Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Ναι στην πυρηνική ενέργεια λέει τώρα η .....Γερμανία

                                             Αριθμός πυρηνικών εργοστασίων σε χώρες της ΕΕ


Ομολογούν την αποτυχία των ΑΠΕ και της ''πράσινης ανάπτυξης'' οι Γερμανοί.

 Λένε πάλι  ''ναι''  στα πυρηνικά !!!

   Η Γερμανία πρώτη δηλώνει ότι απέτυχε η ''πράσινη ανάπτυξη'' που η ίδια επέβαλε με νόμο στις χώρες της ΕΕ .
 Οι δηλώσεις του Γερμανού  επιτρόπου ενέργειας Oettinger δεν έγιναν τυχαία και σηματοδοτούν στροφή 180 μοιρών στην ενεργειακή πολιτική της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής οικονομίας .
     Ελπίζουμε ότι θα προσγειώσουν γρηγορότερα την Ελληνική κυβέρνηση ,αλλά και κάποιους ανεγκέφαλους που δήθεν σχεδιάζουν ενεργειακή πολιτική στην χώρα μας , με ΑΠΕ αιολικά ''πάρκα'' , φωτοβολταϊκά και άλλες άχρηστες και ξεπερασμένες τεχνολογίες, που καταστρέφουν την Ελληνική οικονομία και μεταφέρουν τα ελάχιστα πλέον εισοδήματα των καταναλωτών στις τσέπες κάποιων ΑΠΕτεωνων , δήθεν ''επενδυτών''.
       Όταν η πλούσια Γερμανία που έχει επενδύσει πολλά δις σε ΑΠΕ  και ''πράσινη απάτη'' ,δηλώνει από τα πλέον επίσημα χείλη ότι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας όχι μόνον θα συνεχιστεί για τις επόμενες δεκαετίες αλλά θα εξαπλωθεί περισσότερο , αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι απέτυχε η ενεργειακή απόδοση των ΑΠΕ, που  εξακολουθεί να είναι αμελητέα και πανάκριβη για  τα εθνικά δίκτυα.  
Η πολιτική εξάπλωσης των ΑΠΕ οδήγησε την Γερμανία σε απειλή ενεργειακής φτώχειας. Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνον για τις επιδοτήσεις και για τίποτα άλλο.
      Σκεφτείτε ότι μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα η Μέρκελ ( βιάστηκε , προφανώς αφελώς λόγω του τότε κλίματος ) και δήλωσε ότι θα κλείσει σύντομα όλα τα πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτρισμού της Γερμανίας. Ίσως ήθελε τότε να δικαιολογήσει στους Γερμανούς φορολογούμενους τα τεράστια κεφάλαια που έχουν ξοδευτεί για την πράσινη και άχρηστη ενέργεια.
 Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή .    Η Γερμανία απειλείται με μπλακ-άουτ.
        Έπεσε δηλαδή στην ''πράσινη παγίδα'' που η ίδια  έστησε στην ΕΕ.
Μην ξεχνάτε οτι η Γερμανία σήμερα κατασκευάζει ξανά, καινούργια εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με κάρβουνο.
 Οι εξελίξεις αυτές μας δικαιώνουν. Δυο χρόνια φωνάζουμε .
      Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται οτι το ρεύμα από τις ΑΠΕ είναι πανάκριβο και άχρηστο , γιατί πέραν από τις απρόβλεπτες αυξομειώσεις της απόδοσης τους από αέρα και ήλιο , προκαλούν μεγάλα προβλήματα στα δίκτυα ,  ενέχουν συνεχώς τους κίνδυνους ενός μπλακ-αουτ , απαιτούν την εφεδρική λειτουργία μονάδων φυσικού αερίου, προκαλώντας νέα εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο , δεν υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα, ούτε μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.
Είναι μια άθλια εικαστική παρέμβαση στο μοναδικό Ελληνικό τοπίο. 
 Το μεγαλύτερο όμως μειονέκτημα των ΑΠΕ είναι οτι αδυνατούν να δώσουν στα δίκτυα , σταθερή ισχύ βάσης , που είναι αναγκαία όλο το 24ωρο , 365 μέρες το χρόνο.
                                                                                                                                         SAGINI


(Dow Jones)
 


 Η Γερμανία θα έχει πυρηνική ενέργεια για άλλα 40 χρόνια!!!    δήλωσε ο Guenther Oettinger, στη γερμανική Rheinische Post.

    – Η πυρηνική ενέργεια θα ανήκει στην καθημερινή ζωή της Γερμανίας για τουλάχιστον 40 χρόνια ακόμη, ανακοίνωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ενέργειας, Guenther Oettinger, στη γερμανική Rheinische Post.

«Στην Ευρώπη, υπάρχουν ακόμη 140 πυρηνικά εργοστάσια. Οι περισσότερες κυβερνήσεις δεν εξετάζουν καν το ενδεχόμενο να τα κλείσουν», φέρεται να δήλωσε ο Oettinger.
 «Στην Γερμανία, θα έχουμε ενέργεια που παράγεται από πυρηνικά εργοστάσια για άλλα 40 χρόνια».

Ο Oettinger θεωρεί επίσης ότι είναι πιθανό να υπάρξουν νέα πυρηνικά εργοστάσια στη Γερμανία.
 «Η έρευνα για την πυρηνική σύντηξη, η οποία είναι μια μορφή πυρηνικής ενέργειας, κάνει μεγάλη πρόοδο. Ίσως αυτή η τεχνολογία μια ημέρα να γίνει αποδεκτή στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Η Γερμανία προωθεί μία από τις πιο φιλόδοξες στρατηγικές καθαρής ενέργειας, αλλά η ραγδαία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) θεωρείται ως ο κύριος μοχλός για την αύξηση των ενεργειακών τιμών στη χώρα, προκαλώντας κριτική από τις ενώσεις καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον Oettinger, οι Γερμανοί καταναλωτές πρέπει να προετοιμαστούν για τουλάχιστον άλλα πέντε έτη αυξημένων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

© Dow Jones Newswires