Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ............. ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

                                      


ΑΙΟΛΙΚΑ

                                                                                                                                  23/2/2012
Επιστολή: 

Τα αιολικά πάρκα θα πρέπει να θεωρηθούν  ως ένα μνημείο για την απύθμενη βλακεία του ανθρώπου.
Παρά το υψηλό κόστος του φυσικού αερίου  η  του πετρελαίου ,  η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες είναι έως και 22 φορές ακριβότερη από αυτό που παράγει  ένας  κινητήρας  αερίου σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από υπεράκτια αιολικά πάρκα Offshore ,  είναι πολύ πιο ακριβή από τις χερσαίες ανεμογεννήτριες.
Η Γερμανία έχει κάπου μεταξύ 19.000 με  22.000 ανεμογεννήτριες και   ανεξάρτητοι  Γερμανοί  μηχανικοί ( όχι  ΄΄Πρασινοι '' )  παραδέχονται ότι ούτε  ένα γραμμάριο CO2  δεν  σώζεται από αυτά τα τερατουργήματα.
Για να μην σβήσουν τα  φώτα , τόσο στη Γερμανία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο,  η παραγωγή    πυρηνικής  ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να εισάγεται.
Η  Γαλλία, όπου το 80 % της  ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από πυρηνική ενέργεια, έχει τη χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.
Μεγάλες εκτάσεις του αμερικανικού τοπίου βεβηλώθηκαν με διάσπαρτες ανεμογεννήτριες που κοστίζουν πανάκριβα για συντήρηση και επισκευή και, εν πάση περιπτώσει είναι αντιοικονομικός τρόπος  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η λειτουργία  των ανεμογεννητριών παράγει μεγάλες ποσότητες CO2 που σπάνια ανακτώνται. Αυτό συμβαίνει επειδή η  συμβατική παραγωγή δεν μπορεί να σταματήσει όταν ο άνεμος φυσάει, και να ξαναρχίζει όταν δεν φυσάει, με το πάτημα ενός διακόπτη.
Οι ανεμογεννήτριες προξενούν ανυπολόγιστη ζημιά στην άγρια ​​πανίδα, ιδιαίτερα στις  νυχτερίδες που τρώνε τα έντομα που καταστρέφουν τις καλλιέργειες. Έτσι, οι αγρότες πρέπει να ψεκάζουν με εντομοκτόνο πιο συχνά. Δυστυχώς  πολλά σπάνια πουλιά  σκοτώνονται καθημερινά από τις ανεμογεννήτριες .
Οι εκτάσεις που έχουν εγκατεστημένες  ανεμογεννήτριες  προβλέπεται ότι θα μειώσουν την  αξία τους κατά πολύ μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.   Οπτικη οχληση.

Επίσης το κόστος της απομάκρυνσης των γεννητριών θα πρέπει να αφαιρεθεί από την αξία της κάθε ανεμογεννήτριας.
Επί του παρόντος, ο μόνος τρόπος που διαθέτουν οι   κυβερνήσεις  για να υπάρχουν τα αιολικά πάρκα είναι από το άρμεγμα των  φορολογούμενων  και των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, να επιδοτούν δηλαδή  την   αναποτελεσματικότητα τους.
Ψαράδες αναφέρουν ότι τα ψάρια και άλλα πλάσματα της θάλασσας, έχει εγκαταλείψει τις παράκτιες περιοχές όπου
έχουν κατασκευαστεί  ανεμογεννήτριες . Αυτό συμβαίνει επειδή τα πλάσματα της θάλασσας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο θόρυβο από τις μηχανές , όπως οι ανεμογεννήτριες.
Δεν μπορώ να  αγνοήσω τα σχόλια ενός μηχανικού ο οποίος  εργάζεται στην αντιμετώπιση των βλαβών και των  προβλημάτων ανεμογεννητριών για δέκα χρόνια, και  μας λέει :

 "Παρεμπιπτόντως, για το θέμα της αιολικής ενέργειας, περιμένω  να πάω στην Ελλάδα για να επιθεωρήσω και να διερευνήσω γιατί έχουν  αποτύχει τα   κιβώτια  ταχυτήτων των  ανεμογεννητριών, και γνωρίζουμε πλέον  ότι για να αποφευχθεί η καταστροφή των ρουλεμάν, μερικές ανεμογεννήτριες πρέπει να έχουν ένα βοηθητικό κινητήρα ντίζελ για να τις  κρατάει σε κίνηση όταν δεν υπάρχει άνεμος.
                                                    

Χρειαζόμαστε  πολιτική μεταρρύθμιση .

Οι ηγέτες μας  ίσως κατανοούν τις πολυπλοκότητες της τεχνολογίας και αναγνωρίζουν  την έλλειψη βιωσιμότητας, αλλά δεν κάνουν τίποτε .
Σαφώς, πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωσή μας από τα ορυκτά καύσιμα,  αλλά η παραγωγή  αιολικής ηλεκτρικής ενέργειας  δεν είναι η απάντηση.

Οι μελλοντικές γενιές σίγουρα  θα καταλήξουν  στο συμπέρασμα ότι τα αιολικά πάρκα αποτελούν ενα πολύ ορατό μνημείο στην απύθμενη βλακεία του ανθρώπου, εν γένει, και  ειδικότερα των  επιφανών πολιτικών  του σήμερα.

                 
                                                                                                                         Με τιμή

                                                                                                                 ΛΕΚΑΚΗΣ  ΚΡΙΤΩΝ   
                                                                                                                    Μηχανολόγος ΜΙΤ