Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τερατουργήματα - Siemens Builds the World's Largest Rotor Blade

    
 Η ανάπτυξη που περιμένουμε όλοι .
Φυσικά  SIEMENS  .  Έρχονται  στην Ελλάδα απο Γερμανία , με το νέο μνημόνιο . 
Θα πάρουμε νέα δάνεια για να τις αποκτήσουμε !!!!!!


Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σκάνδαλο με τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο. Δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου .


                                                        
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΕ κλεφτες
           Την Πέμπτη, 30 Απριλίου, έγινε στο Δημαρχείο Άνδρου Δημοτικό Συμβούλιο  , όπου συζητήθηκαν επείγοντα και σοβαρά θέματα , οικονομικού ενδιαφέροντος .

         Εκεί αποκαλύφθηκε το  μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με τις ενοικιάσεις μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων,  στην περιοχή Κορθίου απο τον τέως Δήμο Κορθίου .

    Πολλές φορές στο παρελθόν αναφερθήκαμε στο σκάνδαλο αυτό  μέσα από το   SAGINI3    .

Διαβάστε εδώ τις καταγγελίες μας απο το 2013 !!!
http://sagini3.blogspot.gr/2013/11/blog-post_14.html


     Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά . Επι Δημαρχίας Ι.Γλυνου στον τέως Δήμο Κορθιου Άνδρου , συνετάγησαν απο το 2001 παρακαλώ , πολλά επίσημα συμβόλαια στον Συμβολαιογράφο Κορθίου , μεταξύ του Δήμου Κορθιου και ιδιωτών ιδιοκτητών αγροτικής γης . Τα συμβόλαια αυτά αφορούσαν την μακρόχρονη μίσθωση και παραχώρηση μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων αγροτικής γης , στο Δήμο Κορθιου  , έναντι μηνιαίου μισθώματος . Στα συμβόλαια αυτα οι ιδιόκτητες , εξουσιοδοτούσαν τον Δήμο Κορθιου να επινοικιασει την γη τους σε εταιρείες αιολικής ενέργειας , που τυχόν θα έδειχναν ενδιαφέρον να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες  μέσα στις ιδιοκτησίες τους  . 

Τα οικονομικά δικαιώματα της όποιας επινοικιασης δεν θα αφορούσαν τους ιδιόκτητες αλλά τον ....Δήμο Κορθιου!!!! . 
   Σημειώνουμε οτι οι εκτάσεις αυτές είχαν ''επιλεγει'' από ανθρώπους του Δήμου  , με βάση το υψηλό  αιολικό δυναμικό τους  και έτσι οι ΑΠΕ τεωνες ''επενδυτες'' αλλά και οι ''ανθρωποι τους'' , θα είχαν εξασφαλίσει τα κέρδη τους . 
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τον τρόπο που έγινε η επιλογή των εκτάσεων .  
 Σε μια σχετικά φτωχή περιοχή του νησιού μας , ήταν λογικό όλοι οι ιδιοκτητες εκτάσεων να ενδιαφερθούν και για την δική τους συμμέτοχη στο ''πρόγραμμα του Δήμου '', αφού οι υποσχέσεις εύκολου μελλοντικού πλουτισμού από τις εταιρείες αιολικών , δίνονταν απλόχερα από τους Δημοτικούς άρχοντες ( κοτζαμπάσηδες ) .
 Όλοι ήξεραν άλλα κανείς δεν μιλούσε δυνατά , γιατί ήλπιζε οτι θα είναι ο επόμενος τυχερός.
 Υπήρξε λοιπόν μεγάλη προσφορά γης  , αλλά προκρίθηκαν οι εκτάσεις με ''πολυ αερα'' .
 Αιολικό δυναμικό το λένε !!!.
 Το γελοίο της διαπλοκής και διαφθοράς, είναι οι ιστορίες που σήμερα διηγούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Κορθιου . '' Ερχότανε παραμονές εκλογών ο  χχχχχ και  μοίραζε τα λεφτά για τα νοίκια , λέγοντας , ψηφίστε μας για να εισπράξετε τα λεφτά και του χρόνου απο την παράταξή μας , ....αλλιώς !!!  ''
   Τα χρόνια πέρασαν ,οι επενδυτές δεν τα βρήκαν με τον Δήμο Κορθίου , αλλά τα συμβόλαια υπήρχαν και ειδικά όταν καταργήθηκε ο Δήμος Κορθιου και η Άνδρος έγινε ένας ενιαίος Δήμος ,  νέος δήμαρχος Άνδρου εξελέγξει ο ...Ι.Γλυνος . Ξέχασε όμως να ενημερώσει το νέο Δημοτικό συμβούλιο για τα πεπραγμένα του στο Κορθι , σχετικά με τα παραπάνω συμβόλαια.
 Φτάσαμε λοιπόν στο Δημοτικό συμβούλιο της 30/4/15 του σημερινού Δήμου Άνδρου , με νέο Δήμαρχο και τον Ι.Γλυνο απόντα , αφού η παράταξη του έχασε στις τελευταίες εκλογές.
Φυσικά ποτέ δεν φρόντισαν να εκπληρώσουν,  τις παραπάνω νομικές και οικονομικές  υποχρεώσεις τους .
      Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε επισήμως πλέον στο Δ Σ της 30/4/2015 , όπου  ο συμβολαιογράφος Κορθιου , ( ο ίδιος που συνέταξε τα παραπάνω συμβόλαια )  νομίμως και δικαίως αναζητά  τα χρήματα για το Ταμείο Νομικών , που του οφείλει ο Δήμος Άνδρου , δηλαδή   13.948,99 ευρώ με τον νόμιμο τόκο , από την    1/10/2007  . 
  Σημειώστε , ότι στην απογραφή σύστασης του νέου ενιαίου  Δήμου  Άνδρου , την 1/1/2011  , δεν είχαν συμπεριληφθεί οι σχετικές υποχρεώσεις που αφορούσαν τόσο το Ταμείο Νομικών,  όσο και τα μισθώματα προς τους ιδιοκτήτες - μισθωτές της αγροτικής γης .
    Το χειρότερο ήταν ότι δεν υπάρχουν στα αρχεία του Δήμου οι σχετικές συμβάσεις.  
  Τεράστιο πρόβλημα , αφού  εμπλέκει σε νομικές και  οικονομικές περιπέτειες τον Δήμο, αφού όλοι όσοι νοίκιασαν τις περιουσίες τους στον Δήμο θα απαιτήσουν δικαστικά τα μισθώματα.      
-     Αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση δικηγόρου για την αντιμετώπιση της πρώτης αγωγής εναντίον του Δήμου μας,  από ιδιοκτήτη αγροτικής γης, την οποία είχε μισθώσει  στον τέως Δήμο Κορθίου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών το 2001. 
Η απαίτηση του ιδιώτη προς τον Δήμο ανέρχεται σε 15.943,66 ευρω , με τον νόμιμο τόκο από το 2001.
 Εκκρεμούν οι απαιτήσεις και άλλων είκοσι και πλέον  ιδιωτών, χωρίς κανείς να γνωρίζει ακριβώς την έκταση του σκανδάλου .  Πιστευουμε οτι ηδη εχει ενημερωθει η Εισαγγελεια απο τον σημερινο Δήμαρχο κο Θ.Σουσούδη.






Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Προσφυγές κατά των αδειοδοτήσεων της ΡΑΕ


     Αγαπητοί αναγνώστες , τα τελευταία χρόνια αναζητούμε με επιμονή τεκμηριωμένο αντίλογο στις θέσεις μας μέσα από το  SAGINI3  ,πάντα επώνυμα ,  εναντίον  της  '' πράσινης απάτης''   και στις διάφορες παραλλαγές της , όπως πράσινη ενέργεια ,κλιματική αλλαγή , φαινόμενο θερμοκηπίου  , η θάλασσα και η θερμοκρασία που δήθεν ανεβαίνουν και μας απειλούν  , οι πάγοι λιώνουν , αιολική ενέργεια , φωτοβολταϊκά ,βιομάζα ,βιοντήζελ κλπ,κλπ . Παρακαλείται όποιος πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλλει στον διάλογο αυτό, να επικοινωνήσει , επωνύμως φυσικά , μαζί μας . Ας θέσουμε σαν αρχή  διαλόγου , αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο .Ευχαριστούμε !!!
                                                                                                              Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος


       Οι περισσότεροι που αντιδρούν κατά των αιολικών, αντιδρούν επειδή δεν τους αρέσουν στην γειτονιά τους, και συνήθως προσβάλλουν τις Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, κάτι όχι πολύ δύσκολο εάν οι αντιδράσεις ήταν οργανωμένες και είχαν και πόρους για μελέτες και τεκμηρίωση.
      Όσες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχω δει ήταν "μαϊμούδες" γραμμένες κατά παραγγελία. Δυστυχώς η αντίκρουση των "μαϊμούδων" θέλει τεκμηρίωση.

Θεωρώ ότι και οι εγκρίσεις των αρχικών αδειοδοτήσεων από την ΡΑΕ πάσχουν.

Η ΡΑΕ υποτίθεται ότι εξετάζει

1) Την ...εθνική ασφάλεια. 
      Δεν ξέρω πώς την καταλαβαίνουν στην ΡΑΕ την εθνική ασφάλεια, αλλά κάτι που καταστρέφει κεφάλαιο, μειώνει την ανταγωνιστικότητα και κλείνει την βιομηχανία, μάλλον δουλεύει υπέρ των ...εχθρών του Έθνους.   Η ΡΑΕ της περιόδου 2009-2014 μάλλον έτρεχε για την οικονομική ασφάλεια 3-4 ντόπιων μαυραγοριτών που παριστάνουν τους "επιχειρηματίες".

 2) Την προστασία της δημόσιας υγείας
     Τα αιολικά , πέρα από την όχληση , τους όχι ασήμαντους ρυθμικούς υποήχους, καμιά πυρκαγιά, και να σου πέσει κανένα κομμάτι στο κεφάλι, δεν απειλούν την δημόσια σωματική υγεία. Για ψυχική... δεν ξέρω.

3) Την ασφάλεια του εξοπλισμού του Συστήματος και του Δικτύου.
      3 ή 10 ανεμογεννήτριες δεν απειλούν το Σύστημα και το Δίκτυο. Ομως  1.500 ή 3.000   α/γ απειλούν και παρα-απειλούν. Το Σύστημα χρειάζεται μονάδες ταχείας απόκρισης, που δεν έχει, ή που είναι ακριβές και σπάταλες, συν χρειάζεται αυξημένες απορρίψεις με διασυνδέσεις που δεν έχει ή/και που είναι ακριβές.
 Και ενώ η ΡΑΕ εγκρίνει 3 ή 30 α/γ κάθε φορά , σωρευτικά έχει καταστρέψει το Σύστημα και το Δίκτυο.

4) Την ενεργειακή αποδοτικότητα του έργου.
       Εδώ η ΡΑΕ έχει γίνει συνεργός απατεώνων.  Κάτι είναι ενεργειακά αποδοτικό όταν ηλεκτροδοτεί. Αυτό δεν σημαίνει "πόσα κονόμησε ο ΑΠΕτεώνας από την έγχυση", αλλά πόσες συμβατικές μονάδες υποκαταστάθηκαν, και πόσος λιγνίτης εξοικονομήθηκε, ή πόσο αέριο εξοικονομήθηκε.
 Μηδέν, μηδέν, και άστα να πάνε. Η ίδια η ΡΑΕ το 2012 είπε ότι τα αιολικά δεν υποκαθιστούν μονάδες.  Το πόσα κιλά λιγνίτη έχουν εξοικονομήσει τα 2.000 αιολικά μεγαβάτ, περιμένω να το ανακοινώσει ο Δόκτωρ Ελεταέν για να γελάσω.   Το αέριο?
 Τα αιολικά είναι η πρόφαση για να έχουμε πανάκριβο αέριο στην ηλεκτροδότηση και τα αιολικά δεν είναι παρά πρόσθετη επιδότηση στους ήδη επιδοτούμενους αεριτζήδες μας.
    Τα 2.000 ονομαστικά αιολικά μεγαβάτ είναι ενεργειακά άχρηστα. Κάπου μεταξύ 100% άχρηστα, και 90% άχρηστα, που λέει και ο ΑΔΜΗΕ.
    Επομένως, οι εγκρίσεις της ΡΑΕ δεν έπρεπε να έχουν δοθεί (και αυτοί της ΡΑΕ που υπέγραψαν, από το 2009 και μετά, να ελεγχθούν είτε για βαριά αμέλεια ή δόλο και διαφθορά).
Πριν το 2010, άντε να τους καταλογίσω μόνο ασχετοσύνη. Αλλά το 2010, ήξεραν.

5) Την ωριμότητα του έργου.
 Η ωριμότητα είναι συνώνυμη με πόσους Δημόσιους Υπαλλήλους έχουν λαδώσει οι αιολικοί

6) Η δυνατότητα οικονομικής, επιστημονικής και τεχνικής επάρκειας.
     Εάν επιστημονική επάρκεια είναι ο Δόκτωρ Ελεταέν, η χρεοκοπία μας δεν είναι έκπληξη, αλλά δεν κερδίζεται προσφυγή με αυτό... Η οικονομική επάρκεια όμως... Θα έλεγα ότι κάθε project που βασίζεται σε επιδοτήσεις είναι οικονομικά ανεπαρκές (μια ματιά στις ΒΙΠΕ θα σας πείσει).
       Όσες άδειες έδωσε η ΡΑΕ μετά τον Απρίλιο του 2010 είναι οικονομικά ανεπαρκείς.  Πάω μάρτυρας αν χρειαστεί.

7) Διασφάλιση παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας και προστασίας των πελατών.
      Θα αστειεύονται στην ΡΑΕ...  Οι ΑΠΕτεώνες προστατεύουν πελάτες?

Από το 2010 είναι γνωστό ότι τα αιολικά είναι ενεργειακά ασήμαντα και ατελέσφορα.
 Από τον Απρίλιο του 2010 είχαμε χρεοκοπήσει και η Τραπεζική Κρίση ήταν σε εξέλιξη, οι δε αιολικοί επιχειρηματίες είναι γνωστοί κρατικοδίαιτοι, άρα η οικονομική τους βιωσιμότητα είναι για τα πανηγύρια
Θα μου πείτε ότι αυτοί είναι που λαδώνουν...  Για αυτό ωρίμασαν...
Τα αιολικά που έχουν αδειοδοτηθεί, είναι, σωρευτικά πολύ πιο προβληματικά από ότι είναι ένα-ένα, ή δέκα-δέκα...

Ο δικηγόρος σας δεν θα σας αφήσει να επικαλεστείτε την διαφθορά σαν πρόσθετο λόγο...

ΠΗΓΗ
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html