Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Η ιστορία για τα ….ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΥΤΥ ΑΝΔΡΟΥ !!!


                          Î‘ποτέλεσμα εικόνας για χυτυ             
Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα αρχίσει η εγκατάσταση των πρώτων 10 Α/Γ , στην Β/Δ  Άνδρο !
Σαν σήμερα  4 χρόνια  πριν     25 Φεβρουαρίου 2015  !!!
     Ο νέος  δήμαρχος  θέλησε να τηρήσει  την προεκλογική του υπόσχεση στους κατοίκους του Μπατσιού , ότι σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος , θα αναζητήσει  νέες θέσεις  για το ΧΥΤΥ Άνδρου , για να μην κατασκευαστεί στην θέση Πλούσκα , για την οποία αντιδρούσαν οι κάτοικοι .    ( Η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα  ήταν η τελική πρόταση του αείμνηστου  πρ.δημ . Ι .Γλυνού , με απόφαση ΔΣ Άνδρου )    Η νέα θέση ''Κίλιζα'' στην ΒΔ  Άνδρο , προτάθηκε από τον νέο Δήμαρχο κο Σουσούδη , στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου , σαν μια εκ των τριών εναλλακτικών κατάλληλων θέσεων για την χωροθέτηση του νέου ΧΥΤΥ Άνδρου.      Όμως στην περιοχή '' Κίλιζα '' , έχει δοθεί απο το…. 2010 άδεια της ΡΑΕ και άδεια ΜΠΕ απο το πρώην ΥΠΕΚΑ ,για εγκατάσταση 10 τεράστιων ( 2,3 μεγαβάτ εκάστη) ανεμογεννητριών σαν ΤΜΗΜΑ μεγαλύτερου βιομηχανικού έργου 52 συνολικά Α/Γ ισχύος 120 μεγαβάτ, στην περιοχή με ιδιοκτήτες τους παρακάτω....μεταξύ των οποίων και ο κος  TILL HERMJAKOB ο γνωστός μας Γερμανός επιχειρηματίας  , που έχει ενοικιάσει  κατά πληροφορίες ,τις σχετικές εκτάσεις από τους ιδιοκτήτες και τους κατοίκους.    Μάλιστα για την αποδοχή η όχι αυτού του έργου , αναμένεται να  πάρει απόφαση  αύριο, το ΔΣ του Δήμου Άνδρου .    Τελικά  το ΔΣ Άνδρου  δεν πήρε θέση και δεν προσέφυγε στο ΣΤΕ , για αυτό το έργο .   Άγνωστο γιατί !      (Κάτι ανάλογο είχε προηγηθεί  , πριν λίγες μέρες  με την απόρριψη κατασκευής  από το ΔΣ Άνδρου ,  για τα αιολικά του ''Κοπελούζου'' , με  προσφυγή στο ΣΤΕ).        Θεωρούμε λοιπόν ότι η νέα πρόταση αυτή του κου Σουσούδη ήταν απλά λίγο παρελκυστική  και.......επιπόλαιη !!!!        Ήταν  αδύνατον να γίνει ο νέος ΧΥΤΥ Άνδρου στην Κίλιζα  , μια περιοχή όπου  είχε ήδη εκδοθεί άδεια  από το 2010 ,  για……… 52 νέες !!!    ανεμογεννήτριες .    Ο κος Σουσούδης , πρότεινε  στην συνέχεια   και  την θέση Φρίγελο- Στενό Κορθίου  , όμως τελικά αποφάσισαν  την χωροθέτηση στην  αρχική θέση ''Πλούσκα'',  στην κεντρική Άνδρο ).
« 
 ΝΕΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ   Ρ.Α.Ε. Υπ’ Αριθμ.   1382/2010
Θέση ΚΙΛΙΖΑ Δήμου Υδρούσας  ( 10  Α/Γ  των 2,3 MW εκάστη  )
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΛΙΖΑ Α.Ε
      Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό  ισχύος 23ΜW στη θέση «Κίλιζα», του Δήμου Υδρούσας του Νομού  Κυκλάδων, στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΛΙΖΑ Α.Ε
      Το γεγονός ότι η εν λόγω αίτηση αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου έργου που αφορά στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 119,6MW (5 αιτήσεις) στη νήσο Άνδρο με πρόταση ανεξάρτητης διασύνδεσης στο Σύστημα της Ηπειρωτικής χώρας.
Το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-119181/06.08.2010 έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΜΠΟ ΒΙΓΛΙΕΣ Α.Ε.» ορίζεται ως ο φορέας υλοποίησης της διασύνδεσης
1. Δικαιούχος της άδειας είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΛΙΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με διακριτικό τίτλο «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΛΙΖΑ Α.Ε.», όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται και με την κατωτέρω μετοχική σύνθεση:
α.   ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 49%
β.   ANDROS WIND FARMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 50,95 %
γ.   TILL HERMJAKOB ,05%
Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2010,
Δημήτρης Ραχιώτης
Μέλος ΡΑΕ Εποπτεύων Τομέα ΑΠΕ           »