Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

ΤΟ CO2 ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ


                                            
                                                    
                       
                       
      
    PHYSICIST    Dr.     WLLIAM HAPPER     (Princeton University) ::

 “Όλo αυτό το κλίμα τρόμου είναι ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα" και αυτό είναι πραγματικά μία τρέλα.

HILIGHTS:

-----  "Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος  και ούτε θα προκαλέσει καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη"
-----  Δεν υπάρχει κοινωνικό κόστος του άνθρακα. Το κοινωνικό κόστος του άνθρακα είναι μάλλον αρνητικό.
------ Τα παιδιά δεν πρέπει να βομβαρδίζονται με προπαγάνδα η οποία είναι μεταμφιεσμένη σε επιστήμη.
------  Τουλάχιστον το 90% του φαινομένου του θερμοκηπίου οφείλεται σε υδρατμούς και τα σύννεφα. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένας μικρός παίκτης.
------  Η σημερινή αύξηση της θερμοκρασίας φαίνεται να οφείλεται κυρίως σε φυσικά αίτια και όχι στην αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα.
------  Το όλο θέμα του “hockey-stick” μου θυμίζει την παράθεση του Υπουργείου Πληροφοριών στο μυθιστόρημα του Orwell το 1984 :
 «Αυτός που ελέγχει το παρόν, ελέγχει και το παρελθόν. Αυτός που ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει και το μέλλον».
-----  Ακούγοντας ότι «το CO2 είναι ρύπος» ή ότι « η ατμόσφαιρα δηλητηριάζεται με CO2» ή πάλι, ότι θα πρέπει να μειώσουμε το «αποτύπωμα άνθρακα», φέρνει στο νου μια άλλη Οργουελιανή φράση που αξίζει να επισημανθεί 
“Αν η  σκέψη διαφθείρει την γλώσσα, η γλώσσα μπορεί επίσης να διαφθείρει την σκέψη.”
-----    H εκπνοή μας περιέχει περίπου 4% διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό είναι 40.000ppm, ή περίπου 100 φορές η τρέχουσα ατμοσφαιρική συγκέντρωση (400ppm). Το CO2 είναι απολύτως απαραίτητο για τη ζωή στη γη.
-----   Στα θερμοκήπια οι παραγωγοί χρησιμοποιούν το CO2 ως λίπασμα για να βελτιώσει την υγεία και το ρυθμό ανάπτυξης των φυτών.
-----   Τα φυτά, και η εξέλιξη του ανθρώπου έγινε όταν τα επίπεδα του ατμοσφαιρικού CO2 ήταν περίπου 1000 ppm, επίπεδο πολύ που πιθανότατα δεν θα φτάσει ποτέ από την καύση ορυκτών καυσίμων, και που είναι πολύ πάνω από το τρέχον επίπεδο μας περίπου 380 ppm.
----    Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα επίπεδα του CO2 στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στα υποβρύχια μας όχι μεγαλύτερο από 8000 ppm, περίπου 20 φορές πάνω από τα σημερινά ατμοσφαιρικά επίπεδα !!!.

  http://www.climatedepot.com/2015/06/11/princeton-physicist-dr-will-happer-global-warming-is-a-house-of-cards-a-truly-a-mad-issue/   
   
   Μεταφράστηκε και αναδημοσιεύτηκε από τον
       Dr. Stavros Alexandris