Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Δημόσια επικοινωνία με τον Δήμαρχο Άνδρου κο Θ Σουσούδη .


   
 
      Ο Δήμαρχος Άνδρου κος  Θεοδ Σουσούδης  , απάντησε σε σχόλιο μας σε ανάρτηση του στο F/B . Τον ευχαριστούμε  και φυσικά δημοσιεύουμε ολόκληρη την απάντησή του . Χωρίς σχόλια.


George Mantjoros 

''Οι χαβουζες του νοτιά'' . 
''Ποιοτητα ζωής για ολους'' λέει το μοτο . Χρόνια περιμένουμε την κατασκευή βιολογικών σταθμών στο Γαύριο και στο Μπατσί . Χορτάσαμε λόγια . Ούτε λέξη για αυτά . 
Από οτι διάβασα παραπάνω με το πρόβλημα αυτό δεν ασχολείστε στον Δήμο Άνδρου .
 Αλήθεια γνωρίζεις Δήμαρχε , που καταλήγουν τα λύματα από σπίτια , επιχειρήσεις , ξενοδοχεία κλπ ? Μέχρι πότε πιστεύεις δήμαρχε οτι έχουμε δικαίωμα να πετάμε ανεπεξέργαστα αστικά λύματα στις παραλίες της Υδρούσας ?



Αγαπητέ Γιώργο, διαβάζοντας το σχόλιο σου αισθάνομαι την υποχρέωση να σου αναφέρω τα εξής, 

       Αν και πιστεύω ότι ο διάλογος μέσα στο φβ, δεν εξυπηρετεί, θα κάνω μια πρώτη προσπάθεια και για οποιαδήποτε περαιτέρω απορία το γραφείο μου είναι ανοικτό, καθώς και οι υπηρεσίες του Δήμου.
Καταρχήν θέλω να αναφέρω ότι το 2011 ο Καλλικρατικός Δήμος Άνδρου βρήκε μελέτη έτοιμη εγκεκριμένη που προέβλεπε έναν βιολογικό για όλη την Υδρούσα. 
Είχε εκπονηθεί επί Καποδιστριακού Δήμου Υδρούσας προ του 2010. Η προηγούμενη διοίκηση τότε (2012), θεώρησε ότι δεν είναι σωστή η διαδικασία με τη μελέτη και προχώρησε σε νέα μελέτη προκειμένου να πάει το έργο ως μελέτη και κατασκευή μαζί. Προέβλεπε τότε η νέα μελέτη έναν Βιολογικό πάλι με χωροθέτηση στην ευρύτερη περιοχή του Χάρακα ( αρκετά πίσω από τον οικισμό). Οι διαδικασίες καθυστέρησαν πολύ, είτε λόγω δυσκολιών είτε λόγω άσκοπων καθυστερήσεων και έτσι απεντάχθηκε (τέλος 2013) τόσο η μελέτη όσο και το έργο από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Να σημειώσω ότι ως αντιπολίτευση είχαμε επισημάνει ότι η αλλαγή από μελέτη σε μελέτη-κατασκευή μαζί θα είχε μεγάλες καθυστερήσεις και δυσκολίες με κίνδυνο την απένταξη. Όπως και δυστυχώς έγινε.
       Στη συνέχεια στις αρχές του 2015 επαναφέραμε το θέμα από την αρχή προτείνοντας ως καλύτερη λύση μικρότερους Βιολογικούς δύο όμως στον αριθμό.
 Έναν στο Μπατσί και έναν στο Γαύριο, για καλύτερη και οικονομικότερη λειτουργία των. Το φέραμε για ψήφιση στο ΔΣ και συμφώνησε κατά πλειοψηφία. Κάποιος ψήφισε λευκό προς έκπληξη όλων μας. Μια διαδικασία δύσκολη που ήθελε πολλές εγκρίσεις λόγω του αριθμού των Βιολογικών στο νησί. Τελικά ξεπεράσαμε τα εμπόδια και κάπου στο τέλος του 2016 αποφασίσαμε να εντάξουμε στον προυπολογισμό του 2017 την μελέτη. Δυστυχώς όμως το κόστος όλης της μελέτης ήταν απαγορευτικό για να το χρηματοδοτήσει ο Δήμος (αφού είχε απενταχθεί). Έτσι βρέθηκε η λύση να χρηματοδοτήσει ο Δήμος την μελέτη περιβαλλοντικών όρων ύψους 30.000 ευρώ περίπου και τα τοπογραφικά, με σκοπό το έργο να ενταχθεί μετά στο ΕΣΠΑ και συνεπώς η υπόλοιπη κοστοβόρα μελέτη. Αυτό πραγματοποιήθηκε με αναμόρφωση στα μέσα του 2017. Για λόγους όμως είτε καθυστερήσεων εκ μέρους μας είτε διάφορων εμποδίων και δυσκολιών, δεν καταφέραμε μέσα στο 2017 να ξεκινήσουμε. Έχουμε όμως προυπολογίσει το ποσό αυτό ξανά στο 2018 και μόλις εγκριθεί ο προυπολογισμός από την Αποκεντρωμένη θα ξεκινήσουμε την διαδικασία. Να σημειωθεί ότι σύμβουλοι από την Υδρούσα δεν ψήφισαν τον προυπολογισμό στο σύνολό του.

Κλείνοντας να τονίσω ότι για μας ο Βιολογικός της Υδρούσας είναι ένα απαραίτητο έργο και μέσα στο 2018 θα προχωρήσουμε για την υλοποίησή του.


Διαχείριση


 Θα αναφέρω επίσης ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις 

Για την πλήρη αναβάθμιση του λιμανιού του Μπατσίου και την ακτομηχανική μελέτη, Την ασφάλεια της μαρίνας με σωστή λιθοριπή και απαραίτητες εργασίες για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, καθώς και μιας μεγάλης 
επιπλέον προβλήτας για υποδοχή σκαφών αναψυχής, με σκοπό την ενθάρρυνση στο θαλάσσιο τουρισμό.

Την πλήρη επισκευή και μετατροπή του παλιού δημοτικού σχολείου Γαυρίου σε πολιτιστικό κέντρο της Υδρούσας, 

δύο παραλίες για βελτιωτικές επεμβάσεις και εργασίες ώστε να δέχονται ΑΜΕΑ, 

δημοπρατήσαμε την ύδρευση ολόκληρου του οικισμού του Αγ. Πέτρου. 

Ετοιμάσαμε τις μελέτες και υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια για χρηματοδότηση των δύο μεγάλων παιδικών χαρών Μπατσίου και Γαυρίου. 

Έγινε πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γαυρίου. 

Έγινε ολική αντικατάσταση στο κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων Μπατσίου.

Καταφέραμε και κερδίσαμε τρεις γαλάζιες σημαίες για παραλίες της Υδρούσας (Μπατσί, Αγ. Πέτρος, Ψιλή Άμμος).

Έγινε μεγάλη προσπάθεια με πολλαπλά έργα ύδρευσης προκειμένου το Μπατσί να μην έχει το πρόβλημα με το νερό το καλοκαίρι, όπου ο πληθυσμός του υπερδεκαπλασιάζεται και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. 

Δύο φορές αποκαταστήσαμε άμεσα το παραλιακό μέτωπο ( 80 μέτρα την πρώτη φορά και 25 μέτρα την επόμενη), στο Μπατσί όπου το κατέστρεψαν οι "Σοροκάδες". 
Έργα υψηλού κόστους που σε τόσο δύσκολες εποχές τα καταφέραμε κάνοντας σωστή διαχείριση. 

Εγκρίθηκε η μελέτη για χρηματοδότηση από την περιφέρεια των επισκευών στα σχολεία Μπατσίου και Γαυρίου, όπου περιλαμβάνεται η απαραίτητη περίφραξη του Γυμνασίου-Λυκείου Γαυρίου. 

Δεν θέλω να κουράσω άλλο, απλά θα αναφέρω στο τέλος ένα έργο που το θεωρώ άκρως απαραίτητο, σαν Δήμαρχος, σαν κάτοικος, σαν γονιός και περισσότερο σαν λάτρης του Αθλητισμού. 

Αναφέρομαι στο κλειστό αθλητικό κέντρο Άνδρου στο Γαύριο. 
Είναι κατατεθειμένη ώριμη μελέτη και περιμένουμε χρηματοδότηση, που σε κάθε περίπτωση την διεκδικούμε και είναι, επίτρεψέ μου, προσωπικό στοίχημα. 

Σίγουρα ξεχνάω αρκετά και να συνυπολογίσεις τη σκληρή καθημερινότητα, όπου πρόεδροι και αντιδήμαρχοι δίνουν κάθε μέρα μάχη για να ανταπεξέλθουν.

*Θέλω να παρακαλέσω για οποιαδήποτε διευκρίνηση στα παραπάνω, ότι είμαι πρόθυμος και πάντα ανοικτός σε συζήτηση. 
Ο περαιτέρω διάλογος στο φβ θεωρώ 'οτι δεν προσφέρει.

Σε ευχαριστώ
Θεοδόσης Σουσούδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ