Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ: Η ΔΕΗ θα γονατίσει
        «Η ΔΕΗ "θα "γονατίσει" κάτω από το "παλιρροϊκό κύμα" ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της», υπογραμμίζει η ΓΕΝΟΠ, σε αποψινή ανακοίνωση, με αφορμή το νέο τέλος επί των ακινήτων.

Με τους φόρους στα ακίνητα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες και θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της παροχής διευκολύνσεων στους πελάτες.
Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται στοιχεία για αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών στα 822 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2011 και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.

Για το ζήτημα των τιμολογίων η ΓΕΝΟΠ υπενθυμίζει ότι τον τελευταίο χρόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν δέκα φορές,
με τη ρήτρα καυσίμου,
τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, 
την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών
την αύξηση του τέλους Α.Π.Ε.,
των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής, κ.α.

Το συνδικάτο υποστηρίζει τέλος ότι θα ακολουθήσει σειρά αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος με αφορμή την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο,
την προσαρμογή των τιμολογίων λιανικής ώστε να αντανακλούν το κόστος,
την αύξηση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς
και τις πρόσθετες υποχρεώσεις αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. 

http://www.zougla.gr/

Κλέβουν τους Ελληνες καταναλωτές ρεύματος οι ΑΠΕ

     Σε απόσπασμα απο την παρακάτω ανάρτηση   διαβάζουμε......


''Παράλληλα εξετάζεται και η τροποποίηση του γερμανικού νόμου των ΑΠΕ, μέσω μιας νέας ταρίφας για την αγορά από τους Γερμανούς καταναλωτές του ελληνικού ηλιακού ρεύματος, διαφορετικής από εκείνη στην οποία αμείβονται σήμερα οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών της χώρας.

    Διότι η ταρίφα στην οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί φ/β της χώρας αφορά ηλιακό ρεύμα που παράγεται στη Γερμανία, και είναι ασύμβατη με τις προβλέψεις της κοινοτικής οδηγίας του 2009, στην οποία και στηρίζεται η υλοποίηση του σχεδίου «Ήλιος». 
Σημειωτέον ότι η εγγυημένη ταρίφα φ/κ στη Γερμανία είναι σήμερα στα 220 ευρώ/ μεγαβατώρα, ενώ στην Ελλάδα κυμαίνεται στα 340 ευρώ/ μεγαβατώρα.''


......και  ρωτάμε. Γιατι εμεις οι φτωχοί πληρώνουμε  120 ευρω την φ/κ  μεγαβατωρα παραπάνω απο τους πλούσιους Γερμανούς ?
                                                                                                                               SAGINI

Διαβάστε ολο το άρθρο εδω.....
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/d9d4de98-acf5-44c0-8ad4-8b80b4b12042


Τεμαχισμός και πώληση ο τρίτος «δρόμος» για τη ΔΕΗ
         Η δημιουργία μιας νέας «μικρής» ΔΕΗ που θα αποτελείται από κομμάτια των σημερινών δραστηριοτήτων της επιχείρησης, και θα πουληθεί σε επενδυτές είναι η τρίτη επιλογή για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ που ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε αυτό το νέο σενάριο, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου το δημόσιο θα διατηρήσει το 51% στη μητρική ΔΕΗ.
Οι άλλοι δύο "δρόμοι" που είναι ήδη γνωστοί αφορούν την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή ή στην πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ. Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι εξετάζονται αλλαγές και για το ζήτημα του προσωπικού της επιχείρησης, το οποίο σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής (ορυχεία μονάδες) παρουσιάζει ελλείψεις και σε άλλες (διοικητικές) είναι πλεονάζον. Στο πλαίσιο αυτό ήδη καταρτίζεται πρόγραμμα από τη διοίκηση της επιχείρησης το οποίο πιθανότατα θα περιλαμάνει αναδιανομή προσωπικού αλλά και εφεδρείες. Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να αναφερθεί σε απολύσεις προσωπικού.
Σε σχέση με τους λιγνίτες ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η αρχική πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν έγινε δεκτή από την ΕΕ και εξετάζεται αυτή τη στιγμή νέα πρόταση που περιλαμβάνει την πώληση μονάδων του Αμύνταιου και της Μεγαλόπολης (όχι όλες τις μονάδες) που μαζί με τη Βεύη και τις ανταλλαγές (swaps) πλησιάζει στο 40% που ζητεί η Κομισιόν.
Για τη ΔΕΠΑ ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση της option ενώ σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα της ανανέωσης της σύμβασης προμήθειας της ΔΕΗ.

 ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ......ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ ο υπουργός προανήγγειλε έναρξη διαλόγου για επαναπροσδιορισμό των εγγυημένων τιμών, που θα υλοποιηθεί μετά από διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
πηγη


     Η απαξίωση, η  διάλυση, η σαλαμοποιηση είναι το σχέδιο για την πώληση της ποιο σημαντικής Ελληνικής επιχείρησης και μάλιστα κοινής ωφέλειας .
Η ΔΕΗ είναι η μοναδική επιχείρηση που θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά την τόσο αναγκαία ανάπτυξη της οικονομίας μας. Ελληνικός φθηνός λιγνίτης(με φίλτρα ) και υδροηλεκτρικά δίνουν φθηνό ρεύμα.
Για οτιδήποτε άλλο  δεν έχουμε πια λεφτά κύριοι  με τα ''πρασινα μυαλα''.

'' Ο υπουργός προανήγγειλε έναρξη διαλόγου για επαναπροσδιορισμό των εγγυημένων τιμών  ''
                                        Καιρός ήταν.
                                                                                                                            SAGINI