Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΕΚΑ ...Ετσι θα αντιμετωπίσουμε την αιθαλομίχλη .


Ατιμωρησία σε αυτούς που έφεραν την ξανά την αιθαλομίχλη !

 ....... και   αδιαφόρησαν για την δημόσια υγεία ?

  Επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη καύση της ''πράσινης'' βιομάζας , χωρίς περιορισμούς και χωρίς προδιαγραφές . Ποιοι ? 

Βεβαίως και έχουν ονοματεπώνυμο . Ανήκουν στο  ΥΠΕΚΑ ''ειδικοί περιβαλλοντολόγοι'' ,του ΚΑΠΕ κλπ,κλπ , που έβαλαν τις υπογραφές τους πέρυσι , με τις ευλογίες των πράσινων ΜΚΟ και όχι μόνο, που δεν αντέδρασαν, αλλά πανηγύριζαν.

Ακρίβυναν το πετρέλαιο θέρμανσης, το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Γέμισαν έτσι,  την αγορά με τούρκικες και  βουλγάρικες ξυλόσομπες , πελλετόσομπες και καυσόξυλα.

Κάποιοι έμποροι βγάζουν καλά λεφτά .

      Υπολογίζεται όμως ,  οτι   4 000 τόνοι επικίνδυνων μικροσωματιδιων , αιωρούνται στον Αττικό ουρανό , ο αέρας  μυρίζει  έντονα  κάπνα αυτόν το χειμώνα , τα μάτια τζούζουν και  η αναπνοή μας ειδικά την νύχτα είναι δύσκολη .

Αυτά  έγιναν η από ασχετοσύνη , η από οικονομικά συμφέροντα ?

Σίγουρα ισχύουν και τα δυο , αν και δεν πάνε κατ ανάγκη πάντα μαζί .

 Διαβάστε το γιατί,  εδώ....    

    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4780340

      Ο αναπληρωτής υφυπουργός  ΥΠΕΚΑ  Σταυρος Καλαφάτης ανακοίνωσε στη Βουλή οτι για να   αντιμετωπίσει την αιθαλομίχλη που πνίγει το τελευταίο διάστημα τις πόλεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει το ενδεχόμενο να επιδοτήσει τη μετατροπή συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά τζάκια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον». 

 

Μα... κε Καλαφάτη .....
Εντάξει  , αφού είσαστε άσχετος με το θέμα ,  αλλά είσαστε όμως αρμόδιος για το πρόβλημα , κανένας από τους ειδικούς του Υπουργείου δεν σας είπε ότι όλα τα τζάκια γενικά βγάζουν καπνό και αιθαλομίχλη .
Απλά τα λεγόμενα ενεργειακά αποδίδουν καλύτερα ,αφού δεσμεύουν περισσότερη θερμική ενέργεια από τη καύση των ξύλων ( οχι τον καπνό ) , πριν αυτή φύγει στην ατμόσφαιρα μέσω της καμινάδας.
 

Τι θα   κερδίσει το περιβάλλον από    την  επιδότηση για μετατροπή     συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά  ,                      κε Καλαφάτη ?