Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ?








    
                                Αρθρο του Σ.Αλεξανδρή                                                                              


          Είναι καιρός να αποφασισθεί από την νέα κυβέρνηση του Σύριζα η διαγραφή από τον τίτλο του υπουργείου ΥΠΕΚΑ, ο ανόητος 'ορος “& Κλιματικής Αλλαγής” που καθιέρωσε ο ΓΑΠ & η Μπιρμπίλη. (όχι τυχαία βέβαια) [1].
      Ο όρος «Κλιματική Αλλαγή» υπάρχει σε όλο τον πλανήτη μόνο στα Υπουργεία περιβάλλοντος της Ινδίας του Πακιστάν και της Δανίας! Για την Δανία βέβαια υπάρχει λόγος που ακούει στο όνομα Connie Hedegaard. Για την Ινδία ίσως ο λόγος βρίσκεται στο όνομα  Rajendra Pachauri. 
Όσο για την Ελλάδα και το Πακιστάν, η ύπαρξη του όρου μάλλον οφείλεται στην πολιτική οσφυοκαμψία» των μέχρι χθες (ελπίζω) κυβερνώντων. 
Αναρωτιέται αν κανείς μέχρι τώρα από τους σύμβουλους αυτών των κυβερνήσεων έχει αντιληφθεί στοιχειωδώς ότι ο όρος “Περιβάλλον” εμπεριέχει και την έννοια του κλίματος.
 Ελπίζω ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα σταματήσει την διεθνή έκθεση της Χώρας μας.  

      Η χρήση του όρου «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»  τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον κύριο μοχλό ενός καλά οργανωμένου κεφαλαιοκρατικού τραπεζικού μηχανισμού είσπραξης και δανεισμού των  υπερχρεωμένων χωρών, με την καθοδήγηση των Βρυξελλών.
      Πόσο τυχαίο λοιπόν θα μπορούσε να θεωρηθεί για παράδειγμα, το ότι η GOLDMAN SACHS [2] αναγνωρίζει την επιστημονική συναίνεση με επικεφαλής την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Αλλαγή του Κλίματος, ισχυριζόμενη ότι η «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»  είναι μια πραγματικότητα και ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την αύξηση των συγκεντρώσεων των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα της γης.              
Οπως αναφέρει : Πιστεύουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα και συνδέεται με άλλα σημαντικά θέματα όπως η οικονομική μεγέθυνση και ανάπτυξη, τη μείωση της φτώχειας, η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκή ενεργειακό εφοδιασμό. Πώς οι κυβερνήσεις και οι κοινωνίες επιλέγουν τον τρόπο για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος που θα επηρεάσει ριζικά τη την ζωή τους στις σημερινές και μελλοντικές γενιές . Η Goldman Sachs είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για την απειλή στο φυσικό μας περιβάλλον, στον άνθρωπο και την οικονομία ,  από την αλλαγή του κλίματος και πιστεύει ότι απαιτεί την επείγουσα προσοχή της και της δράσης από τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και την κοινωνία των πολιτών για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου … Αναγνωρίζουμε ότι, ως παγκόσμια εταιρεία θα έχουμε αντίκτυπο στο περιβάλλον μέσω των αγαθών που αγοράζουμε…

…. Θα εξακολουθούμε  να ενεργούμε ως ειδικοί διαπραγματευτές στις εμπορικές συναλλαγές εκπομπών, τα παράγωγα καιρού, τα πιστοποιητικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RECs) και άλλα σχετικά με το κλίμα βασικά προϊόντα, και να αναζητήσει τρόπους για να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης των αγορών αυτών.
       Ιδρύοντας τις αγορές αυτές μέσω των οποίων αυτά τα προϊόντα μπορούν εύκολα να διακινούνται, θα επιτραπεί  μεγαλύτερη ρευστότητα των αγορών. Αυτό με τη σειρά του βοηθά τους πελάτες μας να διαχειρίζονται τους κινδύνους, όπως τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, πιο αποτελεσματικά και να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με το χαμηλότερο κόστος…».

     Η Goldman Sachs λαμβάνει βραβεία σε διάφορες  κατηγορίες δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και του περιβάλλοντος. 
Το 2014 ήταν στην 5η θέση στην λίστα των 20 πιο «πράσινων τραπεζών στο κόσμο»[3].

Λέτε ότι όλοι αυτοί να εμφανίζονται .....αφιλοκερδώς , ως "πράσινοι" προστάτες και σωτήρες του πλανήτη?

    
      Θαυμάστε τον μέντορα των αγορών, Alessio Rastani http://www.leadingtrader.com/alessio-rastani/ , σε παλαιά συνέντευξη στο BBC :...... “ …Οι κυβερνήσεις δεν κυβερνούν τον κόσμο! …H Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο!  Η Goldman Sachs δεν ενδιαφέρεται για το πακέτο διάσωσης … Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος να μάθει είναι πώς να βγάζει χρήματα από τις αγορές που βουλιάζουν!


Δείτε αυτό το εξαιρετικό βίντεο με τον Alessio Rastani  .Εχει Ελληνικούς υπότιτλους !!!    https://www.youtube.com/watch?v=wM71fjivEt8








[1] Σύμβουλοι της υπουργού ή επιχειρηματίες; http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=204483








1 σχόλιο:

  1. Αποκλειστικό - στα €350 εκ. είχαν καθορίσει το τίμημα πώλησης του ΑΔΜΗΕ !


    http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2015/01/350.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ