Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Παρίσι 2015 .COP 21 . Σύνοδος για το κλίμα .Τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα απο την μεγαλύτερη οικονομική απάτη ολων των εποχών .





Αγαπητοί μου φίλοι ...
Μπορεί να κλέψω λίγο παραπάνω από τον χρόνο σας σήμερα. Θα ήθελα στο τέλος να μπορούσα να μάθω και τις δικές σας σκέψεις  για αυτήν την ανάρτηση .


Η Ευρώπη αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο και μάλλον θα συνεχίσει .
Η Ευρώπη   σήμερα αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις  και αδιέξοδα .
 Η ύπαρξη και η δομή της  Ε.Ε. αμφισβητείται πλέον ανοικτά  από ολόκληρα Ευρωπαϊκά κράτη και πολλοί διαβλέπουν ότι η διάλυση της δεν είναι πολύ μακριά .
       Οι Ευρωπαίοι πολίτες στην πλειοψηφία τους μαστίζονται από την οικονομική κρίση , την   ανεργία , την φτώχεια ,την ανέχεια , την υπερχρέωση , την ανασφάλεια , την απώλεια κοινωνικής μέριμνας , την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και μετακίνηση πληθυσμών  , την τρομοκρατία με μαζικούς θανάτους αθώων πολιτών . Η πολυπολιτισμικότητα αλλοιώνει τον εθνικό χαρακτήρα των κρατών και δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ρήγματα.
      Ήδη  μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης όπως η  Γαλλία , η  Μ. Βρετανία και τελευταία η Γερμανία , έχουν εμπλακεί στους πολέμους και στις διαμάχες , στην Μ.Ανατολή και στην Β.Αφρική . Δυστυχώς οι η πολυπόθητη  Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση , μετατρέπεται βαθμιαία σε  Ευρωπαϊκή  αποσύνθεση , για τους παραπάνω λόγους. 
Κλείνουν τα μάτια , αυτοί που οφείλουν να δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά .
    Μέσα στο γενικό  χαμό , οργανώθηκε και φέτος τον Δεκέμβριο , από την IPCC του ΟΗΕ  στο Παρίσι ,  η COP 21  για το 2015 , ( ετήσια Παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα ) . Σίγουρα αποτελεί  ένα θέμα πολύ μικρής σημασίας σήμερα  ,   κατά την ταπεινή μας γνώμη , αφού αξιολογήθηκε και αναφέρεται στις τελευταίες θέσεις στην ιεράρχηση των κορυφαίων θεμάτων που  απασχολούν  την κοινή γνώμη της Ευρώπης . Βέβαια για την διοργανώτρια Γαλλία του   Ολαντ , ήταν μια ευκαιρία για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης , από τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα . 
     Η φετινή σύνοδος στο Παρίσι ήταν  άριστα οργανωμένη και προετοιμασμένη  με διεθνή   προβολή . Επιχειρήθηκε με επιστημονική επίφαση  και πάλι,  η αναγωγή  της κλιματικής αλλαγής , σε  ένα παγκόσμιο πρόβλημα , που  δήθεν απειλεί την ζωή εκατομμυρίων πολιτών και  λύση του απαιτεί άμεσα και αποφασιστικά μέτρα.  Η συμμετοχή στην COP21 αποστολών,  από όλα τα  κράτη , ήταν όπως πάντα  σχεδόν καθολική , μιας και όλα τα κράτη είναι μέλη του '' οικοδεσπότη''  ΟΗΕ   (διοργανωτή του COP 21 )  και της Διακυβερνητικής για το κλίμα του ΟΗΕ της  IPCC.    Ως γνωστόν ο ΟΗΕ λειτουργεί σαν παραπέτασμα καπνού , για να δίνει άλλοθι σε παράνομες ενέργειες των μεγάλων δυνάμεων , οι όποιες και τον συντηρούν οικονομικά για να κουκουλώνει τις παρανομίες τους.
       Και όπως πάντα συμβαίνει στην παγκόσμια ιστορία , οι μεγάλες αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά  από τους οικονομικά ισχυρούς , που διαθέτουν την ισχύ να επηρεάζουν να επιβάλλουν και τελικά να πείθουν τους αδυνάτους , με τον δικό τους τρόπο. 
   Για άλλη μια φορά η cop 21 ξεκίνησε στο Παρίσι ,  με χορηγούς τις μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες , τις κυβερνήσεις πλουσίων κρατών , πολυεθνικές εταιρίες , χειραγωγημένα ερευνητικά κέντρα , πανεπιστήμια , χειραγωγημένους επιστήμονες , εκδοτικά συγκροτήματα  , μέσα κοινωνικής δικτύωσης , οικολογικές οργανώσεις , αλλά και στρατευμένους μπαχαλάκηδες . Ασκήθηκαν  κάθε είδους  πιέσεις  βασικά  στις αναπτυσσόμενες φτωχές χώρες  , για την  επίτευξη μιας νέας συμφωνίας δήθεν για  το κλίμα .  Ο πραγματικός σκοπός τους  που δεν είναι άλλος από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα , αποκρύπτεται .
  Η συναίνεση των αδυνάτων , είναι δεδομένη και πάντα αποτελεί  μονόδρομο .    Έτσι η συμφωνία   επιβάλλεται  τελικά από τους ισχυρούς , στα κράτη που  την υπογράφουν . 
   Σήμερα οι παγκόσμιες ισορροπίες έχουν αλλάξει δραματικά . Ας ρίξουμε όμως , μια γρήγορη ματιά στο παρελθόν .
     Για τις χώρες μέλη της Ε.Ε. η συμμόρφωση στο Κυοτο , επιβλήθηκε αρχικά  απο την Γερμανία , από  το 1991 , όταν αρχικά  η κυβέρνηση  του Helmut Kohl  και μετά (1998 )  του Schroeder  ,  επέβαλε  τον νόμο   EEG ( ENERGY  FEED-in ACT ) , στα κράτη -μέλη  της Ε.Ε που.....          ''   υποχρέωνε τις εταιρείες ηλεκτρισμού  , να αγοράζουν το ρεύμα των ΑΠΕ ,  σε πολύ υψηλές τιμές  και να τις μετακυλήσουν  στους καταναλωτές ''. 
 Έτσι για τα  κράτη -μέλη  της Ε.Ε. , η συμμόρφωση στο πρωτόκολλο του Κυοτο και η λήψη μέτρων για μείωση των εκπομπών ρύπων , το γνωστό μας  20-20-20 ,  έγινε υποχρεωτική .  Ευφυώς ο  EEG ( ENERGY  FEED-in ACT ) ονομάστηκε .......  ''ΝΟΜΟΣ  ΤΩΝ   ΗΛΙΘΙΩΝ ''  .
        Οι χώρες της Ε.Ε.  δανείστηκαν και ξόδεψαν  πολλά δις για την εγκατάσταση επιδοτουμένων  ΑΠΕ  . Έγιναν τα ''ηλίθια θύματα'',  καλύπτοντας  μόνο το 13% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και  έμειναν οι μόνες χώρες του πλανήτη που εφήρμοσαν υποχρεωτικά τις δεσμεύσεις του Κυοτο . 
Δεκάδες δις ευρώ δαπανήθηκαν για ''επενδύσεις'' στην ''πράσινη ανάπτυξη'',  των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών .       Χιλιάδες στρέμματα γόνιμης γης μετατράπηκαν σε ακαλλιέργητες εκτάσεις με φωτοβολταϊκά , μετατρέποντας τους αγρότες σε άεργους εισοδηματίες , καταχρεωμένους όμως στις τράπεζες .     Χιλιάδες ανεμογεννήτριες ''φυτεύτηκαν'' στην αγροτική και ημιορεινή γη , καταστρέφοντας το περιβάλλον , υποσχόμενες τζάμπα  ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο . Εκατοντάδες νέα εργοστάσια παράγωγης ηλεκτρισμού με  εισαγόμενο φυσικό αέριο , κατασκευάστηκαν σαν αναγκαίες εφεδρείες  των ΑΠΕ.   Σήμερα πολλοί κατάλαβαν την απάτη των ΑΠΕ αλλά είναι πλέον αργά.  
 Τα τεράστια κεφάλαια που αποκτήθηκαν με ''πρόθυμη '' δανειοδότηση , για την εγκατάσταση ΑΠΕ , έχουν υπερχρεώσει την Ελλάδα , την Ισπανία , την Ιταλία , την Πορτογαλία , την Μ.Βρετανία , την Ιρλανδία και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ,  που  τήρησαν την νομοθεσία συμμόρφωσης  του 20-20-20 της Ε.Ε, απογειώνοντας την Γερμανική αιολική και φωτοβολταϊκή βιομηχανία  και τις εξαγωγές της σε  ''πράσινη τεχνολογία'' ΑΠΕ.   Μάλιστα  μπροστά στον κίνδυνο των εισαγωγών κινέζικων πανελς  Φ/Κ η Ε.Ε. ,  επέβαλλε  εισαγωγικούς  δασμούς  !!!.  
   Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης , ο νόμος  EEG , είχε προβλέψει την επιβολή   υπέρογκων προστίμων ρύπων ,  στις βιομηχανικές  εγκαταστάσεις στην Ε.Ε. , που λειτουργούν και ρυπαίνουν.  ( π.χ. βλ.ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κλπ ) . Ανάγκασαν δηλαδή , με την συναίνεση προδοτικών κυβερνήσεων , χώρες σαν την Ελλάδα να κλείσει  τα λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ , κάτω απο  την απειλή επιβολής προστίμων και να επενδύσει '' με δανεικά λεφτά ,  σε ΑΠΕ και φυσικό αέριο . Με υπέρμετρο δανεισμό , όλες οι χώρες , έτσι και η Ελλάδα  ''συμμορφώθηκε '' και έχουμε  ήδη  από το 2013 , πιάσει τους στόχους του 20-20-20 , ως προς την επέκταση και κατασκευή των ΑΠΕ , σε βάρος της λειτουργίας των εγκαταστάσεων ηλεκτροπαραγωγής που παράγουν φθηνή ενέργεια με τους δικούς μας λιγνίτες .
 Αυτή η ''συμμόρφωση'' ήταν εξαιρετικά Ακριβή και αβάσταχτη  , για την χώρα μας, σε περίοδο χρεωκοπίας . Οδήγησε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στα ύψη  και  έφερε την  χρήση του ακριβού και εισαγόμενου φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή . Έφερε δηλαδή την απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας . 
Και επειδή όπως  αναφέρθηκε παραπάνω η ''πράσινη τεχνολογία'' , των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών , εισάγεται υποχρεωτικά ( βασικά από τη Γερμανία της SIEMENS της ENERGON της VESTAS , κλπ )  και είναι πανάκριβη , η μεταστροφή αυτή , και  υπέρμετρος δανεισμός,  που δόθηκε απλόχερα απο τις τράπεζες,   υποδούλωσαν την χώρα μας για πολλά χρόνια . 
Ακριβώς το ιδιο έργο παίχτηκε σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε. , που σήμερα αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα υπέρογκα χρέη τους  για την ''πράσινη ανάπτυξη ''.   Η  Ε.Ε. , ( που της αναλογεί το 13% της παγκόσμιας εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου) , συμμορφώθηκε με τους στόχους  20-20-20 του Κυοτο , σπαταλώντας πολλά δις που άρπαξαν τα κοράκια της ''πράσινης απάτης '' , χωρίς να έχει πετύχει κανέναν  από τους στόχους για μείωση των αέριων ρύπων για τον πλανήτη Γη , καταστρέφοντας την οικονομία των περισσότερων Ευρωπαϊκών κρατών , προσπάθησε και πάλι  στο Παρίσι να επιβάλλει νέα συμφωνία , για να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος των λαών. Τα γνωστά κοράκια συνεχίσουν να κράζουν και να απειλούν . Δεν σταμάτησαν λεπτό να χρησιμοποιούν τις γνωστές τους μεθόδους της ολοκληρωτικής προπαγάνδας .
     Δεν πρέπει  να ξεχνάμε οτι υπάρχουν  οι  πάμφτωχες χώρες  του τρίτου κόσμου μέλη και αυτές  του ΟΗΕ , των οποίων μεγάλο μέρος του πληθυσμού αγωνίζεται καθημερινά να συλλέξει λίγα ξύλα για να μαγειρέψει η να ζεσταθεί , με Παντελή έλλειψη υποδομών υγείας και παιδείας .     Με χίλιους τρόπους , υποχρεώνονται και αυτές οι χώρες , να εγκαταστήσουν  πανάκριβες  ΑΠΕ , ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά , με δάνεια από διεθνείς Τράπεζες  και  υποθηκεύουν το μέλλον τους στους διεθνείς τοκογλύφους , για να μειώσουν δήθεν το ενεργειακό τους αποτύπωμα .     Τους τάζουν (100 δις ευρώ)  χρήματα από το ''πράσινο ταμείο'' , που αν και όταν δοθούν , θα πάνε στις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους. 
Εγκληματικό , πράγματι αν συμβαίνει θα πείτε .  Δυστυχώς όμως αυτή είναι η καθιερωμένη πρακτική της παγκοσμιοποίησης  ,  της νέας τάξης , των πολυεθνικών και των χειραγωγουμένων κυβερνήσεων .   
  Στην  COP 21 με πολύ έξυπνο τρόπο , απεκρύβησαν  και πάλι  τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα  της νέας τάξης  , που  δήθεν ανησυχεί  αλλά  αγωνίζεται για καλό και ιερό σκοπό .    Την  σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή , που  προκαλεί , λένε , την αύξηση της θερμοκρασίας  του πλανήτη , την αύξηση του ρύπου δήθεν  ''φονιά'' του CO2  κλπ.   Έρχεται η άνοδος της θάλασσας , που θα πνίξει πόλεις και χωριά και εκατομμύρια  πολίτες . 
Αυτά μας λένε οτι  θα συμβούν τα επόμενα ..............100 χρόνια , όπως προβλέπει η ''επιστήμη'' τους.  ( ως γνωστόν η επιστήμη σήμερα δεν μπορεί να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες της επόμενης ....εβδομάδας  ).
  Η αρχική συμφωνία για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου,  το  πρωτόκολλο του Κυότο ( Δεκέμβριος 1997 ), έληξε τον  Δεκέμβριο του 2013 και πέρυσι της δώσανε παράταση, από την διάσκεψη της Ντόχα στο Κατάρ  για το κλίμα , μέχρι το 2020. Όμως, η παράταση του πρωτοκόλλου του Κυότο καλύπτει πια μόνο το 13% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Κι αυτό γιατί:
  • Οι ΗΠΑ, ποτέ δεν επικύρωσαν την συμφωνία του Κυότο,
  • Οι μεγάλοι ρυπαντές, Κίνα και Ινδία , αρνήθηκαν να συμπεριληφθούν  στην συμφωνία του Κυοτο.
  • Άλλες  χώρες, όπως ο Καναδάς, αποχώρησαν  από το Κυότο , και
  • Η Ιαπωνία και η Ρωσία δεν δέχτηκαν ποτέ  να συμμετέχουν στις δεσμεύσεις και στην  παράταση του Πρωτοκόλλου του Κυότο.
Όλες οι ετήσιες διασκέψεις του ΟΗΕ ( I P C C ) για κλίμα έκτοτε ,  έχουν αποτύχει πλήρως , αφού η αρχική  στάση των παραπάνω χωρών δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά απο  το Κυοτο μέχρι σήμερα , εκτός ίσως των ΗΠΑ  με την εκλογή Δημοκρατικών  .
      Η Κίνα  , η Ινδία  , η Ρωσία, ο Καναδάς  και άλλες ανερχόμενες οικονομίες ,   είναι υπολογίσιμοι παράγοντες στην διεθνή σκηνή  και η συναίνεσή τους στις πιέσεις της Ε.Ε. , κάθε άλλο παρά δεδομένη είναι . Επίσης  η Γερουσία των ΗΠΑ και οι ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν πλέον ανοιχτά στις ''πράσινες'' επιλογές του Δημοκρατικού Ομπαμα , που έχουν κοστίσει πανάκριβα στην οικονομία , χωρίς τα προσδοκώμενα οφέλη .  Ο Καναδάς έχει διαχωρίσει την θέση του , προτάσσοντας τα εθνικά του συμφέροντα για ανάπτυξη , που ταυτίζονται με την εκμετάλλευση των νέων τεράστιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στο υπέδαφος του. Μέχρι προσφάτως και η  Αυστραλία με τον πρώην πρωθυπουργό της Τονυ Αμποτ , είχε ταχθεί καθαρά εναντίον των  άχρηστων και πανάκριβων ΑΠΕ .
      Στο Παρίσι οι ''τρομοκράτες του κλίματος'' , βρέθηκαν σε αδιέξοδο αφού ήταν αδύνατον και πάλι  να βρεθεί κοινός τόπος , για  λήψη νέων  μέτρων συμμόρφωσης , ( που φυσικά  κοστίζουν πολλά  δισεκατομμύρια στις φτωχές χώρες  )  και  έτσι περιορίστηκαν σε ασαφείς δεσμεύσεις για προσπάθεια μείωσης   της ανόδου της θερμοκρασίας  κατά  1,5  βαθμό Κελσίου τα επόμενα χρόνια . Αυτό το ονόμασαν συμφωνία για το κλίμα . Σκεφθείτε οτι ακόμα και ο αρχικός  στόχος για μείωση κατά 2 βαθμούς ήταν αδύνατον να συμφωνηθεί. 
 Ο Ολαντ βάφτισε τον συμβιβασμό ''νίκη'', θέλοντας  να σώσει το γόητρο της   χώρας του .

     



Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΟΙΚΑ . Να κάνετε αυτά που υπογράψατε !!!


 ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ.....
 κε Τσακαλώτε  !!!!!!!!!!!!!


Φυσικό αέριο.
      Το  χαράτσι των   Α.Δ.Ι.  (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητος Ισχύος )

                                            Αποτέλεσμα εικόνας για θεσμοι  τροικα

           Έχουμε γράψει επανειλημμένα , οτι η οικονομική κρίση  , έφερε μεγάλη μείωση στην ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας , πράγμα που επιτρέπει στην ΔΕΗ ( ακόμα και έτσι που την κατάντησαν , ολες οι κυβερνησεις της διαπλοκης   ) , να μας εξασφαλίζει   σταθερή ενέργεια  , αποκλειστικά με τις μονάδες της .
 Σήμερα   κάθε άλλη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα  λειτουργεί  παρασιτικά  , αφού τα αιολικά , τα φωτοβολταϊκά και τα εργοστάσια με φυσικό αέριο , αποτελούν μια πανάκριβη πολυτέλεια σε καιρούς ύφεσης .  
    Παράγουν κάτι που δεν το έχουμε πλέον  ανάγκη , αλλά τους  το πληρώνουμε υποχρεωτικά , με λεφτά που δεν έχουμε .
    Έτσι αποφάσισαν, οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί μας .
 Δυστυχώς οι ανίκανες κυβερνήσεις αυτής της χρεοκοπημένης περιόδου , σπαταλούν πολλά δις στον τομέα της ενέργειας , αντι  για  μεγάλες οικονομίες κλίμακας,
όπως κάθε λογικός διαχειριστής θα έκανε .

 Γράφαμε εδώ    http://sagini3.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html
για την σπάταλη ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΕΚΑ .

                                                        

 Φυσικό Αέριο .
1η απάτη ηταν το ΜΑΜΚ !!   ( καταργήθηκε )

 ''  Φάγανε Δις ,  αλλά κανείς δεν πήγε φυλακή   ''.
  
Τι ήταν το ΜΑΜΚ που καταργήθηκε από την ΡΑΕ ,   πέρυσι τον Ιούλιο του 2014        ???

    -ΜΑΜΚ ( Μηχανισμος Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους η  Cost Recovery  )   με τον οποίο αμείβονταν μέχρι τότε , οι μονάδες φυσικού αερίου για να υποστηρίζουν  την ευστάθεια και επάρκεια του συστήματος , λόγω της υπαρξης και λειτουργιας των ΑΠΕ . 
     Ηταν ένα , άδικο και βαρύ χαράτσι σε βάρος των καταναλωτών ρεύματος.
 Ήταν ένα δώρο των γνωστών υπουργών ΥΠΕΚΑ προς τους ΑΕΡιαδες  , στα πλαίσια της διαπλοκής , της διαφθοράς η όπως αλλιώς θέλετε . 

Ολοι αυτοί  έχουν ονοματεπώνυμο.
    Κάτω λοιπόν από τα οικονομικά βάρη των τεράστιων  ελλειμμάτων , που οι ιδιοι δημιούργησαν ,  στο λογαριασμό των ΑΠΕ , αλλά και την δημόσια κατακραυγή από τους δυστυχείς καταναλωτές ,

 ( ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ .....!!!!  καλά διαβάσατε , πίεζαν για την κατάργηση του ΜΑΜΚ  και ....οι Τροικανοί  !!!!!. ) ,  αποφασίστηκε  απο την ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ , η κατάργηση του ΜΑΜΚ    απο 1ης Ιουλίου του 2014

       Εδώ σας ενημερώνουμε οτι αυτά  τα 7-8  εργοστάσια Φ/Α (και της ΔΕΗ ) , που δυστυχώς μας  επεβλήθησαν αρχικά  σαν δήθεν απελευθέρωση αγοράς και στην συνέχεια έγιναν απαραίτητα     , (για να λειτουργούν ομαλά τα δίκτυα ρεύματος) , λειτουργούν σε τεχνικά ελάχιστα ( ρελαντί ) , συνεχώς , 24 ώρες καθημερινά όλο το έτος ,  για να μπορούν να καλύπτουν τις συνεχείς αυξομειώσεις ισχύος στα δίκτυα απο τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά ,που  αδυνατούν να παράγουν σταθερή και συνεχή ισχύ , αφού εξαρτώνται από τις διαθέσεις του άνεμου η του ήλιου.
 Παράλληλα η ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν , αγοράζεται απο τον διαχειριστή  (ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ ) , κατά προτεραιότητα  και υποχρεωτικά , σε τιμές πολύ υψηλότερες απο τα λιγνιτικα της ΔΕΗ.
         Ο ''μηχανισμός καθαρής κλεψιάς'' ,  ο  ΜΑΜΚ  υποτίθεται οτι θα εξασφάλιζε την οικονομική κάλυψη  της λειτουργίας των εργοστασίων φυσικού αερίου   , συν   10%   bonusδώρο !!! 

 ( Απόφαση  του υπόδικου , πρώην ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου)   παρακαλώ !!!.
  Το 10% καταργήθηκε από την ΡΑΕ  τον Ιούνιο του 2013 .      Μόνο από αυτό , μέσα σε ένα 4μηνο , η ΔΕΗ  κέρδισε  150 εκατ.ευρώ !!!.  Υπολογίστε ποσα φαγανε οι '' βαρωνοι '' .
 Φανταστείτε λοιπόν ποσό χοντρό παιχνίδι έπαιζαν μέχρι τότε οι ΑΕΡιαδες , με την ανοχή των ''εντιμότατων υπουργών'' . 

 Πάρτι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
    Φυσικά  και αυτά το τεράστια κόστη τα πλήρωναν  τα γνωστά υποζύγια , τόσα χρόνια άδικα , αλλά με συνενοχή των '' εντιμότατων πολιτικών'' μας. 

    Ο ΜΑΜΚ λοιπόν  καταργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο , αρκετά δις χάθηκαν  σε γνωστές τσέπες , αλλα κανένας δεν έδωσε ''απολογια'' για  αυτό .
           Η κατάργηση του ΜΑΜΚ ,   ξεσήκωσε την (  ΕΣΑΗ ) συντεχνία των ιδιωτών ''βαρονων''  ΑΕΡιαδων ,    που απείλησαν  να σταματήσουν την λειτουργία των εργοστάσιων φυσικού αερίου .

 Δυστυχώς για εμάς δεν πραγματοποίησαν την ''απειλή'' τους μέχρι σήμερα.
       Μιλούσαν για  ''«καταστροφικές συνέπειες» στα οικονομικά μεγέθη των μονάδων των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών όταν καλούνται υποχρεωτικά να εγχύσουν ενέργεια στο σύστημα για λόγους ευστάθειας και επάρκειας ''.
 Δείτε αυτό....http://www.energypress.gr/news/Katastrofikh-kai-me-stoiheia-gia-tis-hlektrikes-monades-h-katarghsh-toy-Cost-Recovery


                                          


Φυσικό Αέριο .
2η απάτη ειναι τα ΑΔΙ  !!!   ( συνεχίζεται )

 Τι είναι τα  Α.Δ.Ι. 

   Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο , βαρύ και άδικο  χαράτσι σε βάρος των καταναλωτών , υπέρ των ΑΕΡιαδων , που δυστυχώς είναι σήμερα σε ισχύ..
  Ο   ΜΑΜΚ , πέρυσι καταργήθηκε μετά από απαίτηση της Τρόικας , αλλά υπάρχει και δεύτερο χαράτσι ..
     Η  επιβάρυνση αυτή ονομάζεται  ...Α.Δ.Ι.  δηλαδή  Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος   και ανέρχεται σε  560 εκατ.ευρώ κάθε χρόνο.
Ένας άλλος ''μηχανισμός καθαρής  κλεψιάς''  .
       Με το μηχανισμό των ΑΔΙ , κάθε παραγωγός ρεύματος ( ΑΕΡιας ) αποζημιώνεται , με ένα πάγιο ποσό το χρόνο για κάθε Μονάδα παραγωγής με φυσικό αέριο  που κατέχει, ανεξάρτητα εάν η Μονάδα αυτή παράγει ή όχι !!!!. 
 Πρωτοφανές , αλλά αληθινό.
   Το ποσό αυτό είναι σήμερα 56.000 ευρώ ανά εγκατεστημένο MW, και σε κάποιες περιπτώσεις 90.000 ευρώ.
Έτσι για μια Μονάδα Φυσικού Αερίου ισχύος 300 MW ο ιδιοκτήτης εισπράττει κάθε χρόνο 17-18 εκατ. ευρώ. ,ανεξάρτητα αν λειτουργεί η οχι   !!!!
    Αυτό σημαίνει ότι σε περίπου 10 χρόνια,  ανακτά το κεφάλαιο που επένδυσε, ακόμη και χωρίς να χρειαστεί να παραγάγει ούτε μια κιλοβατώρα.
           Παράλληλα  ήρθε   το προγραμματισμένο από τους πολιτικούς μας φωστήρες , κλείσιμο θερμικών λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ , με αποτέλεσμα  το  σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας , να εξαρτάται απόλυτα από  τις πανάκριβες  μονάδες φυσικού αερίου ,  αφού  αυτές  πλέον θα αντιμετώπιζαν  τις οι ιδιομορφίες και τα προβλήματα που έφερε η ''πρασινη αναπτυξη'' με την μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ .
  Αδιαφόρησαν αν και γνώριζαν ,  οτι το καύσιμο αυτών των μονάδων είναι  ακριβό,  είναι εισαγόμενο και κυρίως προκαλεί εθνική εξάρτηση.
Βλέπετε , ήταν ακόμα η εποχή των παχιών αγελάδων.
  Όλοι έκλεβαν κράτος και  πολίτες .
Αυτή ήταν η  κατάσταση στην Ελληνική ενεργειακή αγορά , αλλα η οικονομική κρίση έφερε τεράστια ελλείμματα  και χρεοκοπίες . Και δυστυχώς δεν ευτυχίσαμε σαν χώρα , την δύσκολη κατάσταση να την διαχειριστούν άξιοι και έντιμοι πολιτικοί.
  Ηρθε η οικονομική  κρίση και έφερε κάθετη πτώση στη ζήτηση .
 Τεράστιο πλεόνασμα ενέργειας σε σχέση με πριν , που συνεχίσαμε να πληρώνουμε χωρίς να το χρειαζόμαστε .  
Πληρώνουμε αιολικούς ,φωτοβολταικους , ΑΕΡιαδες κλπ .  
 Ήρθαν τεράστια ελλείμματα και χρέη.
Τα χρέωσαν φυσικά στους καταναλωτές με νέα τέλη υπέρ ΑΠΕ , ΕΤΜΕΑΡ  και  νέες αυξήσεις.
         Καταλαβαίνετε  λοιπόν , αγαπητοί αναγνώστες , σε τι φαύλο κύκλο μας βάλανε , στον τομέα της ενέργειας .
Φτάσαμε στο σημείο σήμερα,   να αδυνατούμε σαν χώρα να αξιοποιήσουμε τα φθηνά  λιγνιτικα  ενεργειακά μας αποθέματα  , που μας παρέχουν φθηνή ενέργεια,  και ελπίδα  ανάπτυξης .

      Γίνονται  και   πάλι σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές , που  ζητάνε να γίνουν τουλάχιστον αυτά για τα οποία οι κυβερνώντες συμφωνήσαν  , αλλά ποτέ δεν έκαναν. 
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρισε  οτι αν αποτύχουν σε αυτα που αποδεχτηκαν και υπογραψαν  , με το ΔΝΤ και την Τρόικα , η χώρα απειλείται με μια πρωτοφανή καταστροφή .

 Φτάσαμε λοιπόν στο απίστευτο !!!!.

 '' Η...... τρόικα επιμένει και απαιτεί από την κυβέρνηση να καταργήσει αμέσως τα ΑΔΙ  , διότι δεν  χρειάζεται να υπάρχει μηχανισμός  ΑΔΙ  ,  που να αποζημιώνει μονάδες για διασφάλιση διαθεσιμότητας ισχύος σε περίοδο ύφεσης , τη στιγμή που υπάρχει υπερεπάρκεια εγκατεστημένης ισχύος ''. 

Εδώ....
http://www.energypress.gr/news/Den-kanei-pisw-h-troika-stis-enstaseis-ths-gia-ta-nea-ADI

    '' Συγκεκριμένα η τρόικα επιμένει ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει μηχανισμός που να αποζημιώνει μονάδες για διασφάλιση διαθεσιμότητας ισχύος σε περίοδο ύφεσης, τη στιγμή που υπάρχει υπερεπάρκεια εγκατεστημένης ισχύος. 
Αποδέχεται την ύπαρξη μηχανισμού που να ενισχύει τις μονάδες που προσφέρουν ευελιξία στο σύστημα, ωστόσο πιέζει ώστε το κόστος του όλου μηχανισμού να είναι μειωμένο σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα πάνω από .........50%''.
  Και η απάντηση της κυβέρνησης......
  ''Μια τέτοια πρόταση θα είχε δραματικές συνέπειες για ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα.
 Η μεν ΔΕΗ θα έχανε περίπου 170 εκατ. ευρώ το χρόνο που εισπράττει σήμερα από τα ΑΔΙ, οι δε ιδιωτικές μονάδες θα ήταν υποχρεωμένες να κλείσουν.''

 Απίστευτο και όμως αληθινό !!!

Τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών , ταυτίζονται με τα συμφέροντα της .....Τρόικα και του ΔΝΤ.
 Κατάργηση του ''μηχανισμού κλεψιάς'' των ΑΔΙ, ζητά επιτακτικά η ..... Τρόικα , αλλά οι πολιτικοί της κυβέρνησης μας και του ΥΠΕΚΑ δίνουν μάχη και  αντιδρούν.
 Φοβούνται οι πολιτικοί μας,  οτι αν καταργηθούν τα ΑΔΙ ,  ''οι ιδιωτικές μονάδες θα κλείσουν'' ,  αφού οι ιδιώτες ,θα χάσουν τα σίγουρα κέρδη τους που τους πληρώνουμε υποχρεωτικά  απο λεφτά που δεν έχουμε.  
Φυσικά και ευχόμαστε να γίνει αυτό που ζητά η Τρόικα  για τα ΑΔΙ.


Σχετικά δημοσιεύματα .
 
ΔΕΗ . Δεν μας  χρειάζονται τα ΑΔΙ http://www.b2green.gr/el/post/25779/

Υπουργείο Ενέργειας  .  ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ ΘΑ!!!!!!!!!!!!
http://energypress.gr/news/pyretos-diergasion-gia-ta-nea-adi-ehei-kleidosei-kai-i-protasi-gia-2015