Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Αφιέρωση στον θρασύτατο ΓΑΠ !!!!

Η ''πράσινη ανάπτυξη'' του ΓΑΠ, και το παραμύθι χωρίς "δράκο"


          Όταν  η κυβέρνηση του ΓΑΠ πήρε την εξουσία , είχε έτοιμη την απάντηση για πάσα νόσο .
«Πράσινη ανάπτυξη» έλεγε ο ΓΑΠ.   Τι ήταν αυτό το νέο «φρούτο»;
Ουδείς γνώριζε τι ακριβώς εννοούσαν οι εκπρόσωποι της νέας διακυβέρνησης.
Ξαφνικά  μας προέκυψε απο το πουθενά , ένα νέο πρόσωπο που θα έκανε πράξη όλα όσα οραματιζότανε ο....... κ. πρόεδρος.  Η «πράσινη Τίνα» έγινε το σύμβολο της «νέας πολιτικής» σαν υπουργός ΥΠΕΚΑ. Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.
Πράσινη Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή , έννοιες σχεδόν αφηρημένες που σηκώνουν πολλές κα διαφορετικές ερμηνείες . Δυο χρονιά αργότερα δεν έχουμε γίνει...σοφότεροι για το τι ακριβώς ήταν αυτή η «πράσινη ανάπτυξη».
Σίγουρα δεν εννοούσαν την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό, ούτε τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων, ούτε τη δημιουργία της βιομηχανίας των πράσινων πιστοποιητικών για κάθε οικοδομή.
 Κάτι άλλο έπρεπε να είναι αυτή η περίφημη «πράσινη ανάπτυξη».

        Λίγες εβδομάδες πριν την πτώση των ναζί, στη Γερμανία, το καθεστώς είχε αφήσει να κυκλοφορήσουν φήμες ότι δήθεν διέθετε μυστικά υπερόπλα που θα του επέτρεπαν να κερδίσει τον πόλεμο. Φυσικά, δεν υπήρχαν δράκοι που να βγάζουν φωτιές από το στόμα και να τρομάξουν έτσι τον εχθρό.
            Ήταν ένα παραμύθι λαϊκής κατανάλωσης.

         Πολύ φοβόμαστε ότι κι η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου ήταν ένα τρικ που χρησιμοποιήθηκε για να πειστεί ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση διέθετε όραμα για τη χώρα.
 
Ότι είχε προτάσεις. 
Όμως δυστυχώς, δεν υπήρχε σχέδιο.
 Ή καλύτερα, το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν αρχικά η κατάληψη της εξουσίας.
Το πράσινο πάρτι αρχίζει.
    Έκαναν ένα συνέδριο στις 23/Οκτωβρίου/2010 στην Αθήνα.
Το ονόμασαν '' Επενδυτικό φόρουμ για την Πράσινη Ανάπτυξη στην Μεσόγειο'' , με ατζέντα την χρηματοδότηση Πράσινων επενδύσεων.        Ήταν ένα πραγματικό μπίζνες-πάρτι στο οποίο συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί χωρών, τραπεζίτες και στελέχη πολυεθνικών.
Το πάρτι αυτό διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) αλλά και από το Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια ( i 4 sense ).
      Το «Ινστιτούτο» αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια ΜΚΟ, στην οποία Ιδρυτής και Πρόεδρος είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού,    Ανδρίκος Παπανδρέου!
H     i 4 sense    (Institute for Climate and Energy Security) είναι μια ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. 
Διακηρυγμένος σκοπός της, είναι η «προώθηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στην Μεσόγειο».
Με άλλα λόγια, προσπαθεί να παίξει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών, με σκοπό την υλοποίηση «πράσινων» επενδυτικών σχεδίων.

      Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το επενδυτικό αυτό φόρουμ,
«πηγε πακέτο» και στηρίχτηκε ουσιαστικά, από την πολυδιαφημισμένη από την Κυβέρνηση Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή στην Αθήνα.
Η Σύνοδος μάλιστα αυτή, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού και συνδιοργανώθηκε από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος ( ΥΠΕΚΑ ), δηλαδή με λεφτά του ελληνικού λαού! 
 Πληρώστε κορόιδα Έλληνες.
Με άλλα λόγια, βλέπουμε πως η Κυβέρνηση του περιβαλοντοκτόνου fast track και ειδικότερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσπαθούν να παίξουν ρόλο «ενδιάμεσων», σε πολυεθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία επιθυμούν παράλληλα να διαφημίσουν τη δήθεν «πράσινη ευαισθησία» τους!
 
Μιλάμε δηλαδή , για μια  καλοστημένη προώθηση οικονομικών συμφερόντων συγκεκριμένων πολυεθνικών .

        Από τότε η'' Πράσινη Τίνα ''   ήταν η μόνη υπουργός που έκανε και κάνει έργο,
δηλαδή άδειες για επενδύσεις των γνωστών κρατικοδίαιτων δήθεν επενδυτών, που ζουν απο τις επιδοτήσεις στα αιολικά και φωτοβολταϊκά, που κατασκεύασαν οι πολυεθνικές που είπαμε παραπάνω.
Υλοποιεί και συμμορφώνεται, η Πράσινη Τίνα με τις οδηγίες της ΕΕ (που έφτιαξε η Γερμανία στα μέτρα των πολυεθνικών της ) και έτσι πουλάνε σωρηδόν στη χρεοκοπημένη Ελλάδα τα πανάκριβα ντενεκεδακια της Πράσινης ανάπτυξης.
Υλοποιεί και o ΓΑΠ τις δεσμεύσεις του εξαγγέλλοντας στους χρεοκοπημένους  Έλληνες οτι θα τους φτιάξει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου στην Πτολεμαΐδα άξιας ενός ασήμαντου ποσού....... ενός ( 1) δις ευρώ.
Αυτά τα δις δεν θα τα πάρουμε ποτέ πίσω,   γιατί είναι το τίμημα του δήθεν μεγάλου μας εγκλήματος σαν Έλληνες .   Ισχυρίζονται ψευδώς οι αθεόφοβοι ότι ....'' εχουμε συμβάλλει κα εμείς στην ρύπανση της ατμόσφαιρας με
CO2  ''.
Σήμερα λοιπόν μάθαμε όλοι τι εννοούσε ο ΓΑΠ όταν έλεγε οτι θα επενδύσουμε στην Πράσινη ανάπτυξη. 


Άνω των 21 δισ. ευρώ στην τριετία οι επενδύσεις σε ΑΠΕ
        Μόνο το 2011 οι επενδύσεις οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ στην τριετία οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 21 δισ. ευρώ.
 
Χρεωκοπία με Μνημόνιο αλλά με ανίκανο και διεφθαρμένο υπουργείο Οικονομικών και ικανότατη πράσινη  ΥΠΕΚΑ.
Μείγμα επικίνδυνα εκρηκτικό.

                                                                                                              
Δυστυχώς για την κυβέρνηση του ΓΑΠ  ,   αυτά τα γνωρίζουν πλέον καλά οι '' Χρεωκοπημένοι πολίτες''Προφανώς ο ΓΑΠ , πρωθυπουργός της χώρας όταν μιλούσε για «πράσινη ανάπτυξη», και πράσινα άλογα εννοούσε τις μπίζνες και την κονόμα του αδερφού του ή μήπως η «πράσινη ανάπτυξη» θα έρθει με τα... «φρουτάκια»; 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «πράσινη ανάπτυξη» του ΓΑΠ θα θρέψει πλουσιοπάροχα μια νέα γενιά Μαυρογιαλούρων!

Αναρτήθηκε την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 στο  SAGINI3