Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Απαντήσεις στους παπαγάλους των αιολικών !


        Στις 7/11/2013 ο κος  Ι. Τσιπουρίδης ,  πρώην διορισμένος ( το 2009) από την κυβέρνηση του ΓΑΠ, σαν έμμισθος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ ( ιδιότητα που  δεν αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο του) . 


                                                 
                               Δήμας( ΝΔ),Τσιπουρίδης(ΔΕΗΑΝ),Χαραλαμπίδης (Greenpiece), Ζερβός(ΔΕΗ)
                                                               όλοι προωθούν ΑΠΕ !!!

     Διαβάστε σχετικό άρθρο του  SAGINI3    εδώ...  http://sagini3.blogspot.gr/2012/12/390-mw.html  για τα έργα και τις ήμερες του στην ΔΕΗΑΝ ΑΕ .
     Αμέσως μόλις ''παραιτήθηκε''  απο την ΔΕΗΑΝ ΑΕ , ανέλαβε το λόμπι των αιολικών επιχειρηματιών , σαν πρόεδρος ΔΣ στην ΕΛΕΤΑΕΝ και προσπαθεί να δικαιολογήσει την νέα του θεσούλα , γράφοντας το παρακάτω άρθρο .......
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4064674&pg=2&OrderDir=

....όπου επιχειρηματολογεί  υπέρ των συμφερόντων των νέων του εργοδοτών της ΕΛΕΤΑΕΝ.
 Στο τέλος του άρθρου του, βλέπουμε και το παρακάτω γράφημα ,με το οποίο ο κος Τσιπουριδης επιχειρεί να μας πει ότι το μέλλον θα ανήκει στην αιολική ενέργεια κατά 18% , διότι η ΙΕΑ έχει την δυνατότητα να βλέπει πολύ ........μακρυά.     Μέχρι και το 2050 !!!!!
 

  Πρόβλεψη της IEA για Αιολική ενέργεια το 2050 – 18% παγκοσμίως

 

 Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης - Πρόεδρος ΔΣ - Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ - Εκδότης Ανεμολογίων



και τώρα  η απάντηση!!!!

Ξεχάσατε να μας πείτε κε Τσιπουριδη οτι στο όνομα της δήθεν προστασίας του κλίματος:
      Γίνατε πάμπλουτοι εσείς και η αιολική παρέα σας χωρίς να έχετε κάποια επαγγελματική ικανότητα πέραν του "λόμπυ" με υπουργεία και αδειοδοτικές υπηρεσίες.
     Δεν καταλάβατε ουτε στο ελάχιστο κρίση στο πετσί σας.
     Εισπράξατε δισεκατομμυρια (κυριολεκτικά) σε επιδοτήσεις κεφαλαίου 40%.
     Δεν δημιουργήσατε ούτε θέσεις εργασίας, ούτε υποδομές ελληνικής παραγωγής.
     Έχετε και το θράσος ενώ είστε κρατικοδίαιτοι-εισπράτοντας ξεκούραστα από τους λογαριασμούς ΔΕΗ- να κατηγορείτε τους άλλους ως σκοταδιστές.
      Εχει ο καιρός γυρίσματα όμως και θα ερθει η ώρα να μάθει και ο κλάδος σας πως βγαίνουν λεφτά με μόχθο.
 (Οι μικρομεσαίοι φωτοβολταικοί το έμαθαν σχετικά γρήγορα, χάρις το λόμπυ σας κύριοι μεγαλοαιολικοί με τα φαραωνικά σας projects).

 Δε φταίει η κρίση κύριε Τσιπουρίδη που οι ΑΠΕ τείνουν να εξαφανιστούν.
 Οι ΑΠΕ στην Ελλάδα, όπως όλα τα σχέδια, έγιναν με προχειρότητα.
Δόθηκαν πολλές επιδοτήσεις στην εγκατάσταση και υψηλές ταρίφες στη λειτουργία.
 Μη μου πείτε ότι σε διαφορετική περίπτωση εσείς ή οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα έβαζε πανάκριβα φ/β ή ανεμογεννήτριες.

Η κρίση και το κόψιμο ταριφών και επιδοτήσεων έφερε την αγορά ΑΠΕ εκεί που πραγματικά έπρεπε να είναι.
Οι ΑΠΕ, και ειδικά τα φ/β είναι ακρίβό σπορ και δεν κάνει για την Ελλάδα η οποία έχει σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί κεντρικά με σοβαρές εγκαταστάσεις που θα μπορούν να υποστηρίξουν τη βιομηχανία και τους μεγάλους καταναλωτές.

Οι ΑΠΕ είναι για χώρες που έχουν ήδη αναπτυχθεί, έχουν λύσει τα ενεργειακά τους προβλήματα και προσπαθούν να διαφοροποιήσουν το ενεργειακό τους χαρτοφυλάκιο, γνωρίζοντας όμως ότι οι ΑΠΕ δεν είναι από μόνες τους λύση στα ενεργειακά θέματα μιάς χώρας και γνωρίζοντας επίσης ότι τόσο υψηλά αρχικά κόστη δεν μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενεργοβόρων κλάδων.

Καλώς λοιπόν σταμάτησε το γλέντι στις ΑΠΕ. Και ακόμη καλύτερα θα ήταν αν έκοβαν αμέσως τις ταρίφες από τους παραγωγούς ελαφρύνοντας έτσι το βάρος των καταναλλωτών.

Καλές οι πράσινες π@π@ριές αλλά για τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Δανία. Σε κάποιον που πεινάει δε δίνεις χαβιάρι, δίνεις ψωμί.

                                                                                     
                                                                                     

    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...Είναι δυνατόν μετά από ένα τέτοιο παραληρηματικό λόγο να παραμένει σε ΔΗΜΟΣΙΑ εταιρεία ;
Εκείνο που παραλείπει να μας πει ο αυτόκλητος υπερασπιστής του ...Λιουκ Σκάιγουόκερ είναι ότι ΝΑΙ στα αιολικά σημαίνει ταυτόχρονα ΝΑΙ στο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ και ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ φυσικό αέριο, που είναι απαραίτητο για να μπορεί να παρακολουθεί τις αυξομειώσεις της ενέργειας που "παράγουν" τα αιολικά.
    Παραλείπει να μας πει ότι στη Γερμανία που γέμισαν με αιολικά τις παραλίες της Βόρειας Θάλασσας δημιούργησαν τόσο μεγάλο πρόβλημα στα δίκτυά τους, που εξάγουν το πρόβλημα στις γειτονικές χώρες: ήδη οι Τσέχοι ψάχνουν τρόπους να κλείσουν τα σύνορα των δικτύων με τη Γερμανία για να περισώσουν τα δικά τους δίκτυα απ' τις αυξομειώσεις που προκαλούν τα αιολικά του ...Λιουκ Σκάιγουόκερ.
     Παραλείπει να μας πει ότι το φυσικό αέριο είναι κι αυτό ορυκτό καύσιμο.
     Παραλείπει να μας πει ότι όταν δεν φυσάει δεν υπάρχει παραγωγή ρεύματος κι όταν φυσάει η αυξομείωση είναι τόσο μεγάλη που το ρεύμα δεν είναι πρακτικά αξιοποιήσιμο.
     Παραλείπει να μας πει πόσο θα κοστίσουν όλα τα δίκτυα που απαιτούνται για να μπορούν να συνδεθούν τα αιολικά που ονειρεύεται και να αντέξουν τις αυξομειώσεις.
      Παραλείπει να μας πει πόσα MW ορυκτών καυσίμων αντικατέστησαν τα αιολικά εκεί όπου ήδη έχουν εφαρμοστεί, γιατί η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑ.
      Παραλείπει να μας πει ότι η Γερμανία επιστρέφει στον -εισαγόμενο πλέον- λιθάνθρακα επειδή με τα αιολικά και τα Φ/Β δεν έλυσε κανένα πρόβλημα και πολλοί εκεί φωνάζουν ότι πέταξαν τα λεφτά τους.
      Παραλείπει να μας πει ότι χωρίς τις γενναίες επιδοτήσεις οι ΑΠΕ δεν είναι βιώσιμες και ότι πλέον οι επιδοτήσεις κόβονται σε όλη την Ευρώπη, επειδή αποδείχτηκε ότι οι πανάκριβες ΑΠΕ όχι μόνο δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά διαλύουν τα δίκτυα.
       Παραλείπει να μας πει ότι τώρα, που χάρη στις επιδοτήσεις βάλαμε σε 2 χρόνια τόσα Φ/Β όσα θα βάζαμε μέχρι το 2020, απ' το Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη έχουμε παραγωγή ρεύματος στη διάρκεια της μέρας, αλλά ΔΕΝ έχουμε στη διάρκεια της νύχτας κι αυτό απαιτεί να συνεχίζουν να δουλεύουν οι μονάδες ορυκτών καυσίμων, που είναι οι μόνες που παράγουν ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ρεύμα.
       Παραλείπει να μας πει ότι όλες οι μεγάλες οικονομίες βασίζονται στα ορυκτά καύσιμα και ΔΕΝ σκοπεύουν να απεξαρτηθούν απ' αυτά.
        Παραλείπει να μας πει για τη μεγάλη στροφή των ΗΠΑ στο σχιστολιθικό φυσικό αέριο, που είναι βεβαίως ορυκτό καύσιμο.
        Παραλείπει να μας πει πόσο αυξήθηκε η παραγωγή και κατανάλωση κάρβουνου στην Κίνα, την Ινδία, την Αυστραλία, τη ΝΑ Ασία.
        Παραλείπει να μας πει πόσο αυξήθηκε η παραγωγή ορυκτών καυσίμων στον Καναδά.
        Παραλείπει να μας πει για το φιάσκο των Φ/Β στο Πουερτολιάνο της Ισπανίας. Αν ο ίδιος δέχεται να έχει ρεύμα 7 το πρωί με 7 το απόγευμα και μόνο απ' το Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη δικαίωμά του, αλλά δεν μπορεί να το επιβάλλει στους υπόλοιπους.
        Και στο τέλος ας μας πει, ως διευθύνων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες πόσες επενδύσεις προώθησε απ' αυτές που είχαν ανακοινωθεί μέχρι το 2011.
         Έλεος πια με τους περιβαλλοντικούς τρομοκράτες που βουτάνε το χέρι βαθιά στην τσέπη μας.

                                                                                   
                                                                                   


      Για ολα αυτά που γράφεις υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις από τις παρασιτικές ΑΠΕ.
Χωρίς φυσικό αέριο δεν υφίστανται αιολικά.
Τα νησιά μπορούν να διασυνδεθούν.
Όταν δεν φυσαει τι κανουν οι Δανοί;
Υπάρχουν μικρά compact πυρηνικά μεγέθους 2 κυβικών μετρων που μπορούν να τροφοδοτήσουν τη μισή Εύβοια για 40 χρόνια με κοστος 5σεντς/kWh. Τα χρησιμοποιούν ηδη στη Γαλλία.



        Μην νομίζετε οτι τα παραπάνω τα γράψαμε εμείς του SAGINI3
 Τα έχουν γράψει αναγνώστες του capital.gr.
  Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν καλά οτι οι ΑΠΕ είναι μια καλοστημένη πανάκριβη απάτη.
                                                                                                                           SAGINI



2 σχόλια:

  1. ο κάθε Τσιπουρίδης είναι ένας πρόθυμος ηλίθιος, που με το αζημίωτο έγινε πλασιέ, με ό,τι διαφημιστικο υλικό του δίνουν κατα καιρούς. Και αυτός, και ο Ευθυμιοπουλος. Με συγχωρείς, τι θα ήταν αν δεν ήταν πλασιέ; Τους κόβεις ικανούς για καστανάδες, ή οδοκαθαριστές; Εγώ δεν. Και όσο δεν υπάρχει η απειλή του "θα φάτε πολύ ξύλο", κυκλοφορούν ελέυθεροι. Και αν πάει να υλοποιηθεί η απειλή, θα διαμαρτυρηθεί η ...Γκρηνπης. Όσο για τον Δήμαρχο και τον κάθε Δήμαρχο, παίρνεις έναν φουκαρά, τους βάζεις γραβάτα, τον στέλνεις ταξίδι, τον βγάζεις φωτογραφία, και το πιστέυει κιόλας. ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν σκέφτεται "μα ποιος πληρώνει τον λογαριασμό"? Εμείς!. Και τα εισιτήρια, και το φαϊ που έφαγαν και τις φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εξαιρετική δόση γλαφυρότητας και δίχως υπερβολή ,δινετε το περίγραμμα της πραγματικότητας για την ''πράσινη απάτη'' με τους ΑΠΕτεωνες. Πράγματι δεν τιμάμε σαν κοινωνία τους οδοκαθαριστές και τους καστανάδες οπως τους αξίζει αν και αυτοί προσφέρουν πολλά σε όλους μας ,σε αντίθεση με τους παπαγάλους-πλασιεδες ,που ειναι πιθανόν να μας ζητήσουν και τα ρέστα,επειδή εμείς αντιδρούμε , ενημερώνουμε αλλά και τους πιέζουμε να κόψουν τις γραβάτες,τα ταξίδια,τους χορηγούς,τους σπονσορες,την δημοσιότητα,τα πληρωμένα συνέδρια σε ακριβά ξενοδοχεία και να μας αποκαλύψουν τις πηγές του γκρίζου χρήματος . Το εξοργιστικό ειναι οτι αδιαφορούν προκλητικά για την φτώχεια και τους Έλληνες που δινουν καθημερινά αγώνες επιβίωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ