Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΣ ....... ΝΑ ΔΕΙΣ



           

   Η Έκθεση Stern (2006) 
Στις 30 Οκτωβρίου 2006 δημοσιεύθηκε η έκθεση του       Sir Nicholas Stern,   Head of the ΗΜ Government Economic Service and former World Bank ...
(Επικεφαλής της Βρετανικής κυβερνητικής οικονομικής επιτροπής και πρώην αφεντικό της Παγκόσμιας Τράπεζας)
                                                                                                                                                                  
   
         Έλεγε ΤΟΤΕ   στους Βρετανούς πολίτες  τι θα  κοστίσει η ''απάτη'' της κλιματικής αλλαγής.
Είναι ένα είδος προϋπολογισμού που πρώτοι οι Ευρωπαίοι (έχουν τους λόγους τους ) έσπευσαν να αποδεχτούν. Έτσι μέσω Ε.Ε.  επιβάλλουν στα μέλη της , την τήρηση του , ξοδεύοντας δις ευρώ σε αιολικές και φωτοβολταικες αηδίες που υποτίθεται  ότι παράγουν ρεύμα .
Πρώην αφεντικό  ( ο Stern ) της Παγκόσμιας τράπεζας ,συνάδελφος δηλαδή με τον δικό μας Προβοπουλο, που στεναχωριέται και αυτός για τις εκπομπές CO2 από την  Ελλάδα και έφτιαξε το 2009 την  Επιτροπή Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, για να μας Πούνε πόσα κάνει η ζημιά .
Μαζεύτηκαν λοιπόν στο Μέγαρο,Πρωθυπουργός,Μπιρμπιλη,Προβοπουλος,μαζί και ο Δημας της ΝΔ, και μαζί άκουσαν το πόρισμα των σοφών του Προβοπουλου.
Τι δουλειά έχουν οι τραπεζίτες με την κλιματική αλλαγή ?    Η απάντηση είναι απλή.
  
                           ΜΕ ΚΈΡΔΗ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΎΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΈΝΟΥΣ  ΘΑ ΥΠΟΤΆΞΟΥΝ  ΕΥΚΟΛΑ   ΠΛΕΟΝ     ΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ .......... ΣΤΑ  ΑΦΕΝΤΙΚΑ    ΤΟΥΣ


Τσιράκια τους  κυβερνήσεις και  πρωθυπουργοί . Ομπαμα, Μερκελ,οι'' αρχηγοί'' και από πίσω τα πιστά τους σκυλιά.
Διαβάστε λοιπόν το πόρισμα της επιτροπής Προβοπουλου  που νομιμοποιεί με διακομματική συναίνεση παρακαλώ, την σπατάλη και τα χρέη που θα έρθουν,  για να μας σώσουν από την ανύπαρκτη ''κλιματικη αλλαγη''.
Πόσα πλήρωσε η τράπεζα Ελλάδος στους ''σοφους της επιτροπης'' για το ''πορισμα''    Προβοπουλε , που έχεις ανησυχίες για το  CO2  ?
H Μπιρμπίλω αλήθεια που είναι σήμερα ? Μας λείπει. Άλλα καλός ο .......δεκάρικος της.
Μίλησε και ο ΓΑΠ . Πα ει και αυτός.
Είχανε καλέσει και τα  media . Για να πάρει έκταση το γεγονός. Να γίνει ντόρος.
      Ενώ στην Ελλάδα είναι ανίκανοι να βγάλουν προϋπολογισμό ενός έτους , η επιτροπή προϋπολόγισε πόσα  δις θα μας κοστίσει η ζημιά από τις επιπτώσεις της ανύπαρκτης ''κλιματικής αλλαγής μέχρι το 
..........2100 ,δηλαδή μετά από........ 90 χρόνια.      701 δις ευρώ .    Γελοιότητες.
Σίγουρα έχουν θράσος και δυστυχώς υποτιμούν τόσο πολύ τους Έλληνες.
 Κρίμα πού Έλληνες επιστήμονες λειτουργούν έτσι, αλλά βλέπεις το  γ@μ....ενο   το........μεροκαματακι.                                       
                                                                                SAGINI


                                                                                                                                                                  

  ( 2011 )        Επιτροπή Μελέτης  Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, της Τράπεζας της Ελλάδος 

        Περιβαλλοντικό συναγερμό και ανάγκη για επιβολή περιβαλλοντικής πολιτικής προκειμένου να αποφευχθεί η ερημοποίηση της χώρας επιβάλουν τα πορίσματα της έκθεσης της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, της Τράπεζας της Ελλάδος που παρουσιάστηκε σήμερα 1-6-2011 στο Μέγαρο Μουσικής.

      Αν η κλιματική αλλαγή εξελιχθεί με την ένταση που αναμένεται έως το 2050 και το 2100 χωρίς παγκόσμια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η σωρευτική ζημία για την ελληνική οικονομία μέχρι και το 2100 φθάνει τα 701 δισεκ. ευρώ, δηλ. ισοδυναμεί με το τριπλάσιο του σημερινού ετήσιου ΑΕΠ της χώρας.

        «Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πράσινη ανάπτυξη σημαίνει παρεμβάσεις που προστατεύουν τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, που συμβάλλουν στην ορθολογική χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, που μειώνουν την κατανάλωση νερού, που οδηγούν σε μια οικονομία χαμηλής έντασης άνθρακα και περιορίζουν την παραγωγή αποβλήτων και ρύπων»
δήλωσε η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη.


                                                                                                                                                                  

                   ΕΩΣ 701 ΔΙΣ. ευρώ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100

                   Το έλα να δις  μέχρι το τέλος του αιώνα

Βαρύ φορτίο, που φθάνει έως και το διπλάσιο του σημερινού δημόσιου χρέους της Ελλάδας, θα φορτωθούν οι επόμενες γενιές αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Τρία σενάρια
Η οικονομική και περιβαλλοντική αποτίμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αποτελεί πρωτοβουλία του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου. 
Εκπονήθηκε από πολυπληθή ομάδα ειδικών, που εργάστηκαν από τον Μάρτιο του 2009 υπό τον καθηγητή και ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, ο οποίος και την παρουσίασε χθες σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, αντιπρόεδρος σήμερα της Ν.Δ.

Οι Έλληνες επιστήμονες εξέτασαν τρία σενάρια και αποτίμησαν τις επιπτώσεις στην οικονομία. Συγκεκριμένα:

*    Υπολογίστηκε ότι αν οι αρμόδιοι ακολουθήσουν το σενάριο της «μη δράσης», αφήνοντας τις αλλαγές να εξελιχθούν χωρίς λήψη μέτρων, οι αλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας θα είναι τόσο σημαντικές που το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 2% ώς το 2050 και κατά 6% ώς το 2100.

*       Μετρήθηκε ότι αν ληφθούν μέτρα περιορισμένης κλίμακας, τότε θα υπάρξει μικρότερη μείωση στο ΑΕΠ, της τάξης του 2,3-3,7% και η αποτίμηση των απωλειών θα φθάσει τα 577 δισ. ευρώ.

*     Προκρίθηκε το σενάριο της προσαρμογής, που στοχεύει στον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς.
Προϋποθέτει την υλοποίηση προγραμμάτων αναβάθμισης του κτιριακού τομέα, μόνο από τον οποίο υπολογίζεται εξοικονόμηση της τάξης των 21 δισ. ευρώ, καθώς και ουσιαστική στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές.

Το κόστος των επενδύσεων θα ανέλθει στα 113 δισ. ευρώ ώς το 2050, ενώ θα απαιτηθούν άλλα 142 δισ. ευρώ ώς το 2100. Το όφελος όμως για την εθνική οικονομία θα είναι πολλαπλάσιο, αφού οι επιπτώσεις θα μειωθούν κατά 294 δισ. ευρώ σε σχέση με το σενάριο της «μη δράσης».

Επενδύσεις ύψους 16,4 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώς το 2020 και επιπλέον 4-5 δισ. για έργα διασύνδεσης των δικτύων προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προέβλεψε ότι θα δημιουργηθούν 100.000  νέες θέσεις εργασίας.

Η Τίνα Μπιρμπίλη είπε ότι ώς το 2050 το 100% των αναγκών θα καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές και δεσμεύθηκε ότι ώς το τέλος Ιουνίου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της πρώτης δεκαετίας. 

 ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

   
                                                                                                                                                          
........................... Θα ήθελα όμως να ρωτήσω την ΤτΕ ή/και τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα: Οι ζημιές που υπολογίζονται βάση του ΑΕΠ της χρονιάς που έγινε η μελέτη και δίνουν αυτά τα αστρολογικά ποσά, μήπως είναι λίγο τραβηγμένο? Πως είναι δυνατόν να υπολογίζεις τις ζημιές βάση του ΑΕΠ του 2010 για τα επόμενα 40-90 χρόνια. Δηλαδή το ΑΕΠ της χώρας το 2050 ή το 2100 θα είναι ακριβώς το ίδιο με το 2010?????!!!
Αμα είναι έτσι τότε να υπογράψουμε καμιά 30αρια μνημόνια ακόμα μπας και σωθούμε!!
Θα παρακαλούσα την ΤτΕ να μην πετάει τα χρήματα της έτσι και να ασχοληθεί με καμιά αναδάσωση,κλπ....
 :
Ρωτάει ανώνυμος αναγνώστης της Ελευθεροτυπίας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=280649
                                                                                                                                                                  


Και τώρα οι κλακαδόροι , οι κολαούζοι .Το κερασάκι.      Διαβάστε εδώ
    WWF       Απαραίτητη η κλιματική δράση την εποχή του μνημονίου
 http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=781:2011-06-01-13-31-17&catid=70:2008-09-16-12-10-46&Itemid=90
αλλά υπάρχουν και.......άλλοι και      άλλοι  .Σε αυτά είναι     πολύ...... προχωρημένοι.




Διαδωστε τα παραπάνω σε όλους τους αγανακτισμένους Έλληνες που  φοβισμένοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι σκέφτονται αυτά που φέρνει το  2012 , χωρίς ελπίδα.
                                                                       SAGINI..




1 σχόλιο:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ.
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΦΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ