Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Η Ελληνική τραγωδία .


Σοβαρευτείτε επιτέλους  .
 Ψηφίστε μαζί τον  νέο Πρόεδρο και ορίστε από κοινού ημερομηνία νέων εκλογών.
                                                                                                                              ''Κοινή λογική '' .

    Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες και οι πολιτικοί μας αδυνατούν να συμφωνήσουν ακόμα και στα αυτονόητα , παρόλο που όλοι τους βλέπουν  την επερχόμενη καταστροφή.

      Η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με τραυματισμένο ζώο , που μάχεται να ξεφύγει από τις υαινες  που τραβάνε με μανία τις σάρκες του.
      Και όμως , όπως θα δούμε πιο κάτω  , τα οργανωμένα συμφέροντα και οι συντεχνίες της ''πράσινης απάτης'' , που τόσα χρόνια διαβιουν παρασιτικά σε βάρος των Ελλήνων πολιτών,  συνεχώς ζητάνε η μάλλον απαιτούν, την υστάτη αυτή ώρα ,  νέα ( δανεικά )κεφάλαια , που φυσικά  δεν υπάρχουν , αλλά και αν ακόμα υπήρχαν θα έπρεπε να διατεθούν υπέρ των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας , η έστω  σε κάποιες πραγματικά παραγωγικές επενδύσεις.

                                           

  Η δημοκρατική ελευθερία,  μας δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της διαφωνίας . Δημόσια και επώνυμα στο SAGINI3   , γράφουμε   την άποψη μας για την ''πράσινη απάτη'', που για εμάς , αλλά και πολλούς άλλους , είναι το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο  των τελευταίων δεκαετιών παγκοσμίως , που υποστηρίζεται από συγκεκριμένα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.    
Η    ''πράσινη απάτη'' είναι μια καλά οργανωμένη ληστεία , σε βάρος των οικονομιών των κρατών , που στερεί πολύτιμα κεφάλαια από τους πολίτες και την ευημερία τους .
     Με πρόσχημα την δήθεν επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη , από την ''κλιματική αλλαγη'' , επενδύονται  δισεκατομμύρια σε άχρηστες τεχνολογίες που δήθεν θα μειώσουν τις εκπομπές ρύπων όπως το CO2 , στην ατμόσφαιρα.
Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι το CO2 δεν είναι ρύπος στη φύση , αφού από αυτό ''τρέφονται'' και αναπτύσσονται τα φυτά και τα δάση όλης της Γης.
     Όμως δυστυχώς για τους τρομοκράτες του κλίματος , δεν την είδαμε  ακόμα  την τρομακτική  ''κλιματική αλλαγη'' , τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια , ούτε μειώθηκαν οι εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα από την χρήση των πανάκριβων ΑΠΕ.
Τα τελευταία 4,5 δις χρόνια , το κλίμα του πλανήτη αλλάζει συνεχώς  και  για μεγάλες χρονικές περιόδους ,  αλλά αυτό το αποκρύπτουν οι τρομολαγνοι του κλίματος και προπαγανδιστές της ''πράσινης απάτης''. Τώρα μιλάνε  για ......επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα !!!!
Πάντως η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει αλλάξει την τελευταία 20 ετια .
Δεν αποδείχτηκε ακόμη  επιστημονικά , ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν αλλαγές στο κλίμα και οι απόψεις σοβαρών επιστημόνων διίστανται .
Όμως τα κέρδη των πράσινων απατεώνων είναι τεράστια και φυσικά κάνουν τα πάντα για να τα διατηρήσουν και να τα αυξήσουν.
 Έχουν δυστυχώς , την εξουσία και την ισχύ να επιβάλλουν , την ''πράσινη απάτη '' σε ολόκληρα  κράτη και φυσικά αυτό κάνουν, αφού οι όποιες αντιδράσεις καταστέλλονται άμεσα.
       Ας περιοριστούμε όμως στην Ελλάδα , όπου τα τελευταία χρόνια , επενδύθηκαν πολλά δις ευρώ , σε άχρηστες επιδοτούμενες  τεχνολογίες  μείωσης αέριων ρύπων CO2 κλπ, αφού το πρόσχημα   ήταν η εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία που επέβαλε την προμήθεια αγορά και εγκατάσταση των πάσης φύσεως ΑΠΕ .
      Έγιναν μεγάλα λάθη στον σχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής στη χώρα μας , είτε από ανικανότητα  είτε επειδή οι πολιτικοί μας εκτελούν πιστά τις επιταγές των δανειστών μας , προσβλέποντας στην πολιτική υποστήριξη τους.
       Ένα από τα πλέον φανερά εγκλήματα στην ενεργειακή πολιτική μας , ήταν η χρήση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του εισαγόμενου κυρίως από την Ρωσία πανάκριβου φυσικού αερίου ( κατάλληλο μόνο για οικιακή χρήση , όταν το εισάγεις και δεν το παράγεις ) , που εκτός των άλλων σοβαρών προβλημάτων ,  έχει προκαλέσει την ενεργειακή μας ανασφάλεια και εξάρτηση από το εξωτερικό .    http://sagini3.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html
 Εμπόδιο στα σχέδια των κάθε λογής , πράσινων ΑΠΕτεωνων ήταν εξ αρχής η ΔΕΗ  των υδροηλεκτρικών και του Ελληνικού λιγνίτη.
Ανέθεσαν πριν 5 χρόνια , την διοίκηση της ΔΕΗ σε καθηγητή του ΕΜΠ ειδικό στις .....ΑΠΕ.
Την μεγαλύτερη κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας μας , που εξασφάλιζε στους πολίτες , φθηνό και σταθερό ρεύμα , απο τον Ελληνικό λιγνίτη , τις τελευταίες δεκαετίες  , την ανέθεσαν σε εκφραστή του ευρωπαϊκού αιολικού λόμπι.Τυχαίο ???
Συναίνεσαν και σχεδίασαν τον κατακερματισμό της ΔΕΗ και την πώληση της σε κομμάτια  . http://sagini3.blogspot.gr/2014/07/blog-post_14.html
Έκλεισαν πολύτιμα λιγνιτικα εργοστάσια . Οδήγησαν την ΔΕΗ σε οικονομικό μαρασμό, αφού με νόμο  αγοράζει ακριβά , υποχρεωτικά και με προτεραιότητα ,  το πανάκριβο ρεύμα των ΑΠΕ  σε βάρος της δικής της φθηνής ηλεκτροπαραγωγής .
Έδωσαν και τήρησαν υποσχέσεις εύνοιας , σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες του χώρου .
Ας μην γελιόμαστε , αγαπητοί αναγνώστες .
 Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το  περιβάλλον .
 Τα Γερμανικά ιδρύματα άνοιξαν παραρτήματα προπαγάνδας της Γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα . Ο  Φουχτελ , ο Ραιχενμπαρτ και η παρέα τους  επέβαλαν απολύτως , την Γερμανική οικονομική πολιτική στην χώρα .  http://sagini3.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9.html
       Τα χρήματα του ΕΣΠΑ επιστρέφουν πάλι στην Γερμανία , μέσω ενεργειακών έργων ΑΠΕ και  ''πράσινης αναπτυξης'' .
Γέμισε η χώρα με πρόθυμους  ( βουλευτές , δημάρχους, περιφερειάρχες ) να προωθήσουν και να υπογράψουν έργα ΑΠΕ , προς όφελος των Γερμανών που τους επέβαλαν την θέληση και τις απαιτήσεις τους.   http://sagini3.blogspot.gr/2014/02/blog-post_22.html
 Η χαριστική βολή δόθηκε από τον ΓΑΠ που ανέβηκε στην εξουσία με σημαία την ''πράσινη αναπτυξη'' . Όλοι θυμόμαστε την Μπιρμπιλη και τον Νόμο 3851/2010      , που δυστυχώς τον ψήφισαν όλα τα κόμματα  στη Βουλή.  ( S )
   Το μεγάλο πράσινο φαγοπότι των ΑΠΕ κορυφώθηκε , εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης  και χρεωκοπίας . Τα ''πράσινα δάνεια '' από τις ''πράσινες τραπεζες'' ήταν τα μόνα δάνεια που χορηγούσαν εν μέσω κρίσης.
Οι άδειες για νέες επιδοτούμενες με δανεικά  ΑΠΕ , υπογράφονται σωρηδόν , σε καθεστώς κάθετης πτώσης της κατανάλωσης ρεύματος , λόγω της κρίσης.
Καταστρέφουν και αδιαφορούν για το μοναδικό Ελληνικό περιβάλλον και την γόνιμη αγροτική γη.
 Ο κάθε ''πονηρός'' , έγινε με πράσινα  δάνεια φυσικά , επιδοτουμένος επιχειρηματίας παραγωγός ηλεκτρισμού με φωτοβολταϊκά η με ανεμογεννήτριες .
 Την Μπιρμπίλη , την διαδέχτηκε ο Γ. Παπακωνσταντινου,ο Λιβιερατος και ο σημερινός Γ.Μανιάτης.
Όλοι πρόθυμοι , έκαναν αυτό ακριβώς  το όποιο που η Γερμανική πολιτική απαιτεί.
Νέα έργα ΑΠΕ , πώληση της ΔΕΗ , νέους διαγωνισμούς ενεργειακών προμηθειών με τα λεφτά   του ΕΣΠΑ.
    Η χώρα μας και ειδικά η Ελληνική ύπαιθρος γέμισε σκουπίδια . Δηλαδή με επιδοτούμενες  ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά  . Νέα τζάκια δημιουργήθηκαν στην ενέργεια , ροκανίζοντας τα τεράστια ποσά απο τις επιδοτήσεις που πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής.

Η ταπεινή μας πρόταση . 

Πιστεύουμε ότι στον ενεργειακό τομέα , κατά την τελευταία τετραετία των μνημονίων , οι κυβερνήσεις μας είχαν πολλά και σοβαρά επιχειρήματα ,  να επικαλεστούν στους δανειστές και στη τρόικα ,για αναστολή των έργων ΑΠΕ , ώστε να εξοικονομηθούν τα πολύτιμα και δανεικά κεφάλαια , που σπαταλήθηκαν σε άχρηστα ενεργειακά έργα , αιολικών , φωτοβολταϊκών και άλλων ΑΠΕ.
Τουλάχιστον έπρεπε να εξαιρεθούν τα έργα ΑΠΕ απο τους αναπτυξιακούς νόμους με τους οποίους επιχορηγούνται με ζεστό δανεικό φυσικά χρήμα.  http://sagini3.blogspot.gr/2014/07/39082011.html
     Όλοι γνωρίζουν ότι τα έργα αυτά, δεν  είναι πρώτης προτεραιότητας για την χώρα μας  , ειδικά σε καιρούς χρεωκοπίας , αφού είναι αδρά επιδοτούμενα , επιχορηγούμενα , αντιαναπτυξιακά , απαιτούν νέα πανάκριβα έργα υποδομών για ΑΠΕ, επιβαρύνουν τα υπάρχοντα ηλεκτρικά δίκτυα , απαιτούν εφεδρείες απο φυσικό αέριο    και  τελικά , η όποια τυχαία  ενέργεια παράγουν κοστίζει πανάκριβα στο κράτος και στον προϋπολογισμό  .
 Έφεραν τις τιμές της ενέργειας στα ύψη , με αποτέλεσμα τα τεράστια ελλείμματα , το κλείσιμο πολλών Ελληνικών βιομηχανιών, αλλά και την αδυναμία των απλών καταναλωτών να πληρώσουν τα χαράτσια του ρεύματος . Ακριβή ενέργεια που φέρνει από μόνη της οικονομικό μαρασμο΄.
  
      Σήμερα άλλωστε,  η ΔΕΗ μπορεί άνετα να καλύψει την ζήτηση που παρουσιάζεται εξαιρετικά μειωμένη λόγω της κρίσης. 
Αυτός είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που ποτέ  δεν ήρθε η ανάπτυξη , αλλά η  υποδούλωση και η καταστροφή.( S )
              Το ευνοϊκό πλαίσιο για τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ ,   ενισχύθηκε περαιτερω  το 2010 με τον Ν. 3851 της κυρίας Μπιρμπίλη.
 Οι ΑΠΕ αναβαθμίστηκαν σε έργα .......«υψίστης σημασίας», έτσι ώστε να δεσμεύονται οι Δικαστικές αρχές και να υποχρεώνονται να απορρίπτουν τις προσφυγές. 
Με τις ρυθμίσεις αυτού του νόμου ενισχύεται περαιτέρω το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ σε μια προσπάθεια να φανεί ότι υπερτερεί έναντι κάθε άλλης νομοθετικής διάταξης. 
Μάλιστα ο νόμος επιχειρεί να δεσμεύσει και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, απαγορευοντας ουσιαστικα τις περιοριστικές ρυθμίσεις για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ ,  πέρα απ’ όσα προβλέπονται από το Ειδικό Χωροταξικό. Και ένα παράδειγμα προς αποφυγή  .

       Το μακρύ χέρι της Gasprom και της Ρωσίας στην Ελλάδα , είναι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία του ομίλου Κοπελουζου ,  η  '' Προμηθέας GAS'', μέσω της οποίας η χώρα μας , προμηθεύεται το Ρωσικό φυσικό αέριο .  Η εταιρεία αυτή προβλέπει μείωση τιμών του φυσικού αέριου στην Ελλάδα για το 2015 κατά 35% περίπου.    ΕΔΩ.
Εκτιμάται η  πτώση της κατανάλωσης φυσικού αερίου  έφτασε το  40% τα τελευταία χρόνια  και ότι η Ελληνική αγορά φυσικού αερίου θα περάσει ''πέτρινα χρόνια ''.
      Το εξωφρενικό βέβαια κατά την γνώμη μας , το δήλωσε προχθές , ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑ  Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής, Χρήστος Μπαλάσκας.

 ''  Η επιδότηση είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε μια αύξηση της συνολικής κατανάλωσης, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους για την επέκταση των δικτύων.  Διαφορετικά οι εταιρείες θα μείνουν μικρές και θα λέμε “τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του ''


      Κλασική περίπτωση , διορισμένου από την κυβέρνηση , εμμίσθου αρχηγού της συντεχνίας αεριάδων ,

 Τον ρωτάμε .
Ποιος θα κερδίσει από την αύξηση της κατανάλωσης κε γενικέ της ΔΕΠΑ ? Μήπως η αγορά που είναι νεκρή ?
Ποιος θα πληρώσει τις νέες επιδοτήσεις στο αέριο , που ζητάτε κε γενικέ της ΔΕΠΑ  ?
Πληρώνουν σήμερα τα γνωστά υποζύγια,  επιδοτήσεις για τις ΑΠΕ και τα ελλείμματα του ΛΑΓΗΕ δεν λένε να σταματήσουν . Το γνωρίζετε αυτό κε γενικέ της ΔΕΠΑ ?
Ζητάτε και μάλιστα δημοσίως να επιδοτηθεί  (με δανεικά φυσικά) , η κατανάλωση φυσικού αερίου απο το χρεοκοπημένο κράτος ?    Κρατικοδίαιτη   Σοβιετια  επιθυμείτε κε ?.
Δηλαδή  προτείνει ο κος αυτος , να πληρώνει το κράτος τα κέρδη των ιδιωτών ?

Κάποιος πρέπει να σας οδηγήσει σπίτι κε  και γρήγορα μάλιστα.