Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ..........ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ?

Επιστολή Α. Ζερβού : Αυξήσεις τουλάχιστον 15%, αλλιώς η επιχείρηση περνάει στο "κόκκινο"...Τυχόν μικρότερες αυξήσεις του 15% στο ηλεκτρικό ρεύμα θα οδηγήσουν από του χρόνου την ΔΕΗ σε ζημιές, με συνέπεια να μη μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να φέρει σε πέρας τις επενδύσεις της, ενώ παράλληλα η μετοχή της θα καταρρεύσει, και όταν θα επιχειρηθεί να πουληθεί το 2012, το τίμημα θα είναι υπερβολικά χαμηλό.
Αυτό είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες, το «δια ταύτα» της επιστολής που απέστειλε χθες στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και ΠEKA ο επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβός, περιγράφοντάς τους με «δραματικούς τόνους» τι θα σημάνει για την επιχείρηση, οποιαδήποτε αύξηση τιμολογίων, χαμηλότερη του 15%.


        


      Η επιστολή του διορισμένου, το 2009 ,από τον ΓΑΠ, καθηγητή του ΕΜΠ, Διοικητή της ΔΕΗ μάλλον είναι κομμάτι  εκβιαστική , χωρίς να ξεχνάμε την δεινή οικονομική θέση της ΔΕΗ σήμερα, για την οποία όμως,  ο Αρθούρος Ζερβός δεν είναι άμοιρος ευθυνών  .
Να πει στον Ελληνικό λαό ο κος Ζερβός πόσα εκατομμύρια ευρώ επένδυσε η ΔΕΗ  σε ΑΠΕ  από το 2009  μέχρι σήμερα  και πόσα λεφτά χάθηκαν.
Να πει ο κος Ζερβός στον Ελληνικό λαό πόσο κόστισαν οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ.
Να πει στον Ελληνικό λαό για τα    600 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει το ''μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο'' της Ευρώπης και μαζί εργοστάσιο κατασκευής Φ/Κ πανελς  , στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης,   που εξήγγειλε ο ΓΑΠ ....εδώ   http://sagini3.blogspot.com/2011/04/blog-post_15.html    και το οποίο κατήγγειλε δημόσια ο πρώην γενικός της ΔΕΗ κος Μπούστος.
Γιατί η  επένδυση αυτή χαρακτηρίστηκε ως    '' το Φ/Κ  πάρκο των ηλιθίων''.
 Μήπως η ΔΕΗ χρεοκόπησε και από δικά σας λάθη κε Ζερβε ?
Αυτο για τον κο Ζερβο........
http://sagini3.blogspot.com/2011/06/blog-post_03.html

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4680406

                                                                                                                          SAGINI

ΚΡΗΤΗ.........ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Προστασία για να μην σπάσουν τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις πουλάνε συμμορίες στην ενδοχώρα του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με καταγγελίες. Οι εκβιασμοί, μάλιστα, δεν έχουν αποκλειστικό στόχο τα φωτοβολταϊκά, αλλά αφορούν και εγκαταστάσεις άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως τα αιολικά πάρκα.
Ο λόγος για συμμορίες αλλοδαπών, καθώς και Ελλήνων, οι οποίοι πλησιάζουν τον ιδιοκτήτη κάποιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και του ζητούν χρήματα προκειμένου να μην προχωρήσουν σε καταστροφή της. Τα ποσά που ζητούν είναι μεγάλα και οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πληρώσουν, ακόμη και με δόσεις, φοβούμενοι την καταστροφή των εγκαταστάσεών τους.
Το νέο αυτό φαινόμενο, πάντως, δεν περιορίζεται στα φωτοβολταϊκά, αλλά αναφέρονται κρούσματα εκβιασμών και σε αιολικά πάρκα, καθώς η πρόκληση ζημιάς στις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.
Την ίδια στιγμή, όμως, που επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για μια άναρχη κατάσταση και φοβούνται αύξηση της σχετικής εγκληματικότητας παράλληλα με την εξάπλωση των ΑΠΕ στο νησί, η αστυνομία δεν επεμβαίνει, καθώς κανείς δεν καταγγέλλει επίσημα το πρόβλημα.
Οι κάτοικοι αποφεύγουν να μεταβούν στην αστυνομία ζητώντας βοήθεια, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε βέβαιη καταστροφή των εγκαταστάσεών τους, ενώ θα στιγματιστούν και από την τοπική κοινωνία.
Πηγή: Τόλμη Κρήτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ....................ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικές


    Με αποφάσεις που εξέδωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, επιβλήθηκαν, πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ σε τρεις ασφαλιστικές εταιρείες που κάνοντας χρήση καταχρηστικών όρων προέβησαν σε αυθαίρετες αναπροσαρμογές των
ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις νοσοκομειακής κάλυψης. Ειδικότερα, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν

στην ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ    (700.000 ευρώ),

στην ING ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ     (700.000 ευρώ) και 

στην GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ    (600.000 ευρώ).

Από την έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, ύστερα και από καταγγελίες πολλών καταναλωτών, οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλλουν ιδιαιτέρως αυξημένα ασφάλιστρα, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω εταιρείες προέβησαν τα τελευταία έτη σε ετήσιες αυξήσεις ασφαλίστρων που άγγιζαν ή και υπερέβαιναν σε αρκετές περιπτώσεις το ποσοστό του 10% ή και 15 %. Οι εταιρείες στήριζαν τις αυξήσεις αυτές σε γενικούς όρους ασφάλισης («ψιλά γράμματα»), οι οποίοι προέβλεπαν τη δυνατότητα μονομερούς αναπροσαρμογής δίχως όμως να την εξαρτούν πράγματι από ειδικά, καθορισμένα στη σύμβαση και εύλογα για τον καταναλωτή κριτήρια, όπως απαιτείται από την
ισχύουσα νομοθεσία.
.zougla.gr
  
     Σε τι διαφέρουν οι παραπάνω  εταιρείες από τους κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, όταν σε καιρούς τέτοιας πρωτοφανούς κρίσης κλέβουν και εξαπατούν τους πελάτες τους.
Μήπως θα έπρεπε κάποιοι να συλληφθούν και να πάνε φυλακή ? 
Λέμε μήπως το πρόστιμο ( αν πληρωθεί ποτέ ) δεν ικανοποιεί τα θύματα  τους, αλλά χρειάζεται ποιο μεγάλη τιμωρία ?


                                                                                                                         SAGINI

ΚΑΝΑΔΑΣ..............ΗΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ

   


  
           Ούτε δύο ημέρες μετά το τέλος της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Νότια Αφρική, ο Καναδάς ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποσύρεται από το Πρωτόκολλο του Κιότο. 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας δήλωσε ότι το πρωτόκολλο «δεν αποτελεί την κατάλληλη οδό για τον Καναδά» ή για την επίλυση της κλιματικής κρίσης.
Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που επικυρώνει και στη συνέχεια εγκαταλείπει το πλαίσιο του Κιότο, μια ενέργεια καθ' όλα νόμιμη, αλλά με μεγάλη συμβολική βαρύτητα που δημιουργεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο.
«Το Κιότο για τον Καναδά ανήκει στο παρελθόν», είπε ο Πίτερ Κεντ λίγες ώρες αφότου επέστρεψε από το Ντέρμπαν.
«Επικαλούμαστε λοιπόν το νόμιμο δικαίωμά μας να αποσυρθούμε από αυτό», πρόσθεσε λέγοντας ότι θα ενημερώσει επίσημα και τα Ηνωμένα Έθνη για την πρόθεση της χώρας του.

Πρόστιμα
Το Πρωτόκολλο του Κιότο που τέθηκε σε ισχύ το 1997 δεσμεύει τις βιομηχανοποιημένες χώρες να επιτύχουν στόχους, οι οποίοι αφορούν σε περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου. Οι στόχοι αυτοί ωστόσο δεν δεσμεύουν αναδυόμενους γίγαντες όπως η Βραζιλία, η Κίνα ή η Ινδία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ουδέποτε επικύρωσαν τη συμφωνία.
Στο Ντέρμπαν, οι σύνεδροι συμφώνησαν την τελευταία στιγμή σε παράταση της ισχύος του Κιοτο,  μέχρις ότου και αν,  καταλήξουν σε ένα νέο δεσμευτικό πλαίσιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το Κιότο έως το 2020.

Μεγάλο κόστος
Κατά τον Κεντ εξάλλου, η επίτευξη των στόχων αυτών θα στοίχιζε στον Καναδά πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, «δηλαδή 1.600 δολάρια [περίπου 1.200 ευρώ] από κάθε καναδική οικογένεια  αυτό είναι το τίμημα του Κιότο για τους Καναδούς, το κληροδότημα μιας ανίκανης κυβέρνησης υπό τους Φιλελεύθερους».
Ο υπουργός είπε επίσης ότι ακόμη και εάν η χώρα του δεχόταν να πληρώσει το τίμημα, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα συνέχιζαν να αυξάνονται καθώς οι μεγαλύτεροι ρυπαντές - Κίνα,Ινδία,Βραζιλία και Ηνωμένες Πολιτείες- δεν δεσμεύονται από τη συμφωνία.
   Η Κυβέρνηση  του Καναδά λειτουργώντας με κοινή  λογική , προστάτευσε τα συμφέροντα του Καναδικού  λαου και εγκατέλειψε το Κιότο  στους λοιπούς, ειδικά  στην ΕΕ που δυστυχώς  επιβάλλει δαπάνες πολλών δις στους λαούς της , χωρίς κανένα όφελος για τους ίδιους άλλα με τεράστια κέρδη των πολυεθνικών της Γερμανίας και άλλων...

                                                                                                               SAGINI