''
Όλοι είναι ευχαριστημένοι και πίνουν  στην υγεία των κορόιδων.
    Όταν οι πρόσφατες  αποφάσεις της Κομισιον , για κατάργηση των επιδοτήσεων ( feed-in tariffs)  κλπ  , θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα  της ΕΛΕΤΑΕΝ , βάζουν τον Γ. Τσιπουριδη να στέλνει επιστολές διαμαρτυρίας στον υπουργό , ΕΔΩ       αφού πρώτα τις διοχετεύουν στα ''  δικα''  τους  ΜΜΕ και στο διαδίκτυο .
     Εκβιαστικά ζητούν και απαιτούν  
 ''  η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί  και να απορρίψει πολιτικά την ουσία των ρυθμίσεων της Γενικής Διεύθυνσης  Ανταγωνισμού της Κομισιον ''.
     Τέλος  υπενθυμίζουν στον ''ξεχασιαρη'' υπουργό Γ.  Μανιατη οτι 
'' ...για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας απαιτούνται σαφείς, δεσμευτικοί και φιλόδοξοι στόχοι για το 2030, κάτι που μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποτύχει να θεσπίσει ''.
 
Σχεδιάζουν και απαιτούν θρασύτατα , την εφαρμογή μιας  πολιτικής , ανάλογης με τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος .
       Δηλώνει υπέρμαχος  της ανάπτυξης της εθνικής μας  οικονομίας,(  9 δις έχουμε ''πετάξει'' μέχρι τώρα για άχρηστες ΑΠΕ ),  ο  Τσιπουριδης και πάλι με νέα  μακροσκελέστατη επιστολή στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο , επιχειρηματολογεί      ΕΔΩ      υπέρ των ΑΠΕ και των συμφερόντων των αφεντικών του.
     Οι ΑΠΕ μας λέγει είναι  '' επενδυτικές ευκαιρίες ( για αυτούς που τις βάζουν και βουτάνε τις επιδοτήσεις ) που μπορεί  να φέρουν ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνικό πλεόνασμα''.
 Αγνοώντας ηθελημένα την σημερινή οικονομική κρίση , την φτώχεια και τα τεράστια χρέη της χώρας στους δανειστές , θεωρεί οτι οι πανάκριβες ΑΠΕ αποτελούν  ''μια διακριτή αναπτυξιακή επιλογή   ''  και οτι είναι  ένας  '' μύθος οι  ακριβές και κρατικά επιδοτούμενες Α.Π.Ε ''.  Χάθηκε η σοβαρότητα !!!.
    Γράφει οτι οι ΑΠΕ είναι οικονομικά ανταγωνιστικές .  Για γέλια .. ( 210 ευρώ , μέση τιμή, κοστίζει η Μεγαβατωρα ΑΠΕ και 40 ευρω η Μεγαβατωρα της σημερινής  ΔΕΗ ).        Πηγή ΛΑΓΗΕ.
     Τα νησιά μας κε, χρειάζονται διασυνδέσεις με το ηπειρωτικό δίκτυο και φυσικά δεν χρειάζονται  τις ΑΠΕ .   Σκοπίμως τα  μπερδεύεις   κε  . Μην κοροϊδεύεται τον κόσμο.
 Οι διασυνδέσεις των νησιών κοστίζουν πολύ  ακριβά και η Ελλάδα έχει πάρα πολλά και απομακρυσμένα νησιά , μικρά και μεγάλα με μικρή η μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρισμού.
 Οι διασυνδέσεις των νησιών φυσικά και έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια ,  για δυο βασικούς λόγους .
Οικονομία Κλίμακος  από την καύση πετρελαίου και δεύτερον απρόσκοπτη και συνεχής τροφοδοσία με φθηνό ρεύμα από το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ  .
     Εμείς  ζητάμε διασυνδέσεις για ηλεκτρική τροφοδοσία των νησιών , από το ηπειρωτικό δίκτυο  και εσείς θελε τε διασυνδέσεις  για μεταφορά ρεύματος των ΑΠΕ και πώληση , προς το ηπειρωτικό δίκτυο.
    Εσείς   ψευδέστατα λέτε οτι θα βάλετε ανεμογεννήτριες στα νησιά ( που θα πληρώσουμε εμείς ) , για να τους εξασφαλίσετε επάρκεια ηλεκτρ.ρεύματος ( μέγα ψέμα ) και αποκρύπτεται ότι άπλα θελετε να ''εκμεταλευτειτε'' το αιολικό δυναμικό των νησιών , άλλα παράλληλα να χρησιμοποιείτε την διασύνδεση για το δικό σας κέρδος , που είναι να πουλάτε την όποια παραγόμενη ενέργεια στα νησιά , στο ηπειρωτικό σύστημα .

       Με την χυδαία νομοθεσία που επιβάλλει στους διαχειριστές δικτύων ( ΛΑΔΗΕ,ΑΔΜΗΕ ) να αγοράζουν ολόκληρη την πανάκριβη παράγωγη ρεύματος ΑΠΕ  κατά..... προτεραιότητα.

      Κοροϊδεύετε  !!!  Αυτό άλλωστε που επιβεβαιώνει τα παραπάνω είναι ότι σε κανένα μικρο και μη διασυνδεδεμένο νησί , δεν έχετε κκ της ΕΛΕΤΑΕΝ ανεμογεννήτριες . Γιατί άραγε?
Και για να μην ξεχνιόμαστε .
     Όσες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά να βάλετε στην Άνδρο  στο Αγαθονησι  την Σίκινο  , κλπ, , ποτέ δεν θα μπορέσετε να ηλεκτροφωτίσετε για 365 μέρες και 24 ώρες καθημερινά ενα σχολείο του νησιού.  Ποτέ !!!
     Δεν μπορείτε να ηλεκτροδοτήσετε δίκτυα , να  εξοικονομήσετε ορυκτά καύσιμα , ούτε  να μειώσετε εκπομπές CO2.  Υπάρχετε μόνο για τα σίγουρα κέρδη των κρατικών επιδοτήσεων και μόνον, κέρδη που δυστυχώς τα πληρώνουν οι καταναλωτές  ( ΕΤΜΕΑΡ , ΕΡΤ,κλπ )  με το ζόρι.
     Τίποτα από τις ΑΠΕ δεν κατασκευάζεται πια στην χώρα μας , όπως ψευδέστατα αναφέρει ο Τσιπουρίδης , εκτός από τα μπετά και ίσως τους φράχτες. Τα πάντα εισάγονται κυρίως από την Γερμανία και θα πληρωθούν μακροπρόθεσμα από τους δυστυχείς καταναλωτές ,μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
     Τα  περί '' μεγάλης εθνικής προστιθέμενης άξιας από ΑΠΕ είναι παραμύθια της Χαλιμας.
 Ούτε ένας μόνιμα εργαζόμενος δεν υπάρχει στις μονάδες ΑΠΕ και να αφήσετε στην άκρη τα ψέματα , οτι δήθεν μειώνετε την ανεργία.
Όλοι γνωρίζουν πλέον οτι οι ΑΠΕ καταστρέφουν ανεπανόρθωτα , τα τοπία και το περιβάλλον.
     Γράφει οτι οι ΑΠΕ     ''  Προσφέρονται ως επενδυτική επιλογή σε εισοδήματα όλων των τάξεων µε αποτέλεσμα τη διάχυση της ανάπτυξης σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.''  Το αφήνουμε ασχολίαστο γιατί δεν έχει νόημα κανένας σχολιασμός της μπουρδολογιας του.
      Γράφει οτι οι ΑΠΕ    ''   φυσικά  προστατεύουν  το  περιβάλλον,  εξοικονομούν   εκπομπές   των  αερίων του   θερμοκηπίου   και   αντιμετωπίζουν   αποτελεσματικά  την  κλιματική αλλαγή ''.
και ..........θα μας προστατέψουν απο το ιο Εμπολα !!
    Γιατί κε αποκρύβεται το γεγονός οτι οι ΑΠΕ σας , για να υπάρχουν και να λειτουργούν , απαιτείται η υποχρεωτική  και αναλόγου ισχύος  εφεδρική λειτουργία εργοστάσιων που λειτουργούν με εισαγόμενο , πανάκριβο και οχι πάντα διαθέσιμο φυσικό αέριο .
    Αν κόψει φέτος τον χειμώνα την παροχή φυσικού αέριου η Ρωσία , από που θα προκύψει η αναγκαία επάρκεια ηλεκτρ.φορτίων ???
   Μήπως  θα το καλύψουν οι ανίκανες να ηλεκτροδοτησουν ένα σχολείο , ΑΠΕ.???
Φέρατε στη χώρα μας ,το πανάκριβο φυσικό αέριο στη ηλεκτροπαραγωγή , με απόδοση κάτω απο 50%  και  οι ιδιόκτητες ΑΠΕ ( μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ) , είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο.
 Οι ίδιοι γνωστοί βαρόνοι της ενέργειας , που παίρνουν , επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τις ΑΠΕ που κατέχουν ,παίρνουν ταυτόχρονα  ΑΔΙ και ΜΑΜΚ για τα εργοστάσια τους με φυσικό αέριο .

       Γράφει ο κος οτι ....''  Τα μακροοικονομικά οφέλη στην Εθνική Οικονομία που προκύπτουν από τις επενδύσεις αυτές, μπορούν εύκολα να εκτιμηθούν (Όφελος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών λόγω μειωμένης εισαγωγής καυσίμων, Εξοικονόμηση δαπανών αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής CO2, αύξηση Α.Ε.Π., Όφελος στο εμπορικό ισοζύγιο, Όφελος στο Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης, Όφελος στο Δημόσιο Χρέος, Ετήσιο Μέρισμα στις τοπικές κοινωνίες, Μείωση πληρωμών στις Ημερήσια Αγορά Η.Ε., Μείωση του μέσου κόστους Ηλεκτροπαραγωγής).''

  Δηλαδή προκαλεί την κοινή λογική με ψευδή , παπαρολογίες , αοριστολογίες και έωλα επιχειρήματα . Φυσικά  του  είναι αδύνατον  να μιλήσει συγκεκριμένα .
        Αφού κε όπως λέτε ..... ''Μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι έχουν συνολικά επενδυθεί στις ΑΠΕ  περίπου 9 δις ευρώ'' .
Αφού ξοδεψαμε το τεράστιο ποσό των 9 δις για ΑΠΕ , τι κερδίσαμε κε ''Γιε του ανεμου'' !!!! .

       Εμείς ξέρουμε καλα οτι λέτε παραμύθια  και παπαριες , αρα  φυσικά δεν μπορείτε να μας πείτε οτι τα λεφτά αυτά πήγαν σε τσέπες με ονοματεπώνυμο.
      Πείτε μας με απλά λόγια ποσά χρήματα κερδίσαμε απο την μειωμένη εισαγωγή καυσίμων ??? 


      Πείτε μας πόσα χρήματα κερδίσαμε απο  ''Εξοικονόμηση δαπανών αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής CO2''  ??? . Εμείς πληροφορούμε υπεύθυνα τους αναγνώστες μας  οτι το χρηματιστήριο ρύπων που αναφέρει ο κος  , έχει καταρρεύσει  σε όλη την Ευρώπη πριν από δυο χρόνια .


      Πείτε μας πόση είναι αύξηση στο  ΑΕΠ  , στο εμπορικό ισοζύγιο και το όφελος στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ,  λόγω ΑΠΕ  ???.

       Πείτε μας ποια είναι η μείωση του κόστους Ηλεκτροπαραγωγης ???  ( καλά αυτό το τελευταίο.!!!!........)
Χάσατε την λογική και το μέτρο.
     Και αν διαφωνείτε με όλα τα παραπάνω κκ Τσιπουριδη και  ΑΠΕτζηδες , σας προκαλούμε να μας το αποδείξετε ,  ''επιστημονικά ''  μια και είστε ειδικοί επιστήμονες  στα παραμύθια!!


                                                                                                                                             Γ.Β.Μ.