Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ......... Ακόμη ένα ΕΓΚΛΗΜΑ της ''πράσινης απάτης''

             

Με λίγα στατιστικά στοιχεία θα περιγράψουμε ένα από τα εγκλήματα της ''πράσινης απάτης'' σε βάρος των καταναλωτών.

Οικιακά  φ/β η  φ/β στις στέγες.

     1.   Τα τέσσερα τελευταία χρόνια  , περίπου 38.000 ''νοικοκυριά'' βάλανε  φ/β στη στέγη , ονομαστικής ισχύος  350 Μεγαβάτ. 

     2.   Η μέση ονομαστική ισχύς ανά εγκατάσταση είναι περίπου 9 Κιλοβάτ , εκτός Κρήτης όπου είναι    5 Κιλοβάτ , περίπου.

     3.    Η μέση ετήσια παραγόμενη ενέργεια ανά μονάδα ονομαστικής ισχύος, είναι ίση με 1400
Κιλοβάτ /ώρα.

     4.     Η μεσοσταθμική τιμή  της παραγόμενης ενέργειας από φ/β  σε στέγες για το έτος 2012 ήταν  , κρατηθείτε...    549  € / Μεγαβάτ/ ώρα   !!!!!!!!! ,  σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με τη συνολική μεσοσταθμική τιμή ενέργειας ΑΠΕ   ( αιολικά ) που  ήταν      186 €  /  Μεγαβάτ / ώρα .
                                                         ***Η Λιγνιτική Μεγαβατώρα της ΔΕΗ είναι κάτω από τα 45 ευρώ. 

Και τα χρήματα αυτά τα πλήρωσαν φυσικά οι δυστυχείς καταναλωτές ρεύματος .

     5.    Κατά την ίδια χρονική περίοδο  δημιουργήθηκε  αντίστοιχα απαίτηση αποζημίωσης για αυτά τα  οικιακά φ/β και μόνο , της τάξεως των 224 εκ. € 

(10% της συνολικής αποζημίωσης της παραγόμενης ενέργειας από ΑΠΕ).

    6.     Για τα  φωτοβολταϊκά  στις στέγες,  οι εγγυημένες τιμές αποζημίωσης της παραγόμενης ενέργειας, από την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος έως και τον Αύγουστο του 2012, ήταν υψηλές και έδωσαν βαθμούς απόδοσης από 14 % έως και 27% , παρόλο οτι το κόστος κατασκευής από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα , μειώθηκε κατά ....64 % !!!!  


Αφορολόγητα κέρδη  και χωρίς ΦΠΑ  !!!


                                                        

   
    Ολοι αυτοί οι  κουτοπόνηροι, δήθεν  ''επενδυτές'' που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά και καταστρέφουν το μοναδικό Ελληνικό περιβάλλον, ελπίζουν ότι θα κερδίζουν άνετα αλλά παρασιτικά σε βάρος μας  για 25 χρόνια. 


Επιτέλους !!!!


Το ΥΠΕΚΑ μειώνει  το μέγεθος της κλοπής σε βάρος των καταναλωτών.


   Ελπίζουν στην κυβέρνηση ,  οτι έτσι θα μειωθεί το υπέρογκο έλλειμμα στον λογαριασμό υπέρ ΑΠΕ που διαχειριζεται ο ΛΑΓΗΕ ΑΕ.

    Με κοινή Απόφαση υπεγράφη από τον υφυπουργό  ΥΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, και  τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη,  νέες ταρίφες ,για όλα τα νέα  φωτοβολταϊκά  ( μικρές και μεγάλες μονάδες ) , θα ισχύουν από τον Ιούνιο του 2013 και είναι σημαντικά μειωμένες από εκείνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα .  
Από τον Αύγουστο του 2013  έρχεται ...

 1.    Μείωση  41% για τα επαγγελματικά φ/β κάτω των 100 Κιλοβάτ,

  2.   Μείωση 42% για τα φ/β πάνω από 100 Κιλοβάτ και


  3.   Μείωση 45% για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.
   Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ .

Μείωση εγγυημένων τιμών - φ/β σταθμοί - Αύγουστος 2012


Ποιός πληρώνει τις ..."πράσινες" νύφες;

http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif


LINK
http://konstantinosdavanelos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_10.html?spref=fb


     Η μεγάλη «σφαγή» των φωτοβολταϊκών στις στέγες, ολοκληρώνεται με την απόφαση του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου σύμφωνα με την οποία μειώνει σχεδόν έως και 50% τις τιμές με τις οποίες πληρώνονται οι οικιακοί παραγωγοί ρεύματος από τον ήλιο. 
Η ισχύς μάλιστα είναι αναδρομική και αφορά και όσα νοικοκυριά έκαναν "συμβόλαια" από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά. 
    
     Συγκεκριμένα τα οικιακά φωτοβολταϊκά, με ισχύ έως και 10 κιλοβάτ, θα πληρώνονται με 125 ευρώ ανά 1.000 κιλοβατώρες, τιμή η οποία θα υποχωρήσει έως τα 80 ευρώ ανά 1.000 κιλοβατώρες τον Αύγουστο του 2019.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, οι νέες τιμές καθορίστηκαν, στο πλαίσιο των προσπαθειών "εξορθολογισμού" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως της μείωσης του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, καθώς και τον βαθμό επίτευξης των εθνικών στόχων διείσδυσης των ΑΠΕ -και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών σταθμών- στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και τη συνεπακόλουθη επιβάρυνση του καταναλωτή στο πλαίσιο της παρούσας οικονομικής κατάστασης. 
 Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, η συνολική ηλεκτρική ισχύς των φωτοβολταϊκών σταθμών για τους οποίους έχει υπογραφεί Σύμβαση Πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας υπερκαλύπτει το όριο για την εγκατεστημένη ισχύ κατά το έτος 2014 και ξεπερνά ακόμη και το όριο για το έτος 2020, όπως αυτά έχουν οριστεί, δηλαδή τα όρια των 1.500 MW και 2.200 MW αντιστοίχως.
    Αντιθέτως το πεδίο δράσης παραμένει ανοικτό για τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, όπως επίσης και για τα αιολικά πάρκα: αυτά προκλητικά συνεχίζουν και να επιδοτούνται με κρατικό χρήμα για την κατασκευή τους και μάλιστα σε ποσοστό πάνω από το 50% του αρχικού κόστους τους, να απολαμβάνουν εγγυημένες τιμές για την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνοντας τρομαχτικά το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, αλλά και το χειρότερο να απαιτούν και να λαμβάνουν και ρήτρες αποζημίωσης για να διακόπτουν την λειτουργία τους, όταν ...φυσάει πολύς αέρας
   Κύριοι της κυβέρνησης γιατί άραγε δεν επιβάλετε δασμούς και στις γερμανικές ανεμογεννήτριες, και γιατί δεν κόβετε με το μαχαίρι τις επιδοτήσεις και τις εγγυημένες τιμές και στα αιολικά πάρκα
    Μήπως γιατί είναι πιο εύκολο να τα βάλετε με τον κυρ Μήτσο που πίστεψε τις φανφάρες της Μπιρμπίλης και του ανεκδιήγητου ΓΑΠ, περί "πράσινης ανάπτυξης" και έβαλε φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του αυθαίρετού του, αλλά δεν τολμάτε να τα βάλετε με τους Μεγαλοεργολάβους της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης
Λέμε μήπως, αλλά την απάντηση την ξέρουμε ήδη