Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ .....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

       

            Μ.Βρετανία


         Εξέγερση  101 Βουλευτών εναντίον των αιολικών ''πάρκων''    101  βουλευτές ( Torys) ζητούν από τον πρωθυπουργό   Κάμερον να μειώσει τις επιδοτήσεις αιολικών και επίσης να αλλάξει το νόμο ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους κατοίκους να αντιταχθούν στην εγκατάσταση νέων αιολικών εγκαταστάσεων στην Μ Βρετανία. 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον και η υποστήριξη της κυβέρνησης στα αιολικά πάρκα, έχει πληγεί από την μεγάλη διαμαρτυρία πάνω από 100 συντηρητικών  βουλευτών, αποκαλύπτει η The Sunday Telegraph . 

Οι  101  βουλευτές ζητούν από τον  τον πρωθυπουργό την  ετήσια  περικοπή επιδοτήσεων 400 εκατομμυρίων λιρών ( £ 400million)  που καταβάλλονται στην "αναποτελεσματική" χερσαία βιομηχανία αιολικής ενέργειας. 
Οι απλοί βουλευτές, ενωμένοι μεταξύ τους με ορισμένους βουλευτές από άλλα κόμματα, έχουν επίσης καλέσει  τον κ. Κάμερον να καταστήσει  αυστηρότερη την νομοθεσία για τον σχεδιασμό ώστε οι τοπικοί άνθρωποι έχουν μια καλύτερη ευκαιρία να σταματήσουν νέες εκμεταλλεύσεις αιολικων  που αναπτύσσονται και την προστασία της υπαίθρου. 
Οι απαιτήσεις αυτές  θα είναι ένας πονοκέφαλος για τον Ed Davey, τον Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Υπουργό Ενέργειας, ο οποίος εντάχθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή, όταν παραιτήθηκε ο Chris Huhne, αφού χρεώθηκε με διαστρέβλωση της απονομής της δικαιοσύνης.
 Ο C. Huhne, ο οποίος αρνείται  ότι ζήτησε από την πρώην σύζυγό του, Βίκυ Πράις, να δεχτεί  βαθμούς ποινής τροχαίας παράβασης, για λογαριασμό του, ήταν ένας ενθουσιώδης υπέρμαχος των αιολικών πάρκων. Δικάζεται  στις 16/2/12 .
 Υπάρχουν σήμερα πάνω από 3.000 ανεμογεννήτριες στην ξηρά στη Βρετανία. 
Τουλάχιστον 4.500 περισσότερες ανεμογεννήτριες αναμένεται να εγκατασταθούν μετά απο τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους  δεσμευτικούς στόχους για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα .
 Οι επικριτές λένε ότι τα αιολικά πάρκα είναι αναποτελεσματικά, διότι ο άνεμος φυσικά δεν εγγυάται οτι θα φυσήξει σε   περιόδους με  μεγαλύτερη ζήτηση ενέργειας.
Επίσης λένε ότι επειδή είναι αντιαισθητικά, καταστρέφουν  το τοπίο. 
Τα αιολικά πάρκα κατηγορούνται επίσης  οτι ανεβάζουν δυσανάλογα,  την ενεργειακή δαπάνη και καταπίνουν τα ποσά των επιδοτήσεων που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους .

Οι βουλευτές των Συντηρητικών, μεταξύ των οποίων αρκετά από τα ανερχόμενα αστέρια του κόμματος, καθώς και πρώην υπουργοί, λένε ότι είναι λάθος οι πιεσμένοι οικονομικά  καταναλωτές  να πληρώσουν για την επέκταση της αιολικής ενέργειας .

Στην επιστολή που απέστειλαν στο Νο 10 της Downing Street την περασμένη εβδομάδα, η οποία δημοσιεύεται από τη ''The Sunday Telegraph'', οι βουλευτές αναφέρουν ότι  γίνονται  «όλο και περισσότερο  αντίθετοι στην υποστήριξη της παραγωγής αιολικής ενέργειας"  απο  την κυβέρνηση.

"Σε αυτούς τους  δυσχερείς οικονομικά καιρούς, πιστεύουμε ότι  δεν  είναι συνετό να πληρώνουν οι καταναλωτές , μέσω των επιδοτήσεων των φορολογουμένων, για αναποτελεσματική  και διαλείπουσας παραγωγής ενέργεια που χαρακτηρίζει τις  χερσαίες ανεμογεννήτριες," λένε.  

Οι βουλευτές επιθυμούν η  εξοικονόμηση  που θα προκύψει να εξαπλωθεί  σε άλλες "αξιόπιστες" μορφές  παραγωγής  ενέργειας.

Επίσης, ζητάνε από   τον κ. Κάμερον  να αλλάξει το προτεινόμενο Εθνικό Πλαίσιο Πολιτικής Σχεδιασμού (NPPF) έτσι ώστε να δίνει στους  κατοίκους που αντιτίθενται στα νέα προτεινόμενα αιολικά πάρκα, μια καλύτερη πιθανότητα  νίκης κατά τη διαδικασία σχεδιασμού.
Με το πλαίσιο έχει ολοκληρωθεί μια διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και αναμένει το πράσινο φως από τους υπουργούς. 
Η επιστολή έχει ως εξής:
"Ανησυχούμε   ότι το νέο Εθνικό Πλαίσιο Σχεδιασμού Πολιτικής, υπό την τρέχουσα μορφή του, μειώνει τις πιθανότητες των κατοίκων της περιοχής να  υπερνικήσουν τις  προτάσεις των  αιολικών πάρκων μέσω του συστήματος σχεδιασμού."

Ο αριθμός των Συντηρητικών που υπογράφει την επιστολή,  διοργανώνεται από τον Chris Heaton-Harris, Συντηρητικό βουλευτή,  και σημαίνει ότι η διαμάχη αυτή  θα μπορούσε να γινει η μεγαλύτερη διαμαρτυρία για να χτυπήσει τον κ. Κάμερον από την ίδρυση του Συνασπισμού .

Οι υποστηρικτές της επιστολής ισχυρίζονται ότι, και  άλλοι Συντηρητικοί  βουλευτές , οι οποίοι είναι υπουργοί και κοινοβουλευτικοί ιδιωτικοί γραμματείς δεν είναι σε θέση να υπογράψουν επειδή σήμερα  είναι μέλη της κυβέρνησης "μισθοδοσίας", αλλά και αυτοί υποστηρίζουν την  κίνηση κατά των  αιολικών πάρκων.
Είναι κατανοητό ότι υπάρχει επίσης υποστήριξη από το Βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών. 


                                                                                                                          
                                                                                                                                                                      


Η γνώμη μας

        Με το τρόπο αυτό οι συντηρητικοί Βρετανοί βουλευτές υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαου που τους ψήφισε.
Βάζουν σε κίνδυνο την κυβέρνηση συνασπισμού του επίσης συντηρητικού  κ.  Καμερον , επειδή πιστεύουν ότι  οι ετήσιες επιδοτήσεις των  400 εκατ.λιρών για τα αιολικά ''παρκα'' είναι πεταμένα λεφτά που όμως πληρώνουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι σε καιρούς κρίσης.
Μήπως είδατε η ακούσατε ανάλογη αντίδραση από Έλληνες βουλευτές η πολιτικούς?
Οι περισσότεροι, βάζω στοίχημα, δεν γνωρίζουν καν το θέμα αλλά γενικά συμφωνούν επειδή νομίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουν.
Τους ακούγετε καλή η πράσινη οικολογία και εξάλλου πιστεύουν ότι πουλάει.
Μερικοί πάλι , πετάνε μια μπαρούφα για το θέμα έτσι απλά για να γραφτεί ότι είπανε κάτι ,χωρίς να φροντίσουν να μάθουν .
Βέβαια το μεγάλο γέλιο πέφτει με αυτούς που τους ανέθεσε ο αρχηγός ''ειδικοτητα'' , η επειδή κάποτε πήγαν στις Βρυξέλλες για κάποια θητεία και γύρισαν ειδικοί, πασχίζουν να βρίσκονται  στα ΜΜΕ μέσα από πράσινα οικολογικά συνέδρια, η πράσινες εκδηλώσεις που διοργανώνουν πολυεθνικές                   ( Vestas,Siemens,edf και άλλες ) η πράσινες ΜΚΟ  (WWF,Green peace).
Οι βουλευτές μας είναι πάντα μέσα στο πνεύμα της εποχής δηλαδή της πρασινάδας και της κλιματικής αλλαγής, και μερικοι'' αγωνιζονται'' για να σώσουν τον πλανήτη  απο το CO2 .
Όταν όμως τους ρωτήσει ένας πολίτης  . '' γιατί ακριβαίνει το ρεύμα της ΔΕΗ κε βουλευτά  ? δεν ξέρουν τι να απαντήσουν.
Θα μου πείτε , πως είναι δυνατόν ένας π.χ.γυναικολόγος  βουλευτής να γνωρίζει περιβαλλοντικά η ενεργειακά θέματα? 
Συμφωνώ ότι είναι πράγματι δύσκολο .Η απάντηση είναι ότι θα έπρεπε να μείνει στις γέννες.
Οι ημιμαθείς πολιτικοί είναι ευάλωτοι και επικίνδυνοι.
Αυτοί μας φεραν εδώ.
Εμάς λοιπόν ποιος θα μας προστατέψει , από τα πράσινα κοράκια που μας πίνουν το αίμα με τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων για τις ΑΠΕ .
                                                                                                                               SAGINI3 σχόλια:

 1. ΜΗΝ ΖΗΛΕΥΕΙΣ .ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
  ΔΗΛΑΔΗ ...ΣΙΧΑΜΑΡΑ!ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ...ΒΡΩΜΑΕΙ!
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ.
  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαρια εχεις δικιο.Προσευχομαστε να μας συμβει κατι αναλογο ,αλλα ματαια ελπιζουμε.
  Στην συνείδηση του λαου μας οι βουλευτες ειναι κατι τελειως αχρωμο ,ενα αναγκαίο κακό ας πουμε,κατι που το αναφερεις σαν κακό παραδειγμα.
  Απο ψευτες μεχρι κακοποιοι.
  Ειναι δυνατον τετοιοι να θέλουν το καλό μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υποψιάζεσε μήπως,
  ότι η μύχιες επιθυμίες αλλά και ελπίδες των Ελλήνων είναι μία ''επανάσταση'' ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ