Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η ανάπτυξη Χα Χα Χ α !!! Επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων Χα Χα Χα !!!!


Επιδοτούμενοι Δημόσιοι  Επιχειρηματίες

    

      Δ. Κοπελούζος  .

 Πήρε από την  ΡΑΕ  την δεύτερη άδεια για υπεράκτιο στην Αλεξανδρούπολη ,  μετά τον Ρέστη στην Λήμνο .





Έρχεται επιτέλους  η ανάπτυξη  !!!!!.

 Τι αποφάσισαν οι αιολικοί δημόσιοι επιχειρηματίες για....... το καλό μας φυσικά !!!!
   Βρέθηκε η λύση !!!.   

Ανεμογεννήτριες στη   Θάλασσα !!!!


      Στην στεριά είχαμε λένε,  συνεχώς φωνές, διαμαρτυρίες και επεισόδια από τους κάτοικους .
Φωνάζουν συνεχώς  , οτι μειώθηκε ο τουρισμός και η αξία της γης από τα αιολικά μας , οτι σκοτώνουμε  τα πουλιά ,  ότι είναι πανάκριβα και εντελώς άχρηστα μηχανήματα , ότι κάνουν θόρυβο , οτι κατακλεβουν τους πολίτες , ότι σε καμένες βουνοκορφές μπήγουν  αιολικά και τόσες άλλες αηδίες από τρελούς  Ανθελληνες πολίτες που........ σαμποτάρουν την ανάπτυξη της χώρας . 
Όμως , εμείς είμαστε αυτοί που θα σώσουμε την Ελλάδα ,  με τα λεφτά βεβαίως ,  του Έλληνα φορολογουμένου ,  που του τα παίρνουμε με το ζόρι, αλλά πάντα για το καλό του.
Μάλλον μας τα ''δίνουν'' οι κυβερνήσεις.
Τώρα  επειδή θέλουμε να ''επιχειρούμε'' ανενόχλητοι , θα πάμε  μέσα , στη θάλασσα και δύσκολα θα μας ενοχλείτε  . Θάλασσα λοιπόν . Αιολικά στη θάλασσα .

Για ειδικές επιστημονικές λεπτομέρειες εδώ παρακαλώ ....!!   ΕΔΩ

                                                       

 Θάλασσα και μακρυά όσο γίνεται από την ακτή . 
Να μη βλέπει ο λαός και μας σχολιάζουν αρνητικά  μερικοί-μερικοί.
      
        Στην ......ουρά περιμένουν βαρόνοι  εργολάβοι της ενέργειας ,  ''επενδυτές'' του κωλ..  , για να  βάλλουν τα λεφτά τους (μας) , να αναλάβουν τα...... ρίσκα τους  και να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια  για να αποφύγει η χώρα την χρεωκοπία .
 Πονάνε και αγωνιούν οι δημόσιοι επιχειρηματίες , γιατί αγαπάνε αυτόν τον τόπο όπου '' άλλος πληρώνει και άλλος ...πηδάει'' .
       Στο υπουργείο Ανάπτυξης ''δίνουν  αγώνες'' για να ενταχθούν οι νέες επενδύσεις των  Offshore  αιολικών ,         στον Αναπτυξιακό Επενδυτικό Νόμο 3908/2011-2012 ,
 και να δοθούν κανονικά  οι επιδοτήσεις του 80% στους ''επενδυτές''.  

       Η ανεξάρτητη ΡΑΕ ?    κάνει λέει  μεγάλες προσπάθειες ,  για να βγουν οι νέες άδειες των ''επενδυτών'' , οι οποίοι συνωστίζονται  για να βάλουνε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης το ταχύτερο δυνατόν  και να καθοριστούν οι επιδοτήσεις  (στο ηλεκτρικό ρεύμα)  των Offshore  για 25 χρόνια,  με τιμές  άνω των 140 ευρώ για κάθε μια  μεγαβατωρα  που θα ''εγχυουν'' στο δίκτυο ρεύματος .....

Αα..... και όπου δεν υπάρχει δίκτυο διασύνδεσης, θα κατασκευαστεί καινούργιο, φυσικά  με τα λεφτά που θα  δώσουμε  εμείς  με  τους λογαριασμούς και τους  φόρους . 
Άμεσα λοιπόν ,  μειώνεται η ανεργία  χαχαχαχα! ( έτσι λένε τα ...κουμάσια )  αφού.....
     Χιλιάδες οι νέες μόνιμες  θέσεις  εργασίας που θα δημιουργήσουν  οι επενδυτές !!!!!. 
Τεράστια η προσφορά τους  στην εθνική οικονομία και στο περιβάλλον , αφού θα εξοικονομηθούν 78 900 000 000 τόνοι CO2 και θα γλυτώσει η χώρα από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.    ( λάθος εδώ ....79 000 000 000 είναι το σωστό ) !!!!!
Κλείνει  το μονοπώλιο  της  βρωμιάρας  ΔΕΗ επιτέλους . Ανενόχλητοι .
      Ακούς  να καίει φθηνό Ελληνικό   λιγνίτη,  την σημερινή εποχή του   εισαγόμενου ακριβού και άφθονου  φυσικού αερίου.
Επίσης η στάθμη της θάλασσας στα νησιά μας θα παραμείνει σε ασφαλή επίπεδα όπως δείχνουν οι μελέτες. Κανονίστηκε και αυτό .
Ο χειμώνας θα είναι ζεστός ,  χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα απο την κλιματική αλλαγή που εμείς οι Έλληνες αλλά και οι άλλοι απρόσεκτοι , προκαλέσαμε !!!!!.
 Ο υπουργός παρόλιγο να το  ξεχάσει αλλά τελικά , ζήτησε και πήρε την θετική γνώμη την γκρηνπις και του βεβεεφ. Θα παραμείνει στην κυβέρνηση !!!!.
 
Θα βοηθήσει και η τράπεζα Πειραιά και ο ΣΚΑΙ ΤV.  (Econews)  !!!
   Συμμετέχουν ενεργά στην εθνική προσπάθεια οι εταιρείες ενέργειας που κατέχουν οι Γιώργος Φειδάκης και ο Βίκτωρ Ρέστης , ο Δημήτρης Κοπελούζος , Γ. Περιστέρης, Α. Καλλιτσάντζης, Κ. Φιλιππίδης, Δ. Καραδήμας, Β. Παναγιωτίδης, Ι. Παντούσης, Σπ. Παπαδημητρίου, Μ. Τζαμούρτα, Α. Φακίδης, Ε. Κοροβέσης.
    Όλοι αυτοί θέλουν να κατασκευάσουν εκτός των άλλων και  μεγάλα αιολικά πάρκα μέσα στη θάλασσα , μακρυά απο την ακτή  ( Offshore) , ρισκάροντας πολλά εκατομμύρια ευρω  για την Ελλάδα ρε γαμώτο. 

   Οι περισσότεροι από τους παραπάνω ήδη δραστηριοποιούνται στη στεριά με αιολικά  και ξέρουν καλά  τη δουλειά των επιδοτήσεων .
Δεν φοβούνται να ρισκάρουν τα λεφτά μας , μια και οι πράσινες τράπεζες  δίνουν δάνεια , αφού συμμετέχουν και  οι ίδιες  στο φαγοπότι . 
 Όλες  αυτές οι επενδύσεις  θα γίνουν έργα , μόλις υπογραφούν οι συμβάσεις  και γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού. .......χαχαχαχαχαχαχα !!!!
Βοηθάει και η Γερμανία.

      Τα κεφάλαια  που θα επενδυθούν , δεν θα     ανακοινωθούν    δημοσίως για λόγους ασφαλείας .   !!!!!!     ( σιγά μην δώσουν λογαριασμό στους ηλίθιους ).
    Επίσης το ακριβές ύψος των κρατικών επιδοτήσεων σε κάθε επένδυση  , θα κρατηθεί μυστικό.  ( εδώ πρόκειται για τα κέρδη από τον ιδρώτα τους )

  Γίνονται μεγάλες προσπάθειες , έρευνες και μελέτες ειδικών επιστημόνων για να   έχουμε ρεύμα όλο το 24ωρο.

      Έτσι μετά τον Φειδάκη και τον Ρέστη      ( αιολικά στην Λήμνο   498,15MW της City Electric  ,  2 δις  ) ,    ο Δημήτρης Κοπελούζος  πήρε άδεια από την ΡΑΕ  για αιολικά στη θάλασσα της Αλεξανδρούπολης ,  για να βοηθήσει και αυτός  ενεργά την εθνική υπόθεση .
Στον Κοπελουζο ανήκει η  Θρακική Αιολική Α.Ε. και το έργο  με προβλεπόμενη ισχύ   216MW.

Εκτός από τα δύο αυτά έργα, μερίδιο στην πίτα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων διεκδικούν και άλλα ονόματα, με τις αιτήσεις να κατακλύζουν την ΡΑΕ.



1. Κοινοπραξία Αιολική Πλατεία Μαρθακίου - ΕΝΤΕΚΑ Αιολικά Πάρκα Α.Ε.-ENORA Ε.Ε. - Κ. Φιλιππίδης 30+25 MW στην Πλατειά Κέρκυρας.
2. Πλειάδες Αιολική Α.Ε. 450 MW στον Κόλπο Πεταλιών Αττικής.
3. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε. - Αιολική Προβατά - Τραιανουπόλεως ΟΕ 585 MW, στο Θρακικό Πέλαγος Νότια της Αλεξανδρούπολης.
4. Θρακική Αιολική Α.Ε. στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αλεξανδρούπολης 216 MW.
5. Κοινοπραξία Αιολική Καλυδώνος 141 MW στον όρμο Καλυδώνος Αιτωλοακαρνανίας.
6. Κύων ΕΠΕ 300 MW στο θαλάσσιο χώρο του Δήμου Κύμης στην Εύβοια.
7. Ελληνική Τεχνοδομική Aνεμος Α.Ε. 162 MW στον θαλάσσιο χώρο της Κέρκυρας
8. Διαπόντια Αιολική - Μ.Ε. Τζαβάρας και ΣΙΑ 125 MW στη θαλάσσια περιοχή Διαποντίων Νήσων Κέρκυρας.
9. Venergia Ενεργειακή Α.Ε. 96 MW στη θαλάσσια περιοχή Διαποντίων Νήσων Κέρκυρας.
10. Νησιωτικός Aνεμος Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. 350 MW στη θαλάσσια περιοχή της Κω.
11. Argos Aiolos Α.Ε. 150 MW στη θαλάσσια περιοχή της Εύβοιας
12. ΤΖΑΣΠΕΡ Αιολική Ελλάδος Α.Ε. και ΣΙΑ 495 MW στη θαλάσσια περιοχή Διαποντίων Νήσων Κέρκυρας.
13. City Electric ΑΕ 500 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λήμνου.
14. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ 320 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λήμνου.
15. ΤΖΑΣΠΕΡ Αιολική Ελλάδος Α.Ε. και ΣΙΑ 445 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγίου Ευστρατίου Λέσβου.
16. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή 98 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγίου Ευστρατίου Λέσβου.
17. Ρόκας Αιολική Βόρειος Ελλάς ΑΒΕΕ 484 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λήμνου.
18. Μινωικά Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα Α.Ε. 350 MW στη θαλάσσια περιοχή Κάσου Καρπάθου.
19. ΤΖΑΣΠΕΡ Αιολική Ελλάδος Α.Ε. και ΣΙΑ 306 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Aνδρου.
Προτάσεις για πάρκα υπάρχουν επίσης από την Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος, την Argow Aiolos (EDF) και την ΕΝΤΕΚΑ.


Συνολικά στα αρχεία της ΡΑΕ βρίσκονται 28 αιτήσεις για offshore αιολικά με συνολική ισχύ που κυμαίνεται στα 3 – 4GW και οι οποίες έχουν ξεκινήσει να αξιολογούνται από τις αρχές του έτους, με χρονολογική σειρά.
Προκειμένου δε η ΡΑΕ να προχωρήσει στην αξιολόγηση των αιτήσεων κατάρτισε από κοινού με το ΚΑΠΕ οδηγό αξιολόγησης παρόμοιων έργων λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως το βάθος ο τρόπος θεμελίωσης, το κόστος κλπ.
    Σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί από τους επενδυτές να επικαιροποιήσουν τα οικονομικά στοιχεία των φακέλων τους, προκειμένου να προχωρήσει και το τελευταίο στάδιο αυτό της αξιολόγησης και της χορήγησης άδειας παραγωγής.

    Η ρύθμιση του πρώην ΥΠΕΚΑ  Γ. Παπακ  παρέχει ισχυρά κίνητρα υλοποίησης των απαιτητικών αυτών έργων, αφού ορίζει ως τιμή αγοράς της ενέργειας από το σύστημα τα 108,3 ευρώ ανά MWh, η οποία μπορεί να προσαυξάνεται έως και 30% της τιμής βάσης σε περιπτώσεις έργων με σημαντικές τεχνοοικονομικές ιδιαιτερότητες όπως τα μεγαλύτερα θαλάσσια βάθη, ο βραχώδης πυθμένας κ.λπ

Διευκρινίζεται από τους αρμόδιους οτι οι άδειες που δίνονται σε  Έλληνες επενδυτές-ευεργέτες , μπορούν να πωληθούν άμεσα σε ξένες εταιρείες και έτσι να πάρουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους.
Μετά , οι  κρατικές επιδοτήσεις θα καταβάλλονται στους ξένους μέσω τραπέζης.



Τα ονόματα και οι εταιρείες και η φώτο , απο εδώ...
 Πηγη    http://www.express.gr ,     www.dealnews.gr

3 σχόλια:

  1. Και ειδικά ο Κοπελούζος ειδικεύεται σε μεταπωλήσεις αδειών. Τις περισσότερες τις έχει ήδη πουλήσει. Αδειολήπτης. Και επειδή το Πανελλήνιο ΞΕΡΕΙ πώς δουλεύει και πως "μιλάει Ελληνικά" ο Κοπελούζος, αυτό που βλέπουμε είνα ιμαζική διαφθορά με ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ δικά μας χρήματα.

    Θα πρέπει να έχει και στην Ανδρο άδειες. Δες σε ποιόν τις έχει πουλήσει και ποιοι τον σιγοντάρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (όλοι της ΝΔ επί Μητσοτάκη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Αρχαιε εχεις δικιο ...
    Η εταιρεία του Κοπελουζου , “ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΤΑΛΟ Α.Ε.” που είναι κάτοχος άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 36MW στη θέση “Βασιλικό” του Δήμου Άνδρου* του Νομού Κυκλάδων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1395/2010 Απόφαση της ΡΑΕ, αιτείται την τροποποίηση της εν λόγω άδειας παραγωγής ως προς τη μετοχική σύνθεση ως εξής:

    Προηγούμενη μετοχική σύνθεση:
    Δημήτριος Κοπελούζος 25,0%
    Κυριακή Κοπελούζου 25,0%
    Ιωάννης Σαμαράς 35,0%
    Αθανάσιος Παστιρματζής 15,0%

    Νέα μετοχική σύνθεση:
    Δημήτριος Κοπελούζος 17,5%
    Κυριακή Κοπελούζου 17,5%
    Ιωάννης Σαμαράς 24,5%
    Αθανάσιος Παστιρματζής 10,5%
    ENEL GREEN POWER HELLAS A.E. 30,0%

    Η εν λόγω άδεια παραγωγής αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου έργου αιολικών σταθμών συνολικής αδειοδοτημένης ισχύος 368MW, το οποίο χωροθετείται στις νήσους Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο οι οποίοι συνδέονται μέσω ανεξάρτητης υποθαλάσσιας διασύνδεσης υψηλής τάσης με το Ηπειρωτικό Σύστημα.
    Προφανως ειναι μια τακτικη του Κοπελουζου να πουλαει τις αδειες σε ξενες εταιρειες .
    Εχω και αλλα παραδειγματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κοπελούζος εχει παρει πολλές άδειες για αιολικά στην Ανδρο .
    Δεν γνωριζω πόσες από αυτές εχει πουλήσει σε ξένους.
    Το Δημοτικο συμβουλιο Ανδρου εχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για τα αιολικά.
    Μπορει η σημερινή συγκυρία να τους στερεί την τραπεζική χρηματοδότηση ,αλλα οι ξενοι αγοραστές εχουν προσβάσεις σε ξένες τράπεζες. Σε λίγο καιρό ,όταν ωριμάσουν οι συνθήκες ,θα επανέλθουν αφου το διεφθαρμένο κρατος εχει ηδη δεσμευτεί με την χορήγηση των αδειών. Θα εχουν να λενε τα λαμόγια .
    Αδειες αιολικών στήν Ανδρο εχει και ο Μυτιληναίος.
    Και οι δυο αγωνιουν ''να σωσουν τη χωρα με τις επενδυσεις τους''.
    Καημένη πατριδα πως σε κατάντησαν οι καθε λογης απατεωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ