Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Οφείλουμε να πολεμήσουμε για μην χάσουμε και εμείς τα πάντα .


.........''Στην ιστορία της Δύσης, όπως και σε όλες τις άλλες ιστορίες, υπάρχουν θηριωδίες και φρικαλεότητες.
        Aλλά όμως μόνον η Δύση δημιούργησε την ικανότητα για εσωτερική αμφισβήτηση ­αμφισβήτηση των ίδιων των θεσμών και των ιδεών της εν ονόματι της λογικής συζήτησης μεταξύ των ανθρώπων, η οποία παραμένει ανοιχτή στο διηνεκές και δεν αναγνωρίζει έσχατο δόγμα.''  
     Κορνήλιος Καστοριάδης                                                                                   
                                                                                                                                                                                
                                 

                                           
                                           


Τώρα οφείλουμε να αποφασίσουμε  όλοι .
     
      Οι χιλιάδες θάνατοι  εκατοντάδων χιλιάδων αθώων πολιτών από τις στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών της νέας τάξης της Δύσης  , τα τελευταία χρόνια έφεραν τον πλανήτη στα πρόθυρα ενός γενικευμένου πολέμου εναντίον του ισλάμ γενικά και αόριστα .
    Η άδικη  και  μαζική σφαγή αθώων Γάλλων πολιτών στο Παρίσι, Τούρκων  στην Άγκυρα , Ρώσων στην Αίγυπτο ,απο τζιχαντιστές  , αποτελούν  τις πρόσφατες   ''αιτίες και αφορμές '' , ενός νέου μαζικού και γενικευμένου πολέμου της Δύσης και της Ρωσίας , εναντίον των τζιχαντιστών.
Λίγη ιστορία .
     Η αρχή της στρατιωτικής εμπλοκής των Δυτικών  συμμάχων με τον μουσουλμανικό κόσμο έγινε  με τον πόλεμο του Κόλπου το 1990. Το Ιράκ που χρηματοδοτήθηκε αδρά από την Δύση σαν προμαχώνας εναντίον του επικίνδυνου Ιράν ,  εισέβαλε ξαφνικά στο Κουβέιτ και απείλησε  να αλλάξει το    στάτους της περιοχής για τα πετρέλαια , εις βάρος της συμμάχου της Δύσης , Σαουδικής Αραβίας .     Η ''καταιγιδα της ερήμου '' ήταν μια συντριβή για το στρατό του σουνιτικού Ιράκ και   έφερε τα συμμαχικά στρατεύματα , έξω από την Βαγδάτη .
    Για 12 περίπου χρόνια οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους παρέμεναν στην περιοχή . Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ,οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους κήρυξαν τον ''πολεμο κατα της τρομοκρτιας''.
   Το 2003 ( Μπους ,Μπλέρ) έγινε η εισβολή και η ανατροπή του Σανταμ, αλλά απο την επόμενη χρονιά 2004 , άρχισε η μακρύτερη φάση του πολέμου με την εξέγερση των Ιρακινών κατά των δυνάμεων κατοχής , δηλαδή άρχισε ο εμφύλιος μεταξύ Ιρακινών σουνιτών και σιητων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα , παρα την αποχώρηση το 2011 των Αμερικάνικων στρατευμάτων .
Τα 11 χρόνια εμφυλίου , εκτός απο καταστροφές και ερείπια , έχουν οξύνει τον φανατισμό μεταξύ των θρησκευτικών αλλά και εθνικών τμημάτων των πληθυσμών στο Ιράκ., αλλά και το μίσος εναντίον της Δύσης .  Στρατιές Ιρακινών μεταναστών προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν απο την πατρίδα τους με προορισμό την πλούσια και πολιτισμένη Δύση.

     Η στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001  καθοδηγήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Η εξέγερση των ταλιμπάν παραμένει ακόμη  ισχυρή  . Ο μεγαλύτερος πόλεμος για τις ΗΠΑ , διάρκειας 15 ετών , με κόστος 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια  , δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα  .Αντιθέτως πέραν απο τις χιλιάδες νεκρών , τα θρησκευτικά πάθη , τα μίση  και η τρομοκρατία έχουν οδηγήσει σε στρατιές Αφγανών μεταναστών προς την Ευρώπη , σε αναζήτηση καλύτερης ζωής ,στην πλούσια κα πολιτισμένη Δύση.
    Η ''Αραβικη ανοιξη'' άρχισε στα τέλη του 2010 ,στην Β.Αφρική και στην Μ.Ανατολή.
Λιβύη , Τυνησία , Αίγυπτος, Μπαχρειν , Ομάν, Υεμένη , Συρία ήταν οι χώρες με το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων , απεργιών και διαμαρτυριών κατά των ηγεσιών τους , με κεντρικό σύνθημα , '' ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς''.
     Ακολούθησαν η Αιγυπτιακή επανάσταση 2011,εξέγερση στην Τυνησία,εμφύλιος στην Λιβύη , εξέγερση στη Υεμένη, εμφύλιος στην Συρία .
     Δυστυχώς οι Δυτικές κυβερνήσεις αποφάσισαν στρατιωτική εμπλοκή στις παραπάνω χώρες , με αποτέλεσμα ξανά  τους χιλιάδες νεκρούς  αλλά και με πλήρη αποτυχία παντού των διακηρυγμένων στόχων .
Ακριβώς τα ίδια είναι και τα αποτελέσματα της ''Αραβικής Ανοιξης''. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες ,πλήρης καταστροφή των υποδομών , νέα δικτατορικά καθεστώτα φίλια στη Δύση ,τρομοκρατία , θρησκευτικά μίση και καραβάνια απελπισμένων προσφύγων να προσπαθούν να φθάσουν στην πλούσια και πολιτισμένη Δύση.

        Από τους πολεμικούς στόχους των νεοταξιτων της Δύσης εξαιρέθηκαν  οι ''συμμαχικές'' πάμπλουτες χώρες  του Κόλπου αφού είναι οι χρηματοδότες αυτών των πόλεμων .
 Έτσι η Δύση έκλεισε προκλητικά τα μάτια της στα δικτατορικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας  του Ντουμπαι και των μικρών αλλά πολύ ισχυρών Εμιράτων  του Κόλπου , που υποσχέθηκαν οτι θα  χρηματοδοτούν με τεράστια κεφάλαια τα συμφέροντα της Δύσης .
 Τα αποτελέσματα  γνωστά .
Πλήρης κατάρρευση  όλων των υποδομών  σε χώρες όπως το Ιράκ και η Λιβύη και η Συρία . Αναρχία , τρομοκρατία και  πείνα στους πολίτες τους , που πλέον έχουν χάσει τα πάντα αλλά και όποιες ελπίδες τους για ειρήνη . Κατά χιλιάδες προσπαθούν να μεταναστεύσουν στην πλούσια και πολιτισμένη  Ευρώπη .
Ναι μέσα τους γνωρίζουν καλά,  οτι οι δημοκρατικοί  Ευρωπαϊκοί λαοί ( που γίνονται πολλές φορές θύματα των κυβερνήσεων τους) , ειναι πραγματικά πολιτισμένοι και οι ανθρωπιστικές αξίες είναι βιώματα στην Ευρώπη , που θα τους επιτρέψουν  να αισθανθούν και αυτοί κάποτε  οτι και αυτοί οι κατατρεγμένοι της γης , μπορούν να ελπίζουν .
      Όμως πέραν απο το δράμα της προσφυγιάς , την αναγκαστική μετανάστευση  και την ευθύνη των Δυτικών κυβερνήσεων , αδίστακτοι φανατισμένοι μουσουλμάνοι , θυσιάζουν στον Αλλάχ τη ζωή τους  ζωσμένοι με ισχυρά εκρηκτικά , δολοφονώντας εκατοντάδες ανυποψίαστους αθώους Ευρωπαίους πολίτες  . Μετατρέπουν τις Ευρωπαϊκές χώρες  σε ανασφαλείς τόπους ,αφού ο φόβος κυριαρχεί πλέον και στους Ευρωπαίους πολίτες .
Γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο και με αποδείξεις  οτι ο ISIS πατρονάρεται και χρηματοδοτείται, γιατί η δράση του δίνει άλλοθι σε συγκεκριμένα συμφέροντα της νέας τάξης.
Τα υπόλοιπα,  σας είναι γνωστά .
  Οι Σύροι ,οι Τούρκοι ,οι Λίβυοι ,οι  Γάλλοι , οι Ρωσοι , οι Λιβανέζο , μαζί τους και εμείς , θρηνούμε  για τα αθώα θύματα , τους χιλιάδες νεκρούς ενός άδικου  πολέμου .
Δυστυχώς οι πραγματικοί ένοχοι δεν θα λογοδοτήσουν ποτε.
Και τώρα εμείς οι πλούσιοι και πολιτισμένοι  Ευρωπαίοι , βρεθήκαμε μπροστά σε αξεπέραστα αδιέξοδα.
Πρέπει όλοι να αποφασίσουμε . Το αναβαλλουμε συνεχως.
Να κάνουμε κάτι . Δεν ξερουμαι τι ακριβως .
 Να αντιδράσουμε τουλάχιστον  ψύχραιμα .Με πιο τροπο ?
Δεδομένα . Οι Ελληνες είμαστε Ευρωπαίοι- Δυτικοί  και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα .
 Έχουμε διαλέξει στρατόπεδο , εδώ και αιώνες .
Για πολύ σημαντικούς λόγους που αφορούν την ύπαρξη μας.
 Άδικο η οχι δεν έχει καμιά σημασία πια .
 Αντιμετωπίζουμε σοβαρές απειλες .
 Θελουμε άμεσα αποφάσεις .   Σκληρές .
Οφείλουμε να αγωνιστούμε με θάρος για να επιβιώσουμε ,
διατηρώντας την εθνική μας ταυτότητα .                                                                                                                                                                     Γ.Β.Μ.