Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΦΕΛΛΟΥ - ΠΙΣΩΛΙΜΙΏΝΑ στην ΥΔΡΟΥΣΑ ΑΝΔΡΟΥ !




   

      Μέσα στον βαρύ φετινό χειμώνα , της Ανδρου  , φήμες διέδιδαν , ότι κατασκευάζεται στην περιοχή μας ένας καινούργιος δρόμος από μπετόν.
 Γινόταν  δηλ.  τσιμεντόστρωση  αρκετών χιλιομέτρων και πολλών κυβικών ,  του υπάρχοντος χωματόδρομου, από τον οικισμό του Φελλού , προς την πανέμορφη παραλία του Πισωλιμιώνα  της Δ.  Άνδρου .
     Αναμφισβήτητα όλοι σκεφτήκαμε οτι πρόκειται για ένα  ακριβό έργο  , που θα είναι κοινής ωφέλειας  .
Πράγματι έχει κατασκευαστεί ήδη ,  περίπου το 70% του έργου , με έτοιμο μπετόν  γνωστής  της Ανδριώτικης εταιρείας  ''ΒΑΛΜΑΣ ΑΕ '' , εργολαβιών και έτοιμου σκυροδέματος .
      Το έργο  έχει χρηματοδοτηθεί από την ''γνωστή''   Γαλλίδα,  σοβαρή επενδύτρια της περιοχής μας , με πολλά  εκατ. ευρω , σε πολυτελή  ακίνητα , με σκοπό να βελτιώσει  την πρόσβαση προς τις κατοικίες που η ίδια  έχει κατασκευάσει στην παραλία του Πισολιμιώνα .
 Φυσικά ο νέος δρόμος θα είναι κοινης χρήσης !
Ξαφνικά όμως , μάθαμε ότι …..το έργο σταμάτησε από την Αστυνομία , επειδή μετά από επώνυμες  καταγγελίες  εναντίον του Δημάρχου Ανδρου  κ. Σουσούδη , διαπιστώθηκε η  έλλειψη  περιβαλλοντικής - πολεοδομικής μελέτης και άδειας κατασκευής του δρόμου .
    Η  καταγγελία  ήταν γραπτή και επώνυμη   , από   τους  Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης  ,   κ.κ  Αθανασίου Φ και  Καπάκη Ι , του  Δήμου Άνδρου  .  
Φυσικά  έχουν την ηθική υποχρέωση  και καθήκον ,  όπως και κάθε πολίτης,  να ελέγξουν  την  εξουσία , όταν αυτή παρανομεί  .
 Δεν γνωρίζουμε επίσης ,  αν εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία όπως ορίζει ο νόμος , η έγιναν μηνύσεις  αυτεπάγγελτες  από την Αστυνομία .
Γνωρίζουμε όμως , ότι το έργο σταμάτησε  άμεσα !
 Καλό θα ήταν να γίνει και μια δημόσια ενημέρωση για το θέμα από την Αστυν .Διευθ. Σύρου .
         Εδω λοιπόν , αρχίζουν τα λογικά ερωτήματα  προς τον κ. Σουσούδη και τον  Δήμο Άνδρου ,  ο οποίος φέρει την νομική  ευθύνη για όλες τις πολεοδομικές άδειες που εκδίδονται για έργα στο νησί μας .
 Όλοι γνωρίζουν ότι η πολεοδομία Άνδρου ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου .

Α. Γιατί δεν υπήρξε μέχρι σήμερα , δημόσια ανακοίνωση-ενημέρωση  για το έργο από τον Δήμο Άνδρου ?
Ενημερώστε μας κε Δήμαρχε , αν έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες . 
Περιμένουμε να πληροφορηθούμε αν έγινε η όχι ,  αποδοχή δαπάνης δωρεάς από το Δημοτικό Συμβούλιο της Άνδρου , το ύψος του ποσού  και τον τρόπο  καταβολής αυτού .

Β. Εκδόθηκε  η όχι ,  νόμιμη άδεια από την πολεοδομία Άνδρου , με αντίστοιχη περιβαλλοντική μελέτη  για το έργο τσιμεντόστρωσης της χωμάτινης οδού Φελλού-Πισολιμιώνα ?

Γ. Ποιος είναι ο επιβλέπων του έργου ?

Δ. Σε περίπτωση  έλλειψης νόμιμης άδειας  , ζητάμε από τον δήμαρχο να μας πληροφορήσει , πως είναι δυνατόν να εκτελείται δημόσιο έργο  στην Άνδρο , χωρίς άδεια , από μια  εργοληπτική εταιρεία ?

Ε. Τελευταίο και σπουδαιότερο .
    Γιατί κε  Σουσούδη , Δήμαρχε της Άνδρου δεν προστατέψατε ως οφείλατε , την  δωρήτρια  επενδύτρια  . 
Τέτοιοι   λανθασμένοι και επιπόλαιοι  χειρισμοί , εκθέτουν  και προβληματίζουν τον κάθε πιθανό δωρητή –ευεργέτη του νησιού μας .

                                                                                 Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος