Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝΕ και την ΔΕΗ ....Με χρέος 4,7 δις σήμερα ι

              

   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΔΕΗ       ΟΙ         ΣΑΜΑΡΑΣ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  ??


                               Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΧΩΡΙΣ   ΔΕΗ . 

                              Η  ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ?

 


 Κάποιοι σημερινοί  πολιτικοί θα πάνε φυλακή ,  σαν τον Τσοχατζόπουλο  

                                                         

     Πρόβλημα  άμεσης χρεοκοπίας, αντιμετωπίζει η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγείται σε μέτρα «έκτακτης ανάγκης».
Η  ΔΕΗ έχει συνολικό χρέος σήμερα  4,7 δις ευρώ και κανείς δεν της δίνει δανεικά πλέον.
  Ήδη η εταιρεία δηλώνει αδυναμία να αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της προς τον ΛΑΓΗΕ  πρώην ΔΕΣΜΗΕ , επιτείνοντας το συνολικό πρόβλημα ρευστότητας στην ενεργειακή αγορά.  
  Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο εξετάζει εκτός από το δάνειο από το Δημοσιο  ταμείο Παρακαταθηκών προς το ΛΑΓΗΕ,  
 να επιτρέψει στη ΔΕΗ να παρακρατήσει για διάστημα τριών έως τεσσάρων μηνών, μέρος των εσόδων του ΕΤΗΔΕ***, προκειμένου να μην οδηγηθεί η εταιρεία σε κραχ και οι καταναλωτές στα κεριά και τα λυχνάρια.

Δηλαδή άλλα  600 εκατομυριακια ευρώ ,  άμεσα θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος για να δώσουν προσωρινή ανάσα στη  ΔΕΗ , που οι ίδιοι χρεοκόπησαν ,  χωρίς να λύνεται το πρόβλημα. 

                                                           
  Έτσι εξετάζεται για τον μεν ΛΑΓΗΕ η χορήγηση δανείου, από το  Δημόσιο Ταμείο  Παρακαταθηκών ύψους 300-400 εκατ. ευρώ, για τη δε ΔΕΗ η παρακράτηση 200-300 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του ΕΤΗΔΕ, για διάστημα 3 έως 4 μηνών.


ΑΙΣΧΟΣ......
Δηλαδή το χαράτσι που με αίμα πληρώνει ο Ελληνικός λαός μεσω της   ΔΕΗ ,  για να μειωθούν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος , σχεδιάζουν οι ανίκανοι , να το δώσουν στην  ιδια τη ΔΕΗ που  αυτοι  χρεοκόπησαν  με την απάτη της ''πράσινης ανάπτυξης'' , του πανέξυπνου βλάκα που την κοπάνησε , αλλά θα τον βρούμε και του αλαζόνα παντογνώστη   Παπακ του ΥΠΕΚΑ που  μας έβαλε στο ΔΝΤ και  διέλυσε με την πράσινη πολιτική του  την ΔΕΗ. 
Βεβαίως  υπάρχει , η  συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης του Πασοκ και της κυβέρνησης Παπαδημου για την πολιτική της ''πρασινης απατης'' που ακολούθησαν .  



***ΕΤΗΔΕ'.    Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Τ.Η.Δ.Ε)





                                                                                                          

Ελπίζουν να την γλυτώσουν και με την ψήφο μας στις εκλογές, να αποκτήσουν άλλοθι.
Σε 15 ψηφίζουμε και  κανένα κόμμα δεν έχει πάρει θέση για την ΔΕΗ .

          Ο πολύξερος ΥΠΕΚΑ  Παπακ. έχει ανακοινώσει ότι θα πουλήσει σε ιδιώτες και μάλιστα σύντομα τη ΔΕΗ , αφού πρώτα την τεμαχίσει  και πουλήσει το φιλέτο.
Έτσι του είπε ο Μπαροζο να κάνει και αυτός έσκυψε αμέσως.
Αγνοεί όμως ηθελημένα ,  οτι η  μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία, η ΔΕΗ αξίζει σήμερα μόλις… 770 εκ. ευρώ  και είναι ίσως η πιο υποτιμημένη και κατ’ επέκταση η πιο φθηνή αυτή τη στιγμή, στην Ε.Ε.

 Ούτε 1 δις ευρώ δεν αξίζει πλέον η ΔΕΗ έτσι που την κατάντησαν.

Άσε που ούτε και σε αυτή την τιμή δεν βρίσκεται εύκολα σωτήρας-επενδυτής.

   Δήλωσε ο Παπακ .  ότι τώρα  πουλάει 2-3 λιγνιτικά  εργοστάσια μαζί με 1-2 υδροηλεκτρικά , μέσα στον Απρίλη .     ( Το πιθανότερο βέβαια είναι οτι δεν θα τον ξαναδούμε σαν πολιτικό μετά τις εκλογές , μιας και ο άνθρωπος δεν έχει πια πολιτικό μέλλον γιατί είναι καμένο χαρτί , κατά την γνώμη μας. )
 Αυτά βέβαια κοστίζουν πάρα πολλά λεφτά σήμερα , αν θέλεις να τα κατασκευάσεις  ξανά.
Αν όμως θέλεις να τα πουλήσεις  δεν αξίζουν σχεδόν τίποτα .
Τα λεφτά που ίσως,  θα πάρεις σήμερα από τον ιδιώτη-σωτήρα , θα είναι ψίχουλα αν είναι μετρητά εφ όσον  βρεθεί επενδυτής αληθινός με 30 % κέρδος , πράγμα δύσκολο μέσα στην δύσκολη επιχειρηματική πραγματικότητα της χώρας .
O Μπαροζο βέβαια ,
 σαν έμμισθος  πλασιέ της Ευρώπης   των Γερμανών ζητά άμεση και  ταχεία ιδιωτικοποίηση των τομέων ηλεκτρισμού (ΔΕΗ ) και φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ ) εντός του 2012, και που βγάζει και πάλι τη γνωστή κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις πολλές καθυστερήσεις της στον τομέα της Ενέργειας.
Λίγο τους ενδιαφέρει αν ο Έλληνας καταναλωτής βρίσκεται σε αδυναμία να πληρώνει πλέον τους πανάκριβους λογαριασμούς ΔΕΗ , ΔΕΠΑ.
Η πραγματικότητα που προκύπτει από την σημερινή οικονομική  συγκυρία είναι γνωστή ακόμα και στο φιλο μου τον Πέτρο τον περιπτερά της γειτονιάς μου , επιβάλει συγκεκριμένα μέτρα για να  νοικοκυρεψεις το σπίτι σου, κε  Παπακ. 
 Εσύ όμως δεν έκανες τίποτα απο τα παρακάτω.

Μάθε λοιπόν ότι....

1.  ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΑΣ  ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ

2.  Καταργείς με νόμο κάθε πράσινη επένδυση ΑΠΕ που κοστίζει πανάκριβα και είναι άχρηστη γιατί δεν παράγει τίποτα και καταστρέφει το περιβάλλον.

3. Κρατάς χαμηλά την τιμή του ρεύματος πάση θυσία ,  γιατί  η ανάπτυξη θα έρθει ΜΟΝΟ με χαμηλή τιμή του ρεύματος και χαμηλή φορολογία . Πλησιάζει σήμερα , το 1,2 δις ευρω το χρέος ιδιωτών για απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ το πρώτο τρίμηνο του 2012.   Πολλοί  καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν .

4 . Ζητάς από τους δανειστές σου στην ΕΕ ,  προσωρινή αναστολή των ''πράσινων υποχρεώσεων'' της χώρας σου λόγω υψίστης εθνικής ανάγκης που επιβάλλει η οικονομική κρίση , για δέκα χρόνια και βλέπουμε .
 
5.  Δεν βάζεις φόρο πολυτελείας στο εισαγόμενο φυσικό αέριο , γιατί ακριβαίνει την τιμή του ρεύματος . Αλλιώς κλείνεις τα ιδιωτικά θερμικά εργοστάσια φυσικού αερίου μέχρι να ανακάμψει η χώρα.


 6.  Δεν παραμυθιάζεις τους Έλληνες με απατηλές εξαγγελίες ,  όπως το πρότζεκτ ''ΗΛΙΟΣ'' 
       που δήθεν θα δώσει 60 000 νέες θέσεις εργασίας και 15 δις έσοδα  , αν και εφ όσον  βρεις πρώτα τις απαντήσεις στις τόσες  απίθανες  προϋποθέσεις που υπάρχουν.

 7 .  Κόβεις τις μίζες που πληρώνει η ΔΕΗ σε προμηθευτές , πολυεθνικές , ΜΚΟ , πανεπιστημιακά και άλλα τρωκτικά , διώχνεις τους εργολάβους και βάζεις το προσωπικό να δουλεύει με κριτήρια ιδιωτικής εταιρείας .

 8 . Αξιοποιείς όσο περισσότερο γίνεται , τους δικούς σου φθηνούς πόρους δηλ.τους Ελληνικούς λιγνίτες  και κατασκευάζεις άμεσα με δανεισμό ,  νέα σύγχρονα λιγνιτικα εργοστάσια που παράγουν φθηνό ρεύμα.

 9.   Κλειδώνεις  στο ψυγείο τους συνδικαλιστές ( με κάθε κόστος ) και πετάς τα κλειδιά μέχρι να φτιάξει η κατάσταση.


10. Κόβεις άμεσα ,  τα περιττά έξοδα και τον ανήθικο πλουτισμό των εθνικών εργολάβων                      ( όπως είναι  οι πράσινες  επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ,  στους βαρόνους -παραγωγούς ρεύματος με ΑΠΕ , αλλά και οι  ανόητες πανάκριβες επενδύσεις σε αιολικά και φωτοβολταικες βιομηχανικές εγκαταστάσεις )






Επειδή   τίποτα από τα παραπάνω δεν έκαναν οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπαδημου   την τελευταία  τριετία είτε από ανικανότητα είτε από δόλο ,.βαδίζουν πλέον μονοι τους  προς τη φυλακή

Ο κόσμος θέλει να τους δει φυλακή . 

   ΠΡΑΞΕΙΣ η ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ  ενάντια στο Εθνικό Συμφέρον  συνιστούν ΕΣΧΑΤΗ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ



                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                             

                                                  

    Δύο μήνες απλήρωτοι οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών


Απλήρωτοι πάνω από δύο μήνες είναι οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών στα διασυνδεδεμένα νησιά όπως η Άνδρος .
 Το πρόβλημα είναι σημαντικό καθώς κι εκείνοι με τη σειρά τους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει με τα οικονομικά της ΔΕΗ δημιουργεί μεγαλύτερη ανησυχία.
  1.  Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, η ΔΕΗ σταμάτησε να πληρώνει.
  2.  Το "σε λίγες ημέρες" έγινε "εβδομάδες" . Σε λίγο καιρό μέχρι και τις 17 - 20 του μηνός θα λάβουμε και την τρίτη εντολή τιμολόγησης, οπότε αισίως θα έχουμε κλείσει 3 μήνες παραγόμενης ενέργειας απλήρωτοι.
  3.  Προφανώς δεν πληρωνόμαστε και δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας αντίστοιχα. Δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε.
  4.  Υπάρχει κόσμος που ζει από εμάς και εμείς μαζί (οικοπεδούχοι, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές) στους οποίους μια κερδοφόρα επιχείρηση που θα είναι μια ζωή κερδοφόρα (λογιστικά) αυτή τη στιγμή δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει.
  5. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχέδιο αποπληρωμής μας δημιουργεί μεγάλο θέμα καθώς δεν μπορούμε να ορίσουμε τις χρηματοροές μας.
  6.  Εάν οι τράπεζες καταλάβουν ότι η ΔΕΗ δεν πληρώνει θα αρχίσουν οι πιέσεις, τα τηλεφωνήματα, δεσμεύσεις κτλ.





                                                    Ευχόμαστε να μην γίνουν έτσι οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών




  Έχουμε γράψει πολλές φορές για τη φούσκα των φωτοβολταϊκών και των ΑΠΕ
                                                                                                              SAGINI
 



                                                                                                                                                           
                                                                                                                                                                 



Νεα χρεοκοπία και για την ιταλική εταιρεία φωτοβολταϊκών       Solarday

                                                   
Ένα ακόμη χτύπημα δέχεται ο κλάδος των επιχειρήσεων ηλιακής ενέργειας με την οικονομική κατάρρευση του ιταλικού ομίλου Solarday, ενός από τους παλαιότερους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών στην Ιταλία, μία εβδομάδα μετά την γερμανική Q-Cells.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 και διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής πολυκρυσταλλικών φωτοβολταϊκών 60 MW στο Μιλάνο, όπου απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα 140 εργαζόμενοι.
http://www.energypress.gr/

                                                                                                                                                          
                                                                                                                                                                  





1 σχόλιο:

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ εχει αναγκη απο ηγετες που μπορουν και θελουν να διαπραγματευθουν μεσα στην ΕΕ , πολιτικες που επιβαλλουν σημερα η οικονομικη κριση.
    Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ εχουν φαει πολλα μεχρι σημερα και θελουν να συνεχιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ