Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕτεώνες . ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020


 
Ανταγωνιστική η ηλιακή ενέργεια, μέχρι το 2020

Ανταγωνιστική η ηλιακή ενέργεια, μέχρι το 2020


           Η ηλιακή θα είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές πηγές ενέργειας μέχρι τα τέλη της δεκαετίας στην Ευρώπη.

Η(EPIA),European Photovoltaic Industry Association βασιζόμενη σε μελέτες σχετικά με τις πέντε βασικές αγορές: Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία και Ισπανία, τόνισε πως ο κλάδος θα γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός μέχρι το 2020.

        Επί του παρόντος, ο κλάδος των φωτοβολταϊκών εξαρτάται αρκετά από την κρατική στήριξη, δίνοντας κίνητρα στις εταιρείες παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να περιορίσουν αυτή τη σχέση αλληλεξάρτησης, γεγονός που ίσως προκαλέσει προβλήματα σε κάποιες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως το μερίδιο της Γερμανίας στη συγκεκριμένη αγορά θα αυξηθεί στο 35%, μέχρι το 2020, ενώ ήδη η χώρα παράγει το 1/5 της ενέργειας, μέσω φωτοβολταϊκών.
http://www.greenbusiness.gr/


         Ελπίζει η  ΕΡΙΑ (  European Photovoltaic Industry Association) δηλ, η ευρωπαϊκή ένωση κατασκευαστών φ/κ,  οτι μέχρι το 2020 δηλαδή σε 9 χρόνια, και βλέπουμε και πάλι ,να γίνει ο  κλάδος ανταγωνιστικός.  Και αυτό για τις βασικές αγορές.   Παραδέχονται οι άνθρωποι οτι σήμερα  εξαρτώνται από τις κρατικές επιδοτήσεις αν και οι κυβερνήσεις περιορίζουν αυτή 
''τη σχέση αλληλοεξαρτησης'' κόβοντας η και μειώνοντας τις επιδοτήσεις.
         Κοι της κυβέρνησης  και της αντιπολίτευσης σας αφορά άμεσα αυτό .
Δώστε στη δημοσιότητα την οικονομοτεχνική μελέτη για το μεγαλύτερο φ/κ πάρκο της Ευρώπης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός οτι θα κατασκευαστεί στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης.
Πείτε πρώτα στους Έλληνες πόσα εκατομμύρια θα δώσουμε  για επιδοτήσεις, μόνο για το συγκεκριμένο ''πάρκο''  και μετά ανακοινώστε  περικοπές συντάξεων και μισθών.
Μεταξύ μας ποτέ δεν κατάλαβα γιατι ονομάζουν πάρκα αυτά τα τερατουργήματα.
Μάλλον ελπίζουν οι απατεώνες οτι οι μαμάδες με τα παιδικά καροτσάκια θα πηγαίνουν βόλτα τα παιδάκια για να παίξουν ανάμεσα στις αεροτουρμπινες και τα φ\κ πανελς.
                                                                                                                                         SAGINI