Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Οι ανεμογεννήτριες προ των πυλών της .....Άνδρου και των άλλων νησιών !


     Αναδημοσιεύουμε σήμερα , τα παρακάτω έγκυρα και επίσημα στοιχεία , της νέας ΜΠΕ  των DAMCO (Κοπελουζος - Σαμαρας ) / ENEL  .
 Η δημόσια διαβούλευση της νεας τροποποιημένης  ΜΠΕ , βρίσκετε ήδη σε εξέλιξη . 
Η νέα ΜΠΕ αφορά την τροποποίηση της Α.Π. 177360/18.12.14 Α.Ε.Π.Ο., για το έργο των .........100 τεραστίων διαστάσεων Α/Γ , ισχύος ....... 218,5 MW στα νησιά μας , από τις όποιες οι 33 εχει σχεδιαστεί , να εγκαταστηθούν στην Άνδρο . 
Πρόκειται για τα τρία μεγάλα ηλεκτρικά εργοστάσια στις θέσεις ''ΣΚΟΥΜΠΙ'' , ''ΓΚΟΡΑΚΙ'' και ''ΚΑΦΟΥΤΣΙ''. 
Όλο το παρακάτω υλικό έχει συγκεντρωθεί απο τους διαχειριστές του 
http://ophioussa.blogspot.gr/2017/08/damco.html
    Τους ευχαριστούμε θερμά αναγνωρίζοντας την μεγάλη τους προσφορά,  στην ελλιπή μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση των νησιωτών μας .
Η μελέτη και αξιοποίηση αυτων των στοιχείων , αφορά πρωταρχικά τους Δήμους των 4 νησιών οι όποιοι και έχουν προσφύγει στην Ελληνική δικαιοσύνη κατά του έργου . Αφορα φυσικα και την Περιφερεια Ν.Αιγαιου που ''τρεχει'' την δημοσια διαβουλευση  . Όμως άφορα και όλους τους κατοίκους των νησιών μας , που επιθυμούν να διατηρηθεί παρθένο το Κυκλαδικό τοπίο . Καλή ανάγνωση !

                                                                               Γιώργος Βαλ.ΜαντζώροςΗ τρίτη ΜΠΕ των DAMCO (Κοπελούζος-Σαμαράς) / ΕΝΕΛ

 Η "Διαβούλευση" ξεκίνησε.  ΉΘελα να ξέρω τι σόϊ διαβούλευση είναι αυτή που το 99,9% δεν μπορεί να δει καν τι είναι αυτό στο οποίο καλείται να εκφέρει άποψη.  Εδώ ανεβάζω την λεγόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Λέω "λεγόμενη" γιατί βλέπω μερικά gigabyte εικόνες και χάρτες, αλλά δεν βλέπω "επιπτώσεις".   Να βάλετε μηχανικό και δικηγόρο (ή δικηγόρους) να την δούνε.

Την ΜΠΕ πήρα από την Περιφέρεια Αττικής (αφορά και στην Αττική λόγω διασύνδεσης με Κέντρο Υψηλής Τάσης). Την ανέβασα τμηματικά, αφού η μεταφόρτωση αυτών των μεγάλων αρχείων είναι χρονοβόρα. Η απλή αντιγραφή των DVD's στην Περιφέρεια κράτησε ...2 ώρες (αφού βρέθηκε PC που να ...αντέχει).  Αργεί, επειδή τα μεγάλα αρχεία θέλουν πολύ ώρα να φορτωθούν σε δημόσιο server.

Παραθέτω εικόνες των περιεχομένων για διευκόλυνση. Οι ενεργοί σύνδεσμοι είναι με μπλε χρώμα.

Είναι δύο DVD. Μερικά αρχεία είναι πολύ μεγάλα.  Μερικά δεν ανοίγουν χωρίς ειδικά προγράμματα. Αυτά, θα τα ανεβάσω αργότερα, αφού τα ανοίξω (αν και υπάρχουν και σε pdf -- με εξαίρεση τα της οδοποιίας).

Το πρώτο DVD (2,45 GB) (περιέχει αυτά:

Το δεύτερο DVD (3,47GB) περιέχει αυτά:


Τα αρχεία αυτά φαίνεται να υπάρχουν από τον Φεβρουάριο ή τον Μάϊο, τα ανεβάζω σήμερα που είδα ότι τα ανέβασε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .  Επειδή έχει πολλά και μεγάλα αρχεία, θα τα ανεβάσω ένα-ένα στο Google Drive και θα βάλω παρακάτω τους συνδέσμους. Μπορείτε να τα δείτε, να τα κάνετε download, να τα αντιγράψετε, να στείλετε τους συνδέσμους σε τρίτους...

Θα μπείτε στον μπελά να επισκεφθείτε αυτή την ανάρτηση για 1-2 μέρες ακόμα. Λογικά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ.  Ούτως ή άλλως θέλει πολλή ώρα για να μπορέσετε να κατεβάσετε ή/και να αντιγράψετε αυτά που σας αφορούν.

DVD 1

Φάκελος COVER:

Νομίζω ότι το εξώφυλλο είναι στο pdf  (δεν το ανεβάζω χωριστά, είναι το ίδιο εξώφυλλο πολλές φορές ανάλογα με το τμήμα της ΜΠΕ), και στην παρακάτω εικόνα (μεγαλώνει με κλικ):


Φάκελος ΚΕΙΜΕΝΑ

Αυτά τα έχω ανεβάσει ένα ένα, σε ένα folder που λέγεται dvd 1 KEIMENA, εδώ.  Το pdf "Κεφάλαια 1-12" είναι η "μελέτη", αλλά οι λεπτομέρειες είναι σε Παραρτήματα.

Φάκελος ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Εδώ είναι 13 φάκελοι (folders).  Τους έχει ανεβάσει ως εξής

01 Ι      Συντεταγμένες

02 II     Έγγραφα (και 5 Χάρτες ΑΕΠΟ: ΑΝΔ, ΚΥΚ, ΝΑΞ, ΠΑΡ, ΤΗΝ στον σχετικό φάκελο)

03 ΙΙΙ  Φωτογραφι κή
 

04 IV   Φωτορεαλιστική

04 IV Φωτορεαλιστική Docs

04 ΙV  Φωτοεραλιστική Maps  (τα μεν αρχεία pdf ανοίγουν σχετικά εύκολα, για τα υπόλοιπα δοκιμάστε AutoCAD,  ή AutoCAD viewer (που όμως πρέπει να κατεβάσετε ή να βρείτε μηχανικό να σας βοηθήσει... )

αρχεία pdf από τον φάκελο "Φωτορεαλιστική"


λοιπά αρχεία από τον φάκελο "Φωτορεαλιστική"

05 V    Τεχνικά ΑΓ

(δεν υπάρχει 06 στα Παραρτήματα του dvd 1. Μάλλον το "Annex VI" στο dvd 2)

07 VII  Τοπογραφικά  αυτά να τα δείτε, δείχνουν θέσεις -- αν τις καταλαβαίνετε...

08  VIII MEOA (Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης)
09  ΙΧ Τεύχη Ασυμβατότητας (για τα τέσσερα νησιά)

10  Χ   Αρχαιολογικά

11  ΧΙ  Ορνιθολογική έκθεση Τήνου

12  ΧΙΙ Χλωριδικός κατ. Τήνου

13  ΧΙΙΙ Μελέτες Οδοποιίας (αυτό θέλει προσοχή, δείχνει το μέγεθος της παρέμβασης με την "οδοποιία"  -- και επειδή δεν μπορώ να τα δω (ούτε τα θυμάμαι πουθενά σε pdf σε αυτήν την "μελέτη", θα τα ανεβάσω σε pdf που όμως δεν θα έχω μέχρι την Τρίτη 1 ή Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου) -- αν δώσετε αυτούς τους συνδέσμους σε μηχανικό, θα μπορεί να σας δώσει κάτι που να διαβάζεται, πχ σε pdf (μεγαλύτερης ευκρίνειας από τα pdf που δίνουν στην "Μελέτη")

ΑΝΔΡΟΣ
ΝΑΞΟΣ
ΠΑΡΟΣ
ΤΗΝΟΣ

 Περιεχόμενα ΜΠΕ


DVD 2


Φάκελος DWGMAP1 Prosanatolismou

MAP2 Enallaktikvn

MAP3 Geologikos
MAP4 Kalypshs [δεν θα ανεβάσω αυτά σε dwg, φαίνεται τι θέλουν να πουν από τα σχετικά pdf (βλ. παρακάτω)]
MAP5 Blasthshs [δεν θα ανεβάσω αυτά σε dwg, φαίνεται τι θέλουν να πουν από τα σχετικά pdf (βλ. παρακάτω)]
MAP6 Oikotopvn   [δεν θα ανεβάσω αυτά σε dwg, φαίνεται τι θέλουν να πουν από τα σχετικά pdf (βλ. παρακάτω)]

MAP7 Theash

MAP8 Asymvatothta
MAP9 Epiptvsevn [δεν θα ανεβάσω αυτά σε dwg, είναι μισό gigabyte.  Φαίνεται τι θέλουν να πουν από τα σχετικά pdf (βλ. παρακάτω)]

Φάκελος χάρτες  maps PDF

MAP1 Prosanatolismou
MAP2 Enallaktikvn
MAP3 Geologikos
MAP4 Kalypshs
MAP5 Blasthshs
MAP6 Oikotopvn
MAP7 Theash
MAP8 Asymvatothta
MAP9 Epiptvsevn

Annex VI Maps final