Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ …ΕΩΛΟΥ !!!


                                                                                                                 φωτο http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/


Γράφει ο Διονύσης Χοϊδάς


       Πανικόβλητοι, από την απρόσμενη απήχηση της μετάδοσης του καταγγελτικού ντοκιμαντέρ «Ασκός του Αιόλου», οι εμπλεκόμενοι στο ……«κόλπο με τα φουρφούρια» έβαλαν τον γραμματικό τους να συντάξει μιαν επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΡΤ3      http://kokinokamini.blogspot.gr/2016/12/3_29.html      
για να προλάβουν (όπως και κατάφεραν, μέχρι στιγμής) να αποφύγουν την μετάδοση του κι από την ΕΡΤ1.
         Μια επιστολή «τίγκα στη μούφα και το φούμαρο» που παραθέτουμε εδώ, σχολιάζοντας την σημείο προς σημείο.
(Ο αντίλογος θα βρίσκεται μέσα σε κάθε παρένθεση που ακολουθεί κάθε θέση της επιστολής αυτής, και αρχίζει και τελειώνει με "σταυρουδάκια", για να μην γίνει μπέρδεμα)
         Τα σχόλια θα είναι ανοικτα, για να φιλοξενήσουν κάθε θετική ή αρνητική άποψη, τόσο προς την επιστολή όσο και προς τον δικό μας αντίλογο.
Καλή χρόνια να έχουμε!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΕΤΑΕΝ: 
                                    Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΡΤ3
«Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
     Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε χθες το γνωστό σε εμάς, προπαγανδιστικό και σκοταδιστικό ντοκιμαντέρ «Ο ασκός του Αιόλου», να προβάλλεται στο κανάλι σας.


          (++++   «Σκοταδισμός»   ονομάζεται τώρα η αντίδραση των ορεινών τοπικών κοινωνιών  στην καταστροφή του περιβάλλοντος,  το ξεπάτωμα δασικών εκτάσεων για θεμελιώσεις και διάνοιξη χωμάτινων λεωφόρων,
στην «πονηρή» ΙΣΟΒΙΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ  δημόσιας γης –μετά την 20ετη διάρκεια ζωής των φαραωνικών φουρφουριων-
και την πρόκληση «ανεξήγητων» ασθενειών στους εγγυς πληθυσμούς λογω των παραγομένων υποηχων++++)

      Ξεχειλίζοντας από τεχνοφοβία το συγκεκριμένο «δημιούργημα» κινείται στο, γνωστό στον κλάδο μας, λαϊκιστικό άξονα της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού με την άκριτη ενοχοποίηση της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

(+++++«Λαϊκίστικο», σήμερα, ονομάζεται το κίνημα αντίστασης ενάντια στην Καταπάτηση της Ζωής των ανθρώπων από την ετσιθελική επέλαση, στον χώρο τους, ενός κλειστού κυκλώματος μεγαλοεργολάβων, μεγαλοτραπεζιτών και μεγαλολαμόγιων, γενικώς.
 Καμιά «τεχνολογία» δεν ενοχοποιείται!     Στο χέρι της «τεχνολογίας» είναι να εξελίξει αειφόρες πήγες ενέργειας που να μην ΒΙΑΖΟΥΝ το περιβάλλον όπως κάνουν τα φαραωνικά φουρφουρια σας με πυλώνες 100+ μέτρων ύψους. Και δεν είναι «επιχειρηματικότητα», λεβέντες μου –και παρακοιμώμενοι του εκάστοτε   ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, φυσικά- το να παράγετε «ιδιοτελείς φόρους και όχι ρεύμα»    (αυτό δεν είναι το ΕΤΜΕΑΡ που φουσκώνει, σε απίστευτο βαθμό, τους λογαριασμούς μας, υπέρ της τσέπης σας; Ή κάνω λάθος;)    
Ούτε είναι «επιχειρηματικότητα» το να «σκουπίζετε» -προνομιακά και για την πάρτη σας- τα ΕΣΠΑ (και τα λοιπά μέτρα στήριξης της οικονομίας) που προορίζονταν για την ανάπτυξη επιχειρήσεων που θα δημιουργούσαν   ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!   )…Αλήθεια, μπορείτε να μας πείτε πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, οι επενδύσεις (που θα κληθεί ο ελληνικός λαος να πληρώσει, για δεκαετίες) της τάξης κάποιων δις;     Ή εννοείτε τις θέσεις εργασίας στην Δανία και την Γερμανία, που τα κατασκευάζουν; Αν ναι, τότε δεν μιλάμε για «απλή επιχειρηματικότητα» αλλα για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ επιχειρηματικότητα που δεν δίνει στον τελικό καταναλωτή το δικαίωμα επιλογής. Αυτό στο χωριό μου το λενε Κατοχή! Και στην Κατοχή, αν θυμάστε, ονομάζαμε ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ εκείνους που συνεργάζονταν –για ίδιον όφελος- με τις Δυνάμεις Κατοχής…++++),

Προσπαθεί να επηρεάσει το θεατή με σαφέστατα υπονοούμενα για την ηθική ακεραιότητα και τη νομιμότητα των πράξεων των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και να απαξιώσει έτσι στα μάτια της κοινής γνώμης την αιολική ενέργεια.

   (++++   Δεν « Προσπαθεί »…Το ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ  !   Και όχι με υπονοούμενα αλλά παραθέτοντας χειροπιαστά στοιχεία. Για την ηθική ακεραιότητα εκείνων που καταπατουν ιδιωτικές περιουσίες για να εγκαταστήσουν ιστούς, για τους συνεργαζόμενους «πανεπιστημιακούς» που αναλαμβάνουν εργολαβίες ιδιωτών για συλλογή ανεμολογίων δεδομένων (δήθεν με την μορφή φοιτητικού πειράματος, για να μην μας πάρουν χαμπάρι οι τοπικές κοινωνίες), για τους παρακοιμώμενους της εξουσίας που εξασφαλίζουν μια άδεια και ιδρύουν εικονική αρχική εταιρεία προκειμένου να την αγοράσει ο Μεγάλος όταν όλα πια θα έχουν δρομολογηθεί – και πάει λέγοντας. Και φυσικά, το ντοκιμαντέρ περιγράφει την διακίνηση, σε αυτά τα νταλαβέρια, υπέρογκων ποσών   (πριν καν αρχίσει η «επένδυση») τα οποία κανένας, φυσικά, δεν πληρώνει από την τσέπη του.
Ο λαός τα πληρώνει, εν τέλει. Και κάποιοι «κομματικοί» γίνονται πλούσιοι πουλώντας «αέρα», πριν καν ο αέρας αρχίσει να περιστρέφει τις φτερωτες… Ψέματα είναι όλα αυτά που περιγράφει το ντοκιμαντέρ;    
Ευχαρίστως να ακουστεί η άποψη σας επι των συγκεκριμένων σημείων. Και όχι «γενικά και αόριστα», μπας και παραμυθιαστούν οι χαχόλοι  …++++)

Η σκοπιμότητα των «δημιουργών» του ντοκιμαντέρ μας ξεπερνάει και σε τελευταία ανάλυση δεν μας αφορά, παρά τις εκτιμήσεις που μπορούμε να έχουμε για αυτή. Η σκοπιμότητα όμως της προβολής του από ένα - κρατικό μάλιστα - κανάλι μας ενδιαφέρει πολύ και θα επιθυμούσαμε να μας την εξηγήσετε.
• Πώς επιλέξατε να προβάλετε αυτό το ντοκιμαντέρ;
• Το παρακολούθησε κάποια ομάδα ειδικών του καναλιού σας και έκρινε ότι παρουσιάζει αντικειμενικά το θέμα του και επομένως ο τηλεθεατής έχει επαρκή στοιχεία να κρίνει; Αν όντως το παρακολούθησε κάποιος ή κάποιοι πριν το προβάλλετε, προβληματίστηκε για την πρωτοφανή μονομέρεια και ανισορροπία στην παρουσίαση του θέματος; Από την ουσιαστικά απουσία αντιλόγου; Και αν ναι, τι έκανε; Σας το ανέφερε προφορικά; Συνέταξε κάποια έκθεση; Ενημέρωσε κάποιον;
• Ρωτήσατε κάποιον ειδικό να σας ενημερώσει για την αιολική ενέργεια;
• Να σας ενημερώσει για τη σημασία της αιολικής ενέργειας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;
• Για τη σημασία της αιολικής ενέργειας στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας;

(+++++Εδώ είναι μομφή για τον Παππά που δεν ενεργοποίησε έγκαιρα την καθεστωτική λογοκρισία και άφησε να περάσει η μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα.
Και φυσικά οι μπούρδες έρχονται η μια μετά την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό.
Ο επιστολογράφος μέμφεται την ΕΡΤ3 επειδή δεν διαθέτει…. «επιτροπή ειδικών για την αξιολόγηση ντοκιμαντέρ σχετικών με την αιολική ενέργεια»…
(Γελάστε ελεύθερα, εδώ…)
Αναρωτιέται επίσης πώς και τόλμησε η ΕΡΤ3 να προβάλει το ντοκιμαντέρ πριν συμβουλευτεί κάποιον «ειδικό» (τον εαυτό του, εννοεί, προφανώς ή κάποιο τσιράκι του) που, φυσικά, ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ, εκ προοιμίου, την προβολή του…
Προχωρεί ένα βήμα παραπέρα και αμολάει το φτηνιάρικο δακρύβρεχτο «τα αιολικά αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή», εννοώντας ότι τα αιολικά πάρκα τα οποία αυτός κι η παρεουλα του στήνουν στην ελλαδιτσα μας, προορίζονται να αντισταθμίσουν τα δισεκατομμύρια τόνων άνθρακα που καίει η Κινα. Στην οποία Κίνα έχουν επενδύσει ο,τι έχουν και δεν έχουν, τα ίδια λαμογια που προωθούν την μουφα της κλιματικής αλλαγής. Και κονομανε από τον «φόρο άνθρακα» τον οποίο όμως δεν πληρώνει η Κίνα …..(λόγο εξαίρεσης από τη Συμφωνία Κιότο) στην οποία έχουν στήσει τις φάμπρικες τους.
Και κλείνει με την κολοσσιαία ΥΠΕΡ_ΜΠΑΡΟΥΦΑ ότι τα αιολικά «θα επανεκκινησουν την ελληνική οικονομία». Ναι, ρε…Τα ίδια αιολικά που ΗΔΗ την χαντάκωσαν, εδώ και χρόνια, αυξάνοντας τρομακτικά την τιμή του ρεύματος προκειμένου να έχουν ΠΑΓΙΑ υπερκέρδη οι «επενδυτές – μη χεσω»…++++)

Κατά την ταπεινή επιστημονική μας άποψη, κ. Διευθυντά, το ντοκιμαντέρ που προβάλλατε στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, είναι μνημείο σκοταδισμού και προϊόν ιδεοληψιών και πλήττει άδικα την Αιολική Ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γενικότερα, οι οποίες αποτελούν κατά πλανητική ομολογία, το κυριότερο όπλο στη φαρέτρα αντιμετώπισης και αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής.

(++++Εδώ πιάνουμε το δακρύβρεχτο μελό: Ξεκινά με την λέξη…. «ταπεινή» (μου θυμίζει την πρώτη ατάκα από το θεατρικό έργο « Λεπτρεντης» του Χουρμούζη, όπου ο ρουφιανος Αδωναϊδης αμολάει ένα…… «Σας είμαι δούλος ταπεινότατος!» ενώ μέσα του λέει….. «Κοροϊδάκια σας πάρω μέχρι και τα σώβρακα  !»…   κι αμέσως μετά κοτσάρει κι ένα….. «επιστημονική» στην άποψη του. Για να υπονοήσει ότι «Ακούστε ρε αγράμματοι ραδιοφωνατζηδες, τώρα μιλαει η ……Αυθεντία!».
Στη συνέχεια αρχίζει τα ευτράπελα. Απαιτεί… «επιστημονική τεκμηρίωση » στο αυταπόδεικτο γεγονός ότι τα αιολικά καταστρέφουν το φυσικό τοπίο αποτελούν κύκλωμα διακίνησης ….«νομότυπου» (για να μην πω «μαύρου») χρήματος που βγαίνει από τις τσέπες των φορολογούμενων και των καταναλωτών
Και ξαναπιάνουμε την καραμέλα του «σκοταδισμού» ….(μπας και δεν το είχαμε εμπεδώσει από την αρχή της επιστολής) και φτου ξανά η… «κλιματική αλλαγή» - καθότι…. «η επανάληψις είναι η μητέρα των σπουδών και οι Χρήσιμοι Ηλίθιοι έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν…»
Δεν θα χανε την ευκαιρία, βέβαια, να κοτσάρει και το….. « αιολικά και ΑΠΕ, γενικώς»  ,ώστε να μεταφέρει το μαγάρισμα των αιολικών και σε κάθε άλλη μορφή ανανεώσιμης ενέργειας.
Όσο   για το «πλανητική ομολογία», μου θυμίζει….. «εκείνη που θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει »
…Σας παραπέμπω στον ΓΑΠ και την ρήση του «χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση ».  Από την ίδια νεοταξιτικη μήτρα εκπορεύονται τα «πλανητικά», οι «κλιματικές αλλαγές» (που κάποτε, πριν γίνουν ρεζίλι των σκυλιών από αντικειμενικές μετρήσεις, τις αποκαλούσαν «υπερθέρμανση του πλανήτη», αν θυμάστε) και οι «παγκόσμιες κυβερνήσεις»    +++)…

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι «δημιουργοί» είχαν εξ αρχής αυτό τον «πολιτικό» στόχο ή αν κινήθηκαν με άλλα κίνητρα που δεν επιτεύχθηκαν με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε αυτή την επίθεση. Όπως είπαμε δεν μας αφορά. Θα θέλαμε όμως να προβληματιστείτε για το εξής: το ντοκιμαντέρ πλήττοντας την αξιοπιστία και ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λόμπυ των ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας. Το είχατε συνειδητοποιήσει αυτό; Σας αφήνει αδιάφορο;

(++++   Κι εδώ σκάμε στα γέλια!!!…(Καλά, είναι προφανές ότι το άτομο τα λέει στον μπακάλη για να τα ακούσει ο μανάβης, αλλά με την προϋπόθεση ο μανάβης να είναι εκ προοιμίου Ηλίθιος).
Ως γνωστόν, είναι αδύνατον να εγκαταστήσεις αιολικά πάρκα σε μια μικρή χώρα, αν δεν διασπείρεις και ΠΟΛΥ μεγάλο αριθμό από θερμικές μονάδες φυσικού αερίου.   Ως γνωστόν (https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f57/1/16/1f609.png;) τα αιολικά πάρκα βγάζουν μια ΤΥΧΑΙΑ απόδοση (αφού άλλοτε φυσαει δυνατά, άλλοτε λίγο κι άλλοτε καθόλου) και χρειάζονται, από δίπλα, οι ευέλικτες θερμικές μονάδες φυσικού αερίου για να ισοσταθμίζουν τα κενά. Και είναι προφανές, ακόμα και στον πλέον ηλίθιο, ότι όσο πιο πολλά αιολικά εγκαταστήσεις, τόσο περισσότερο φυσικό αέριο θα κάψεις.
Και είναι για γέλια (ή για κλωτσιές, μάλλον) το επιχείρημα «εξυπηρετεί το λόμπι των ορυκτών καυσίμων», καθώς ένας από τους κορυφαίους παίκτες στις εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων (για προφανείς λόγους, που ήδη εξηγήθηκαν) είναι ο ίδιος ο Κοπελουζος, ο εισαγωγές του ρώσικου φυσικού αερίου!
Και εκεί που τεκμηριώνεται, οριστικά και αμετάκλητα, ότι η επιστολή απευθύνεται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ είναι η θρασύτατη αναφορά στα «συμφέροντα του λόμπι της πυρηνικής ενέργειας »…Πρέπει να εισαι τελείως αποθρασισμένος για να ξεστομίζεις τέτοιο πράγμα, την στιγμή που το ντοκιμαντέρ τρώει ένα τεράστιο μέρος της διάρκειάς του για να καταγγείλει ότι την Κρήτη θα την γεμίσει με φαραωνικά υπέρ-αιολικά η ΚΡΑΤΙΚΗ γαλλική εταιρεία που κατέχει τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ εργοστάσια της χώρας και εξάγει πυρηνική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας στο… Ιράν !!!++++)


         Επειδή μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ένα τηλεοπτικό κανάλι και μάλιστα κρατικό θα συμμετείχε έστω και άθελα του σε τέτοια παραπληροφόρηση, σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια προσφέροντας στην Αιολική ενέργεια ίδιους και ίσους όρους παρουσίασης της επιστημονικής και μόνο αλήθειας ….

(++++την ξέρουμε, αγαπητέ, την Αλήθεια …Και στο ντοκιμαντέρ εκπροσωπηθήκατε από τον κ. Λαλα –κορυφαίο μέλος της «αιολικής επιχειρηματικότητας»- ο όποιος αρκέστηκε σε δυο μπαρούφες,
Η πρώτη ήταν……. «τα αιολικά παράγουν φτηνό ρεύμα» -  ενώ είναι γνωστό ότι ο καταναλωτής το πληρώνει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ για να γεμίσετε  ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ    τις τσέπες σας και τις τσέπες των «παρατρεχάμενών» σας, ενώ και ο απλός φορολογούμενος αφαιμάσσεται  για να μπουκώσετε τα ΕΣΠΑ σας-
και η δεύτερη ήταν ……..«το ξέρουμε ότι τα αιολικά σκοτώνουν πουλιά. Το ίδιο όμως κάνουν και οι γάτες, αλλά δεν τις απαγορεύσαμε»…+++)
      …..η οποία είναι η κάτωθι:

Η ανάπτυξη των ΑΠΕ και η επίτευξη μιας οικονομίας μηδενικού άνθρακα είναι πλέον παγκόσμιος μονόδρομος….


(++++   ξανα το «παγκόσμιος» και ξανά το «μονόδρομος», για τα προαποφασισμένα από τη Νέα Τάξη   +++)

      …και γι αυτό η Ελλάδα οφείλει να καταφέρει να αξιοποιήσει το μοναδικό πλούτο που η Αιολική ενέργεια, αλλά και η Υδροηλεκτρική ενέργεια, η Ηλιακή ενέργεια, η Γεωθερμία, η Βιομάζα, με τις οποίες είναι προικισμένη η Ελλάδα, μπορούν να προσφέρουν στη χώρα μας, δηλαδή ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική, αληθινή παραγωγική ανασυγκρότησή και έξοδο από την κρίση, μέσα από την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος που μπορεί να υπάρξει από πηγές ενέργειας, μια και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

(+++ασε ρε φίλε, τις ανανεώσιμες, γενικώς   …Εδώ μιλάμε για ΑΙΟΛΙΚΑ, αποκλειστικά!+++)

   Συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη

(+++αποκλειστικά των εμπλεκόμενων και διαπλεκομενων, εις βάρος της εθνικής οικονομίας και της τσέπης τόσο του φορολογουμένου οσο και του καταναλωτή, οσο και του εργαζομένου που χάνει τη δουλειά του μετά το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγο ασύμφορου κόστους ενέργειας  +++)

   Παρέχουν ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού

(+++  προκαλούν μπλακ άουτ, όπως στη Ρόδο, και απαιτούν απρόσκοπτη εισαγωγή φυσικού αερίου από την ΤΟΥΡΚΙΑ για να μην κάψουν το δίκτυο, με τις διακυμάνσεις τους  +++)

•    Προστατεύουν το άμεσο περιβάλλον

(+++Καταστρέφουν το τοπίο, σκοτώνουν πουλιά, αρρωσταίνουν ζώα και ανθρώπους σε μεγάλη έκταση, λόγο των υποηχων που παράγουν ενώ τροποποιούν το μικροκλίμα, λόγω της τυρβώδους ροής του αέρα που αφήνουν πίσω τους+++)

•     Καταπολεμούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο της ανθρωπότητας, την κλιματική αλλαγή και επομένως πρωτίστως προστατεύουν τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και τις φτωχότερες χώρες,

    (+++   Καλά, αυτό άστο, Μεγάλε!    Η « κλιματική αλλαγή » σας , είναι η μεγαλύτερη ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ απάτη που επινόησε ποτε η παγκόσμια τραπεζοκρατία για να δυναστέψει και να λεηλατήσει λαούς. Όσο για τα « φτωχότερα κοινωνικά στρώματα  », αυτά έχουν φτάσει να μην έχουν ρεύμα –ουτε πράσινο ούτε… κόκκινο - επειδή η ΔΕΗ τους έκοψε τη σύνδεση μια και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις συνεχείς αυξήσεις στο λογαριασμό που ΕΣΕΙΣ προκαλέσετε. Και κόψτε, επιτέλους, τις παπαριες με τις…. « φτωχότερες χώρες»: Οι ίδιοι που θέλουν να τις εξαναγκάσουν να αγοράσουν φουρφουρια είναι οι ίδιοι που τους απαγορεύουν να εκμεταλλευτούν, οι ίδιες, τους φυσικούς τους πορους… Τόσο « πράσινη αγάπη» από τους Ιμπεριαλιστές, προς τους δυναστευόμενους, είναι αφόρητη…+++)

     με εκτίμηση,
Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης
Πρόεδρος ΔΣ Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ
Εκδότης Ανεμολογίων
»

---------------------------------------------------------------------------

Και στο φινάλε:
        Καλέ μου κύριε Τσιπουρίδη, αυτή την επιστολή ΔΕΝ την έστειλες προς την ΕΡΤ για να την διαβάσει η ΕΡΤ…
Την έγραψες για να κοινοποιηθεί και να τσιμπήσουν τα κορόιδα λίγο ακόμα κουτόχορτο, ώστε να είναι προετοιμασμένοι απέναντι στον Ασκό του Αλατράς και επιφυλακτικοί.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ντοκιμαντέρ σας Ξεβρακώνει και σας αφήνει έκθετους.
Η ένσταση μου, απέναντι στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι ότι θα μπορούσε να σας λιανίσει τελείως, αντι απλώς να σας δαγκώσει.
Ας οψεται η αρχική ασχετοσύνη του Αλατρας (κατά ομολογία και του ιδίου ) , γύρω από το Αιολικό Σκάνδαλο, όταν ξεκινούσε αυτό το ντοκιμαντέρ έχοντας μόνο «οικολογικά κριτήρια», πριν ανακαλύψει, στην πορεία, τον οικονομικό και πολιτικό βόρβορο που κρύβεται από κάτω.
      Αλήθεια, γιατί δεν έστειλες μια τέτοια επιστολή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Αλατρας και την ομάδα του; Τι φοβόσουν, στην απάντηση του ;
Πάντως δεν την έκανες σωστά την δουλειά  …Αν ήμουν στη θέση σου, θα την έκανα καλυτέρα.
Θες να διαβάσεις τι θα γραφα εγώ , ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αντί για την ΕΡΤ;
      «Ακούστε, Μάγκες  ! Μας πήραν πρέφα!
Κι έχετε και χοντρό θέμα εσωκομματικής πειθαρχίας  !.
Δεν φτάνει που κάποιοι δικοί σας ανακατεύτηκαν στα πόδια μας, αλλά υπάρχουν και νταήδες που δεν λογαριάζουν τίποτε και προβάλλουν από κρατικό κανάλι τα άπλυτα ΟΛΩΝ μας  !
Και καλά, τα δικά μας…
Τα δικά σας δεν τα είδατε στην ταινία;
Που ο Τσιπρας παρουσιάζεται στη Βουλή ως οργίλος πλασιέ των αιολικών επενδύσεων του Γιοζεφ Ακερμαν   (πρόεδρου, τότε, της Ντοϊτσε Μπανκ –πριν το FBI τον διώξει ως λαμογιο που χειραγώγησε το Libor- και ισόβιου αρχηγού της Λέσχης  Μπιλντεμπεργκ) τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση;
Και που καταγγέλλεται ότι αμέσως μόλις πήρε την εξουσία, το πρώτο που έκανε ήταν να σας βάλει να ρίξετε φαρδιές πλατιές τις τζίφρες σας στην έγκριση!
Ρε, πάτε καλά;
Θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας για να πουλήσουν κάποιοι το παραμύθι της «αδέσμευτης κρατικής τηλεόρασης »  ;
Είπαμε! Κάποια πράγματα γίνονται μουλωχτά, μέχρι ο κάθε βλάχος κι ο κάθε τσέλιγκας κι ο κάθε ορεσίβιος να δει το παλούκι πάνω από το κεφάλι του και την προπέλα να γυρίζει και να βγάζει λεφτά, για όλους μας!

Άντε συμμαζευτείτε!
Με συν- τροφικούς (όλοι μαζί τα τρώμε) χαιρετισμούς
Διονύσης Χοϊδάς
31-12-2016