Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τα νέα σχέτικα με τα ΑΙΟΛΙΚΑ στην ΑΝΔΡΟ

    Σχετική εικόνα                                                         

Αποτέλεσμα εικόνας για αιολικα νησια     
           Όλες οι πρωτοβουλίες  του Δημάρχου Άνδρου κου Δ. Λοτσάρη ,   σχετικά με τα πρόβληματα απο την μελλοντική  εγκατάσταση στο νησί μας  βιομηχανικών αιολικών , έγιναν ομόφωνα αποδεκτές , στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου   .

 -1ον.    Αποφασίστηκε η κατεπείγουσα  εναντίωση , για συγκεκριμένο αιολικό , με εκ νέου άμεση  προσφυγή στην δικαιοσύνη( ΣΤΕ) , από ειδικευμένους στο θέμα νομικούς , που θα οριστούν από την Δημοτική Αρχή Άνδρου.

-2ον .     Αποφασίστηκε η άμεση σύσταση από τον Δήμο Άνδρου , 7μελους επιτροπής ειδικών που θα....

  α)    προτείνουν τον συντομότερο και  κατάλληλο τρόπο σύστασης και δημιουργίας χωροταξικού σχεδίου για ΑΠΕ στην Άνδρο  .

 β)     Θα αναλάβει , την άμεση οργάνωση της ενημέρωσης των Ανδριωτών για τις ΑΠΕ   .

        - Ήδη  στις  5,6   Οκτωβρίου,  οργανώνεται  από την '' 7μελή επιτροπή για τις ΑΠΕ'' , η πρώτη ενημερωτική διημερίδα , για τις  ανεμογεννήτριες στην Άνδρο ,  στο νέο  Πολιτιστικό κέντρο του Κορθίου '' Γιάννης Γλυνός''. 
Η εκδήλωση θα γινει  με την αιγίδα του Δήμου Άνδρου .

  Έχουν κληθεί να μιλήσουν ειδικοί  επιστήμονες . Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης  , Περιφέρειας Ν.Αιγαίου , οι  Δήμαρχοι Τήνου , Πάρου και Νάξου , νομικοί , εκπρόσωποι οργανώσεων και φυσικά οι κάτοικοι του νησιού μας .  Επίσης θα προσκληθούν για συμμετοχή και εκπρόσωποι των αιολικών εταιρειών .
      Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι μέχρι σήμερα διοικήσεις του Δήμου Άνδρου,  έχουν εναντιωθεί με ομόφωνες αποφάσεις του Δημ.Συμβουλίου Άνδρου στην ανεγξελεκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί .
Επίσης έχουν προσφύγει νομικά , από κοινού με την Τήνο , Πάρο , Νάξο στο ΣΤΕ  εναντίον της εγκατάστασης αιολικών στα νησιά μας .
 
Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.





        
Τα αιολικά  έχουν αποδειχθεί μια αμφιλεγόμενη δραστηριότητα  .
 Μοναδικό κίνητρο των αιολικών εταιρειών και  αυτοσκοπός τους είναι οι  τις μεγάλες και ελκυστικές για αυτές , επιδοτήσεις. 
Ειδικά για τα νησιά μας ( πλην της Μυκόνου !!!)  έχουν αρχικά δοθεί άδειες για εκατοντάδες ανεμογεννήτριες που θα αλλοιώσουν οριστικά  την μοναδική ομορφιά  των Κυκλάδων .

                                                                                                              Γ.Β.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ