Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ..............30% ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΕ

   

 

  Γερμανία:      Επιμένει σε μειώσεις 30% στις ταρίφες των     φωτοβολταϊκών ο  Φ. Ρέσλερ

  • Μείωση εγκατάστασης ισχύος μέχρι το 2020
 


     Μετά την μείωση των επιδοτήσεων κατά 50%  στην Μ.Βρετανία ,εδώ 
 http://sagini3.blogspot.com/2012/01/50.html

 και εδώ
 http://sagini3.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html και τις δηλώσεις της ίδιας της Μερκελ ,για κόψιμο επιδοτήσεων σε ΑΠΕ στην Γερμανία,εδώ
 http://sagini3.blogspot.com/2011/10/blog-post_5148.html

  ήρθαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού  Οικονομικών της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ για τη διαμόρφωση των νέων εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία.

Ο Ρεσλερ  ζητάει άμεσα  επιβολή μείωσης στις εγγυημένες τιμές κατά 30%  και παράλληλη επιβολή μείωσης εγκατάστασης ισχύος  μέχρι το 2020 .

 Προφανώς η Γερμανική κυβέρνηση , πήρε μια τέτοιας σημασίας απόφαση για την Γερμανική οικονομία όταν επιτέλους κατάλαβε μετά από τόσα χρόνια ότι έχει δαπανήσει και συνεχίζει να
  δαπανά πολλά δις ευρώ για επιδοτήσεις ΑΠΕ που δυστυχώς δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, αφού πλέον έχει αποδειχθεί διεθνώς , ότι η παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά και αιολικά κοστίζει πανάκριβα , δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα δίκτυα, αλλά και τόσα προβλήματα στις κοινωνίες.
         Βέβαια η λιγότερο χαμένη χώρα στην Ευρώπη από την φούσκα της ''πράσινης απάτης'' είναι σίγουρα η Γερμανία αφού είχε και έχει την μεγαλύτερη βιομηχανική παραγωγή της Ευρώπης σε φ/κ και τουρμπίνες.
Όμως φτάσαμε στο σημείο να μειώνει τις επιδοτήσεις η Γερμανία,  δηλαδή η χώρα που είχε την δύναμη να επιβάλει με νόμο, σε όλα τα κράτη της ΕΕ , την ανάπτυξη των ΑΠΕ προς όφελός της.
Αυτό βέβαια έδωσε το άλλοθι της  νομιμοποίησης στους ''πράσινους'' πολιτικούς, να εξαγγέλλουν πράσινα έργα σκάνδαλα,  πολλών δις, που δήθεν γίνονται για το καλό μας, άλλα στην πράξη  καταληστευουν τις οικονομίες των κρατών προς όφελος των λίγων πολυεθνικών και ντόπιων εργολάβων.
Στην Ελλαδιτσα μας οι '' πράσινοι πολιτικοί''  , '' μάδησαν'' με τα πράσινα έργα τους τα ταμεία του κράτους ,  διέλυσαν την ΔΕΗ και μετέτρεψαν με την ηλίθια πολιτική τους το ηλεκτρικό ρεύμα σε είδος πολυτελείας, ανήκουν πρωτίστως στο ΠΑΣΟΚ (Γαπ,Μπιρμπιλη,Παπακ..,) αλλά και στη ΝΔ και σε άλλα κόμματα.  Διακομματική η πρασινάδα.

Εξαπάτησαν και αφού καταχρεωσαν στις τράπεζες, μετέτρεψαν τους αγρότες και τους μικροκαταθετες σε εμπορακους  ηλεκτρικού ρεύματος που θα πάνε όλοι μαζι στην καταστροφή αφού κόβονται οι επιδοτήσεις που τους έταξαν.
      Βέβαια τα  συμφέροντα του λόμπι των ΑΠΕ , εκφράζονται όπως όλοι ξέρουμε από τα κόμματα των ''πράσινων οικολόγων'', και των ''οικολογικών ΜΚΟ '' στην Ευρώπη , όπου με την επίφαση της οικολογίας , που αυθαίρετα καπηλεύονται , στην πραγματικότητα είναι οι πλασιεδες των πολυεθνικών , που κερδίζουν δις ,αφού η πραμάτεια τους πουλιέται πανεύκολα λόγω των επιδοτήσεων.

Είδαμε όλοι και καταλάβαμε για ποιανού το καλό αγωνίζονται οι πράσινοι γενικώς. 

Στις επερχόμενες εκλογές  κανένας ψήφος στους ''πράσινους πολιτικούς'' όλων των κομμάτων.
Ας τους ψηφίσουν οι 100 εργολάβοι που πουλάνε το  ρεύμα στο κράτος( σε εμάς ) και θησαυρίζουν.
Ας του μαυρίσουν τα 10  εκατομμύρια Έλληνες που  υποφέρουν σήμερα  απο τις πράσινες πολιτικές τους.

 Χωρίς επιδοτήσεις δεν θα υπήρχε ούτε μια ανεμογεννήτρια ,ούτε ένα φωτοβολταϊκό,στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  είναι  η βιομηχανική εγκατάσταση,''σκάνδαλο''(γράψαμε παλαιότερα) των 500 εκατ. ευρώ με φωτοβολταϊκά στην Πτολεμαΐδα που είχε ανακοινώσει ο ΓΑΠ και η Μπιρμπιλη, σαν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και  μάλλον οδηγείται  σε φιάσκο λόγω μείωσης των επιδοτήσεων.
Συγκεκριμένα, αντί για τη επιδότηση των 350 ευρώ/ MWh που ίσχυε μέχρι και τη 31η Ιανουαρίου 2011και θα τσεπώναμε οι εργολάβοι ''επενδυτές'',  το έργο «κλείδωσε» στη κατά πολύ χαμηλότερη τιμή των 295 ευρώ/ MWh που ισχύει από τη 1η Φεβρουαρίου 2012  και μετά.
Τώρα λέει δεν τους συμφέρει και ζητάνε την παλιά τιμή  .

 Αν δεν σας συμφέρει κ.κ  ''επενδυτες'' ...δρόμο .

Συμφέρει εμάς,που θα πληρώσουμε τις επιδοτήσεις,  τους Έλληνες καταναλωτές να φύγετε το γρηγορότερο........... ΟΥΣΤ Εδώ η απάτη !!!!!!

350-450ευρω/MWh        αγοράζει ο ΔΕΣΜΗΕ (το κράτος ) το επιδοτουμενο  φωτοβολταϊκό   ρεύμα   ιδιωτών.

60-   80 ευρώ/MWh              κοστίζει σήμερα το ρεύμα που παράγει η   ΔΕΗ.
 Πηγή.