Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

"Ολα στον αέρα"
Με τίτλο "Ολα στον αέρα" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews.
H εφημερίδα αποκαλύπτει ότι αμφισβητείται η απόφαση της 21ης Ιουλίου των Βρυξελλών για την Ελλάδα και τίθεται πλέον υπό αίρεση η συμφωνία για το δανεισμό.
Η Realnews σε πολυσέλιδο ρεπορτάζ αποκαλύπτει τις πιέσεις που ασκούνται για έκτακτη σύνοδο κορυφής με αντικείμενο μια νέα συμφωνία, καθώς η κρίση που αγγίζει πλέον τη Γαλλία ανατρέπει όλα τα δεδομένα!
Στην εφημερίδα μιλούν σύμβουλοι της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης, οι οποίοι χωρίς περιστροφές δηλώνουν αφενός ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι ανεπαρκής για την Ελλάδα, αφετέρου ότι χρειάζεται νέο "κούρεμα" του χρέους!

Ο σύμβουλος του Σόϊμπλε, Κ.Φούστ δηλώνει: "η συμφωνία είναι ανεπαρκής για να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να φθάσει σε βιώσιμο επίπεδο. Ενα περαιτέρω κούρεμα είναι αναπόφευκτο". 

Ο σύμβουλος του γάλλου πρωθυπουργού, Φ.Σαλμέν,  κάνει πρόταση-βόμβα: "λύση είναι να γίνει ευρωπαϊκό προτεκτοράτο η ελληνική οικονομία, υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής"!


Νούμερο ένα σκουπίδι στις ακτές τα αποτσίγαρα
Σε νούμερο ένα σκουπίδι στις ακτές αναδεικνύονται με διαφορά τα αποτσίγαρα, όπως προκύπτει από τους καθαρισμούς που κάνουν εθελοντές υπό τον συντονισμό της HELMEPA κάθε χρόνο.

Η κάκιστη συνήθεια των λουομένων-Ελλήνων και ξένων-να πετούν τα αποτσίγαρα στην παραλία εγκυμονεί κινδύνους και ρυπαίνει αισθητικά το περιβάλλον. Μάλιστα τα σκουπίδια που σχετίζονται με το κάπνισμα αντιστοιχούν στο 45% επί του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Τα αποτσίγαρα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς και θανάτους ψαριών και θαλάσσιων θηλαστικών, ενώ αποτελούν ακούσια τροφή για μεγάλο μέρος της θαλάσσιας πανίδας.

Ένα αποτσίγαρο μπορεί να χρειαστεί έως και 5 χρόνια για να διασπαστεί σε θαλασσινό νερό, ενώ παράλληλα εκ χύνει στο περιβάλλον δηλητηριώδεις χημικές ουσίες όπως κάδμιο, αρσενικό και μόλυβδο.