Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Για την νέα μονάδα έτοιμου μπετόν στο Γαύριο Άνδρου .



                                Αποτέλεσμα εικόνας για σκυροδεμα γαυριου

         Οι άστοχες και επιπόλαιες   κινήσεις   του Δήμου Άνδρου    (2014-2019) , με την  λανθασμένη διαχείριση κονδυλίων και έργων   ,  προκάλεσε τα θλιβερά  σημερινά  προβλήματα και  της  αναστάτωση  στην Ανδριώτικη κοινωνία .

Η  Μονάδα  Παραγωγής  Έτοιμου  Σκυροδέματος,  της εταιρείας  ‘’ΒΑΛΜΑΣ ‘’ στον Καμπο Γαυριου .

       Όταν εκδηλώθηκε το 2017 στον Δήμο της  Άνδρου ,  η έγγραφη  πρόθεση της παραπάνω εταιρείας ,  να επενδύσει  μέσα στα σπίτια των κατοίκων στον κάμπο του  Γαυρίου , για να  κατασκευάσει  σε ένα  οικόπεδο , ένα ρυπογόνο  έργο  υψηλής όχλησης ,  όλοι μπορούσαν και τότε και σήμερα να καταλάβουν ,  ότι αυτό θα έφερνε  αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας  .   
     
       Η διοίκηση του Δήμου , αντί να ενημερώσει άμεσα  και να διαβουλευτεί με την τοπική κοινωνία  , για την επικείμενη  κατασκευή  η όχι , της βιομηχανικής μονάδας , αιφνιδίασε τους πάντες και εξέδωσε  ,……’’ Βεβαίωση  Χρήσης Γης’’ , της Δ/νσης Τεχν..Υπηρεσιών  , Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Άνδρου ,    με την οποία  βεβαιώνει  ΡΗΤΑ  , την Βιομηχανική Χρήση  στον παραπάνω χώρο , κάτι που αμφισβητούν σήμερα οι κάτοικοι  .

     Με βάση  αυτήν την βεβαίωση  και μόνον  , η Περιφέρεια Ν.  Αιγαίου ,  εξέδωσε στην συνέχεια  , την    ‘’ Άδεια Εγκατάστασης’’  , (βάσει  της οποίας  κατασκευάστηκε  τελικά  ο  υπάρχων σήμερα ,  βιομηχανικός εξοπλισμός με τα σιλό αποθήκευσης αδρανών υλικών ).
      ….Όμως  σύμφωνα με την βεβαίωση του Δήμου Άνδρου , η περιοχή έχει  καθορισμένη Βιομηχανική χρήση ,  άρα ,  ΔΕΝ απαιτείται  ΑΕΠΟ ,   για ην έκδοση   Άδειας Εγκατάστασης   , της μονάδας .---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       Οι κάτοικοι   προσέφυγαν στο ΣΤΕ , εναντίον της  απόφασης  της  ‘’Άδειας Εγκατάστασης ‘’  της ‘’Περιφέρειας  Αιγαίου ‘’ , διαμαρτυρόμενοι  για τα προβλήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής , που θα προκύψουν από την λειτουργία της βιομηχανικής  μονάδας .
Έτσι , κάτοικοι και επιχειρηματίας , μπήκαμε , στα καλά καθούμενα , σε έναν μακρύ κύκλο αντιπαραθέσεων  και δικαστικών αγώνων  . Όλα αυτά νομίζω ότι θα είχαν αποφευχθεί αν  ,    η προηγουμένη Διοίκηση του Δήμου μας  δεν χορηγούσε την επίμαχη….’’  Βεβαίωση  ’’ ,  χωρίς να υπολογίσει τις αρνητικές  συνέπειες  που καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα  κάτοικοι και επιχειρηματίας . 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο  έγγραφο   (1132,19.4.19 ) η  Περιφέρεια  Ν.Αιγαίου , αναφέρει επί λέξει ….
’’   Η Απόφαση  Έγκρισης  Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ ), απαιτείται για την   ’’  Έγκριση Άδειας  Εγκατάστασης’’ ,   μόνον εφόσον η δραστηριότητα εγκαθίσταται σε περιοχή  ,  χωρίς καθορισμένη χρήση  γης  ‘’……  
Για το έργο ….. ‘’  Η έκδοση ΑΕΠΟ έχει ζητηθεί  ( προφανώς από την επιχείρηση ) . για το στάδιο ……. έκδοσης της τελικής    ‘’ Άδειας Λειτουργίας ‘’ .


 ΔΗΛΑΔΗ ….

ΠΡΩΤΑ εκδίδεται  ‘’Η ΑΔΕΙΑ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ’’’,  (με την  βεβαίωση του Δήμου ) .
 μετά …… επενδύονται τα λεφτά  του επιχειρηματία –επενδυτή  !!!!!!!!!!!!!! ………
και στην  συνέχεια μόνον  , ΕΑΝ    εγκριθεί  η μελέτη για την   ‘’ΑΕΠΟ’’,
 τότε  βγαίνει  η τελική  ‘’ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ‘’.
Διαφορετικά ο επενδυτής  χάνει τα λεφτά του !

Αθάνατη Ελλάς !!!