Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ , ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ''πράσινη απάτη'' το μεγαλύτερο σκάνδαλο ολων των εποχών !!!            Σε καιρούς χρεωκοπίας φτώχειας και εξαθλίωσης ,τα κυκλώματα της πράσινης απάτης δρουν ανενόχλητοι αφού η κρατική ανικανότητα  τους έχει εξασφαλίσει  προστασία και ανοχή.
 Μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα  που πιθανόν σύντομα θα απασχολήσει τις Εισαγγελικές αρχές .
   Αναζητούν και όπως φαίνεται βρίσκουν,  θύματα ( ηλίθιους επενδυτές ) που  τρώνε το παραμύθι της σίγουρης απόδοσης ( με την εγγύηση του κράτους ) των κεφαλαίων τους και εμπιστεύονται τους νέους Τροχανάδες-Κοσκωτάδες
Η συνεχεία ως συνήθως γράφεται στα δικαστήρια , που ως γνωστόν στην Ελλάδα δεν τελειώνουν ποτέ.
 Τα τελευταία δυο χρόνια δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση επιδοτούμενης  ''επένδυσης'' σε........ πράσινα έργα        ( φωτοβολταϊκά  η αιολικά ) που ο επενδυτής να μην είναι θύμα εξαπάτησης των αετονύχηδων και της κρατικής ανικανότητας.
 Επισήμως η ''ανεξάρτητη''  ΡΑΕ  ανακοίνωσε  600 άδειες επιδοτουμενων έργων ΑΠΕ για το 2011-2012 και 5-6  μόλις φέτος.
600 νέες επιδοτούμενες άδειες ΑΠΕ σε ''επενδυτές'' εν μέσω κρίσης  . Εγκληματική αδειοδότηση !!! 
Θα πείτε ,καλά που ζουν αυτοί οι ''επενδυτές'' , δεν βλέπουν την απάτη ?
 Εδώ μιλάμε  για 600 τουλάχιστον θύματα χαζούς,ηλίθιους η ''πονηρούς'' , με ονοματεπώνυμο που επένδυσαν στο σίγουρο και μεγάλο κέρδος των ΑΠΕ  και σήμερα  είναι απλήρωτοι απο τον ΛΑΓΗΕ και καταχρεωμένοι .
 Και βέβαια πολλοί ανάμεσά τους δανείστηκαν ακριβό (λόγω κρίσης ) χρήμα από τις πράσινες τράπεζες με εγγύηση την ακίνητη περιουσία τους ,  που τώρα χάνουν .

Το λογικό ερώτημα που προκύπτει απο τα παραπάνω είναι..........

Γιατί το κράτος , ΡΑΕ και ΥΠΕΚΑ, χορηγούσε αφειδώς νέες επιδοτούμενες  άδειες ΑΠΕ  ,την στιγμή που το ίδιο αδυνατούσε να πληρώσει για τις παλαιότερες ????   

Απάντηση στο ερώτημα αυτό αποτελεί ο τίτλος του άρθρου που τώρα διαβάζετε .

Διαβάστε λοιπόν τα παρακάτω και τα συμπεράσματα δικά σας !!!!                 Κρατικές επιδοτήσεις ΑΠΕ  .    Το  τυρί  !!!

   Πριν λίγες μέρες λοιπόν διοργανώθηκε βασικά  απο το  ΕΒΕΑ ( Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) του κ Κ.Μίχαλου  και  το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ)  ,   το

       '' 2ο  Στρατηγικό συνέδριο για  επενδύσεις στην Ενέργεια και την Αειφορία ''  ( τίτλος εεεεεεε   !!!! )

    Είχαν καλεσμένους διάφορους οικολόγους, πολιτικούς ,επιχειρηματίες και μαϊντανούς ,όπως συνηθίζεται .
 Οι ομιλητές μίλησαν για τις ''μεγάλες ευκαιρίες ''που έχει η χώρα στον τομέα της ενέργειας και της αειφοριας και άλλες..... πράσινες παπαρολογίες .
Αλλού όμως ήταν το ''ζουμί''.
   Τέτοια πανυγηρακια στήνονται πάντοτε έντεχνα από φορείς και χορηγούς SIEMENS,   VESTAS,  ENERGON κλπ , με βαρύγδουπους τίτλους, αλλά πότε δεν αποκαλύπτεται ο πραγματικός σκοπός, που είναι πάντοτε ,  η αλίευση πρόθυμων θυμάτων,  που επιθυμούν για διαφόρους λόγους ο καθένας,  να επενδύσουν ζεστό χρήμα    ( μαύρο η άσπρο ) στις επιδοτουμενες επιχειρήσεις ΑΠΕ,  που το ίδιο το Συνέδριο και οι ομιλητές, διαφημίζουν ως ''μεγαλη ευκαιρία'' .

                                                                                               
    Η κ.Μαριλένα Μανιουδάκη,
αντιπρόεδρος του «Ομίλου Μπίμπας Επενδύσεων και Συμμετοχών ΑΒΕΕ».  Εταιρεία  που δηλώνει  οτι θα κατασκευάσει το  μεγαλύτερο !!! ηλιοθερμικό πάρκο στην Ελλάδα, το    Helios-Hellas 2 σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και ισχύος 100 MW, στον Αυλώνα Αττικής ,
αφού έκανε την παρακάτω δηλωσαρα  ...........

 «Έχω την πεποίθηση πως το μέλλον αφουγκράζεται τις αγωνίες μας και συνηγορεί για ένα δρόμο επιχειρηματικής διαφοροποίησης, καινοτομίας, εξωστρέφειας και πίστης στις δυνάμεις που ανέκαθεν έκαναν τους Έλληνες να διαπρέψουν όπου γης».........«Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να καταστεί παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». 

Εθνική συγκίνηση και ρίγος !!!

μίλησε όμως και

.....'' για ένα νέο καινοτόμο σύστημα συγχρηματοδότησης, χωρίς τραπεζικό δανεισμό, με χρηματοδότηση του 51% από τον Όμιλό μας  και το υπόλοιπο 49% από ιδιώτες επενδυτές, Έλληνες και ξένους»
***********************
                                ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ   !!!!!!!!!

                          
                Εξαιρετικό   ενδιαφέρον έχουν τα σχόλια αυτών  που γνωρίζουν το χώρο των ΑΠΕ . Διαβάστε τα .....   Στρατηγικό συνέδριο ......
       

        Panos Vassilopoulos 20/09/2013 10:58
Φυσικά και από αυτόν δεν έχουμε πάρει τα χρήματά μας και φυσικά με τους άνω έχουμε πάει στα δικαστήρια.
Προσοχή! λοιπόν. όσοι έχετε συμβόλαιο με αυτούς και δεν έχετε πάρει άδεια και σας προτείνουν άλλες εναλλακτικές λύσεις (π.χ. καλλιέργεια ροδιάς, μαργαρίτας, παπαρούνας , αιολικό πάρκο κλπ) ,το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καταγγείλετε την σύμβαση μαζί τους και να πάρετε τα χρήματα σας πίσω όσο είναι καιρός, βέβαια δια της δικαστικής οδού.
           Panos Vassilopoulos 20/09/2013 10:57
Βεβαίως ποτέ δεν πήραμε άδεια από την ΔΕΗ.Από τις αρχές του 2013 ζητούσαμε την καταγγελία της σύμβασης μια και η εν λόγω εταιρεία δεν είχε κάνει τίποτα. Με διάφορες δικαιολογίες την καθυστερούσαν. Τελικά αυτή υπογράφηκε τον Μάιο του 2013 και με την δικαιολογία της δέσμευσης των χρημάτων από την ΔΕΣΜΗΕ??? (σαν εγγύηση), τα χρήματα θα μας τα έδιναν (όχι βέβαια όλο το ποσό γιατί είχαν κάνει και έξοδα) τον Αύγουστο.
            Panos Vassilopoulos 20/09/2013 10:57
Προσοχή! Στον Μμπίμπα - Helios Hellas 2 κλπ.
Εκτός από αυτά που αναφέρουν οι φίλοι (και είναι πέρα για πέρα αληθινά),
η εταιρεία μου είχε επενδύσει στον όμιλο Μπίμπα λεφτά για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 500KWA από το 2010.
             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 07/03/2013 13:47
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση απο το site του invest in Greece http://www.investingreece.gov.gr/default.asp?pid=25&la=2&n=1386 και κάνετε τις κρίσεις σας
             KOSTAS KIROU 06/03/2013 16:57
Αφού τον προβάλλει το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), καλό θα είναι να πάρει και τις ευθύνες του. Μου φέρνει όμως στο μυαλό μου κάτι σαν τον Τροχανά στην Σητεία της Κρήτης και το τουριστικό χωριό που είχε χιλιάδες εταίρους με μικροποσά. Αλλά τα σπίτια του χωριού τα πούλησε σε τρίτους. Τα ποσά ήταν τόσο μικρά που δεν συνέφερε κανένα να κινήσει δικαστικές διαδικασίες οπότε κι έκαναν φτερά. Αυτές είναι οι σίγουρες επενδύσεις…!!!!!. Με ίδια κεφάλαια …. άλλων ανθρώπων. Όχι οι δικές μας……..
             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 06/03/2013 16:47
Που βρίσκει τα χρήματα; Βάζει διαφήμιση στην τηλεόραση, σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, έχει παρουσία σε εκθέσεις και ψάχνει για θύματα. Δημόσια εγγραφή ουσιαστικά κάνει και κανείς δεν επεμβαίνει. Έλεος πιά σε αυτή την χώρα....
              Yannis NoNewDeal 06/03/2013 16:35
Παλιότερα ο Μπίμπας πουλούσε βελτίωση επισκεψιμότητας web site. Μας είχε υποσχεθεί ότι το Google θα μας έβγαζε στην πρώτη θέση, κάτι το οποίο ποτέ δεν έγινε. Όταν λοιπόν με τη σειρά μας δέν πληρώσαμε το ποσό το οποίο ζητούσε για την "υπηρεσία" του, τότε ο αθεόφοβος μας έστειλε αντικαταβολή (!) με το ποσό μέσω courier!!! Άκου να δείς!
                Nikos Papadopoulos 06/03/2013 15:45
Μάλλον είναι δύσκολο να πάρει κάποιος σοβαρά τη συγκεκριμένη επένδυση που απαιτεί ίδια κεφάλαια 100άδων εκατομμυρίων από μία εταιρία με ασήμαντο μετοχικό κεφάλαιο και πρόσωπα άγνωστα στην ενεργειακή αγορά. Καλό είναι να κοιτάμε και έναν ισολογισμό πριν ανεβάσουμε κάποιον στο βάθρο να μιλήσει σε συνέδριο. Απορώ πώς λέει ότι θα υποβάλει και αίτηση στο fast track χωρίς ίδια κεφάλαια - μάλλον τα μαζεύει από... άλλους. Μακάρι να ήταν αλήθεια πάντως γιατί τα ηλιοθερμικά είναι μία υποσχόμενη τεχνολογία (από πολλές πλευρές) αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα παγκοσμίως.
                 KOSTAS KIROU 06/03/2013 13:25
Αυτό είναι το σωστό….. βάζεις τα λεφτά σου το φτιάχνεις και περιμένεις να σε πληρώσει (όταν σε πληρώσει) ο ΛΑΓΗΕ. Τον ΦΠΑ πως θα τον πληρώνει η Μπίμπας ΑΒΕΕ αφού δεν θα τον εισπράττει. Τα κέρδη στους ιδιώτες πότε θα τα δίνει. Η έκτακτη εισφορά ….πόση νομίζετε ότι θα είναι και για πόσο καιρό….?????? Απλές ερωτήσεις για απλοϊκούς ανθρώπους επενδυτές….. σε ένα κράτος Χασάπη…!!!!!

 
Ερώτηση .

    Πιστεύετε οτι αυτοί που έστησαν και συμμετείχαν σε  αυτό το πράσινο '' Στρατηγικό Συνέδριο'' , δεν ξέρουν τίποτα από αυτά που καταγγέλλουν οι αναγνώστες σχολιαστές του energypress ????
Γιατί κανένας δεν είπε στους συνέδρους οτι οι επενδύτες ΑΠΕ (φωτοβολταικοι) είναι απλήρωτοι οχτώ μήνες απο τον ΛΑΓΗΕ που είναι χρεοκοπημένος ?? Θα επανέλθουμε με νέες αποκαλύψεις.
                                                                             SAGINI