Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Sms για απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων με τον λογαριασμο ΔΕΗ

Sms για απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων

      Γραπτό μήνυμα μέσω κινητού καλούνται να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που ενδεχομένως πληρούν τις προϋποθέσεις για εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων ή επιβάρυνση με το χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τ.μ..  


     Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα στο 54160 έως τις 2 Οκτωβρίου, γράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ) και τον αριθμό της παροχής τους, αφήνοντας κενά ενδιάμεσα.
Η Γενική Γραμματεία, μετά την επεξεργασία των στοιχείων, θα απαντήσει για το αποτέλεσμα της αίτησης του φορολογούμενου, και στη συνέχεια θα παραδώσει στη ΔΕΗ και στους άλλους παρόχους ρεύματος λίστα με τα ονόματα όσων απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή δικαιούνται να πληρώσουν μειωμένο τέλος.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι που δεν αποστείλουν εγκαίρως το μήνυμα θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση.
Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα να αποσταλεί το μήνυμα έως και 30 Νοεμβρίου.
Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση θα λαμβάνεται υπόψη από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος στον επόμενο λογαριασμό ενώ τα ποσά που θα έχουν καταβληθεί θα συμψηφίζονται στους επόμενους λογαριασμούς. 
http://www.enet.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ