Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Οι ενεργειακοί κολοσσοί προειδοποιούν για πανευρωπαϊκά μπλακ άουτ

                                          


     Έρχονται σημαντικές αλλαγές στις τιμές ηλεκτρικής ενεργείας στην Ευρώπη .
Χρόνια γράφουμε για την σπάταλη τεραστίων κεφαλαίων στην Ευρώπη προκείμενου να προωθηθεί η πολιτική της ''πράσινης απάτης'' και των επιδοτήσεων στις   ΑΠΕ.
Οι CEO των μεγαλύτερων εταιρειών ενέργειας της Ευρώπης ζητούν να κοπούν άμεσα οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ για να πέσουν οι τιμές του ρεύματος και να αποφευχθεί ενα γενικευμένο μπλακ-αουτ αυτόν το χειμώνα στην Ευρώπη.!!!
                                                                                                                                    SAGINI
 http://gr.euronews.com/2013/10/11/energy-giants-urge-end-to-subsidies-for-green-power/


                                          
     

      Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων εταιρειών ενέργειας στην Ευρώπη συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να πιέσουν για μία νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την αγορά ενέργειας.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν αυξηθεί κατά 17% για τα νοικοκυριά και 21% για τη βιομηχανία.
«Η κατάσταση είναι πολύ επείγουσα. Ίσως αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πολύ κοντά σε κανονικά μπλακάουτ από τώρα και κάθε χειμώνα. Οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση», 
δήλωσε ο Ντάνιελ Μπένες του ομίλου Cez.
Οι επικεφαλής των εταιρειών κατηγορούν τα κράτη μέλη ότι παρεμβαίνουν στην ενεργειακή τιμολογιακή πολιτική. Θέλουν να επηρεάσουν τους ηγέτες της Ε.Ε., καθώς εκείνοι εξετάζουν το μέλλον της πολιτικής περί κλιματικών αλλαγών.
«Δε φταίει η Κομισιόν. Φταίει η βαλκανοποίηση των ατομικών αποφάσεων που λαμβάνονται από τα κράτη μέλη», είπε ο Ζεράρ Μεστραγέ του ομίλου GDF Suez.
Τι ζητούν;
 Περικοπές των επιδοτήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, των φόρων και των έξτρα χρεώσεων στην ενέργεια, ώστε οι τιμές να πέσουν.
«Οι παρεμβάσεις και οι επιδοτήσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχουν φτάσει σε ένα σημείο εντελώς μη ανεκτό.
Αυτή η βιομηχανία είναι το μεγαλύτερο παιδί του κλάδου σήμερα και δεν είναι παιδί πια. Και δε χρειάζεται πια παιδική τροφή. Χρειάζεται ένταξη στην αγορά σε υψηλό επίπεδο», τόνισε είπε ο Γιόχανες Τέισεν από την Ε-On της Γερμανίας.
Ζητούν επίσης ενιαία ευρωπαϊκή επιτήρηση όπως και στον τραπεζικό κλάδο.
 
Οι δέκα εταιρείες εκπροσωπούν 213 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη.