Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Μαζική παραίτηση των Ανδριωτων μελών του Δημ.Λιμεν.Ταμείου Ανδρου -Τήνου .


       


          Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί  οι σχέσεις  Ανδρου-Τηνου στο Λιμενικο Ταμείο Τήνου Ανδρου !

   Στα πλαίσια της απολυτής διαφάνειας στις σχέσεις του Δήμου Ανδρου με τους δημότες μας ,

       …. επιχειρούμε σήμερα , για άλλη μία φορά , την δημόσια αναλυτική επικοινωνία , ενημέρωση  ‘’εξω από τα δόντια’’ ,   κάθε ενδιαφερομένου στην Ανδρο και στην Τήνο .

       Το ΔΛΤΤ-Α διαχειρίζεται από το 2002  , τα θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης των λιμανιών για τα δυο νησιά . Η  διοίκηση ασκείται από  τα γραφεία  στην Τήνο , οπου και η εδρα του ).   Διοικείται από 9μελες Διοικητικό Συμβούλιο ( 5 Ανδριώτες , 3 Τηνιακοί  , συν τον εκάστοτε Λιμενάρχη της Τηνου ). Ο πρόεδρος και ταυτόχρονα μέλος του  ΔΣ , ορίζεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο Τηνου , σύμφωνα με το καταστατικό !

         Το ΔΛΤΤΑ , έχει απόλυτη οικονομική αυτοτέλεια και εξασφαλισμένους ετησίους πόρους , κυρίως από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και συντάσσει ετήσιο αυτοτελή προϋπολογισμό .Σήμερα διαθέτει ενα ισχυρό αποθεματικό σε τραπεζικούς λογαριασμούς .

     Μετα από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές του 2019 , ορίστηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια Ανδρου και Τήνου , ο πρόεδρος και τα μέλη του  ΔΛΤΤΑ  .

            Όταν πριν δυο χρονια ανέλαβα θέση ευθύνης  και καθήκοντα ,  ως άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Ανδρου κ. Λοτσάρη και Τακτικό μέλος του ΔΣ στο ΔΛΤΤΑ , διαπίστωσα , ότι στην Ανδρο δεν υπήρχε απολύτως καμία υποδομή για το ΔΛΤΤΑ ,  αλλά και καμία απολύτως  οργανωμένη και προγραμματισμένη διεκδίκηση των συμφερόντων μας ως Ανδριωτων . 

     Το σημαντικό αυτό έργο δυστυχώς είχε ‘’παραχωρηθεί ‘’ από τους Ανδριωτες στην φιλευσπλαχνία των Τηνίων  , οι οποίοι φυσικά , ουδεμία ευθύνη φέρουν για την αδιαφορία των Ανδριωτων τα τελευταία χρόνια .

      Για πολλά χρόνια , κανένας Ανδριώτης μέλος του ΔΛΤΤΑ , δεν διεκδικούσε τίποτα ουσιαστικό  από το ΔΛΤΤΑ  για τα λιμάνια της Ανδρου , από τα χρήματα του Ταμείου . Κανένα μικρό η μεγάλο έργο δεν εγινε  στα 4 λιμάνια μας . Ακόμη και η διαχείριση κάποιων υλικών που παραλαμβάναμε  κατά καιρούς ,ήταν προβληματική   .( παγκάκια ,φωτιστικά ,  σκουπιδοτενεκέδες , χρώματα κλπ ) .

      Από την πρώτη ήμερα ξεκινήσαμε μια νέα εξαιρετικά δύσκολη πορεία αναδιάρθρωσης, για την Ανδρο . Δυστυχώς για λογους που οι ιδιοι ξέρουν , αντιμετωπίσαμε από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα και τον οργανωμένο πόλεμο απο τον εσωτερικό εχθρό , την διχόνοια , της ενωμένης αντιπολιτευσης ( Αδάμης Β, Μαμάη Α και Τρανάκος Γ. ).

       Κατ αρχήν διαπιστώσαμε , ότι για την  αδράνεια των προηγουμένων στελεχών της Ανδρου , (να διεκδικήσουν αυτά που μας ανήκουν) , υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη και σήμερα  ,  πολύ συγκεκριμένοι αντικειμενικοί λόγοι και αδυναμίες . 

Ας σταθούμε για λίγο εδώ  . 

Υπήρχε και υπάρχει , απόλυτη  έλλειψη των αναγκαίων εξειδικευμένων γνώσεων του αντικειμένου  , από τα νέα μέλη του Δ Σ , από την Ανδρο ,  τα οποία αναλαμβάνουν και  παράλληλες σοβαρές υποχρεώσεις  στα αυτοδιοικητικά τους καθήκοντα  . Συνήθως δεν διαθέτουν τον αναγκαίο χρόνο για να ανταποκριθούν σε ολα .

Η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΔΛΤΤΑ στην Τήνο , πάντοτε είχε ιδιαίτερες  δυσκολίες ( ταξίδι , απόσταση  , έξοδα , χρόνος , ενημέρωση , προετοιμασία αποφάσεων,  κλπ )

Η  απίστευτη γραφειοκρατία στην διοικητική λειτουργία .  Επίσης είναι φυσικό , οι Τηνιακοί φίλοι μας να ασχολούνται κυρίως , μόνον με τα θέματα του ‘’οίκου τους ‘’, της Τηνου .

Επόμενο είναι , το έργο  να γίνεται πάρεργο , όταν υπάρχουν όλα τα παραπάνω. 

               Φυσικά η  καλή γνώση της γραφειοκρατίας και  η εξειδίκευση , δημιουργήθηκε στο πέρασμα του χρόνου  στην Τήνο , σε ολους τους μόνιμους υπαλλήλους του ΔΛΤΤΑ στην Τήνο , αφού λειτουργούσαν πάντοτε σαν  μια οργανωμένη Δημοσία Υπηρεσία , που διαθέτει και τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό ( προσωπικό , γραφεία , χρήματα κλπ.) 

    Προγραμμάτιζε, μελετούσε , δημοπρατούσε , επέβλεπε και στο τέλος …πλήρωνε από το….. δικό της Ταμείο , έργα και προμήθειες  . Εύκολα μπορούν ολοι σήμερα,  να διαπιστώσουν όλα αυτά , από τις αναρτήσεις των Τηνιων του ΔΛΤΤΑ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των τελευταίων χρόνων .

Ούτε μια ανάρτηση από Ανδριώτες , δεν υπάρχει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ  , μέχρι σήμερα .

          Καταλαβαίνουμε ολοι ότι  , για  τους παραπάνω  λόγους η Ανδρος  ,  παρέμενε  η φτωχή συγγενής στο ΔΛΤΤΑ , χωρίς καμία απολύτως υποδομή .

       Όταν πριν δυο χρόνια , αρχίσαμε να διεκδικούμε συστηματικά , ισονομία και διαμοιρασμό της πίττας , με νεες προμήθειες , με μελέτες , με υπηρεσίες , με έργα κλπ ,  καταλαβαίνετε ότι φέραμε αναστάτωση σε ένα κατεστημένο πολλών ετών .

       Τώρα εκτός από τα δικα τους θέματα , έπρεπε οι Τηνιακοί υπάλληλοι του ΔΛΤΤΑ , να δουλέψουν και για τα θέματα της Ανδρου .  Εγκαινιάσαμε νεα γραφεία του ΔΛΤΤΑ στην Ανδρο. 

Βάλαμε ψηλά τον πήχη και το σύστημα, ταρακουνήθηκε .

Αυτό , από μονο του δημιούργησε τεράστιες δυσκολίες !

    Με μεγάλες προσπάθειες  , επιμονή , πολύ δουλειά , με προγραμματισμό,   με αντεγκλήσεις , με καλή συνεννόηση ( ενίοτε) , με συχνές επισκέψεις και εν μέσω πανδημίας , αλλά και με δικα μας λάθη ,   καταφέραμε να φέρουμε ένα καλο αποτέλεσμα , πρωτοφανές σε σχέση με το παρελθόν , ( που θα το αξιολογήσετε  εσεις ) ,   αλλά ιδιαίτερα ελλειμματικό,   σε σχέση με τις μελλοντικές διεκδικήσεις της Ανδρου , αφού δεν μπορούμε πλέον και δεν θέλουμε ,  να σταματήσουμε τον προγραμματισμό ανάπτυξης των λιμανιών της Ανδρου  μας .

           Όμως εδώ και 4-5 μήνες , διαπιστώσαμε μια συνεχή διχαστική πολιτική στην διαχείριση των σχέσεων μας , από τον πρόεδρο του ΔΛΤΤΑ κ.  Σανταμούρη 

     Αυτή η προσωπική εγωιστική πολιτική του προέδρου , αποτελεί ένα συνεχή εμπαιγμό για την Ανδρο και τα συμφέροντα μας στο ΔΛΤΤΑ  . 

     Με υπομονή και διάλογο προσπαθήσαμε μάταια , να διαχειριστούμε την  εξαιρετικά δύσκολη προσωπικότητα του .

Πήγαμε πολλές φορες στην Τήνο , με τον Δημαρχό μας κ. Λοτσαρη , αναζητώντας λύσεις μαζι με τον Δημαρχο Τηνου κ.Σιώτο Ι. και τον κο Σανταμουρη.

Τελικά αποφασίσαμε να μιλήσουμε δημόσια , όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Ανδριωτες αλλά και στους Τηνιακούς  .

       Καταθέσαμε δημόσια   όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε  και θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Ανδρου . 

      Με συνεχείς παλινωδίες προφάσεις και ψέματα , ο κ. Σανταμούρης , μας εμπαίζει και καταχράται το αξίωμα του  .  

      Εκμεταλλεύεται  καταχρηστικά , εις βάρος των Ανδριωτών , το προνόμιο της μονομερούς λήψης αποφάσεων στην  υπάρχουσα   διοικητική μορφή του ΔΛΤΤΑ και  την σημερινή οικονομική αυτοτελή διαχείριση .

         Ολες οι προκυπτουσες  σημερινές ανάγκες στα λιμάνια της Τήνου , εξυπηρετούνται άμεσα ,  μέσω της υφιστάμενης διοικητικής υποστήριξης , σε αντίθεση με την Ανδρο οπου κάτι τέτοιο απλα …….δεν υπάρχει .

      Ανεχθήκαμε με υπομονή  , μέχρι σήμερα την μονομερή λήψη αποφάσεων του κ. Σανταμουρη   για προμήθειες , υπηρεσίες , απευθείας αναθέσεις , προλήψεις συμβούλων  κλπ , αποκλειστικά για τις ανάγκες της Τηνου . 

Η αλήθεια είναι οτι βγήκαμε συμπαραστάτες τους Τηνιακούς - μελη του Ταμείου , οι οποίοι συστρατεύτηκαν μαζι μας , αντιδρώντας απο κοινού οργανωμένα στην πολιτική Σανταμούρη .

       Απέναντι  μας βρέθηκε  το δίδυμο ........Αδάμη -Τρανάκου !!!!!!!  Απίστευτο αλλά αληθινό !

Υπενθυμίζουμε οτι σε    συνεχείς συνεδριάσεις του ΔΣ του ΔΛΤΤΑ  ,

 στις 2 Ιουλίου   Παρασκευή  , 6 Ιουλίου Τρίτη  ,  10 Ιουλίου Σάββατο ,

στις 20 Ιουλίου ημέρα Τρίτη , 26 Ιουλίου Δευτέρα  , κανένα θέμα ( τα θέματα τα ορίζει ο πρόεδρος) , δεν αφορούσε  άμεσα την  Ανδρο .          

Διαμαρτυρηθήκαμε ομαδικά για πολλοστή φορα , δεν συμμετείχαμε ,  δεν υπήρξε απαρτία  και κανένα θεμα δεν συζητήθηκε  . 

     Δυστυχώς ,  παρευρέθηκαν μόνο........... τα  δυο μέλη ,  της ενωμένης αντιπολίτευσης  Ανδρου οι κ  Αδαμης Β.  και Τρανακος Γ. ,  που ........ υπερψήφισαν  κάποια  θέματα του Σανταμούρη  , και έσπασαν την Ανδριώτικη ενότητα .

Ο κ. Σανταμούρης , εγωιστικά με επιμονή ζητούσε μέχρι και σήμερα,  νέες συνεδριάσεις ,με μόνους συμμάχους του ,  το Ανδριωτικο δίδυμο Αδάμη ,Τρανακου , αφου οι λοιποί Τηνιακοί .....δεν συμμετείχαν . 

Φάνηκε καθαρά οτι είχαν  συμφωνήσει να ''περάσουν'' μαζι τα θέματα της Τηνου , με αντάλλαγμα  την ψήφιση του αιτήματος τους , για ΠΕΑΛ για το Γαυριο ( ενα μόνιμα εμμονικό θέμα του διδύμου ) . Δεν τους βγήκε ποτέ ,  ελλείψει απαρτίας .

Δυστυχώς οι δυο Ανδριωτες , συνέχισαν να παρευρίσκονται στις παραπάνω συνεδριάσεις του Δ.Σ. , όμως τελικά παρέμεναν μόνοι τους , με τον πρόεδρο κ. Σανταμουρη , αφού ακόμα και  οι Τηνιακοί συνάδελφοι μελη του Δ.Σ. , αρνήθηκαν να παρευρεθούν  εκει . 

Ολες αυτές οι συνεδριάσεις απέτυχαν και κανένα θέμα δεν συζητήθηκε ! 

Μετα το πέρας της τελευταίας  αποτυχημένης συνεδρίασης της Δευτέρας 26 Ιουλίου 2021, ο κ.  Σανταμουρης , μου έστειλε έγγραφο και ζητούσε να του γνωρίσουμε την ημερομηνία που θα μπορούσαμε  να παραστούμε , μαζί με τον Δήμαρχο Ανδρου , στην επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ στην Τήνο την 5/8/2021 .

    Του απαντήσαμε εγγραφως , ότι θα παραστούμε την  Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 , μονον και εφόσον  θα έχουν συμπεριληφθεί για συζήτηση όλα  τα παρακάτω σοβαρά  θέματα της Ανδρου , που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του ΔΛΤΤΑ για το 2021 . Την αλληλογραφία την κοινοποιούμε σε ΟΛΟΥΣ .

ΘΕΜΑΤΑ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ  ΜΑΣ

Η διευθέτηση της εκκρεμότητας με την καταγγελία της σύμβασης του ηλεκτρολόγου , για Γαυριο και Μπατσι .

Η υπογραφή νεας σύμβασης .

Η άμεση επισκευή ολων των βλαβών στα δίκτυα ηλεκτρισμού στα λιμάνια Γαυριου και Μπατσίου.

Την υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης με τον Δημο Ανδρου , για χρήση του  αποφρακτικού οχήματος στην Ανδρο .

Την Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και Απευθείας ανάθεση για παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου ,για το ΔΛΤΤΑ στην Ανδρο .

Την έγκριση ανάθεσης συγκοινωνιακής μελέτης στο Γαυριο .

Την  Τοπογραφική αποτύπωση Λιμένων Άνδρου για φάκελο ΧΖΛ, για  έγκριση μελέτης για την Χερσαία Ζωνη στα λιμάνια της Ανδρου .

Την έγκριση αποκατάστασης κτηρίου βόρειας προβλήτας λιμένα Γαυριου 

Την έγκριση τοποθέτησης παροχών ηλεκτρισμού και νερού ( πιλαρς ) στα λιμάνια του Γαυριου,Μπατσιου ,Χωρας ,Κορθίου  

Τον ορισμό υπευθύνου χειριστή ενημέρωσης των νεων ηλεκτρονικών πινακίδων στο λιμάνι του Γαυριου.

        Απάντησε υποκριτικά , ότι συμφωνεί σε όλα  και οτι επιθυμούσε    την παρουσία των δυο δημάρχων σήμερα Πεμπτη  5/8/21 

        Πήγαμε με το πλοιο στην Τήνο  .Ο  δήμαρχος Ανδρου κ. Λοτσάρης και εγώ . Είμαστε ακριβείς στην ωρα μας . 

Αποδείξαμε  για άλλη μια φορα , ότι θέλουμε συνεργασία με ισότιμη αντιμετώπιση , μέχρι να γίνει πράξη η πρόσφατη υπόσχεση του Υπουργού Ναυτιλίας κου Πλακιωτάκη για οριστικό διαχωρισμό του ΔΛΤΤΑ .

Δυστυχώς και παλι  ΚΑΝΕΝΑ από τα παραπάνω θέματα δεν υπήρχε στην λίστα της  πρόσκλησης . 

Και  ο κος Δήμαρχος της Τήνου κος Σιώτος Ι. , ήταν αδικαιολογήτως  απων !!!

     Το ''δίδυμο'' , δήλωσε πάλι παρόν στην ........... τηλεδιασκεψη , και ....εγιναν  αποδεκτοί απο τον Σανταμούρη ,   που ειχε δεσμευτεί σε μια δια ζώσης συνεδρίαση .

Οι παρόντες Τηνιακοί και εμείς διαμαρτυρηθήκαμε ξανά , για τον εμπαιγμό του κ. Σανταμούρη .

      Αποχωρήσαν όλοι .Εμείς  για την Ανδρο , αηδιασμένοι . Έμεινε το ''δίδυμο'' με τον Σανταμούρη !!!

Ο κ. Σανταμούρης συνέχισε να συγκαλεί συνεδριάσεις του ΔΣ στις οποίες δεν κατάφερε ποτε να εχει  απαρτία .

Σήμερα  Δευτέρα 23/8/2021 είχε ορισει η νεα συνεδρίαση στην Τηνο με τηλεδιάσκεψη στις 12,30

Ήταν η 8η κατα σειρά , αποτυχημένη συνεδρίαση του ΔΛΤΤΑ . Πρωτοφανές για τα δεδομένα μας .

             Αποφασίσαμε να υποβάλλουμε ομαδική παραίτηση απο το ΔΣ του ΔΛΤΤΑ ,   οι εξι Ανδριωτες    ( 3 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά ) , το εγγραφο της οποίας κοινοποιήσαμε σε καθε αρμόδιο φορεα  , πριν την έναρξη . Δεν συμμετείχαμε στην συνεδρίαση .

     Παρευρεθήκαν οι Τηνιακοί  , ο κ.  Σανταμούρης (πρόεδρος) ,   ο κος Κροντηράς Π. μέλος , ο κ. Αποστολόπουλος Β. μέλος ,Τριανταφύλλου Νικολετα μελος και το γνωστο πλέον δίδυμο Αδαμης-Τρανακος, απο την ενωμένη αντιπολίτευση Ανδρου .

       Ο Δήμαρχος Ανδρου ζήτησε να μιλήσει ,  αλλά ο Σανταμούρης .....αρνήθηκε να του δώσει το λογο . Ακολουθήσε πανδαιμόνιο διαμαρτυριών . 

Πρώτος μίλησε και αφου διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο ,  αποχώρησε ο κος Κροντηράς Π. , πρώην Δήμαρχος Τήνου . Στην συνέχεια τον λογο πηρε ο κος Αποστολοπουλος Β. Λιμεναρχης Τηνου και αφου κατηγόρησε τον πρόεδρο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, αποχώρησε . Στην συνέχεια αποχώρησε διαμαρτυρόμενη και  η κα Τριανταφυλου .

Έμεινε μόνος ο Σανταμούρης με το ''δίδυμο'' .  Προσπάθησε να τους δελεάσει λέγοντας οτι τώρα ''θα ψηφισουμε το ΠΕΑΛ ''.

   Ο Τρανάκος  , φοβούμενος την κατακραυγή , δεν άντεξε και δήλωσε οτι και αυτος θα αποχωρήσει τελικά. 

  Τελευταίος ξέμεινε ο Αδαμης με τον ''μουτζούρη στο χερι '' και αφού είπε μια σαχλαμάρα , δήλωσε οτι αποχωρεί και αυτος .  

Ο Σανταμούρης φώναξε ...''  λυεται η συνεδρίαση ''. Ήταν απελπιστικά μονος !!!


Αναμένονται εξελίξεις.   Γ.Β.Μ.

ΥΓ .Είμαι υπεύθυνος για αυτά που γραφω και όχι για αυτά που καταλαβαίνει το ''περίεργο'' δίδυμο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ