Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμαρχοι Πρόεδροι και Λιμ Ταμείο Ανδρου . Συγκρότηση , λειτουργία ,οικονομική επάρκεια .

 


                                         ΓΙΑ  ΟΠΟΙΟΝ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ  

                              και αγαπάει την Άνδρο

                                                            1ο


 Πως υποχρεούται να λειτουργεί το νέο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου  .

          Η πολυπόθητη διαδικασία διαχωρισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου  , απαιτεί και επιβάλλει εκ του Νόμου πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις και σύνθετες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του και την διαφάνεια στα οικονομικά .

         Συγκρότηση  του Διοικητικού  Συμβουλίου  του  Λιμενικού Ταμείου  Άνδρου .     

     Υπεύθυνοι  έναντι του Νόμου και των Ανδριωτών , είναι  ο  πρόεδρος και τα μέλη του    Διοικητικού Συμβουλίου .  Η θητεία αρχίζει πάντοτε ,  μετά την ορκωμοσία κάθε νέας δημοτικής διοίκησης  η οποία  επιλέγει τα νέα μέλη , τον νέο πρόεδρο  με τους αναπληρωτές τους . Τελειώνει στις επόμενες δημοτικές εκλογές . Αυτοδίκαια  τότε όλα τα μέλη του  προηγούμενου ΔΣ καθαιρούνται . 

    Ο νόμος προβλέπει  για την Άνδρο , 7μελές  Διοικητικό Συμβούλιο στο ΔΛΤΑ . Η  επιλογή του   Προέδρου και των   μελών  και των αναπληρωτών τους , γίνεται ανάλογα με την δύναμη των πολιτικών  παρατάξεων στις Δημοτικές εκλογές . 

    Ο  εκάστοτε δήμαρχος νικητής των εκλογών , έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να διορίσει τα νεα  τακτικά μέλη  του ΔΣ και τους αναπληρωτές τους  .

    Μια θέση μέλους στο ΔΣ , παραχωρείται υποχρεωτικά εκ του νόμου στον εκάστοτε Λιμενάρχη Άνδρου .

.Ακούσαμε πολλές ανακρίβειες τις τελευταίες ημέρες . Υποτιμούν την νοημοσύνη μας

Περιζήτητη νύφη η καρέκλα του Προέδρου ΔΛΤΑ

         Την   5 Σεπτεμβρίου  2022   1ος  πρόεδρος του νέου ΔΛΤΑ , αυτοδιορίστηκε  ο τότε δήμαρχος  κ. Λότσαρης  παράλληλα με τα καθήκοντα του δημάρχου Ανδρου που τότε εκτελούσε . Η σημερινή του  πρόταση για την κα Χρυσάνθη Στεφάνου , ήρθε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση .

Προσφάτως ο ίδιος , δήλωσε δημόσια  , οτι είχε  μηδενικό έργο   σαν πρόεδρος  λόγω....... οικονομικής αδυναμίας τουΤαμείου  !

 Όμως , ολοι γνωρίζουμε οτι απο τον Αύγουστο του 2022  ανοίχτηκε  νέος  λογαριασμός του Ταμείου στην τράπεζα EUROBANK   Άνδρου , ( τον άνοιξε ο.....ιδιος !!!!! ) , όπου οι ναυτιλιακές εταιρείες  απο τότε καταθέτουν  τις μηνιαίες  κρατήσεις απο τα εισιτήρια των πλοίων  .( ποτε δεν μας ανακοίνωσαν  τα ποσά !!!) 

 Τον Οκτώβριο του 2023 ο κ. Λοτσάρης έχασε τις δημοτικές εκλογές . Ήξερε καλα οτι ο νέος δήμαρχος και πολιτικός του αντίπαλος , κ. Σουσουδης  , θα τον καθαιρέσει  αμέσως απο την προεδρία του ΔΛΤΑ  .

 Είχε παραμείνει 16 μήνες πρόεδρος του ΔΛΤΑ με μηδενικό έργο .  Χάθηκε πολύτιμος χρόνος , είχε άλλες προτεραιότητες. Δεν το διαπραγματεύθηκα ουτε στιγμή μαζί του . Μακριά απο πολιτικά παιχνίδια ,θέλοντας να προφυλάξω την αξιοπρέπεια μου , παραιτήθηκα από την θέση ευθύνης του άμισθου συμβούλου και από τακτικό μέλος του ΔΛΤΑ .

 Για να αποφύγει την καθαίρεση του  ,  παραιτήθηκε αιφνιδίως τον Δεκέμβριο του 2023  , απο την προεδρία . 

 Δεν σκέφτηκε τότε , την λύση της  κας Χρυσάνθης Στεφάνου ! .

 Βρήκε  και διόρισε  , νέο  2ο πρόεδρο  , '' την μαριονέτα των........... 20 ημερών’’  τον  κ.Χ. Βουραζέρη .

Αυτός  δέχτηκε ασμένως  , το αξίωμα  των 20 ημερών και έκτοτε επαίρεται οτι υπήρξε   ... .......''πρόεδρος'' .  Έστω για λίγο  πέτυχε και αυτός  την κοινωνική του καταξίωση .  

( Ο κ. Χ.Βουραζέρης , όπως ήταν αναμενόμενο , καθαιρέθηκε σε 20 μέρες  απο τον νέο δήμαρχο κ. Σουσουδη .  Μετα  τον λυπήθηκε και τον άφησε  μέλος του ΔΣ στο ΔΛΤΑ  )

   Στην συνέχεια ο  κ. Σουσούδης  , , αυτό διορίστηκε   3ος  πρόεδρος  του ΔΛΤΑ  ( όπως ακριβώς είχε κάνει  ο κ. Λοτσαρης)  .  Ήταν Ιανουάριος του 2024 !

      Χρήματα υπήρχαν, όπως είπαμε ,( απο το 2022 και απο τα εισιτήρια )  αλλά ο ίδιος προβάλλει σήμερα την αστεία δικαιολογία  της οικονομικής στενότητας. Αν λέει αλήθεια , ηταν υπόχρεος  να εχει ήδη υποβάλει  σχετική καταγγελία  στη αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν.Αγαίου . 

Στην συνέχεια μπήκαν στο Ταμείο το 2024 και άλλα  1.760.000 ευρω απο τον διαχωρισμό με την Τήνο .

Αναζητείται καπετάνιος

Περιμέναμε ειλικρίνεια και διαφάνεια από όλους ! Δεν τις έχουμε δει ακόμη .

  Έχουν περάσει 8 μήνες και η προεδρία του κ. Σουσούδη  στο ΔΛΤΑ  , παραμένει εξαιρετικά υποτονική με παραλείψεις και λάθη στις  σχετικές υποχρεώσεις του  .

Δεν γνωρίζουμε τα σημερινά ταμειακά αποθεματικά  , ούτε τις δαπάνες .

Ο πρόεδρος-δήμαρχος  , δεν έχει συγκροτήσει ακόμη κανονισμό και οργανισμό  λειτουργίας .

 Δεν υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις και  γραφεία  εργασίας ( έκλεισαν  χωρίς λογο το νέο Γραφείο του ΔΛΤΑ στο Γαυριο !!!  )  .

 Δεν εχει καθορίσει την έδρα του ΔΛΤΑ , που πρέπει να είναι στο λιμάνι του Γαυρίου . Δεν έχει καν αρχείο ( δεν το αναζήτησε κανείς ) . 

Το ΔΛΤΑ Άνδρου δεν διαθέτει  διοικητικό και οικονομικό προσωπικό , δεν γίνονται προμήθειες , ουτε εισπράξεις τελών σκαφών ,  ούτε  μελέτες ανάπτυξης  , ουτε συμβάσεις ηλεκτρολόγων  συντηρητών , ούτε  έργα συντήρησης και υποδομών στα λιμάνια της Άνδρου .  

  Το χειρότερο όμως είναι η επικρατούσα αδιαφάνεια  και η έλλειψη οικονομικής λογοδοσίας ! Είναι υπόχρεος εδω και καιρό για   δημόσια οικονομική ενημέρωση , αλλά ΄...........

 Είναι διαχειριστής δημοσίου χρήματος  που ανήκει μόνο στο ΔΛΤΑ και οχι στον Δήμο .

    Ολη η πορεία μέχρι σήμερα , στην οργάνωση και λειτουργία της πολλά υποσχόμενης νεας και οικονομικά ανεξάρτητης ,  υπηρεσίας του , χαρακτηρίζεται  απο όλους θλιβερή !

Το μεγάλο λάθος

       Την  απαράδεκτη κατάσταση  για την Άνδρο  , επιχειρήθηκε  να ανατρέψει με μια εξαιρετική  δημόσια πρόταση   ευρείας αποδοχής , για παραχώρηση της προεδρίας του ΔΛΤΑ ,  σε ενα  Ανδριώτικο  εξέχον επιχειρηματικά σχήμα στο χώρο της ναυτιλίας  , την εταιρία Golden Star Ferries της οικογένειας Στεφάνου  και την κα  Χρυσάνθη Στεφάνου

     Προσωπικά πιστεύω οτι ο κ. Σουσουδης  , θα έπρεπε να αποδεχτεί την πρόταση , σαν ένα μοναδικό δώρο , που θα τον έβγαζε απο την δύσκολη θέση που ο ιδιος επέλεξε , αλλά αδυνατεί να την υπηρετήσει . Αρνήθηκε με αστείες προφάσεις  μια αναπτυξιακή προοπτική στα λιμάνια μας . 

Ο χρόνος  είναι αμείλικτος . Δικαιώνει αλλά και καταδικάζει !

Η   Ανδρος ταξιδεύει   με ''αυτόματο πιλότο ''    !!!


        ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ                                                                                                          ΓΒΜ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ