Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Σημαντικές αποφάσεις του ΔΛΤΤΑ . Ενημέρωση Ανδριωτων . Ευχές για μια καλύτερη χρονιά 2021


 

      Μετα από έγγραφο επείγον αίτημα μας , έγινε σήμερα  (29/12/2020)   με  τηλεδιάσκεψη , η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς ,   στο  Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου στην Τήνο, με την συμμετοχή των μελών , αλλά και την παρουσία των Δημάρχων των δυο νησιών .

Αισίως κλείσαμε  , μια δημιουργική  αλλά δύσκολη χρονιά , για το ΔΛΤΤΑ ,  ομως εδραιώσαμε την  πολύ καλή συνεργασία με τους γείτονες Τηνιακούς και εχουμε δρομολογήσει σημαντικά έργα για την Ανδρο . 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , που εμεις οι Ανδριώτες , ζητήσαμε σήμερα και τελικά  πέτυχαμε  είναι …

 1)  Συναινετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. , για την επέκταση εκβάθυνσης στο λιμάνι του Γαυρίου. Το σημαντικό αυτό έργο για το νησί μας , προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη , μέχρι το επόμενο καλοκαιρι , με  την επίβλεψη και  χρηματοδότηση του Υπ.Υπ.Μετ. και θα τηρηθούν ολες οι νόμιμες διαδικασίες.  Στην συνέχεια θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στους σχεδιασμούς μας,  για δημιουργία σύγχρονης μαρίνας , τουριστικού προορισμού  σκαφών στο Γαυριο.

2)    Δεσμευτική  ομόφωνη  απόφαση   του Δ.Σ.( μελών και Δημάρχων )

 α. Για την άμεση  δημιουργία και  υλοποίηση προγράμματος , στελέχωσης με κατάλληλο προσωπικό , που θα συνδράμει αποτελεσματικά τους υπάρχοντες σήμερα εξαίρετους υπαλλήλους του ΔΛΤΤΑ , που επιτελούν εξαιρετικά δύσκολο έργο  

 β. Δεσμεύτηκαν από κοινού ,  ο Δήμαρχος μας  κος Λοτσάρης  και ο Δήμαρχος Τήνου  κος Σιώτος  , να συναντηθούν  άμεσα με τον Υπουργό Εσωτερικών  και να θέσουν το σχετικό αίτημα .

γ. Ο Δήμαρχος  μας , κος Λοτσαρης  δεσμεύτηκε να αποσπάσει  ,  άμεσα,  στο νέο περιφερειακό γραφείο  του ΔΛΤΤΑ στην Ανδρο , έναν δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Ανδρου. Ελπίζουμε να κινηθεί ανάλογα και ο δήμαρχος Τήνου .

            Θέλω να ευχαριστήσω , τον Δήμαρχο Ανδρου κ. Λοτσάρη ,  που στάθηκε πάντα δίπλα μου , τους Τήνιους υπαλλήλους και το πρόεδρο του ΔΛΤΤΑ  για την άριστη συνεργασία  τους , ολους  αυτούς που εργάστηκαν αυτή την δύσκολη χρονιά  για την επιτυχημένη πορεία του ΔΛΤΤΑ και να ευχηθώ μια καλύτερη  χρονιά με υγεία σε ολους.

                                                                                                                           29/12/2020

       Γιώργος  Βαλεν.  Μαντζώρος

Εντ/λμενος Σύμβουλος Δήμου Ανδρου