Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΠΗΡΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΠΑΕΙ.......... ''ΜΕΣΑ''

1.    Ζήτησε φακελάκι για τα... εμβόλια

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή του συνελήφθη ένας 58χρονος γιατρός -συμβεβλημένος με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων- που κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» για να εμβολιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά 37χρονου ασφαλισμένου.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος του πέρασαν χειροπέδες χθες το πρωί μέσα στο ιατρείο του στο ΙΚΑ Τούμπας και τώρα θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος πατέρας επιδιώκοντας να κλείσει ραντεβού για να εμβολιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 3 χρόνων και 2 μηνών, μέσω του αριθμού 184 του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι το συντομότερο δυνατό ραντεβού ήταν στα τέλη Σεπτέμβρη 2011. Απευθύνθηκε στον 58χρονο συμβεβλημένο παιδίατρο που φέρεται ότι του ζήτησε 40 ευρώ για να εμβολιάσει τα παιδιά στο ιδιωτικό του ιατρείο ή στο ιατρείο του ΙΚΑ, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των ραντεβού.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=2991112.   ΚΛΕΦΤΗΣ o  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

''Προσφατως η 80χρονη άρρωστη με αυτοανοσο νόσημα μητέρα μου, πήγε για εξέταση, στο (παράνομο πλέον )** ιδιωτικό ιατρείο του
καθηγητή νευρολόγου Τ.Α. του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών,  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Ο Τ.Α. της έδωσε φαρμακευτική αγωγή,και ζήτησε και πήρε αμοιβή  150 ευρώ χωρίς να εκδώσει απόδειξη.
Επειδή η καταγγελία μου, μου ξεκάθαρα φωτογραφίζει το άτομο αυτό ,ως αδίστακτο φοροκλεφτη ,τον προκαλώ
να δώσει δημόσια απάντηση στο  blog  SAGINI 3 ,αλλά παράλληλα τον προειδοποιώ να μην τολμήσει να διαψεύσει την καταγγελία μου, η να την αγνοήσει, γιατί τα πράγματα τότε θα γίνουν πολύ άσχημα για αυτόν.''

     ΥΓ. η σύνταξη της μητέρας μου είναι 350 ευρώ το μήνα.
 Στους δυσκολους καιρους που ζουμε καθε αναλογη καταγγελια θα αναρταται παντοτε απο το 
blog μας .
**Οι πανεπιστημιακοι γιατροι πρεπει να εξεταζουν τους ασθενεις τους στα νοσοκομεια κα να εκδιδουν ειδικες αποδειξεις του νοσοκομειου τους,με προκαθορισμενο τιμολογιο.           SAGINI3.   Δικογραφία σε βάρος γιατρού που δεν έκοβε αποδείξεις

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ορθοπεδικού χειρούργου, που σύμφωνα με την αστυνομία δεν έκοβε αποδείξεις.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία διενεργήθηκε έλεγχος σε ιατρείο χειρουργού - ορθοπεδικού της Αθήνας, από κλιμάκιο του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός δεν είχε εκδώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε πελάτη, που είχε εξεταστεί από τον γιατρό. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία κατόπιν έλέγχου στα βιβλία του διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε ορθά τα βιβλία εσόδων – εξόδων και επισκέψεων των ασθενών.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθεί και η αρμόδα ΔΟΥ, ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών προστίμων και αναλογούντων φόρων.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=299565

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑΔΕΣ


Έδυσε ο ήλιος; Απαγορεύεται να ψαρέψεις με ψαροντούφεκο μέχρι να ανατείλει ξανά

Μην ψαρέψεις με ψαροντούφεκο αν δεν έχεις συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας σου.
Μην ψαρεύεις σε απόσταση μικροτερη των διακοσίων (200) μέτρων από το σημείο όπου συνήθως κολυμπούν οι λουόμενοι.
 Μην ψαρεύεις σε περιοχές όπου υπάρχουν: λιμενικά έργα ή ναυτιλιακές σημάνσεις ή σκάφη ή άλλα πλωτά μέσα αλιείας, καθώς και δίχτυα με εμφανή σήμανση. Αγκυροβολημένα πλοία. 
Θαλάσσιες ζώνες διέλευσης σκαφών καθώς και είσοδοι- έξοδοι λιμανιών ή αγκυροβολίων.
Μη χρησιμοποιείς καμάκι, που η εκτοξευτική δύναμή του προέρχεται από την εκπυρσοκρότηση εκρηκτικής ύλης ή άλλου χημικού μείγματος. Μη χρησιμοποιείς δίχτυα. 
Μη χρησιμοποιείς υποβρύχιο φως.
Όταν είσαι σε κατάδυση να φέρεις έναν επιπλέοντα σημαντήρα (πλαστικό), χρώματος κίτρινου, ο οποίος να φέρει μια σημαία κίτρινη με διαγώνια κόκκινη γραμμή, στην οποία να αναγράφονται τα ψηφία Υ.Δ (Υποβρύχια Δραστηριότητα) και ο οποίος πρέπει να είναι ορατός υπό κανονικές συνθήκες από απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων.
 Μήπως πήγες στην περιοχή που θέλεις να ψαρέψεις με το φουσκωτό σου ή το σκάφος σου και βούτηξες απ’ αυτό; Αν ναι, τότε η παραπάνω σημαία πρέπει να είναι στερεωμένη σε εμφανές σημείο πάνω στο σκάφος σου.
 ΕΧΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ότι πρέπει να κινείσαι σε ακτίνα πενήντα (50) μέτρων από τον προαναφερόμενο σημαντήρα ή πλωτό μέσο.

Μη χρησιμοποιείς οποιασδήποτε μορφής καταδυτική συσκευή παροχής αέρα από σκάφος ή φορητή αυτόνομη καταδυτική συσκευή.
 Ειδοποίησε την πλησιέστερη Λιμενική Αρχή της περιοχής στην οποία πρόκειται να καταδυθείς.
ΜΗΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ. 
Κινήσου εκ του ασφαλούς. 
Απόφευγε παράτολμες και επικίνδυνες ενέργειες, όσον αφορά το βάθος, τον χρόνο κατάδυσης, τις επικίνδυνες περιοχές/ σπηλιές, τα ρεύματα κ.λπ.
 Φρόντισε ώστε ο χρόνος ανάδυσης σου να είναι υπερεπαρκής.
Εκτός του βάθους και της κόπωσης, έχε υπόψη σου σε τι δυσχερή κατάσταση μπορεί να επέλθεις εξαιτίας των βαρών που φέρνεις στη μέση σου (εφ’ όσον φοράς βάρη).
 Αποφάσισες να βγεις έξω στην ακτή; ΠΡΟΣΕΞΕ!Αφόπλισε το ψαροντούφεκο!
 Είσαι στην ακτή και προετοιμάζεσαι να μπεις στο νερό για να ξεκινήσεις να ψαρεύεις; ΜΗΝ ΟΠΛΙΣΕΙΣ από τώρα το ψαροντούφεκό σου! Μία απροσεξία μπορεί να κοστίσει τη ζωή ενός συνανθρώπου σου. 
Μην βουτάς μόνος σου! Πάρε μαζί σου και παρέα. Αναλογίσου πόσο σωτήριο μπορεί να είναι αυτό σε μια κατάσταση ανάγκης. Μη βρίσκεσαι για πολλή ώρα κάτω απ’ το νερό. Μείωσε όσο μπορείς τις κινήσεις σου υποβρυχίως.
 Μην ανελκύεις από το βυθό αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας. Αν ανακαλύψεις τέτοια αντικείμενα, ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή.
Καλό είναι να εκπαιδευτείς στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.
Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Ε !Μην παθιάζεσαι.
Η επιδίωξή σου να μην χάσεις κάποιο ψάρι, μπορεί ν’ αποβεί επικίνδυνη για την υγεία σου έως και την ίδια σου τη ζωή!