Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ''ΕΚΛΕΙΣΕ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ... ''ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ'' . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ


                                            

Δεν φταίει μονό η οικονομική κρίση .
Φταίνε και οι λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης. 
Aυτά είναι τα αποτελέσματα της ''πράσινης απάτης ''

     Σε διαθεσιμότητα όλοι οι οι εργαζόμενοι της ''Χαλυβουργικής ΑΕ ''  της μεγαλύτερης βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας,  που υποχρεώθηκε σε αυτό από την ανικανότητα της κυβερνητικής πολιτικής , να παρέχει στην Ελληνική Βιομηχανία το φθηνό ρεύμα του Ελληνικού Λιγνίτη . 
   Αντι αυτού  ακόμη και την υστάτη ώρα ,  συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική τους , αφού δίνουν αφειδώς νέες άδειες αιολικών και λοιπών ΑΠΕ , καθώς και σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού από το πανάκριβο , εισαγόμενο φυσικό αέριο , που αποτελούν την βασική αιτία για την ακριβή ενέργεια,  που με την σειρά της , οδηγεί σε κλείσιμο ( θυμηθείτε το  περυσινό κλείσιμο της   ΒΙΟΧΑΛΚΟ   ) μια - μια τις εναπομείνασες βιομηχανίες της χώρας. 
Συνειδητά καταστρέφουν το περιβάλλον , απαξιώνουν την ΔΕΗ για να πουληθεί  υποτιμημένη στους γνωστούς βαρόνους της ενέργειας , οδηγούν την Ελληνική οικονομία και τους Έλληνες σε εξαθλίωση.
                                                                                                                                  SAGINI
Χαλυβουργική ΑΕ : Το ενεργειακό κόστος μας οδήγησε στη διαθεσιμότητα
http://www.energypress.gr/news/Halyboyrgikh:-To-energeiako-kostos-mas-odhghse-sth-diathesimothta


        Αδυνατώντας να αντιπαρέλθει του δύσκολου οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, του αυξημένου ενεργειακού κόστους και της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην εγχώρια αγορά, η Χαλυβουργική με εκτενές Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζομένους της.
Όπως τονίζει η επιχείρηση, μετά από 6 χρόνια συνεχούς κρίσης, η Χαλυβουργική θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζομένους της, έχοντας ως στόχο τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση της λειτουργία της, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, της μειωμένης εξαγωγικής δραστηριότητας και της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα.Αναλυτικότερα, η πλήρης ανακοίνωση της Χαλυβουργικής έχει ως εξής:

Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ εφαρμόζει πάντα στις σχέσεις με το προσωπικό της διαφανείς διαδικασίες και συνεχή διάλογο, με αποτέλεσμα την κατά το δυνατόν άριστη επικοινωνία και άμεση πληροφόρηση των εργαζομένων για την πορεία της εταιρείας.
Στο πλαίσιο αυτό με το παρόν δελτίο τύπου η εταιρεία κοινοποιεί στο ευρύτερο κοινό τα παρακάτω στοιχεία, που έχουν ήδη γίνει αντικείμενο πολύμηνων διαβουλεύσεων με το προσωπικό της και το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής ΑΕ.
Από την αρχή της κρίσης, το 2008 μέχρι σήμερα η ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην Ελλάδα έχει μειωθεί δραματικά.
 Συγκεκριμένα από 2.500.000 τόνους ετησίως προ κρίσης, η ζήτηση έχει καταβαραθρωθεί στο επίπεδο των 300.000 τόνων ήτοι 8 φορές λιγότερο.
Αντίστοιχα μειώνονται η παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας, οι πωλήσει και ο τζίρος της ενώ οι ζημιές έχουν αυξηθεί και ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα η εξαγωγική δραστηριότητα καθίσταται ολοένα και πιο ζημιογόνος, εξαιτίας πολλών παραγόντων ιδιαίτερα δε λόγω του ενεργειακού κόστους.
Παρά τη δραματική μείωση της κατανάλωσης από το 2008 και τη συσσώρευση έκτοτε μεγάλων ζημιών, η Χαλυβουργική δεν έθιξε στο ελάχιστο το εισόδημα και τις παροχές των εργαζομένων της, κι ήταν η μόνη εταιρία του κλάδου που δεν προέβη σε καμιά απόλυση ή διαθεσιμότητα εργαζομένων.   
  Η εταιρεία εξάντλησε όλα τα οικονομικά της όρια προκειμένου να διατηρήσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων της στην καλλίτερη κατάσταση στην ελληνική βιομηχανία.
  Ακόμα και με καταγραφή δεκάδων εκατομμυρίων ζημιών το 2013 ανακοίνωσε κίνητρα και εφήρμοσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δημιουργώντας έτσι κατά το δυνατόν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο κοινωνικό δίχτυ για όσους από τους εργαζόμενούς μας αποφάσισαν οικειοθελώς να αποχωρήσουν.
 Επίσης η εταιρεία προχώρησε σε υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αντίθετα από το κλίμα της εποχής, που γενικότερα και ειδικά στη βιομηχανία, η συλλογική διαπραγμάτευση δεν αποτελεί πρακτική συνεννόησης μεταξύ διοικήσεων και εργαζομένων.
     Το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής διαθέτει τεχνολογία αιχμής και χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στον κόσμο.
 Παρά ταύτα και πέραν από την παραπάνω δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, το υψηλό ενεργειακό κόστος (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο), με το οποίο ως βιομηχανία εντάσεως ενέργειας, επιβαρύνεται η χαλυβουργία στη χώρα μας, ακυρώνει τα παραπάνω πλεονεκτήματα της εταιρείας και την καθιστά κατ’ εξοχήν μη ανταγωνιστική ιδιαίτερα στην αγορά εκτός Ελλάδος, όπου θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε με εξαγωγική πολιτική.
    Μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και εν αναμονή θετικότερων εξελίξεων, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε., μετά από 6 χρόνια συνεχούς κρίσης, επέλεξε την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, αντί αυτού των απολύσεων, ως το λιγότερο επώδυνο για τους εργαζόμενούς της, έχοντας στόχο τη βιωσιμότητα και διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας.