Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Έρχονται οι ανεμογεννήτριες στην Άνδρο !!                         Αποτέλεσμα εικόνας για ερχονται οι ανεμογεννητριες
                                                
      Μερικές από τις επιπτώσεις
                              
Η σημερινή ζωή στον «πολιτισμένο» κόσμο , απαιτεί συνεχή και σταθερή ηλεκτρική ενέργεια 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο.
 Τα ηλεκτρικά δίκτυα παντού , παρέχουν συνεχώς  σταθερή 50 Hz ηλεκτρ. ενέργεια, που αντλούν από σταθερές η ρυθμιζόμενες  πηγές παραγωγής, όπως  ( υδροηλεκτρικά , θερμικά πυρηνικά εργοστάσια ) , ανάλογα τι διαθέτει η κάθε χώρα .
Το χρήμα , πετρέλαια , φυσικό αέριο, βουνά , λιγνίτες , πυρηνικά ,  είναι οι παράγοντες που στηρίζουν (ανάλογα τι διαθέτει κάθε χώρα ) την ηλεκτροπαραγωγή συνήθως.
Δυστυχώς οι διεθνείς εμπορικοί πόλεμοι , οι  ανταγωνισμοί και οι πολιτικοί εκβιασμοί, οδήγησαν πολλές χώρες σε λάθος ενεργειακές επιλογές .
Στην χώρα μας δυστυχώς, η ΕΕ επέβαλε με ανάλογους νόμους ,  να εγκαταλείψουμε σταδιακά το εθνικό μας καύσιμο,  τους λιγνίτες , σαν πηγή παραγωγής και τους αντικαθιστούμε  με το εισαγόμενο φυσικό αέριο , σαν καύσιμο υποστήριξης της στοχαστικής λειτουργίας των  ΑΠΕ . Προετοιμάζουν μάλιστα κατ’ εντολή της Ε.Ε. , την πώληση όλων  των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών  της ΔΕΗ , με ευτελές τίμημα !
  Το όποιο  ηλεκτ. ρεύμα που παράγεται από τους αιολικούς σταθμούς ( πάρκα !!!  ) είναι τυχαίο , αναξιόπιστο , ασταθές , και πανάκριβο  , αφού η λειτουργία των Α/Γ βασίζεται μόνον στην ένταση του  ανέμου και όταν δεν υπάρχει άνεμος , δεν θα έχουμε ρεύμα . Τόσο απλά !
      Το ποσοστό της ετήσιας ωφέλιμης παραγωγής , από αιολικά  είναι αστείο , σε σχέση με τα τεράστια κεφάλαια που έχουμε δαπανήσει για την αγορά και εγκατάσταση τους . Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι η ηλεκτρική ενέργεια , δεν αποθηκεύεται για ευρεία χρήση .


Η αλήθεια πονάει .

  Αμφισβητείται πλέον παντού και στην Ελλάδα , η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η τυχαία  παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών , είναι απίστευτα ασήμαντη και ακριβή , ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη.
   Δεν μιλάμε φυσικά για επιχειρηματικές επενδύσεις , αλλά για «αρπαχτές» πολλών εκατομμυρίων , χωρίς  κανένα ρίσκο .
Μοναδικό κίνητρο για αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις,  είναι το οικονομικό όφελος κάποιων επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις  επιδοτήσεις δανείων , της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και το προκλητικά ευνοϊκό καθεστώς  στην  Ελλάδα , στο όνομα της δήθεν σωτηρίας του πλανήτη .
  Σκεφτείτε αγαπητοί φίλοι πως είναι δυνατόν στα τόσα χρόνια της λειτουργίας αιολικών ,…….. ποτέ δεν μας είπαν , πόσο διοξείδιο του άνθρακα , πόσο πετρέλαιο , λιγνίτη , κάρβουνο , γλυτώσαμε στην Ελλάδα χάριν των αιολικών . 
Ποτέ δεν μας είπαν πόσο κόστισε η κατασκευή όλων των Α/Γ στην Ελλάδα και ποιος την πλήρωσε . Γιατί άραγε ?

Φυσικά , όχι στη Μύκονο , αλλά στην Άνδρο !

          Ανακοινώθηκε πρόσφατα , ότι μια νέα αιολική μονάδα 5 Α/Γ  συνολικά 11,5 Mw ονομ. ισχύος , πρόκειται να εγκατασταθεί σύντομα στην ΒΔ Άνδρο .
Είναι ο ‘’ Δούρειος ίππος’’ ,  για την καταστροφή . Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή μιας μεγάλης βιομηχανικής αιολικής μονάδας στην ιδία περιοχή , που φυσικά θα χρησιμοποιήσουν το υπάρχον οδικό δίκτυο της προηγούμενης , χωρίς ΜΠΕ .

    Η όποια ποσότητα  του τυχαίου ρεύματος , που θα  παράγεται στην Άνδρο , θα μεταφέρεται και θα πωλείται , μέσω υποθαλασσίων καλωδίων  στην ηπειρωτική χώρα,  και οι Ανδριώτες , θα   συνεχίσουν να το αγοράζουν πανάκριβα,  μαζί και τον  βαρύτατο  φόρο-χαράτσι  ΕΤΜΕΑΡ , με το οποίο  επιδοτούμε όλοι  οι καταναλωτές τις ΑΠΕ .
Η αμελητέα έκπτωση στο ρεύμα, που δίνεται σαν αποζημίωση της καταστροφής που επιφέρουν, αφορά μόνον  τους λίγους κατοίκους των  χωριών της περιοχής που περικυκλώνονται από αιολικά ,  δεν δίνεται τακτικά και  δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρχει και στο μέλλον. Όσο για τα ανταποδοτικά στους δήμους ……ρωτήστε τους  κ.κ. δήμαρχους  Άνδρου .
Στην Άνδρο πρόκειται να εγκατασταθούν  δεκάδες νέες  ανεμογεννήτριες.   Οι εκσκαφές ,τα χιλιάδες κυβικά μπετόν , οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα αλλοιώσουν οριστικά το μοναδικό κάλλος των φυσικών τοπίων της Άνδρου  και την ηρεμία της φύσης και θα το μετατρέψουν  σε βιομηχανικό τοπίο παραγωγής άχρηστης αιολικής ενέργειας.  
Αλήθεια γιατί η Μύκονος έχει εξαιρεθεί από το χωροταξικό των ΑΠΕ ? Ζητάμε μια απάντηση από την Περιφέρεια Ν.Αγαίου .
Η χλωρίδα, η πανίδα, οι αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μας μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.  Οι εναπομείναντες σπιζαετοι της Άνδρου  θα αποδεκατιστούν , αφού οι ανεμογεννήτριες αποδεδειγμένα σκοτώνουν ετησίως μεγάλο αριθμό άγριων πουλιών..
   Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών  στην Άνδρο προχωράει ,
1. Γιατί τα λεφτά είναι πάρα πολλά . Γιατί η προπαγάνδα των πολυεθνικών , μέσω του ΟΗΕ , της  Ε.Ε., των ελεγχόμενων κυβερνήσεων , από τα ΜΜΕ και τους καλοπληρωμένους παπαγάλους ,  έχει δουλέψει αποτελεσματικά όλα τα προηγούμενα χρόνια .
2. Γιατί κατά την πάγια τακτική των αιολικών εταιριών, αυτές  έχουν δημιουργήσει «δίκτυα συμμάχων», μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε ανθρώπους «κλειδιά» της περιοχής , δίνοντας και τα ανάλογα ανταλλάγματα.
3. Γιατί η ενημέρωση των κατοίκων είναι ελλιπής , και  γιατί είμαστε λίγοι αυτοί που αντιδρούμε δυναμικά.

Μην ξεχνάτε
1.  Όποιος ελέγχει τις πηγές ηλεκτροπαραγωγής κάθε χώρας , έχει τεράστια οικονομικά οφέλη , μιας και η κατανάλωση ρεύματος αποτελεί την πλέον ανελαστική δαπάνη στον…………..… « πολιτισμένο » κόσμο μας .
2.  "Εκκαθάριση εν λειτουργία" σημαίνει ότι οι πιστωτές σου (δηλαδή οι  Γερμανοί)  , έχουν αναλάβει την διαχείριση με σκοπό να εισπράξουν το μέγιστο από το χρέος που τους οφείλεις , μέσω είσπραξης κινητών και ακινήτων, αποταμιεύσεις του παρελθόντος και έσοδα του μέλλοντος   (όσο από το μέλλον προβλέπεται να έχουν την διαχείριση).Ό,τι υπάρχει σήμερα και ό,τι θα υπάρξει στο μέλλον , με κάθε τρόπο διαθέσιμο στην ...εκκαθαριστική εργαλειοθήκη. Το βασικό είναι να βρουν τι έχει ή μπορεί να έχει αξία: Την χώρα (για όποια χρήση τον βολεύει) και τους ανθρώπους. Το "εν λειτουργία" σημαίνει ότι θα χρηματοδοτούν αυτοί την εκκαθάριση με ελεγχόμενη από αυτούς ρευστότητα.Για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος από ένα γαϊδούρι, πρέπει να το ταΐζουν.Όχι πολύ, όσο χρειάζεται για την ...βέλτιστη απόδοσή του και όσο τους είναι χρήσιμο.Ή άσκηση τελειώνει όταν είτε ψοφήσει ο εκκαθαριστής, είτε ο εκκαθαριζόμενος.
Έχω εναλλακτικές; Όχι βέβαια...      http://archaeopteryxgr.blogspot.com/
Τι προτείνουμε
     Με δεδομένες τις δεσμεύσεις και τις εκβιαστικες πολιτικές  που ασκούνται στην  χώρας μας , από τους  δανειστές  μας , προτείνουμε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών , μόνον στα ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου πελάγους  , που ευτυχώς υπάρχουν πολλά .    Εκεί όπου δεν υπάρχουν συμφέροντα και οργανωμένες αντιδράσεις . Η αρχή έχει γίνει ήδη στο νησί του Αη Γιώργη , ένα νησάκι στον Σαρωνικό, που ‘’χαρίστηκε’’ κυριολεκτικά  σε αιολική εταιρεία . Η ακατοίκητη Γυάρος δίπλα από την Άνδρο , το σύμπλεγμα των τριών νησιών των Πεταλιών ,  μπορούν  να δεχτούν  μεγάλες αιολικές βιομηχανικές μονάδες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ