Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Συνεχίζονται οι επιτυχίες απο μια χούφτα υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Αττικής .


 
          Σε μια Ελληνική κοινωνία που βρίσκεται σε αποσύνθεση εδώ και χρόνια , μια ομάδα απο λίγους αλλά άξιους , έντιμους και ικανούς υπάλληλους ,συνεχιζει να  κάνει το καθήκον της με συνεχείς επιτυχίες .
Έτσι μετά την πρόσφατη ανακάλυψη της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών οπιούχων χαπιών ,στο λιμάνι του Πειραιά , νέες επιτυχίες έρχονται  να κερδίσουν τον θαυμασμό και την εκτίμηση μας , για το τεράστιο κοινωνικό έργο τους . Εμείς ευχόμαστε για άλλη μια φορά , να δοθεί επι τέλους , απο την πολιτεία , η αναγκαία προσοχή στην οργάνωση και αναβάθμιση αυτών των δημοσίων υπηρεσιών που αποδεδειγμένα επί τόσα χρόνια  , δίνουν ένα θετικό μήνυμα στους έντιμους  Έλληνες  το οποίο  δυστυχώς καπηλεύονται οι εκάστοτε υπουργοι και οι  ανίκανες  κυβερνήσεις  .ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                                                                                    Αθήνα, 15-04-2016
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Σ.Δ.Ο.Ε
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ                             
ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ATTIKHΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Γ΄ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΤΜΗΜΑ Ε’ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΟΠΛΩΝ
& ΛΟΙΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Νέες σημαντικές επιτυχίες στην προσπάθεια καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου  και της Ε.Ε., του λαθρεμπορίου, καθώς και στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών σημειώθηκε την 15-04-2016 από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ.

Ειδικότερα: 

Την 15-04-2016 μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ σε έλεγχο που διενήργησαν στην περιοχή του Ωρωπού Αττικής, σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο, εντόπισαν φορτηγό όχημα με πινακίδες Βουλγαρίας το οποίο μετέφερε κιβώτια αλκοολούχων ποτών, χωρίς φορολογικά στοιχεία.
Σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών, μηχανισμός αποκόλλησης ετικετών και ταινιών, θερμοπίστολα και ετικέτες εισαγωγέων αλκοολούχων ποτών.
Συνολικά κατασχέθηκαν 13.310 φιάλες διάφορων λαθραίων αλκοολούχων ποτών,  22.000 παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών καθώς και τέσσερα θερμοπίστολα, για την αποκόλληση και επανακόλληση των ταινιών.

Οι ποσότητες των λαθραίων αλκοολούχων ποτών καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθησαν δυο ημεδαποί 40 και 59 ετών αντίστοιχα.

Το σύνολο των διαφυγόντων  δασμών και λοιπών φόρων για τις κατασχεθείσες ποσότητες υπερβαίνει το ποσό των 142.775,31 €, το δε ύψος των προστίμων αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 450.000€.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι.

      - Επίσης την 14-04-2016, σε δεύτερη επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά, οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά και τη καθοριστική συμβολή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας μας, «DIABLO», καθώς και αξιοποίησης  σχετικών πληροφοριών, εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλες ποσότητες καπνικών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από την Αίγυπτο με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «πλαστικοί και σιδερένιοι σωλήνες».
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 90 χαρτοκιβώτια ήτοι 900.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας RICHMAN ROYAL και 1.510 χαρτοκιβώτια ήτοι 7.550.000 τσιγάρα μάρκας RONE SLIMS.
Στην ίδια φορτωτική υπήρχε και δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 620 χαρ/τια με πλαστικούς και σιδερένιους σωλήνες και το οποίο χρησιμοποιήθηκε με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.
Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό του 1.570.969,47  ευρώ .
Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.