Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

''The Guardian'' . Η Γερμανία μειώνει στο ήμισυ την ανάπτυξη των αιολικών !!!


  Γερμανία 

 Energiewende   (έργο μετασχηματισμού της ενέργειας) .


               Άμεσα μέτρα περιορισμού της ανάπτυξης αιολικών πάρκων ,  αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση της Γερμανίας .
Επισήμως αιτιολογούνται  σαν μια ''αναγκαία κίνηση'' , για  να σταματήσει η υπονόμευση της επανάστασης των ΑΠΕ στη χώρα , από την ίδια τους την επιτυχία !!!!( χαχαχαχα )
              Ο στόχος της Γερμανίας για  επέκταση της αιολικής ενέργειας μειώνεται στο...... ήμισυ ,γράφει η Süddeutsche Zeitung, γιατί το δίκτυο ηλεκτρισμού της χώρας δεν αντέχει τις μεταβαλλόμενες προσθήκες ισχύος των αιολικών .
      Αυτή η κυβερνητική  απόφαση , υπαγορεύτηκε από το τεράστιο πρόβλημα , ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας , όπου το κράτος αναγκάζεται να πληρώνει τους αιολικούς παραγωγούς , ώστε αυτοί να σταματούν την λειτουργία των ανεμογεννητριών τους , για να αποσυμφορηθεί το δίκτυο της χώρας.
       Έτσι , μόνο για την περυσινή χρονιά 2015 , το κράτος πλήρωσε στους αιολικούς 1 δις ευρώ αέρα , για να μην καταστραφεί το δίκτυο της Γερμανίας .  Με απλά λόγια , πέρυσι τα offshore αιολικά της βόρειας Γερμανίας παρήγαγαν .........4.100 GW /h (γιγαβατώρες) μη χρήσιμης ενέργειας, αφού δεν απορροφήθηκε από το δίκτυο της χώρας .
      H  σημερινή κατάσταση  οδηγεί σε επιπλέον πληρωμές 4 δις ευρώ μέχρι  το 2022. (Η προστασία των δικτύων από  τα αιολικά , κοστίζει ακριβά).
     Το τεράστιο και πανάκριβο έργο ,  μεταφοράς ενέργειας energy highway από την βόρεια στην νότια Γερμανία , αρχικά με ''πυλώνες τέρατα'' , αποφασίστηκε πριν ένα χρόνο να γίνει υπόγειο,  αλλά έχει καθυστερήσει αφήνοντας την Γερμανία με ελλιπείς  ενεργειακές υποδομές .
 Οι αποφάσεις Μέρκελ το 2011 για σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών εργοστασίων ενέργειας ,σήμερα δημιουργούν ισχυρούς διπλωματικούς πονοκέφαλους στην ίδια .
      Η παραπανίσια και άχρηστη ( την έχεις όταν δεν την χρειάζεσαι ) ενέργεια των μεγάλων Γερμανικών  αιολικών εργοστάσιων , για να μην καταστρέψει το Γερμανικό δίκτυο,  εξάγεται σε πολύ χαμηλές τιμές , στους γείτονες Πολωνία, Αυστρία ,Τσεχία , Ελβετία κλπ , όπου προκαλεί όλεθρο στα εκεί τοπικά δίκτυα και δυσχεραίνει τον σχεδιασμό ενεργειακής πολιτικής σε αυτές τις χώρες .

 ....... ''Η επανάσταση των ΑΠΕ στην Γερμανία , δυσκολεύει την ανάπτυξη τους στην Αυστρία και στις άλλες χώρες ''   , δηλώνει η υπουργ.περιβάλλοντος της Αυστρίας  Andrä Rupprechter στο  Der Spiegel.
......." Τόσο χαμηλές τιμές , χώρες όπως η Αυστρία , υποχρεωτικά  την απορροφούν , όμως δεν υπάρχουν πια επενδύσεις  στην υδροηλεκτρική η αιολική ενέργεια γιατί με τις τρέχουσες τιμές , καμία επένδυση δεν είναι ανταγωνιστική, χωρίς κρατική υποστήριξη ''.

  Τώρα πλέον η Γερμανική κυβέρνηση παραδέχεται οτι η μετατροπή της ενεργειακής υποδομής της , είναι ένα πολύ πιο σύνθετο (και πολύ ακριβό ) επιχείρημα από ότι  είχε πιστέψει αρχικά.
Όμως  ειδικοί αναλυτές ( βλ. οικονομικά συμφέροντα ) επιμένουν , ότι παραμένει σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους, συμπεριλαμβανομένου ενός μεριδίου 50% για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ακαθάριστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2030.
       Οι αντιδράσεις της Γερμανικής ισχυρής συντεχνίας των αιολικών , επικεντρώνονται  ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν πλήγμα στην φήμη της Γερμανίας σαν ηγέτη της πράσινης ενέργειας.

ΠΗΓΗ
The Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ