Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Να ....ψοφήσει η κατσίκα του γείτοναΦορολογήστε τις ΑΠΕ . Κόψτε τους τις επιδοτήσεις.

                                         

      Tο ΥΠΕΚΑ   σύντομα θα ανακοινώσει νεα  μέτρα  για τις ΑΠΕ και τις επιδοτήσεις  των εκατομμυρίων που  πληρώνουν    άδικα  οι Έλληνες  καταναλωτές .
Έτσι η νέες συντεχνίες  των ΑΠΕτζηδων   αιολικών και φωτοβολταϊκών   βγάζουν συνεχώς ανακοινώσεις και προσπαθούν να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη άλλα και να επηρεάσουν θετικά για τα συμφέροντα τους το ΥΠΕΚΑ , έτσι ώστε τελικά να υποκύψει στις πιέσεις του  λόμπι και της συντεχνίας τους.

         Η ΠΑΣΥΦ εδω   ( http://www.energypress.gr/news/PASYF:-H-epidothsh-twn-oryktwn-kaysimwn-kai-ohi-oi-APE-dhmioyrgei-ta-elleimmata )
 των φ/κ κατηγορεί ευθέως τους παραγωγούς ρεύματος με φυσικό αέριο  ΔΕΗ , ΕΛΠΕ ,ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ , ΤΕΡΝΑ ,ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ  διότι επιδοτούνται  με αδιαφάνεια   «Οι επιδοτήσεις και οι στρεβλώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο στα ορυκτά καύσιμα  δημιουργούν τα ελλείμματα  και τα προβλήματα στο χώρο της ενέργειας»
Ίσως έχουν δίκιο .
Ξεχνούν όμως ,  οτι χωρίς τα  εργοστάσια παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο ( εφεδρείες )  δεν θα υπήρχε ούτε ένα αιολικό και φωτοβολταϊκό εργοστάσιο.
Μόνοι τους είναι εντελώς  άχρηστοι  παντού.

        Για την   λειτουργία των ΑΠΕ  υποχρεωτικά  απαιτούνται μονάδες εφεδρείας από φυσικό αέριο .

Εμείς βέβαια ,  έχουμε  αποδείξει  με ξεκάθαρο τρόπο οτι οι ΑΠΕ και τα εργοστάσια φυσικού αερίου που τις συνοδεύουν είναι πανάκριβες  μπίζνες , κατάλληλες μόνο για αρπαχτές των παραπάνω εργολάβων ,και των πολυεθνικών  της  Γερμανίας ,  που καταληστευουν καθημερινά τους δυστυχείς καταναλωτές ρεύματος.
Και βέβαια  αυτά  δεν είναι  επενδύσεις , ούτε επενδυτές  όλοι αυτοί οι δήθεν  .
 Είναι επιδοτούμενοι  κρατικοδίαιτοι  που τσεπώνουν χωρίς κανένα ρίσκο ,  εκατομμύρια από κρατικές   επιδοτήσεις .
Επενδυτής είναι αυτός που βάζει τα κεφαλαία του , την τεχνογνωσία του ,  αναλαμβάνει ρίσκα  , απασχολεί εργατικό δυναμικό και  επιζητεί λογικά , αλλά  απροσδιόριστα κέρδη.
      Τρέμουν μήπως τώρα η κυβέρνηση πάρει νέα  μέτρα για κόψιμο επιδοτήσεων ΑΠΕ αναδρομικά  , αλλά και μέτρα  έκτακτης φορολόγησης των κερδών τους , όπως έκαναν ήδη όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις , εν όψει κατάρρευσης των οικονομιών τους .

Ο ΠΑΣΥΦ προτείνει σαν λύση να επιβληθεί νέος φόρος   (ναι καλά βλέπετε !!!) στον φθηνό Ελληνικό λιγνίτη αλλά και στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ .
Επίσης να κοπεί το ΜΜΚ των παραγωγών με φυσικό αέριο .
Οι άνθρωποι είναι επιεικώς  απαράδεκτοι .
Ζητάνε να......... ψοφήσουν οι κατσίκες του γείτονα τους !!!!.
......για να σωθούνε αυτοί .

Τα ίδια και ο ΑΣΠΗ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος  Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδας ) ΕΛΛΑΣ             ( http://www.energypress.gr/news/ASPH-ELLAS:-Plhgma-gia-thn-axiopistia-ths-Elladas-oi-anadromikes-parembaseis-stis-APE)

(.............. ο τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί έναν από τους ελάχιστους κλάδους στη Χώρα μας που διατηρεί αναπτυξιακές προοπτικές. Λαμβάνοντας υπόψη τα περιβαλλοντικά οφέλη, την αποφυγή εκροής συναλλάγματος........)  .... μωρε τι μας λετε .
Βαφτίζουν  την αρπαχτή , ( επένδυση και ανάπτυξη ) λες και απευθύνονται σε ηλίθιους.
Λένε ότι ''η εφαρμογή των νέων  μέτρων  θα κλονίσουν την αξιοπιστία του επενδυτικού περιβάλλοντος''
και ανησυχούν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας .

  Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει τελικά στις πιέσεις και  θα κόψει τις επιδοτήσεις ΑΠΕ καθώς και οτι θα φορολογήσει  τα κέρδη τους που προέρχονται αποκλειστικά απο κρατικές επιδοτήσεις .

                                                                                                                                                                   


   ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ  !                                                                                                                     
                                                                                                                                                                             
Ισπανία: 
Έρχονται νέες μειώσεις  για τις ήδη υπάρχουσες φ/β μονάδεςΤο πιο ακραίο μέτρο υιοθετήθηκε, στην Ισπανία, όπου ανακοινώθηκε πρόσφατα το πάγωμα όλων των επιδοτήσεων για τις ΑΠΕ επ αόριστον.
 Ήταν μια κίνηση της κυβέρνησης που προκάλεσε σοκ, τόσο στην εγχώρια, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ η παύση ισχύει ήδη από τις 28 Ιανουαρίου.
Την επιβολή νέων φόρων που θα επιβαρύνουν τους παραγωγούς των φωτοβολταϊκών επεξεργάζεται η ισπανική κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα Cinco Dias με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να δουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται προσεχώς από 14% έως 20%.
Νέοι φόροι θα επιβληθούν εκτός από τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και στα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες, την πυρηνική ενέργεια και τα υδροηλεκτρικά.
Η είδηση αυτή έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των περικοπών που επίκεινται στις feed-in tariffs των φωτοβολταϊκών.
Οι οριστικές επίσημες ανακοινώσεις για το μέλλον του ενεργειακού κλάδου στην Ισπανία και ειδικά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.
 ( Εχει μυαλό και καρύδια  τελικά  ο ΡΑΧΟ Ι )

http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Ispania:-Rhmazoyn-ta-f-b-ta-nea-metra-forologhshs-ths-kybernhshs
                                                                                                                                                           

Ιταλία  
  Reuters
Δραστικές μειώσεις στις ταρίφες των φ/β 
 http://www.energypress.gr

   Νέο διάταγμα με το οποίο μειώνονται δραστικά οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών στην Ιταλία αναμένεται να εγκρίνει μέσα στον Απρίλιο η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters, είναι να ελαφρύνει έως ένα βαθμό τους καταναλωτές από τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες αφορούν τις ΑΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης παρακολουθούνται έντονα από διεθνείς επενδυτές και μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως οι κινεζικές Suntech, Trina Solar και οι αμερικανικές First Solar και Sunpower, δεδομένου ότι στην Ιταλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών παγκοσμίως, στηρίζεται τεράστιο μέρος των πωλήσεών τους.

 ( Εχει μυαλό και καρύδια  τελικά  ο ΜΟΝΤΙ )

                                                                                                                                                                    

Γερμανία:     
 Δεν κάνουμε πίσω για τα φωτοβολταϊκά 
- Μας κοστίζουν ακριβά
Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά τη μείωση των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά, τόνισε ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ARD.
Όπως ανέφερε ο Ρέσλερ, το ετήσιο κόστος των φωτοβολταϊκών έχει αυξηθεί στα 6 δις ευρώ, ποσό το οποίο αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού προϋπολογισμού για τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ.
Δηλαδή  η ετήσια επιβάρυνση των Γερμανών καταναλωτών για ΑΠΕ είναι ....12 δις ευρώ. 
Σύμφωνα με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό, καθώς, όπως σημείωσε, η ηλιακή ενέργεια είναι σε θέση να καλύψει μόνο το 3% των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας.
 ( Εχει πυγμή   τελικά  η ΜΕΡΚΕΛ )
http://www.energypress.gr/news/Germania:-Diataxh-dinei-to-eleythero-se-mellontikes-meiwseis-stis-tarifes-f-b
                                                                                                                                                                   

Γαλλία  
 μειώσεις στις ταρίφες φ/κ
energia.gr   
Στη Γαλλία, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας ( CRE) αποφάσισε την μείωση των εγγυημένων τιμών για τα φ/β κατά 4-10% στο α’ τρίμηνο του 2012.
                                                                                                                                                                                           
Μ Βρετανία 
  . Μειώσεις στις ταρίφες φ/κ

energia.gr   
Μετά από ένα χρόνο διαφωνιών με τις εταιρείες φωτοβολταϊκών, το υπουργείο Ενέργειας της Βρετανίας αποφάσισε να εφαρμόσει μειώσεις των εγγυημένων τιμών οι οποίες θα εφαρμοστούν σταδιακά σε περίοδο τριών μηνών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η μετάβαση προς ένα σταθερό ρυθμιστικό καθεστώς.
 Στα οικιακά συστήματα έως 4 KW, η επιδότηση θα είναι 0,16 πένες ανά κιλοβατώρα, δηλαδή μειωμένη κατά 24%.
 Από εκεί και πέρα, τα συστήματα άνω των 250 KW θα λάβουν επιδότηση 0,071 πένες ανά κιλοβατώρα.
Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου και η αναθεώρηση θα γίνεται ανά μήνα αναλόγως των συνθηκών, δηλαδή όπως ισχύει στο γερμανικό μοντέλο. Σημειώνεται, τέλος, ότι η κυβέρνηση πιστεύει πως οι νέες τιμές αφήνουν ένα σεβαστό περιθώριο κέρδους για τις επιχειρήσεις του κλάδου των φωτοβολταϊκών, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνουν υπερβολικά τον κρατικό προϋπολογισμό.

                                                                                                                                                                  

Βουλγαρία  . 
 Μειώνονται  στο μισό τις φ/β ταρίφες  -
 Ακύρωση επενδύσεων      ( φεύγουν τα κοράκια )

Σε δραστικές περικοπές των επιδοτούμενων τιμών για τις ΑΠΕ προχωρά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βουλγαρίας, υπό το φόβο υπερφόρτωσης του εθνικού δικτύου και εκτόξευσης των τιμών του ηλεκτρισμού.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών οι μειώσεις ξεπερνούν το 50% ενώ για τα αιολικά φτάνουν το 22%.
Οι νέες ταρίφες θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου και θα αφορούν τα συστήματα που θα εγκατασταθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2013.
( Εχει μυαλό και καρύδια  τελικά  ο ΜΠΟΡΙΣΟΦ )
4 σχόλια:

 1. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΠΕΤΕΩΝΕΣ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. για την σοβαρότητα του μεγάλου αυτού πανευρωπαϊκού εγχειρήματος θα πρέπει να είμαστε πρώτα και απο ολα "περήφανου" μιας και η στυλοβάτης του ειναι μια "δικιά" μας "κατσίκα" .. πάλι "κατσίκα" ονόματι
  ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ψάξτε και "θαυμάστε" την ποιότητα του "επιστημονικού" λογου και τεράστιου "έργου" στο ΕΜΠ .. είναι πράγματι αξία "θαυμασμού" . ότι και να μου πείτε ..μονο αυτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΠΕ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ (ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ, ΚΛΠ); ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΕ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ;
  ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΓΩΝΙΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανωνυμε 10 31
  Στα μη διασυνδεδεμενα νησια οι ΑΠΕ ειναι ελαχιστες ,ανηκουν συνηθως στη ΔΕΗ και ηταν πιλοτικες.
  Οι λογοι προφανεις . Το ρευμα δεν αποθηκευεται .Η οποια τυχον περισια παραγωμενη ενεργεια δεν μπορει να μεταφερθει και να πουληθει στο δικτυο. Επειδη τα κοστολογια ΑΠΕ ειναι πιστεψε με πανακριβα και επειδη η λειτουργια ΑΠΕ , ΑΠΑΙΤΕΙ εργοστασια εφεδρειας( φυσικου αεριου η πετρελαιου ) ,ειναι τελειως τρελλο να βαλλεις ΑΠΕ σε μη διασυνδεδεμενο νησι.
  Δεν υπαρχει υποκινουμενη ''παπαρολογια'' απο κανενα . Μονο κοινη λογικη. Εξ αλλου αυτοι που κατηγορεις εχουν χρονια τωρα βρει τροπους και βγαζουν λεφτα με ΑΠΕ .
  Το φθηνο ρευμα σε περιοδο μεγαλης φτωχειας ειναι ελπιδα για αναπτυξη .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ