Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Οι μεθοδεύσεις της ΜΚΟ ''Δάφνη'' και ''άλλων'' για Περιφ.Πάρκο Άνδρου και χωροθέτηση ανεμογεννητριών στα νησιά μας.(2 )


                                        

         ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ  και   ''Περιφερειακό Πάρκο Άνδρου''

       Αναφέρθηκε στην προηγουμένη ανάρτηση του SAGINI3  ,  οτι σκοπός της πράσινης  ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ  ( που δυστυχώς  εδρεύει στην.... Άνδρο ),  με πρόεδρο τον σημερινό Δήμαρχο Άνδρου  Γ. Γλυνό και Γενικό Διευθυντή τον Ηλ. Ευθυμιόπουλο (πρώην  GREENPEACE και πρώην υφ/γό του ΠΑΣΟΚ ) , είναι η προώθηση  ΑΠΕ  ( ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών)  .
Οι λόγοι αναφέρονται παρακάτω.
    Προωθούν  απροκάλυπτα  την αμφιλεγόμενη και πανάκριβη   Γερμανική τεχνολογία των   Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Άνδρο .
       Μην ξεχνάτε ότι η Άνδρος εδώ και χρόνια δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα και επί πλέον δεν ρυπαίνει  , αφού η ηλεκτροδότηση του νησιού μας , γίνεται με υποβρύχιο καλώδιο διασύνδεσης με το ηπειρωτικό δίκτυο . Σε αδρανή εφεδρεία παραμένει το παλαιό θερμικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Κανένας τους δεν ενδιαφέρεται σοβαρά ,για την ηλεκτροδότηση της χώρας μας .
Εμείς πιστεύουμε και το έχουμε γράψει πολλές φορές τα τελευταία  χρόνια , οτι η αγορά και η χρήση των πανάκριβων και άχρηστων ΑΠΕ  αποτελεί οργανωμένο οικονομικό αδίκημα , αφού δεν ηλεκτροδοτούν .  Πράσινη άπατη  σε βάρος των καταναλωτών ρεύματος .
   Η συνεργασία των παραπάνω  με τους Γερμανούς και τον κομισάριο της Γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα , τον  Υφυπουργό Ανάπτυξης και Συνεργασίας  Χοακίμ  Φούχτελ  , επισημοποιήθηκε με το   ''Σύμφωνο Δημάρχων''      (1)    για Ελληνογερμανική συνεργασία , αλλά και τα  ταξίδια των παραπάνω  στην Γερμανία ( 4η Ελληνογερμανική συνέλευση  στην Νυρεμβέργη , τον Οκτώβριο του 2013 ) και οχι μόνον .
   Οι Γερμανοί  δανειστές μας απαιτούν και επιβάλλουν  μπίζνες  στην ''πράσινη ενέργεια'' , στα σκουπίδια , στα νερά  κλπ .
Εργάζονται μεθοδικά για να παραμένει  ισχυρή η οικονομία της χώρας τους και καλά κάνουν .
 Ο Φούχτελ γύρισε όλη την Ελλάδα , αναζητώντας πρόθυμους συνεργάτες  . Προφανώς τους βρήκε .
 Ζήτησε και πήρε δεσμεύσεις για ''έμπρακτη ''  ολοκλήρωση έργων .
 Τα λεφτά σύμφωνα με το σχέδιο του Φούχτελ , θα βρεθούν από το νέο ΕΣΠΑ .
 Οι Γερμανοί  ''απαιτούν''  , εξάγουν και  πουλάνε με κάθε τρόπο , την παραγωγή   των εργοστασίων τους  ( ENERGON  , SIEMENS, VESTAS  κλπ ) σε χώρες  επιρροής τους σαν την χρεωκοπημένη  Ελλάδα , όπου η Γερμανική διπλωματία έχει δημιουργήσει ισχυρά ερείσματα .
        Έτσι με τα λεφτά του νέου  ΕΣΠΑ οι Γερμανοί και οι συνεργαζόμενες Ελληνικές εταιρείες-παραρτήματα ,  θα κάνουν μπίζνες με ΑΠΕ στην Ελλάδα , όπου υπάρχουν  πρόθυμοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

   Κατά την άποψη μας και  η συνάντηση-ενημέρωση φιάσκο  της ΔΑΦΝΗΣ στο ξεν. CARAVEL , οργανώθηκε μέσα σε αυτά τα πλαίσια .  Εκεί ακούσαμε για πρώτη φορά τα σχέδια του δημάρχου Γ. Γλυνού και Ηλ.Ευθυμιόπουλου ( ΜΚΟ Δάφνη ) για το ''Περιφερειακό Πάρκο Άνδρου'' .
   Επίσης μας μίλησαν για τις  πρωτοφανείς πρωτοβουλίες  τους , την συμμετοχή δηλαδή του Δήμου Άνδρου αλλά και των δημοτών , στο κόστος αγοράς - κατασκευής , αλλά και στα κέρδη ,  ενός μεγάλου συγκροτήματος ανεμογεννητριών , που θα κατασκευάσει στην Άνδρο μια εταιρεία,  με την όποια ο Δήμος και η ΔΑΦΝΗ  , βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις !!!
Κάτι ανάλογο μας είπαν οτι γίνεται  σε  Δήμους της Γερμανίας.
  Αποφάσισαν λενε ,  να προωθήσουν ανεμογεννήτριες και να φέρουν αρχικά , μια...... νέα μεγάλη αιολική μονάδα στο νησί μας.
 Αυτή είναι η ''εμπρακτη'' ολοκλήρωση έργων.
       Για να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις των Ανδριωτών ,  έχουν σχεδιάσει , ένα σύστημα συμμετοχής των πολιτών τύπου....... ''Πυραμίδας'' , αφού οι μέτοχοι θα αγοράσουν μερίδια στην εταιρεία και θα συμμετέχουν αναλογικά στα κέρδη.
 Τα κέρδη ( αν υπάρξουν ποτέ ),βέβαια θα τα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες καταναλωτές ρεύματος , αλλά αυτό βέβαια δεν απασχολεί  τους ''πρόθυμους'' συνεργάτες των Γερμανών.
   Με τον κουτοπόνηρο αυτόν τρόπο ελπίζουν να παραπλανήσουν  τους Ανδριώτες και να κάμψουν τις τοπικές  αντιδράσεις , αδιαφορώντας για την περιβαλλοντική καταστροφή του νησιού μας.

                                            
Ανέθεσαν ,   νεα μελέτη ( Νο 2 )  και πάλι στο Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για το '' Περιφερειακό Πάρκο Άνδρου''.
 Πάλι , ανατέθηκε απευθείας , στους ίδιους μελετητές  και πάλι από την ΔΑΦΝΗ και τον Δήμο Άνδρου, του Γ.Γλυνου , χωρίς  ποτέ .να μας πληροφορήσουν  γιατί , ποιος  και πόσα.

     ''Κατασκεύστηκε''   λοιπόν  μια  μελέτη 300 σελίδων , που αλλάζει τα πάντα στην Άνδρο και που δυστυχώς  έχει ήδη  υποβληθεί , στο ΥΠΕΚΑ από τον Δήμο Άνδρου και την ΔΑΦΝΗ ,τον Αύγουστο του 2013, μυστικά και  εν αγνοία των Ανδριωτών .

        Ο απερχόμενος Δήμαρχος Άνδρου με την νέα μελέτη , ζητάει  επισήμως λοιπόν , από τον Υπουρ. ΠΕΚΑ κον Γ. Μανιάτη  ,   την έκδοση σχετικού  Προεδρικού Διατάγματος που θα  προβλέπει την  ίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα  , Περιφ. Πάρκου Άνδρου με  καθολικό έλεγχο ΟΛΩΝ  των δραστηριοτήτων στην Άνδρο και  με παράλληλη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων.
    Στη συνέχεια αρχές 2014 ,  φέρανε την ''μελέτη τους '' , αιφνιδιαστικά ,  στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου , για έγκριση,  κατόπιν εορτής  .
 Την παρουσίαση τότε ,   στους Δημοτικούς Συμβούλους , έκανε περιληπτικά , ο γνωστός  συνεργάτης του  Γ. Γλυνού ,  Ηλ. Ευθυμιόπουλος  ο οποίος τελικά  πρότεινε , Διαχειριστής του Π.Π.  να γίνει (άκουσον άκουσον )  η ... ΜΚΟ  ΔΑΦΝΗ !!!!.  
    Πρωτοφανής, απαράδεκτη και επικίνδυνη μεθόδευση, που αποτελεί το ''κέλυφος'' , για την χωροθέτηση και εγκατάσταση , των  αιολικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην Άνδρο, αφού η ''μελέτη τους '' , προσδιορίζει επακριβώς τα γεωγραφικά σημεία του νησιού που επιτρέπεται η κατασκευή ανεμογεννητριών.
 Η ''μελέτη'' απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση και η πλειοψηφία  ( Γ. Γλυνός ) αποφάσισε να την βάλει σε δημόσια διαβούλευση, παρωδία, για ένα μήνα .
 Φυσικά το θέμα είναι τεράστιο και παραμένει σε εκκρεμότητα απο στο ΥΠΕΚΑ.
   Λεπτομέρεια . 
( Στην ομάδα των  μελετητών εκτός του γνωστού καθ.Δ.Οικονόμου , συμμετείχαν ο ιδιος ο Ηλ.Ευθυμιόπουλος και η κόρη του) . 

      Σας παρακαλούμε να την διαβάσετε , για να μάθετε αυτά που έχουν σχεδιάσει και που πολύ πιθανόν να γίνουν ένας Νόμος΄''εκτρωμα''  , για το νησί μας..

  Ολόκληρη η μελέτη δημοσιεύτηκε  εδώ ...

       http://diavgeia.andros.gr/wp-content/uploads/2014/02/pthe.pdf

 Στο επόμενο ...
         '' Τώρα μάθατε ,  γιατί όλος ο εξοπλισμός των νέων ανεμογγενητριών στην Άνδρο είναι   .............. ENERGON 70 / 2300MW    Made in Germany ! '' 1.Το Σύμφωνο των Δημάρχων , είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή ( ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ  ) κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες ...δεσμεύονται ...εθελοντικά να .....αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη .....χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους !!!. Δείτε και αυτό για τις αντιδράσεις εναντίον του Φούχτελ ....https://www.youtube.com/watch?v=OGbBsK_eMoc#t=33