Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στο Παρίσι και συμμετέχει, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande, σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή !


                                        
                                       ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (1964-2014)

                 ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ 

Γράφει ο Σταύρος Αλεξανδρής

        Ο πιο εύκολος και έξυπνος τρόπος να περάσεις το «μήνυμα» στην μάζα είναι μέσα από την θρησκεία!
    Αυτό εφαρμόζουν οι «παγκόσμιοι διαχειριστές» της ζωής μας.
    Δεν θα είναι παράξενο σε λίγο να δούμε και την Διεθνοποίηση – Ενοποίηση των εκκλησιών, για χάριν της «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»
      Ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Παρίσι ως προσκεκλημένος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για την συμμετοχή του στο συνέδριο της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι.
     Απευθυνόμενος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στους . . . «ΠΛΕΟΝ Ειδικούς» επιστήμονες (εδώ γελάμε):
του Πρόεδρου Φρανσουά Ολλάντ, της Αυτού Υψηλότητας Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, του πρώην Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, του Πρόεδρου της Οικονομικής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Επιτροπής (ESEC), Jean-Paul Delevoye, και τον Ειδικό (Super ειδικό) απεσταλμένο του Προέδρου της Δημοκρατίας για την προστασία του πλανήτη, Nicolas Hulot, καταλήγοντας Εξοχότατοι, Διακεκριμένοι εκπρόσωποι των θρησκειών… και αναφέρει συνοπτικά:
    -Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θυμόμαστε την επείγουσα ανάγκη για παγκόσμια δικαιοσύνη, και για μια παγκόσμια οικονομική και τεχνολογική αλληλεγγύη. (του ξέφυγε η παγκόσμια διακυβέρνηση)
    -Παρομοίασε τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής με τον Άπιστο Θωμά.
    -Θα μπορούσαμε να δούμε με τα μάτια μας, τις καταστροφικές συνέπειες των κλιματικών αλλαγών που αφορούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, κυρίως στην Ασία.
    -Το καθήκον της εκκλησίας είναι να προστατεύσουν το περιβάλλον από τον κακό εγωισμό της ανθρωπότητας.
     - Οι επιστήμονες τονίζουν ακούραστα την ανάγκη για μια ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, προκειμένου να μειωθούν οι ρυπογόνες δραστηριότητες που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή.
    -Η αίσθηση της συμμετοχής των θρησκειών σε αυτήν την κρίσιμη μάχη για τη σωτηρία του πλανήτη μας είναι τριπλός: να εκπαιδεύσει, να μετατρέψει και να δοξάσει (το αποκορύφωμα του σκοταδισμού).
     -Έτσι, τα επιστημονικά στοιχεία για τη βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή, την αύξηση της φτώχειας και της αδικίας του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των τροφίμων, κλπ, να ολοκληρωθεί η θεολογική όραση, συχνά στατική, ενός κόσμου σε διαρκή αλλαγή.
   (Αν δεν σας θυμίζει κάτι διαβάστε την παγκόσμια διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών UNEP–Agenda 21)
-το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει αποδεχθεί μόνο την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως ημέρα προσευχής για το περιβάλλον, αλλά επίσης οργανώνει σεμινάρια και διασκέψεις κορυφής φέρνοντας μαζί τους θεολόγους και επιστήμονες να συζητήσουν (αυτό είναι κορυφαίο )


          ΥΓ . Προτείνω λοιπόν όλες οι νέες επιστημονικές εργασίες που αφορούν περιβάλλον, βιοποικιλότητα, οικολογία και ότι σχετικό, να υποβάλλονται στο Πατριαρχείο ή στο Βατικανό για review. Είμαι σίγουρος; oτι θα ενταχθείτε σε υψηλό Impact Factor

                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                  

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ............ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ    !!!!


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στο Παρίσι και συμμετέχει, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande, σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή (Sommet des consciences pour le climat).

     Ο Πατριάρχης παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, προς τιμήν των συνέδρων.
Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν ο πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς, ο Πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande είχε προσκαλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε ένα αντίστοιχο συνέδριο στις Φιλιππίνες, τον περασμένο Φεβρουάριο. 
Τον Πατριάρχη συνοδεύουν: ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Ανδρέας και ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Χρυσαυγής.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τον χαιρετισμό του Πατριάρχου στο συνέδριο στα γαλλικά.

 http://fanarion.blogspot.gr/2015/07/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ