Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ...............ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ

 

Για χρεη     84 εκ.  ευρω

Συνελήφθη διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΙΕ      Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Αγία Παρασκευή Αττικής, από αστυνομικούς, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
ο 45χρονος  Αλέξανδρος Ζάχαρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ΑΕ.
Ειναι η πρώτη σύλληψη διορισμένου Διευθύνοντος Συμβούλου μιας ΔΕΚΟ ,
για χρέη προς το Δημόσιο.
Δημιουργείται λοιπόν προηγούμενο και αναμένονται προφανώς και  νέες συλλήψεις σε άλλες ΔΕΚΟ καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι χρέη προς το Δημόσιο ,  δεν είχε μόνον ο  ΟΔΙΕ.
Κατηγορείται ότι κατά τη διαχειριστική περίοδο από 01-01-2011 έως 31-05-2011 δεν απέδωσε παρακρατηθέντα φόρο κερδών, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 277.220,35 ευρώ και ποσοστό 1,5% επί του 80% των ακαθαρίστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος ποσού 741.279,95 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 83.117.139,90 ευρώ.

Οι πράξεις αυτές συνιστούν, κατά περίπτωση, αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Ο Α. Ζάχαρης υπήρξε ο αντικαταστάτης του πρώην  πρόεδρου του ΟΔΙΕ Δ. Σεφτελή, ο οποίος σε συνέντευξη του στη ''Ελευθεροτυπια''  αναφέρει ότι ο κ.Α.  Ζάχαρης ήταν προσωπική επιλογή της ιδιαιτέρας του υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου, κ. Χατζοπούλου.

Τα σχόλια δικά σας...

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Στην εισαγγελέα ως ύποπτοι ....................18 πρόσωπα

 

Υπόθεση ΔΕΣΜΗΕ ΡΑΕ- Hellas Power- EnergaΜε την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν εξηγήσεις την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου 18 πρόσωπα για την υπόθεση των εταιρειών-παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, που σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, αντί να αποδίδουν στη ΔΕΗ το τίμημα που εισέπρατταν, το κατέθεταν σε λογαριασμούς στην... Ελβετία.

Τα αδικήματα για τα οποία έλαβαν ήδη κλήσεις για να καταθέσουν ως ύποπτοι, είναι σε βαθμό κακουργήματος κι αφορούν απιστία, υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου, και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ανάμεσά στα πρόσωπα που καλούνται είναι και μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που έδωσαν την άδεια στις συγκεκριμένες εταιρείες χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.
Η έρευνα της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε με εντολή που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράϊκου μετά το πόρισμα της Αρχής που κάνει λόγο για 120 εκατομμύρια ευρώ τα οποία… εξαφανίστηκαν.

Με αφορμή τις διαπιστώσεις αυτές που καταγράφονται στο πόρισμα από τον επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ- ΡΑΕ με τις εταιρίες Hellas Power και Energa, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου ανέλαβε την έρευνα.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, οι εταιρίες αυτές εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ τα χρήματα κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
Το συνολικό ποσό εμφανίζεται να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ και ήδη η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς των εταιριών στην Ελλάδα ύψους 27 περίπου εκατ. ευρώ.
Πριν από σχεδόν έναν μήνα πάντως έγινε προσπάθεια οι συγκεκριμένες εταιρίες να μεταβιβαστούν σε αραβο-ρωσικό fund.
zougla.gr
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά


  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ                   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ???