Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Οι ''καθεστωτική οικολογία'' . Πηνελόπη και μνηστήρες .

                   
                                                           Ομηρικά έπη. Οδύσσεια- Πηνελόπη και μνηστήρες


  Σαν πρόλογος


                                                               Γράφει ο... Dr  Apostolos Efthymiadis
          
        Η "καθεστωτική οικολογία": λίαν επιτυχημένος όρος αποκαλυπτικός της συζεύξεως της "οικολογίας" με την εξουσία ως οι νέοι ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ της εξουσίας διεθνώς, οι οποίοι ακολουθούν πιστά τα πρότυπα των μνηστήρων της Πηνελόπης:
1. Έχουν αρχηγό τον ΑΝΤΙΝΟΟ, δηλαδή αυτούς τους ηγέτες που διαστρέφουν πλήρως την νόηση και την λογική συστηματικά, αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα "επιχειρήματά" τους είναι απολύτως στρεβλωτικά της λογικής!
2. Έχουν υπαρχηγό τον ΕΥΡΥΜΑΧΟ, δηλαδή αδίστακτα άτομα που πολεμούν εκείνους που αντιστέκονται στα κηρύγματά τους με κάθε τρόπο, χωρίς αρχές!
3. Έχουν στελέχη που ομοιάζουν με τον ΑΜΦΙΝΟΜΟ, τον τρίτο σε επικινδυνότητα των μνηστήρων, ο οποίος για κάθε θέμα έχει δύο νόμους, δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού από την μία υποστηρίζουν την προστασία της φύσης και από την άλλη δέχονται την καταστροφή των δασών και των κορυφογραμμών που προκαλούν αιολικά!!!
4. Έχουν στελέχη που συμπεριφέρονται ως ο ΑΓΕΛΑΟΣ, δηλαδή διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις με την βοήθεια του Αντίνοου και του Αμφίνομου δια να παρασύρουν τον λαό!!!
          Οι ανωτέρω δεν κάνουν ποτέ διάλογο, δεν απαντούν ποτέ εις τα ερωτήματα των καλοπίστων πολιτών, κάνουν μόνο μαύρη προπαγάνδα, χωρίς να σέβονται ούτε τους ειδικούς ούτε τους επαΐοντες. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν ως κλασσικοί μνηστήρες δεν πείθονται και έχουν μοναδικό σκοπό να εξουδετερώσουν την λογική και ως νέοι ζηλωτές να καταλάβουν την εξουσία εξουδετερώνοντας τους αντιπάλους!
                                                                                             Apostolos Efthymiadis
                  
                      


           Πέρασαν τόσα χρόνια και η ευρεία προπαγάνδα της  ''  κλιματικής αλλαγής '' και της  '' πράσινης απάτης''  ,  έχει αλλοιώσει την πραγματική σημασία των λέξεων , αφού η αδυναμία κατανόησης  πολλών ασαφέστατων όρων που επίτηδες  χρησιμοποιούν  οι πράσινοι  , επαγγελματίες διαστροφείς της αλήθειας και διαμορφωτές της κοινής γνώμης , οδήγησε τους πολίτες στον προσδιορισμό και την κατανόηση των εννοιών στο...... περίπου .
πχ Πράσινος . Δηλαδή  οικολόγος
 Αυτός που ενδιαφέρεται  για το περιβάλλον  την προστασία της φύσης . Τώρα θα μου πείτε , ότι όλοι μας δεν πιστεύουμε κάτι διαφορετικό , ούτε κανείς λογικός άνθρωπος θέλει το κακό για την φύση και το περιβάλλον.
 Αυτός όμως έχει ταμπέλα .
Είναι ίσως, '' λίγο καλύτερος  γνώστης των περιβαλλοντικών θεμάτων'' . Κάτι σαν... ο ειδικός. Μα,  και έτσι να μην είναι , ο οικολόγος  δεν είναι κάτι κακό , καλό είναι .
     Θα μου πείτε ότι κάπως έτσι επεκράτησαν , δυστυχώς και οι ναζί , με την οικολογία( Ecofasism) , κλπ αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για να  το αναλύσουμε τώρα.
 Σήμερα οι  πράσινοι οικολόγοι , μνηστήρες της εξουσίας γενικώς , προπαγανδίζουν  , την '' αειφόρο ανάπτυξη'' .
 Από χρόνια μας λένε ότι η ''αειφόρος ανάπτυξη'' αποτελεί την μοναδική λύση για να σωθεί ο πλανήτης , απο την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή  , που όπως αποδεικνύουν τα νεα επιστημονικά δεδομένα  ,μάλλον είναι ανύπαρκτη .
Δυσνόητες  πράγματι έννοιες που ελάχιστοι  καταλαβαίνουν .
     Πάντως όλοι πιστεύουν, η καλύτερα έχουν παραμυθιαστεί ,ότι η '' αειφόρος ανάπτυξη  '' είναι γενικά ,  κάτι ......καλό για τον πλανήτη που απειλείται .
  Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική  . 
  Διότι ( Αει + φόρος ) = φόρος για πάντα !!! 
       Έτσι πολλές λέξεις και έννοιες διαμορφώνονται με πονηριά  η εξυπνάδα, από το μάρκετιγκ  της πράσινης προπαγάνδας , που διαδίδεται   και  εκφράζεται από  οργανωμένα οικονομικά  συμφέροντα  και συντεχνίες , πολλές φορές δυσδιάκριτα , για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να το  ψάξει λίγο παρακάτω.
       Ο περισσότερος κόσμος σήμερα αόριστα, πιστεύει ότι ο πλανήτης κινδυνεύει από την ''κλιματική αλλαγή '', το ''φαινόμενο του θερμοκηπίου'' , την ''άνοδο της στάθμης της θάλασσας'', το ''λιώσιμο των πάγων '' και λοιπές χαζομάρες  , που εργολαβικά και με το αζημίωτο βέβαια   διαδίδουν οι ''πλασιέδες του τρόμου''.
    Ελάχιστοι υποψιασμένοι πολίτες το έχουν ψάξει βαθύτερα , αφού οι πλασιέδες του τρόμου,   ξέρουν καλά να κρύβονται πίσω απο ασαφείς δήθεν επιστημονικές θεωρίες  και  έχουν κατασκευάσει με οργανωμένη  ασάφεια  το κοινωνικό τους προφίλ , για να  εξασφαλίζουν απο αυτό  κάλυψη .
          Υπάρχει βεβαίως και μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που εγωιστικά δηλώνουν ότι ........''  Προτιμώ να  παραμείνω Ηλίθιος , από το να παραδεχτώ ότι Πιάστηκα Ηλίθιος !!''
   Πανεπιστήμια , διεφθαρμένοι  επιστήμονες ,  διασημότητες , αρκετά δήθεν ανεξάρτητα  ερευνητικά κέντρα, ΜΜΕ , πράσινες τράπεζες , πρόθυμες και χειραγωγημένες  κυβερνήσεις αλλά  και διάφορες παρακυβερνητικές ΜΚΟ , ''Δάφνη'', ''βεβεέφ'',''γκρηνπίς'' ,   δήθεν οικολογικές οργανώσεις , ο εξαρτημένος από το χρήμα  τύπος  , καθημερινά , χρόνια τώρα, διαδίδουν παραμύθια και κερδίζουν τεράστια ποσά , από την  χειραγώγηση της κοινής γνώμης .
     Τελικά τον λογαριασμό τον   πληρώνει  πάντοτε το πόπολο ,  δηλαδή αυτοί που στοχοποιήθηκαν και  ''βαφτίστηκαν''  σαν οι υπεύθυνοι , δηλ. όλοι εμείς  , αφού με τον σύγχρονο τρόπο που ζούμε καθημερινά , έστω και άθελά μας,   προκαλούμε  την ''τεράστια απειλή'', για να καταστρέψουμε τον πλανήτη , δηλαδή    την δήθεν  '' ανθρωπογενή  κλιματική αλλαγή''  .
  Η γελοία αυτή θεωρία έχει δυστυχώς επιβάλει μία '' σιωπηρή συναίνεση σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα '' όπως λέει ο  Νόαμ Τσόμσκι .
     Μας λένε και φυσικά το έκαναν σύνθημα παγκόσμιας επιβίωσης , ότι ο μοναδικός τρόπος για να την γλυτώσουμε  , είναι να πληρώσουμε όλοι σε χρήμα , για να σωθεί δήθεν ο πλανήτης.  
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά επέβαλαν με νόμους την διεθνή συμμόρφωση και υποταγή . Πέρασαν το σύνθημα τους ......''   Είναι πολύ ακριβή η σωτηρία μας , αλλά είναι  προτιμότερη από τον θάνατο ''.

                                    Φτάσαμε λοιπόν στο..... ψητό .


        Η άνοδος της θερμοκρασίας , το λιώσιμο των πάγων , η άνοδος της στάθμης της θάλασσας  , το φαινόμενο του θερμοκηπίου , το CO2 , οι αρκούδες  και όλες οι  (δήθεν σοβαρές) απειλές από την κλιματική αλλαγή .........απαιτούν πολύ χρήμα  για να πάψουν να μας απειλούν .

 Κολοσσιαία κεφάλαια .
         Πάρτι εσόδων πολλών τρις για τις πλούσιες χώρες που διαθέτουν την ανάλογη  βιομηχανία  και εξάγουν αβέρτα   για να......... μας σώσουν !!!
        Πολυεθνικές  που κατέχουν τις πρώτες ύλες του πλανήτη και  βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλον τον κόσμο .!!!
       Τράπεζες  και Funds  , που πρόθυμα δανειοδοτούν την ''πρασινη ανάπτυξη '' , με ''προτεραιοτητα'' και φυσικά με τεράστια κέρδη !!! Υπερχρεώνουν και υποδουλώνουν κράτη και λαούς .
        Πανεπιστήμια και φημισμένα ερευνητικά κέντρα που αναλαμβάνουν κατά παραγγελία έρευνες και αναθέσεις μελετών  έναντι πολλών εκατομμυρίων . Χρησιμοποιούν την διεθνή φήμη και ακτινοβολία τους  σαν προπαγάνδα χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
         Επιστήμονες που εξασφαλίζουν δημοσιότητα ,αποδοχή ,διεθνή φήμη ,  πλούσια και άνετη ζωή.
         ΜΜΕ με τρέλα κέρδη απο  διατίμηση της πράσινης ενέργειας κλπ.
         Κυβερνήσεις και πρόθυμοι εθελόδουλοι πολιτικοί που ψοφάνε για μίζες.


Ισως σας βοηθήσαμε να κατανοήσετε το βαθύτερο νόημα του προλόγου. 

''Καθεστωτική Οικολογία και μνηστηρες''.

                                                                             Γιώργος Βαλ.Μαντζώρος