Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΟΙΚΑ ................. ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΕ              Την πώληση και υδροηλεκτρικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, και όχι μόνο λιγνιτικών, προβλέπουν οι προτάσεις της τρόικας ενόψει της...
διαπραγμάτευσης για το νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές.

Το ισχύον μνημόνιο προέβλεπε υποχρέωση παραχώρησης πρόσβασης ιδιωτών στο 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ και μεταφορά της διαχείρισης των υδροηλεκτρικών από τη ΔΕΗ σε ανεξάρτητη αρχή.
Οι προτάσεις για το νέο πρόγραμμα προβλέπουν συνδυασμό της πώλησης λιγνιτικών μονάδων με υδροηλεκτρικές «προκειμένου να δημιουργηθεί ανταγωνισμός στην παραγωγή ενέργειας».

Το ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει ότι ο διαχωρισμός και η ιδιωτικοποίηση μιας «μικρής ΔΕΗ», δηλαδή μιας εταιρείας που θα περιλαμβάνει ένα αντιπροσωπευτικό «καλάθι» μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (λιγνίτες, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρικά) είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή, με συνδυασμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων και ανταλλαγών ενέργειας.
Οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν προφανώς από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα.

Οι νέες προτάσεις της τρόικας για τα ενεργειακά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπουν ακόμη:

- Αναθεώρηση του μηχανισμού υποστήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά.
Το ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα προχωρήσει σε μείωση των εγγυημένων τιμών αγοράς της «πράσινης» ενέργειας για τις νέες μονάδες (όχι αναδρομικά).

- Βελτίωση της λειτουργίας της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αναθεώρηση των Κωδίκων λειτουργίας της αγοράς, ώστε να διασφαλισθεί διαφανής και χωρίς διακριτική μεταχείριση πρόσβαση των παραγωγών στα δίκτυα μεταφοράς της ενέργειας. 


Dr. Knut Löschke .. φυσικός

       

                 Ορισμένοι Γερμανοί καθηγητές αρχίζουν να μιλούν ενάντια στους καταστροφολόγους του  κλίματος. Πάρτε για παράδειγμα τον καθηγητή φυσικής Δρ Dr.Knut Löschke, ο οποίος εκφώνησε ομιλία για την πολιτική του κλίματος με τίτλο "Δώστε στο διάλογο άλλη μια ευκαιρία!" 
 Στο Πανεπιστήμιο του Passau την περασμένη Παρασκευή.
 
.
   Ο καθηγητής Δρ Löschke (Φωτογραφία: Uni Passau)

  Εδώ είναι ένα απόσπασμα:

  Η   αανθρωπογενής αλλαγή του κλίματος σαν υπόθεση βρίσκεται σε ένα άκρο που δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί από οποιοδήποτε μεμονωμένο πείραμα και δεν εναρμονίζεται με κανένα τρόπο με την υπάρχουσα φυσική θεωρία

Αλλά ακόμα κι έτσι, η υπόθεση τίθεται σε εφαρμογή με την.........  πολιτική. 
Οι εκπρόσωποι της IPCC** δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν την απάτη και τις  πλαστογραφίες στην προσπάθειά τους να εκπληρώσουν,  την πολιτική ατζέντα που απαιτει να αποδείξουν ότι ο άνθρωπος,  επηρεάζει το παγκόσμιο κλίμα
Αυτό αποδεικνύεται από το σκάνδαλο Climategate,  ένα ιδιαίτερα χονδροειδές παράδειγμα παραποίησης στοιχείων που ο καθηγητής  Κ. Löschke ανέλυσε  στην παρουσίασή του
Με το να διαδίδει η IPCC  την υπόθεση της ανθρωπογενούς αλλαγής του κλίματος και τις "προτάσεις λύσης» για τον παγκόσμιο "έλεγχο του κλίματος»,έχουν  από καιρό ξεπεραστεί , τα επικίνδυνα όρια που υπερβαίνουν το παράλογο.

Ο Κ. Löschke πιστεύει ότι το όλο ζήτημα του κλίματος είναι ένα επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι και κάλεσε το κοινό  σε : "Επαγρύπνηση" .
Αυτή είναι μια πρόσκληση για να αντιδράσουμε ενάντια σε  μια επικίνδυνη κίνηση. Αυτά είναι τα πιο ήπια σημεία που έφερε.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο καθηγητής Κ.  Löschke έκανε σύγκριση του "διεθνούς καθεστώτος για το κλίμα" με τα  σοσιαλιστικά καθεστώτα στη Γερμανία.  
Περίπου 8 άτομα αποχώρησαν από την ομιλία του.

Έτσι, μερικοί μιλούν στη Γερμανία τόσο δυνατά!

Μπράβο! Λέω.

Ο Knut Löschke είναι ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ιδιοκτήτης επιχείρησης και μέλος του εποπτικού συμβουλίου των  Deutsche Bahn AG  ( Γερμανικών Σιδηροδρόμων ).

**IPCC είναι η διακυβερνητική του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
 
http://notrickszone.com/2012/01/26/prof-knut-loschke-ipcc-representatives-do-not-shy-away-from-fraud-and-falsification/