Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Μαζική παραίτηση των Ανδριωτων μελών του Δημ.Λιμεν.Ταμείου Ανδρου -Τήνου .


       


          Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί  οι σχέσεις  Ανδρου-Τηνου στο Λιμενικο Ταμείο Τήνου Ανδρου !

   Στα πλαίσια της απολυτής διαφάνειας στις σχέσεις του Δήμου Ανδρου με τους δημότες μας ,

       …. επιχειρούμε σήμερα , για άλλη μία φορά , την δημόσια αναλυτική επικοινωνία , ενημέρωση  ‘’εξω από τα δόντια’’ ,   κάθε ενδιαφερομένου στην Ανδρο και στην Τήνο .

       Το ΔΛΤΤ-Α διαχειρίζεται από το 2002  , τα θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης των λιμανιών για τα δυο νησιά . Η  διοίκηση ασκείται από  τα γραφεία  στην Τήνο , οπου και η εδρα του ).   Διοικείται από 9μελες Διοικητικό Συμβούλιο ( 5 Ανδριώτες , 3 Τηνιακοί  , συν τον εκάστοτε Λιμενάρχη της Τηνου ). Ο πρόεδρος και ταυτόχρονα μέλος του  ΔΣ , ορίζεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο Τηνου , σύμφωνα με το καταστατικό !

         Το ΔΛΤΤΑ , έχει απόλυτη οικονομική αυτοτέλεια και εξασφαλισμένους ετησίους πόρους , κυρίως από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και συντάσσει ετήσιο αυτοτελή προϋπολογισμό .Σήμερα διαθέτει ενα ισχυρό αποθεματικό σε τραπεζικούς λογαριασμούς .

     Μετα από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές του 2019 , ορίστηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια Ανδρου και Τήνου , ο πρόεδρος και τα μέλη του  ΔΛΤΤΑ  .

            Όταν πριν δυο χρονια ανέλαβα θέση ευθύνης  και καθήκοντα ,  ως άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Ανδρου κ. Λοτσάρη και Τακτικό μέλος του ΔΣ στο ΔΛΤΤΑ , διαπίστωσα , ότι στην Ανδρο δεν υπήρχε απολύτως καμία υποδομή για το ΔΛΤΤΑ ,  αλλά και καμία απολύτως  οργανωμένη και προγραμματισμένη διεκδίκηση των συμφερόντων μας ως Ανδριωτων . 

     Το σημαντικό αυτό έργο δυστυχώς είχε ‘’παραχωρηθεί ‘’ από τους Ανδριωτες στην φιλευσπλαχνία των Τηνίων  , οι οποίοι φυσικά , ουδεμία ευθύνη φέρουν για την αδιαφορία των Ανδριωτων τα τελευταία χρόνια .

      Για πολλά χρόνια , κανένας Ανδριώτης μέλος του ΔΛΤΤΑ , δεν διεκδικούσε τίποτα ουσιαστικό  από το ΔΛΤΤΑ  για τα λιμάνια της Ανδρου , από τα χρήματα του Ταμείου . Κανένα μικρό η μεγάλο έργο δεν εγινε  στα 4 λιμάνια μας . Ακόμη και η διαχείριση κάποιων υλικών που παραλαμβάναμε  κατά καιρούς ,ήταν προβληματική   .( παγκάκια ,φωτιστικά ,  σκουπιδοτενεκέδες , χρώματα κλπ ) .

      Από την πρώτη ήμερα ξεκινήσαμε μια νέα εξαιρετικά δύσκολη πορεία αναδιάρθρωσης, για την Ανδρο . Δυστυχώς για λογους που οι ιδιοι ξέρουν , αντιμετωπίσαμε από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα και τον οργανωμένο πόλεμο απο τον εσωτερικό εχθρό , την διχόνοια , της ενωμένης αντιπολιτευσης ( Αδάμης Β, Μαμάη Α και Τρανάκος Γ. ).

       Κατ αρχήν διαπιστώσαμε , ότι για την  αδράνεια των προηγουμένων στελεχών της Ανδρου , (να διεκδικήσουν αυτά που μας ανήκουν) , υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη και σήμερα  ,  πολύ συγκεκριμένοι αντικειμενικοί λόγοι και αδυναμίες . 

Ας σταθούμε για λίγο εδώ  . 

Υπήρχε και υπάρχει , απόλυτη  έλλειψη των αναγκαίων εξειδικευμένων γνώσεων του αντικειμένου  , από τα νέα μέλη του Δ Σ , από την Ανδρο ,  τα οποία αναλαμβάνουν και  παράλληλες σοβαρές υποχρεώσεις  στα αυτοδιοικητικά τους καθήκοντα  . Συνήθως δεν διαθέτουν τον αναγκαίο χρόνο για να ανταποκριθούν σε ολα .

Η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΔΛΤΤΑ στην Τήνο , πάντοτε είχε ιδιαίτερες  δυσκολίες ( ταξίδι , απόσταση  , έξοδα , χρόνος , ενημέρωση , προετοιμασία αποφάσεων,  κλπ )

Η  απίστευτη γραφειοκρατία στην διοικητική λειτουργία .  Επίσης είναι φυσικό , οι Τηνιακοί φίλοι μας να ασχολούνται κυρίως , μόνον με τα θέματα του ‘’οίκου τους ‘’, της Τηνου .

Επόμενο είναι , το έργο  να γίνεται πάρεργο , όταν υπάρχουν όλα τα παραπάνω. 

               Φυσικά η  καλή γνώση της γραφειοκρατίας και  η εξειδίκευση , δημιουργήθηκε στο πέρασμα του χρόνου  στην Τήνο , σε ολους τους μόνιμους υπαλλήλους του ΔΛΤΤΑ στην Τήνο , αφού λειτουργούσαν πάντοτε σαν  μια οργανωμένη Δημοσία Υπηρεσία , που διαθέτει και τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό ( προσωπικό , γραφεία , χρήματα κλπ.) 

    Προγραμμάτιζε, μελετούσε , δημοπρατούσε , επέβλεπε και στο τέλος …πλήρωνε από το….. δικό της Ταμείο , έργα και προμήθειες  . Εύκολα μπορούν ολοι σήμερα,  να διαπιστώσουν όλα αυτά , από τις αναρτήσεις των Τηνιων του ΔΛΤΤΑ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των τελευταίων χρόνων .

Ούτε μια ανάρτηση από Ανδριώτες , δεν υπάρχει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ  , μέχρι σήμερα .

          Καταλαβαίνουμε ολοι ότι  , για  τους παραπάνω  λόγους η Ανδρος  ,  παρέμενε  η φτωχή συγγενής στο ΔΛΤΤΑ , χωρίς καμία απολύτως υποδομή .

       Όταν πριν δυο χρόνια , αρχίσαμε να διεκδικούμε συστηματικά , ισονομία και διαμοιρασμό της πίττας , με νεες προμήθειες , με μελέτες , με υπηρεσίες , με έργα κλπ ,  καταλαβαίνετε ότι φέραμε αναστάτωση σε ένα κατεστημένο πολλών ετών .

       Τώρα εκτός από τα δικα τους θέματα , έπρεπε οι Τηνιακοί υπάλληλοι του ΔΛΤΤΑ , να δουλέψουν και για τα θέματα της Ανδρου .  Εγκαινιάσαμε νεα γραφεία του ΔΛΤΤΑ στην Ανδρο. 

Βάλαμε ψηλά τον πήχη και το σύστημα, ταρακουνήθηκε .

Αυτό , από μονο του δημιούργησε τεράστιες δυσκολίες !

    Με μεγάλες προσπάθειες  , επιμονή , πολύ δουλειά , με προγραμματισμό,   με αντεγκλήσεις , με καλή συνεννόηση ( ενίοτε) , με συχνές επισκέψεις και εν μέσω πανδημίας , αλλά και με δικα μας λάθη ,   καταφέραμε να φέρουμε ένα καλο αποτέλεσμα , πρωτοφανές σε σχέση με το παρελθόν , ( που θα το αξιολογήσετε  εσεις ) ,   αλλά ιδιαίτερα ελλειμματικό,   σε σχέση με τις μελλοντικές διεκδικήσεις της Ανδρου , αφού δεν μπορούμε πλέον και δεν θέλουμε ,  να σταματήσουμε τον προγραμματισμό ανάπτυξης των λιμανιών της Ανδρου  μας .

           Όμως εδώ και 4-5 μήνες , διαπιστώσαμε μια συνεχή διχαστική πολιτική στην διαχείριση των σχέσεων μας , από τον πρόεδρο του ΔΛΤΤΑ κ.  Σανταμούρη 

     Αυτή η προσωπική εγωιστική πολιτική του προέδρου , αποτελεί ένα συνεχή εμπαιγμό για την Ανδρο και τα συμφέροντα μας στο ΔΛΤΤΑ  . 

     Με υπομονή και διάλογο προσπαθήσαμε μάταια , να διαχειριστούμε την  εξαιρετικά δύσκολη προσωπικότητα του .

Πήγαμε πολλές φορες στην Τήνο , με τον Δημαρχό μας κ. Λοτσαρη , αναζητώντας λύσεις μαζι με τον Δημαρχο Τηνου κ.Σιώτο Ι. και τον κο Σανταμουρη.

Τελικά αποφασίσαμε να μιλήσουμε δημόσια , όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Ανδριωτες αλλά και στους Τηνιακούς  .

       Καταθέσαμε δημόσια   όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε  και θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Ανδρου . 

      Με συνεχείς παλινωδίες προφάσεις και ψέματα , ο κ. Σανταμούρης , μας εμπαίζει και καταχράται το αξίωμα του  .  

      Εκμεταλλεύεται  καταχρηστικά , εις βάρος των Ανδριωτών , το προνόμιο της μονομερούς λήψης αποφάσεων στην  υπάρχουσα   διοικητική μορφή του ΔΛΤΤΑ και  την σημερινή οικονομική αυτοτελή διαχείριση .

         Ολες οι προκυπτουσες  σημερινές ανάγκες στα λιμάνια της Τήνου , εξυπηρετούνται άμεσα ,  μέσω της υφιστάμενης διοικητικής υποστήριξης , σε αντίθεση με την Ανδρο οπου κάτι τέτοιο απλα …….δεν υπάρχει .

      Ανεχθήκαμε με υπομονή  , μέχρι σήμερα την μονομερή λήψη αποφάσεων του κ. Σανταμουρη   για προμήθειες , υπηρεσίες , απευθείας αναθέσεις , προλήψεις συμβούλων  κλπ , αποκλειστικά για τις ανάγκες της Τηνου . 

Η αλήθεια είναι οτι βγήκαμε συμπαραστάτες τους Τηνιακούς - μελη του Ταμείου , οι οποίοι συστρατεύτηκαν μαζι μας , αντιδρώντας απο κοινού οργανωμένα στην πολιτική Σανταμούρη .

       Απέναντι  μας βρέθηκε  το δίδυμο ........Αδάμη -Τρανάκου !!!!!!!  Απίστευτο αλλά αληθινό !

Υπενθυμίζουμε οτι σε    συνεχείς συνεδριάσεις του ΔΣ του ΔΛΤΤΑ  ,

 στις 2 Ιουλίου   Παρασκευή  , 6 Ιουλίου Τρίτη  ,  10 Ιουλίου Σάββατο ,

στις 20 Ιουλίου ημέρα Τρίτη , 26 Ιουλίου Δευτέρα  , κανένα θέμα ( τα θέματα τα ορίζει ο πρόεδρος) , δεν αφορούσε  άμεσα την  Ανδρο .          

Διαμαρτυρηθήκαμε ομαδικά για πολλοστή φορα , δεν συμμετείχαμε ,  δεν υπήρξε απαρτία  και κανένα θεμα δεν συζητήθηκε  . 

     Δυστυχώς ,  παρευρέθηκαν μόνο........... τα  δυο μέλη ,  της ενωμένης αντιπολίτευσης  Ανδρου οι κ  Αδαμης Β.  και Τρανακος Γ. ,  που ........ υπερψήφισαν  κάποια  θέματα του Σανταμούρη  , και έσπασαν την Ανδριώτικη ενότητα .

Ο κ. Σανταμούρης , εγωιστικά με επιμονή ζητούσε μέχρι και σήμερα,  νέες συνεδριάσεις ,με μόνους συμμάχους του ,  το Ανδριωτικο δίδυμο Αδάμη ,Τρανακου , αφου οι λοιποί Τηνιακοί .....δεν συμμετείχαν . 

Φάνηκε καθαρά οτι είχαν  συμφωνήσει να ''περάσουν'' μαζι τα θέματα της Τηνου , με αντάλλαγμα  την ψήφιση του αιτήματος τους , για ΠΕΑΛ για το Γαυριο ( ενα μόνιμα εμμονικό θέμα του διδύμου ) . Δεν τους βγήκε ποτέ ,  ελλείψει απαρτίας .

Δυστυχώς οι δυο Ανδριωτες , συνέχισαν να παρευρίσκονται στις παραπάνω συνεδριάσεις του Δ.Σ. , όμως τελικά παρέμεναν μόνοι τους , με τον πρόεδρο κ. Σανταμουρη , αφού ακόμα και  οι Τηνιακοί συνάδελφοι μελη του Δ.Σ. , αρνήθηκαν να παρευρεθούν  εκει . 

Ολες αυτές οι συνεδριάσεις απέτυχαν και κανένα θέμα δεν συζητήθηκε ! 

Μετα το πέρας της τελευταίας  αποτυχημένης συνεδρίασης της Δευτέρας 26 Ιουλίου 2021, ο κ.  Σανταμουρης , μου έστειλε έγγραφο και ζητούσε να του γνωρίσουμε την ημερομηνία που θα μπορούσαμε  να παραστούμε , μαζί με τον Δήμαρχο Ανδρου , στην επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ στην Τήνο την 5/8/2021 .

    Του απαντήσαμε εγγραφως , ότι θα παραστούμε την  Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 , μονον και εφόσον  θα έχουν συμπεριληφθεί για συζήτηση όλα  τα παρακάτω σοβαρά  θέματα της Ανδρου , που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του ΔΛΤΤΑ για το 2021 . Την αλληλογραφία την κοινοποιούμε σε ΟΛΟΥΣ .

ΘΕΜΑΤΑ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ  ΜΑΣ

Η διευθέτηση της εκκρεμότητας με την καταγγελία της σύμβασης του ηλεκτρολόγου , για Γαυριο και Μπατσι .

Η υπογραφή νεας σύμβασης .

Η άμεση επισκευή ολων των βλαβών στα δίκτυα ηλεκτρισμού στα λιμάνια Γαυριου και Μπατσίου.

Την υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης με τον Δημο Ανδρου , για χρήση του  αποφρακτικού οχήματος στην Ανδρο .

Την Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και Απευθείας ανάθεση για παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου ,για το ΔΛΤΤΑ στην Ανδρο .

Την έγκριση ανάθεσης συγκοινωνιακής μελέτης στο Γαυριο .

Την  Τοπογραφική αποτύπωση Λιμένων Άνδρου για φάκελο ΧΖΛ, για  έγκριση μελέτης για την Χερσαία Ζωνη στα λιμάνια της Ανδρου .

Την έγκριση αποκατάστασης κτηρίου βόρειας προβλήτας λιμένα Γαυριου 

Την έγκριση τοποθέτησης παροχών ηλεκτρισμού και νερού ( πιλαρς ) στα λιμάνια του Γαυριου,Μπατσιου ,Χωρας ,Κορθίου  

Τον ορισμό υπευθύνου χειριστή ενημέρωσης των νεων ηλεκτρονικών πινακίδων στο λιμάνι του Γαυριου.

        Απάντησε υποκριτικά , ότι συμφωνεί σε όλα  και οτι επιθυμούσε    την παρουσία των δυο δημάρχων σήμερα Πεμπτη  5/8/21 

        Πήγαμε με το πλοιο στην Τήνο  .Ο  δήμαρχος Ανδρου κ. Λοτσάρης και εγώ . Είμαστε ακριβείς στην ωρα μας . 

Αποδείξαμε  για άλλη μια φορα , ότι θέλουμε συνεργασία με ισότιμη αντιμετώπιση , μέχρι να γίνει πράξη η πρόσφατη υπόσχεση του Υπουργού Ναυτιλίας κου Πλακιωτάκη για οριστικό διαχωρισμό του ΔΛΤΤΑ .

Δυστυχώς και παλι  ΚΑΝΕΝΑ από τα παραπάνω θέματα δεν υπήρχε στην λίστα της  πρόσκλησης . 

Και  ο κος Δήμαρχος της Τήνου κος Σιώτος Ι. , ήταν αδικαιολογήτως  απων !!!

     Το ''δίδυμο'' , δήλωσε πάλι παρόν στην ........... τηλεδιασκεψη , και ....εγιναν  αποδεκτοί απο τον Σανταμούρη ,   που ειχε δεσμευτεί σε μια δια ζώσης συνεδρίαση .

Οι παρόντες Τηνιακοί και εμείς διαμαρτυρηθήκαμε ξανά , για τον εμπαιγμό του κ. Σανταμούρη .

      Αποχωρήσαν όλοι .Εμείς  για την Ανδρο , αηδιασμένοι . Έμεινε το ''δίδυμο'' με τον Σανταμούρη !!!

Ο κ. Σανταμούρης συνέχισε να συγκαλεί συνεδριάσεις του ΔΣ στις οποίες δεν κατάφερε ποτε να εχει  απαρτία .

Σήμερα  Δευτέρα 23/8/2021 είχε ορισει η νεα συνεδρίαση στην Τηνο με τηλεδιάσκεψη στις 12,30

Ήταν η 8η κατα σειρά , αποτυχημένη συνεδρίαση του ΔΛΤΤΑ . Πρωτοφανές για τα δεδομένα μας .

             Αποφασίσαμε να υποβάλλουμε ομαδική παραίτηση απο το ΔΣ του ΔΛΤΤΑ ,   οι εξι Ανδριωτες    ( 3 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά ) , το εγγραφο της οποίας κοινοποιήσαμε σε καθε αρμόδιο φορεα  , πριν την έναρξη . Δεν συμμετείχαμε στην συνεδρίαση .

     Παρευρεθήκαν οι Τηνιακοί  , ο κ.  Σανταμούρης (πρόεδρος) ,   ο κος Κροντηράς Π. μέλος , ο κ. Αποστολόπουλος Β. μέλος ,Τριανταφύλλου Νικολετα μελος και το γνωστο πλέον δίδυμο Αδαμης-Τρανακος, απο την ενωμένη αντιπολίτευση Ανδρου .

       Ο Δήμαρχος Ανδρου ζήτησε να μιλήσει ,  αλλά ο Σανταμούρης .....αρνήθηκε να του δώσει το λογο . Ακολουθήσε πανδαιμόνιο διαμαρτυριών . 

Πρώτος μίλησε και αφου διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο ,  αποχώρησε ο κος Κροντηράς Π. , πρώην Δήμαρχος Τήνου . Στην συνέχεια τον λογο πηρε ο κος Αποστολοπουλος Β. Λιμεναρχης Τηνου και αφου κατηγόρησε τον πρόεδρο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, αποχώρησε . Στην συνέχεια αποχώρησε διαμαρτυρόμενη και  η κα Τριανταφυλου .

Έμεινε μόνος ο Σανταμούρης με το ''δίδυμο'' .  Προσπάθησε να τους δελεάσει λέγοντας οτι τώρα ''θα ψηφισουμε το ΠΕΑΛ ''.

   Ο Τρανάκος  , φοβούμενος την κατακραυγή , δεν άντεξε και δήλωσε οτι και αυτος θα αποχωρήσει τελικά. 

  Τελευταίος ξέμεινε ο Αδαμης με τον ''μουτζούρη στο χερι '' και αφού είπε μια σαχλαμάρα , δήλωσε οτι αποχωρεί και αυτος .  

Ο Σανταμούρης φώναξε ...''  λυεται η συνεδρίαση ''. Ήταν απελπιστικά μονος !!!


Αναμένονται εξελίξεις.   Γ.Β.Μ.

ΥΓ .Είμαι υπεύθυνος για αυτά που γραφω και όχι για αυτά που καταλαβαίνει το ''περίεργο'' δίδυμο !

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

PROPAGANDA !!!

 




       ΠΡΙΝ ΑΠΟ ....10 ΧΡΟΝΙΑ , ΓΡΑΨΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΟ !!!



Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

                  PROPAGANDA

   Χρωστάμε  σήμερα πάνω από 380 δις € . Διαθέτουμε (σε αχρηστία) λιγνίτες 

αξιας  227 δις.  Κλείνουμε τα λιγνιτικα μας εργοστάσια . Πυροβολούμε τα ποδια 

μας   .''Πετύχαμε '' πλήρη ενεργειακή εξάρτηση απο εισαγόμενο φυσικο αεριο .  Επενδύσαμε  χρεος  41 δις  σε άχρηστες Α/Γ και Φ/Κ.  Κινδυνεύουμε με 

άμεσο μπλακ αουτ  απο έλλειψη ενέργειας και κάνουμε περιοδικές διακοπές .

             Έχουμε άμεση εξάρτηση με εισαγωγές απο Αλβανία ,

Β. Μακεδονία ,Βουλγαρία , Τουρκία κλπ . 

             Έχουμε ΖΗΤΗΣΗ ,  αλλά δεν έχουμε   ΠΡΟΣΦΟΡΑ 


        Μήπως πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε τον ενεργειακό μας σχεδιασμό .



 

 

  '' Τρώνε πολλοί από την πράσινη απάτη.''

 

                                                ΕΛΛΑΔΑ .....Πολλά τα λεφτά.


   Επιστήμονες που δουλεύουν   ''φασόν''.     Ισόβιοι  ''ταγμένοι ''  καθηγητές .
         Ανώτατα ιδρύματα , σχολές και καθηγητές που κάνουν ''έρευνα κατά παραγγελία''  για λογαριασμό           των συστημικών  Πράσινων  Τραπεζών (Eurobank, Πειραιώς, κλπ )   ,

ΜΜΕ (ΣΚΑΙ κλπ )    , Υπουργείων ( ΥΠΕΚΑ κλπ ) , Κρατικών ιδρυμάτων  (ΚΑΠΕ,κλπ ), 

δήθεν  ''οικολογικών '' ΜΚΟ      ( WWF , Green Peace ) , πολυεθνικών  (  SIEMENS,

VESTAS ,ENERGON  κλπ)  και     καλοπληρώνονται  όλοι.

              ΜΜΕ , Καθηγητές , ερευνητές ,φοιτητές .
       Πρέπει βέβαια τα αποτελέσματα  να εναρμονίζονται και να  επιβεβαιώνουν πάντοτε 

τους  ''επερχόμενους''   κινδύνους από την κλιματική αλλαγή,  να καλλιεργούν φόβο

και ενοχές στους πολίτες  και να φέρουν πάντα ''βαριες'' υπογραφές από ''μεγάλους   και διάσημους '' επιστήμονες , που το ίδιο  λόμπι έχει φροντίσει   να τούς κάνει 

''μεγάλους και διάσημους'', δίνοντας τους απεριόριστη δημοσιότητα

 και πλαστό  κύρος.

       Η επιβίωση και η ιδια η ύπαρξη του , εξασφαλίζεται απο την δημοσιότητα , που

 φέρνει  ευρεία απήχηση    και  κύρος στον  επιστήμονα αρκει να εχει δηλώσει 

 πράσινος .

Αυτό είναι το εύκολο εισιτήριο για να βγει σημερα , κάποιος νέος επιστήμονας 

από την  αφάνεια .
Είναι πλέον ο δικός τους άνθρωπος και αυτοί γνωρίζουν άριστα να τον χειρίζονται. 

   Οργανώνουν διεθνή επιστημονικά συνέδρια , καλούν δημοσιογράφους, κανάλια , 

εφημερίδες , πολιτικούς, φορείς της αγοράς, κλπ. με τη χορηγία πάντα των ίδιων, 

που υποτίθεται ότι για το καλό μας , η τάδε πχ τράπεζα η  εταιρεία , πληρώνει 

τα έξοδα και ''αγωνίζεται πχ  για την μείωση των εκπομπών CO2 ''   και έτσι ''θα σώσει 

εμάς και τον πλανήτη'' .

      Βέβαια όταν πχ η Τράπεζα Εθνική αναθέτει μια μελέτη , στο  Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

 για τις ανεμογεννήτριες  και τα φωτοβολταϊκά , στα οποία θα επενδύσουν 

οι πελάτες της , που η ίδια θα χρηματοδοτήσει  με το αζημίωτο βέβαια,  γνωρίζει εκ των πρότερων, ότι το αποτέλεσμα της ''ερευνας'' του Μετσόβιου , σε καμία περίπτωση δεν θα είναι

 αρνητικό για τις ΑΠΕ.

Από εκεί και πέρα,  η μελέτη και τα ονόματα των επιστημόνων που υπογράφουν , 

θα γίνει το εργαλείο και η σημαία , για την αύξηση των πωλήσεων της Τράπεζας .,

       Έτσι ''βολεύονται'' όλοι.  


    Τους  επιστήμονες μετά θα τους αναλάβουν , οι δικοί τους δημοσιογράφοι 

και τα κανάλια και έτσι θα  μάθουν οι πολίτες ότι αυτές είναι οι  αυθεντίες,  που 

αγωνίζονται να μας σώσουν    από την κλιματική αλλαγή που εμείς  οι ''άφρονες'' 

δημιουργήσαμε . Θα φάνε λοιπόν  και αυτοί.

      Τα ίδια κάνουν και οι πολυεθνικές που πουλάνε ΑΠΕ . Τα ίδια κάνουν και τα 

υπουργεία που αγοράζουν ΑΠΕ . Τα  ίδια κάνουν και οι ΜΚΟ που προμοτάρουν ΑΠΕ.

          Είναι ένα καλά στημένο Γαϊτανάκι όπου η Γερμανία (ηγεμόνας )  στηn  ΕΕ 

σέρνει πρώτη , γιατί οι Γερμανική οικονομία πρωτίστως  ωφελείται.. 

        Η προπαγάνδα και η πλύση στα μυαλά των λαών , έφερε γρήγορα αποτελέσματα

 και οι κυβερνήσεις   αφού μπήκαν στην σειρά,  τώρα σπρώχνονται για να μην 

   ''χασουν το τραίνο της  πράσινης αναπτυξης''.

         Οι Γερμανοί δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη και φρόντισαν από τον καιρό του Κολ ,

να επιβάλλουν   δια νόμου ( νόμος των ηλίθιων ) στους λοιπούς εταίρους τους στην 

ΕΕ , την ευρεία ανάπτυξη των ΑΠΕ ως το μοναδικό και αναγκαίο δήθεν εργαλείο για 

να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου από τις  εκπομπές CO2. 

                                    20-20-20 για ολα τα κράτη της ΕΕ.

     Για τους απείθαρχους υπάρχουν τα πρόστιμα  ρύπων  . Βαρύτατος φόρος 

υποτέλειας.   Η τον πληρώνεις η σου κλείνω την ρυπαρή σου επιχείρηση.( βλ ΔΕΗ ).

        Οι ΑΠΕ  είναι ακριβές , ενίοτε δε πολύ ακριβές. Το προϊόν τους κοστίζει πολλά

 δις . Άλλωστε εκεί   ακριβώς ,  στηρίχτηκε η ''πρασινη απατη''.  

Δεν παίζουν με πενταροδεκάρες, θέλουν ολόκληρους  προϋπολογισμούς κρατών 

   ελλειματικούς , χρεωμένους . 

Για πολλά χρόνια . Πουλάνε ακριβά τα άχρηστα μηχανήματα τους .  Αλλά τα πουλάνε 

με το ζόρι .         Όλα τα παραπάνω ισχύουν βασικά στην ΕΕ και τελευταία στην 

Αυστραλία (νέα πράσινη κυβέρνηση εκεί ) . 

Τον υπόλοιπο κόσμο δεν κατάφεραν ακόμα να τον υποτάξουν. 

        Χώρες σαν τις ΗΠΑ ,τον Καναδά ,την Κίνα,την Ρωσία ,την Βραζιλία,την Ιαπωνία ,

την Ινδία , δηλαδή  μεγάλες και παγκόσμιες δυνάμεις αρνήθηκαν να παίξουν αυτό 

το βρώμικο παιχνίδι εις βάρος των  λαών τους .

    Η υποκρισία της ΕΕ των Γερμανών,  είναι απύθμενη  αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο 

το 10% των παγκοσμίων εκπομπών CO2  εκπέμπεται από την ΕΕ .

      Και μην βιαστείτε να καταλογίσετε έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας στις χώρες 

που δεν συμμετέχουν στην παγκόσμια '' πράσινη  απάτη'' .

        Αυτοί ξέρουν καλά ότι η κλιματική αλλαγή είναι απόλυτα φυσιολογική, 

ότι το κλίμα αλλάζει εδώ και  δισεκατομμύρια χρόνια, ότι ο ήλιος προκαλεί τις 

μεταβολές στην ατμόσφαιρα , αλλά κυρίως δεν αποδέχονται τα στημένα δήθεν

 επιστημονικά συμπεράσματα του ΟΗΕ και της Διακυβερνητικής επιτροπής

 για την κλιματική αλλαγή  της IPCC  , όπως προέκυψε από την διαρροή της 

αλληλογραφίας του   Βρετανικού πανεπιστήμιου East Anglia.

  Σίγουρα η προπαγάνδα όμως δεν άφησε ανέγγιχτες αυτές τις χώρες όπου και εκεί 

εγκαταστάθηκαν ΑΠΕ , σπαταλώντας  πολλά δις χωρίς αποτέλεσμα.

Η αλήθεια  είναι μια και μοναδική. 


      Όσες χιλιάδες ΑΠΕ,  πλην υδροηλεκτρικών και να εγκαταστήσει μια χώρα

 για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος , αυτές δεν μπορούν ποτέ να 

αντικαταστήσουν ένα θερμικό εργοστάσιο κάρβουνου, λιγνίτη, 

η φυσικού αερίου . 

Τα υδροηλεκτρικά απαιτούν ειδικές γεωμορφολογικές συνθήκες 

για να κατασκευαστούν.


Ας επιστρέψουμε στην πολύ  φτωχή πλην όμορφη πατρίδα μας. 

 

ΠΡΑΣΙΝΗ  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


        Ακούει ο Έλληνας πολίτης , εδώ και χρόνια αυτά που λένε οι πολιτικοί που ψήφισε,

 για την'' κλιματική αλλαγη'',  το ''φαινόμενο του θερμοκηπίου'', την ''άνοδο της στάθμης της θάλασσας'', το'' λιώσιμο των   πάγων'' και   τόσες άλλες επερχόμενες καταστροφές 

και φυσικά  τα πιστεύει. 


      Τα ίδια του λένε οι οικολογικές οργανώσεις, τα ίδια τα κανάλια σαν τον ΣΚΑΙ, τα 

ίδια ο Τζέφρι , που έφτιαξε και  νέο υπουργείο κλιματικής αλλαγής και οργανώνει με 

τον αδελφό του οικολογικά συνέδρια  στην Αθήνα,  τα ίδια ο και Δημας του Σαμαρα .

     Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε όλοι από πράσινες  ειδήσεις για πράσινη ανάπτυξη, 

για πράσινα ταμεία,   πράσινη ενέργεια, πράσινα σπίτια , πράσινη οικονομία, πράσινη επιχειρηματικότητα , πράσινες λύσεις,  πράσινους   δήμους, πράσινη επανάσταση 

στον πράσινο πλανήτη. 

      Σκέφτεσαι ότι δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί να σε κοροϊδεύουν. 

      Σκέφτεσαι ότι και εσύ πρέπει να βοηθήσεις την πράσινη ανάπτυξη διότι φταις  

εσύ για την κλιματική  αλλαγή. 

 Οι οικολογικές οργανώσεις ''ενημερώνουν '' τους μαθητές στα σχολεία για τις 

επικίνδυνες    επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. 


        Ποιος να τους εμποδίσει αφού το κάνουν για ''καλό σκοπό''.

Επιζητούν και επιτυγχάνουν την συναίνεση της κοινής γνώμης .


Τους λένε ότι ο αέρας είναι τσάμπα και δεν ρυπαίνει. 

Τους λένε ότι ο ήλιος είναι τσάμπα και δεν ρυπαίνει. 

Λογικό ακούγεται . 

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το ρεύμα από ΑΠΕ είναι τσάμπα και αποθηκεύεται 

με κάποιο μαγικό τρόπο .

Αφού πότε κανένας μα κανένας από όλους αυτούς τους υπέρμαχους της

 ''πρασινης απατης'' εσκεμμένα  , δεν λέει τίποτα για το τεράστιο κόστος των ΑΠΕ.

Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο . 

Μας κάνανε όλους Βορειοκορεατες. 

Η προπαγάνδα εξασφάλισε την σιωπηρή συναίνεση για το αποτρόπαιο έγκλημα 

που γίνεται σε βάρος  των λαών της Ευρώπης πως θα έλεγε και ο Νόαμ Τσόμσκι.

                                                                                                                    SAGINI   



 

 ΥΓ

Παρτε ένα δείγμα προπαγάνδας

1.    «Η ενεργειακή και η χρηματοπιστωτική κρίση εκτείνονται ενώ παράλληλα εξελίσσεται και η περιβαλλοντική κρίση» επισημαίνει ο κ. Χ. Ζ στην «ΗτΣ», υπογραμμίζοντας πως «η πράσινη ανάπτυξη σέβεται το περιβάλλον και το αντιμετωπίζει ως ενεργειακό απόθεμα που αποτελεί παγκοσμίως τη μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση»

  ( Ο  Χ. Ζ  ειναι Δ/νων Σύμβουλος της ew Planners που πουλάει ΑΠΕ.)


2.    Πρόγνωση για μεγάλη συρρίκνωση των οικοσυστημάτων από τη NASA
Από το 2100, η παγκόσμια κλιματική αλλαγή θα μεταβάλλει τις κοινότητες των φυτών σχεδόν στο μισό έδαφος της Γης και θα οδηγήσει στη μεταβολή σχεδόν του 40% των χερσαίων οικοσυστημάτων σε σημαντικές μορφές τους - όπως το δάσος, το λιβάδι ή τούνδρα- προς άλλες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της NASA

.http://www.imerisia.gr/summary.asp?catid=13816

 Σε ενενήντα χρόνια............?
Ποιος ζει ποιος πεθαίνει . Ήμαρτον  πια.......

SAGINI

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ !

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΣΤΟ    ΔΛΤΤΑ                                                                                                                                              5/8/2021




     Σήμερα κάναμε την ύστατη προσπάθεια  , επιδείξαμε καλή θέληση , για λήψη από κοινού  ουσιαστικών αποφάσεων ,με τους γείτονες Τήνιους στο Λιμενικο Ταμείου Τηνου –Ανδρου .

        Ο Δήμαρχος Ανδρου κ. Δημ.  Λοτσάρης και τα όλα μέλη της παράταξης του , αποδεχτήκαμε την πρόταση-πρόσκληση του προέδρου κ. Σανταμούρη , να συμμετάσχουμε ολοι , στην δια ζώσης  συνεδρίαση του Διοικ. Συμβουλίου του  Ταμείου στην Τήνο , παρουσία και των δυο Δημάρχων  και ολων των μελών του Δ.Σ.     ( Ανδριωτων και Τηνιακών )  .   

  Αποφασίσαμε να είμαστε σήμερα παρόντες στις 10.00,  στην συνεδρίαση Τήνο , αφού από καιρό αυτό ακριβώς  πιεστικά επιδιώκουμε  , με την ελπίδα να ληφθούν επιτέλους  σοβαρές  θεσμικές αποφάσεις από το Δ.Σ. , σχετικά με τα αδιέξοδα  στην λειτουργία του ΔΛΤΤΑ , που μας έχει δημιουργήσει το τελευταίο 5 μηνο , ο πρόεδρος κ. Σανταμούρης .

Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ο κ. Σανταμούρης , αποφεύγει με κάθε τρόπο και με διάφορα τερτίπια  μια τέτοιου είδους ατζέντα  , για να ληφθούν καταλυτικές  αποφάσεις.   

(Τα επι μέρους θέματα και παλι ήταν σχεδόν όλα άσχετα με την Ανδρο) .

       Αν και ο δήμαρχος  μας , επέστρεψε  τις πρωινές ωρες από το Κόρθι οπου είχαμε χθες το βράδυ  πυρκαγιά σε ημιαστική περιοχή , πήραμε το πλοιο στις 07.00 και πήγαμε στην Τήνο .

 Στο τραπέζι  , με έκπληξη  διαπιστώσαμε την αποτυχία του κ. Σανταμούρη , αλλα και τις αστείες  μεθοδεύσεις του .

1.      Εκτός από τον κ. Σανταμούρη , ήταν παρόντες μόνον δυο μέλη του Δ.Σ. ……… ο κ. Κροντηράς Παν  π. δήμαρχος Τήνου και ο κ. Αποστολόπουλος Βασίλης Λιμενάρχης Τήνου .

Ο δήμαρχος Τηνου κ. Σιώτος  , απουσίαζε . Αναζητήθηκε  αλλά δεν  βρέθηκε  πουθενά.

 

2.      Υπήρχε ανοικτή οθόνη τηλεδιασκέψεων , και είχε παραχωρηθεί ’κλειδί εισόδου’’ , στα μέλη Δ.Σ , Τρανάκο Γ. και Μαμαη Α. της αντιπολίτευσης Ανδρου  ,αλλά και στο μη μέλος του Δ.Σ.  κ. Καπάκη Ι. από την αντιπολίτευση Ανδρου !

           Ο δήμαρχος Ανδρου και εγώ    , αμέσως διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για παρωδία  της , δια ζώσης συνεδρίασης , αφού δεν υπήρχε φυσική παρουσία των μελών ,  δεν υπήρχε απαρτία παρόντων , με 5 από τα 9 μέλη , και επιπλέον απουσίαζε ο Δήμαρχος Τηνου κ. Σιώτος Ι. .

Ήταν αδύνατον να γίνει η συνεδρίαση και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις.

     Ο δήμαρχος Ανδρου , ο υποφαινόμενος ,ο κ. Κροντηράς και ο λιμενάρχης Τηνου , αντιδράσαμε  στον νέο εμπαιγμό , καταγγείλαμε τον κ. Σανταμούρη και αποχωρήσαμε .

      Δυστυχώς αυτό ήταν το 6ο κατά σειρά Δ.Σ. του ΔΛΤΤΑ , με πρόεδρο τον κ. Σανταμούρη , οπου απέτυχε να  συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας των μελών.

Καλούμε τον δήμαρχο Τηνου κ Σιώτο  Ι. , να αναλάβει τις εκ του νόμου πρωτοβουλίες  και να αποκαταστήσει  την ομαλή λειτουργία του ΔΛΤΤΑ.

 


Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος

  Εντεταλμένος Σύμβουλος

       Δημάρχου Ανδρου

     Μέλος Δ.Σ. ΔΛΤΤΑ