Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Μόνο οι αφελείς και οι αδαείς .....πιστεύουν πιά , οτι μπορούμε να βασιζόμαστε στην αιολική και ηλιακή ενέργεια ?
             To τεράστιο ηλιακό συγκρότημα Ivanpah στην έρημο Mojave . Καλιφόρνια , ΗΠΑ

           Αρχικά ο  Πρόεδρος Ομπάμα , είπε οτι αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα  για το καθαρό ενεργειακό μέλλον της Αμερικής
Το υπουργ. Ενέργειας των ΗΠΑ σπατάλησε  1,6 δις  δολάρια σε εγγυήσεις δανείων, καθώς και  600 εκατομμύρια δολάρια σε εκπτώσεις φόρου. 
      Μιλάμε για το  εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας  Ivanpah , ένα μεγαθήριο που χρησιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες καθρέφτες απλώνονται πάνω από περισσότερα από πέντε τετραγωνικά μίλια της ερήμου Mojave.  
Όλοι οι καθρέπτες  στοχεύουν στις κορυφές των τριών πύργων  υψους 151 μετρων ,  όπου η θερμότητα βράζει νερό σε δεξαμενές που υπάρχουν  εκεί, το οποίο παράγει ατμό που κινεί τουρμπίνες  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας . 
Όμως μετά από όλα αυτά  αποδεικνύεται ότι  το Ivanpah δεν είναι τόσο πεντακάθαρο . 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Press Enterprise in Riverside , Calif . , το  Ivanpah εκπέμπει αρκετό CO2  και  θα "πρέπει να συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα cap-and-trade για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα !!!!!.
 ( δηλαδη να πληρωνει ετησίως το Ivanpah  στο κράτος  , για την ρυπανση που προκαλεί , οπως κανουν ολες οι ΄΄ρυπογονες'' επιχειρήσεις )
       "Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας το  Ivanpah εξέπεμψε  46.000 μετρικούς τόνους CO2.  
Αυτό είναι περίπου όσο εκπέμπει  το Frito Lay (  μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων ) στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια ..Πως είναι δυνατόν? 
 Αποδεικνύεται λοιπόν , ότι η μονάδα Ivanpah χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για να λειτουργήσει !!!.  Πρώτον, καίει φυσικό αέριο για την προθέρμανση του νερού στην κορυφή των τριών πύργων, πριν την ανατολή του ήλιου .
       Στη συνέχεια, η εφημερίδα εξηγεί , « το εργοστάσιο Ivanpah , διαθέτει  βοηθητικούς λέβητες αερίου που λειτουργούν όταν υπάρχει νεφοκαλυψη του ήλιου ». 
Το Ivanpah έχει επίσης μια κακή συνήθεια της ''ψήνει '' τα πουλιά που τυχαίνει να πετούν  κοντά στους πύργους .
 3.500 πουλιά κάηκαν στον  ήλιο της ερήμου  κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του Ivanpah στην ερημο . Για κάποιους λόγους  αυτοί οι θάνατοι πουλιών δεν φαίνεται να εχουν αναστατώσει τους οικολόγους . 
 Διαβάστε περισσότερα στο.... Investors Business Daily:

http://news.investors.com/blogs-capital-hill/101915-776239-ivanpah-solar-plan-emits-greenhouse-gases.htm


                                                                                                                                              


Αποτέλεσμα εικόνας για Alex Epstein
ALEX EPSTEIN  
 Δείτε το βίντεο . Είναι εξαιρετικό !!
 
       Αποτελεί  λύση για το κλίμα και  τα ενεργειακά μας προβλήματα η  «πράσινη» ενέργεια και ιδιαίτερα η αιολική και ηλιακή ?
        Ή μήπως πρέπει να βασιζόμαστε στο φυσικό αέριο, την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα για τις ενεργειακές ανάγκες και τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις μας;  Ο Alex Epstein  απο  το Κέντρο για τη βιομηχανική πρόοδο,  μας εξηγεί στο βίντεο , γιατι η ''πράσινη'' ενέργεια αποτελεί σπατάλη τεραστίων κεφαλαίων και μόνο .

Learn about Alex Epstein's book, "The Moral Case for Fossil Fuels". http://www.moralcaseforfossilfuels.com/
http://industrialprogress.com/about/