Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ .................ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ

       Δεν μας έφτανε η φτώχεια και η ανέχεια , δεν μας έφταναν τα χαρατσια τα νέα τεκμήρια οι μεγάλες αυξήσεις  της ΔΕΗ , οι μειώσεις μισθών και συντάξεων , η ανεργία και τόσα άλλα δεινά που έφερε η οικονομική κρίση στους Έλληνες , έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την  αναλγησία του ΥΠΕΚΑ  που συνεχώς βρίσκει νέους τρόπους για να επιβάλει νέα ''πρασινα χαρατσια''
Θυμάστε την ''πρασινη ενεργεια''   που την πληρώνουμε μέχρι και 5 φορές παραπάνω από την κανονική ?
Εκτός λοιπόν ,  από τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων στις ΑΠΕ, που αυξάνουν συνεχώς την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και κάνεις δεν διαμαρτύρεται, ανακαλύψανε νέο τρόπο αφαίμαξης. 

 

       Τα ''πρασινα πιστοποιητικα'' που με νόμο της ΕΕ  είναι υποχρεωτικά και για να πουλήσεις η να νοικιάσεις  σπίτι ,δεν μπορείς να κάνεις συμβόλαια χωρίς αυτά.
Οι νέοι φοροεπιδοτουμενοι εισπράκτορες είναι  λοιπόν  γεγονός για το νέο έτος.
Είναι οι νέοι ζητιάνοι που θα πληρώνουμε ,  πλέον με το ζόρι. 
Μιλάμε για τους   '' ενεργειακούς επιθεωρητές '' , τα νεα  τσιμπουρια της  ''πρασινης απατης'' .
Ξεκινήσανε με τα'' Πράσινα Τελη'' Κυκλοφορίας.
Μας τιμωρούν επειδή δεν αγοράζουμε καινούργιο αυτοκίνητο και πληρώνουμε υπέρογκα τέλη για τα παλιά μας ΙΧ.
Τώρα τρίβουν τα χέρια τους οι'' ειδικοι''  φοροζητιανοι και οι μαστοράντζα της αρπαχτής.
Νέο δώρο του ΥΠΕΚΑ στους μηχανοηλεκτρολογομαστορους μετά την ''τακτοποιηση υμιυπαιθριων'' ,  την  ''τακτοποιηση αυθαιρετων'' , τα ''νεα τοπογραφικα'' στα συμβόλαια , την βαριά φορολογία , τις νέες αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές ,  ήρθαν τα ''ενεργειακα πιστοποιητικα'' για να μηδενίσουν οριστικά την οικοδομική οικονομία.


 

         Έτσι με 300   εως  600 ευρωπουλα και κάποιο  '' χαρτζιλικι'' από τα θύματα τους ιδιοκτήτες , λύνεται ενα πρόβλημα που στην ουσία δεν υπάρχει.
Διότι κανείς δεν χρειάζεται ''ενεργειακο επιθεωρητη'' για να του πει οτι τα διπλά τζάμια και οι μονώσεις στους τοίχους βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση της θέρμανσης.
Απλά αν δεν έχεις λεφτά για μονώσεις , το αναβαλεις για αργότερα που πιθανόν  να έχεις.
Αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει το ΥΠΕΚΑ και η κυβέρνηση του ΓΑΠ.
Να τα αφήσει όλα αυτά για αργότερα.
Τώρα δεν έχουμε λεφτά κύριοι.
Πρέπει πρώτα  να σώσουμε τη χώρα μας. Άλλωστε και εσείς μας πιέζετε για περικοπές.
Να διαπραγματευτεί στην ΕΕ την ''πρασινη αναπτυξη'' που  μας κοστίζει τόσο ακριβά , για αργότερα . Θα τα κάνουμε όταν έχουμε λεφτά και όταν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.
Απλή  λογική.
Όλα τα παραπάνω μπορούσαν να γίνουν αργότερα.
Τουλάχιστον να διαπραγματεύονταν κάποιοι , να δίνανε κάποιες μάχες .
Είχανε ένα ισχυρότατο  επιχείρημα .Την οικονομική μας αδυναμία.
Αντιθέτως η κυβέρνηση του ΓΑΠ με Μπιρμπίλω και Παπακ και τους λοιπούς συμμετέχοντες έκαναν και κάνουν αγώνα δρόμου για να συμμορφωθεί η Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν με τις επιταγές της ''πρασινης αναπτυξης'' και των Γερμανικών πολυεθνικών που βιάζονται να μας πουλήσουν τα άχρηστα φωτοβολταϊκά τους και τα αιολικά τους. 


   

  Σίγουρα είναι  ο μοναδικός τομέας που κατάφεραν να υλοποιήσουν τόσο καλά , καθώς οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ήταν ανύπαρκτες , λες και όλοι βρίσκονται σε ομαδική ύπνωση.

Βλέπουμε  λοιπόν το παράδοξο , ότι για τα τεράστια κεφάλαια που δαπαναμε στην ''πρασινη απατη'' κανείς δεν εναντιώνεται κανείς δεν διαμαρτύρεται (πχ αυξήσεις ΔΕΗ ,) ενω για ενδεχόμενη μείωση πχ των επικουρικών συντάξεων απειλείται η κατάρρευση της κυβέρνησης Παπαδημου.
Γιατί ?  Απλά κάποιοι είναι ηλίθιοι , κάποιοι άλλοι χαζοχαρούμενοι, ενώ κάποιοι έχουν  συμφέροντα, πολιτικά , προσωπικά  η οικονομικά.
Συνεχίζουμε λοιπόν την σταθερή μας πορεία προς το παγόβουνο , με την Ορχήστρα να παίζει.
                                                                                              SAGINI