Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΙΤΑΛΙΑ Αιολικά και φωτοβολταικά ιδιοκτησία της MAFIA

 

  Η    ''Κόζα Νόστρα''   ελέγχει την  «Πράσινη    Ενέργεια» !!!!

 

 '' ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ''

             
 Φωτογραφία από ανεμογεννήτριες στο χωριό Patirnico στη Σικελία.
                        Η κατάσχεση του ποσού ρεκόρ των  € 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ , από  επιχειρηματία της Σικελίας γνωστό    ως "Lord of the Wind"  (ο Λόρδος του ανέμου ) έχει θέσει στο προσκήνιο την Ιταλική  μαφία για  ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πηγή
H MAFIA ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ '' ΠΑΡΚΩΝ''

''The  Washington Post''.   
 By , Published: January 23

     Παλέρμο-Ιταλία  Μέσα σε σκούρο BMW, ένας επιχειρηματίας της Σικελίας  ο Angelo Salvatore έκλεισε την συμφωνία με τον κατηγορούμενο αφεντικό της μαφίαςVincenzo Funari . 
 Μια νέα επιχείρηση φυσούσε πλέον στην Ιταλία που θα μπορούσε να μετατρέψει τον  αέρα και το φως του ήλιου σε χρυσό, να  διασφαλίσει το μέλλον της Γης, καθώς και την Cosa NostraΑΠΕ  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο "Θείος Vincenzo," παρακάλεσε τον επιχειρηματία, Angelo Salvatore,    (επικαλούμενος την αγαπά του )προς τον ίδιο τον 79 χρόνο αρχηγό της οικογένειας εγκλήματος 
Gimbellina  ,της Σικελίας 
Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της συνομιλίας τους που υπεκλαπησαν  από τις Αρχές , ο  Salvatore συνέχισε: "Για την αγάπη των γιων μας, οι  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι σημαντικές. . . . Είναι μια επιχείρηση που μπορεί να μας  ζήσει. "

Και πράγματι  έτσι έγινε για αρκετό διάστημα, Ιταλοί εισαγγελείς . Σε μια εξελισσόμενη πλοκή που θυμίζει την μαφιόζικη ταινία  "The Sopranos", η  τμήμα του "An Inconvenient Truth" του Γκορ , οι αρχές σάρωσαν ολόκληρη την Σικελία τον περασμένο μήνα στο τελευταίο κύμα της Oreration sting ,''επιχείρησης κεντρί''  αποκαλύπτοντας την βαθιά   διείσδυση για χρόνια , των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ταχείς ρυθμούς  ,στον εκσυγχρονισμό των οικογενειών του εγκλήματος της Ιταλίας.
     Οι αποκαλύψεις για τις διασυνδέσεις της μαφίας ,με την  κάποτε ακμάζουσα, εδώ στην Αμερική, αιολική και η ηλιακή '' βιομηχανία'',  εγείρουν νέα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση των κρατικών επιδοτήσεων , που τροφοδοτούν μια στροφή προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, με τους επικριτές να ισχυρίζονται ότι τα τεράστια οικονομικά  κίνητρα , δημιούργησαν  υπερβολικά κέρδη στις επιχειρήσεις και φούσκα στην αγορά , ώριμη για απάτη. 
Η Κινεζική  Suntech, η μεγαλύτερη  εταιρεία στον κόσμο για ηλιακά πάνελ, τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι θα πρέπει να επαναδιατυπώσει  τα οικονομικά της αποτελέσματα για τα  τελευταία δυο έτη, λόγω των ''μαύρων''   κεφαλαίων που παρουσιάζονται για τη χρηματοδότηση νέων μονάδων (ΑΠΕ ) στην Ιταλία
 Οι ανακαλύψεις αυτές   ακολουθούν τις περιπτώσεις "eco-διαφθοράς» στην Ισπανία, όπου ένας αριθμός των μεγάλων εταιρειών ( ΑΠΕ )  που ξεχωρίζουν κατηγορούνται για παράνομη υποκλοπή των κρατικών ενισχύσεων.
    Επειδή η Σικελία ,δέχεται περισσότερο ήλιο και  άνεμο από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ιταλίας,  έγινε μια από τις  πιο ελκυστικές εστίες της Ευρώπης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά την τελευταία δεκαετία
     Δεδομένου ότι η ιταλική κυβέρνηση άρχισε να προσφέρει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σε επιδοτήσεις για την αιολική και την ηλιακή πράσινη ανάπτυξη, η δυνητική κερδοφορία των εν λόγω έργων αυξήθηκε επίσης - ένα γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις διαβόητες οικογένειες εγκλήματος  της Σικελίας.
 Μέχρι στιγμής, περίπου το ένα τρίτο από τα  30 αιολικά πάρκα του νησιού - μαζί με αρκετές φωτοβολταικες μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας - έχουν κατασχεθεί από τις αρχές
 Οι Ιταλικές Αρχές   έχουν παγώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και συνέλαβαν  μια ντουζίνα από τα   αφεντικά του εγκλήματος, διεφθαρμένους δημοτικούς συμβούλους και μαφιόζους  που συνδέονται με τους επιχειρηματίες
   Οι Ιταλοί εισαγγελείς ερευνούν τώρα πιθανή συμμετοχή της μαφίας στα έργα ΑΠΕ ( ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ) στην  Σαρδηνία και στην Απουλία.
"Η Cosa Nostra είναι προσαρμόστηκε , αποκτώντας πιο προηγμένες γνώσεις σε νέους τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που έχουν γίνει οι  πιο κερδοφόροι λόγω των κυβερνητικών επιδοτήσεων», δήλωσε ο    Τερέζα Μαρία Principato,   ο αναπληρωτής εισαγγελέας υπεύθυνος για την καταπολέμηση της μαφίας  απο την Ομάδα του Παλέρμο, της οποίας η έδρα είναι στιγματισμένη  απο τις εικόνες των δολοφονημένων δικαστών. 
 "Είναι μια σκιά πάνω από την βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ."
Οι αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση σε έναν  νέο τομέα της Ιταλίας, υπογραμμίζουν την πρόσφατη διείσδυση  από μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του κόσμου σε μια σειρά από νόμιμες επιχειρήσεις, από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και  εμπορικά κέντρα. Αλλά ίσως το πιο σημαντικό, η μαφία  εισχώρησε σε μια βιομηχανία που ''μιλάει'' για νέες θέσεις εργασίας , σε μια χώρα  που εξακολουθεί να βιώνει κρίση χρέους  και  προαναγγέλλει μια τεράστια πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης.
   Για να εξασφαλιστεί το μέλλον της ζώνης ευρώ των 17-εθνών, οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η υστέρηση  του νότου πρέπει να αρχίσει γρήγορα να εκσυγχρονίζεται, αντανακλώντας τις οικονομικές επιτυχίες των βορείων γειτόνων όπως η Γερμανία. Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο η διαφθορά και οι στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας, μπορεί να αναστείλουν τις επενδύσεις .

    Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν σταματήσει στην Ιταλία και την Ελλάδα, δύο χώρες που είναι στο επίκεντρο της κρίσης χρέους , και  ανάλογα με τη Διεθνή Διαφάνεια είναι οι  πιο διεφθαρμένες οικονομίες της ζώνης του ευρώ

Η Ιταλία, για παράδειγμα, έχει λάβει 87 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένες επενδύσεις από το 2007 μέχρι τα μέσα του -2012, σε σύγκριση με 183 δισ. δολάρια στην Ολλανδία, $ 289 δισεκατομμύρια στη Γαλλία και 502 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βρετανία, σύμφωνα με τον   Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Παρίσι.
      "Η μαφία μολύνει την οικονομία με την εισαγωγή της σε  νόμιμες επιχειρήσεις, κάνοντας τις αγορές λιγότερο διαφανείς και διαφθείρει τους  δημόσιους υπάλληλους », είπε ο Michele Polo, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου.
  "Μαζί με τη φοροδιαφυγή, την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι το κύριο εμπόδιο για την μελλοντική πορεία της οικονομίας της Ιταλίας."
Οι Ιταλοί εισαγγελείς  αντιμετωπίζουν  ένα κύμα παράνομων δραστηριοτήτων της μαφίας, με οργανωμένα συνδικάτα του εγκλήματος, ιδίως εκείνων που βασίζονται στην ηπειρωτική χώρα, την ανάπτυξη στενότερης διεθνούς σύνδεσης με τα καρτέλ των ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής και θεωρείται υπεύθυνη για την τεράστια σπατάλη, τη διαφθορά και αναποτελεσματικότητα σε έργα κατάσταση σε όλη το νότο το ήμισυ της χώρας

   Τον Οκτώβριο, παύθηκε  το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου στη Ρέτζιο Καλάμπρια, στο νότο,  λόγω της φερόμενες σχέσεις με την «οικογένεια του εγκλήματος Ντραγκέτα''.

Προχωρούν οι επιχειρήσεις
 
Στη Σικελία, το βάθος της συμμετοχής της μαφίας υπήρξε μια ιστορία που αναδεικνύεται σταδιακά, με ένα πρώτο κύμα των συλλήψεων το 2010. Μετά την απόκτηση νέων αποδεικτικών στοιχείων μέσω ενός δικτύου πληροφοριοδοτών και υποκλοπές, οι Αρχές προχώρησαν σε δεύτερο γύρο συλλήψεων τον περασμένο μήνα.
Σε αυτούς που συνελήφθησαν πρόσφατα, ο Salvatore, ο επιχειρηματίας κατασκευών  που, σύμφωνα με αξιωματούχους, πιάστηκε από υποκλοπές το 2007, μιλώντας με τον  Funari για μια εταιρική σχέση στον τομέα των ΑΠΕ ( ανανεώσιμων πηγών ενέργειας). Ο
Salvatore που  προφυλακίστηκε εν αναμονή της δίκης,  έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του για διαφθορά . Ο Funari  συνελήφθη το 2010με την κατηγορία της συμμετοχής στη  μαφία.
Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, μεταγραφές υποκλοπών  και συνεντεύξεις με αξιωματούχους εξοικειωμένους με τις έρευνεςη  συμμετοχή της μαφίας  στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ακολούθησε ένα γνωστό μονοπάτι.  

Οι εγκληματικές  οικογένειες και επιχειρηματίες  στοχεύουν σε  γη κατάλληλη για τα αιολικά ή ηλιακά   εργοστάσια και  μερικές φορές πιέζουν τους γαιοκτήμονες να πωλούν ή  να προσφέρουν μακροπρόθεσμες μισθώσεις. Διεφθαρμένοι τοπικοί αξιωματούχοι στρατολογήθηκαν για να επιταχύνουν  τις διαδικασίες μέσω εφαρμογής που θα μπορούσε διαφορετικά να πάρει  τρία έως έξι χρόνια. Μετά τη λήψη έγκρισηςπροσεγγίζουν  ξένους επενδυτές που είναι πρόθυμοι να αξιοποιήσουν τις επιδοτήσεις που προσφέρει  το  πράσινο πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης.
   Ορισμένοι ξένοι επενδυτές που συμμετέχουν στα προγράμματα προφανώς δεν γνωρίζουν την έκταση της παρανομίας που έχουν αναμιχθεί . 

 "Όμως, άλλοι απλά δεν θέλουν να ξέρουν», είπε ένας υπάλληλος εξοικειωμένος με την υπόθεση που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει στον Τύπο.
    Εν τω μεταξύ, η συμμετοχή της μαφίας  ανέστειλε τις νόμιμες επενδύσεις σε ΑΠΕ της Σικελίας
 Η εμπειρία του Salvatore Moncada - ενός τοπικού επιχειρηματία, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει  νόμιμα έργα  ενέργειας  στη Σικελία - έγινε μια προειδοποιητική ιστορία για τους δυνητικούς επενδυτές
 Ο Moncada λέει ότι μπήκε στον  τομέα ΑΠΕ , στα τέλη της δεκαετίας του 1990με  έξι αιολικά πάρκα, 10 ηλιακά πάρκα και ένα  εργοστάσιο ηλιακών πάνελ ανάμεσα στους επικλινείς αμπελώνες και τις αγροικίες της υπαίθρου της Σικελίας. Όμως, όταν  ο ίδιος προσπάθησε να παρακάμψει την  πίεση από το οργανωμένο έγκλημα για τον έλεγχο του τομέα των ΑΠΕ   και αρνήθηκε  να τους  καταβάλει την συνηθισμένη δόση του 2 τοις εκατό επί  των κερδών, η επιχείρηση του  δέχτηκε  επίθεση.
      Το 2007 εμπρηστές έβαλαν φωτιά σε ένα από τα αιολικά πάρκα του, προκαλώντας 4 εκατομμύρια δολάρια  ζημιές

 Το 2009, η οικογένεια του εγκλήματος Terrasi προσπάθησε να εμποδίσει ένα από τα νέα αιολικά πάρκα της εταιρείας του από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στη γη, προκαλώντας τελικά 14 συλλήψεις και αναγκάζοντας Moncada και την οικογένειά του σε δύο χρόνια την προστασία της αστυνομίας.
Η δυσκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Σικελία οδήγησε τελικά την εταιρεία του να επικεντρωθεί στο εξωτερικό, και να επενδύσει σε ΑΠΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αφρική.
"Δεν είναι μόνο η διείσδυση της εγκληματικότητας, αλλά η διεφθαρμένη γραφειοκρατία που καθιστά δύσκολο να δραστηριοποιηθούν εδώ," είπε ο Moncada


«Χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία»
 
Πράγματι, η μαφία έχει στόχο νόμιμες επιχειρήσεις στη Σικελία πέρα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ορόσημο το  2008 αποκαλύπτοντας οτι η  μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του νησιού να είναι ένα πλυντήριο μετρητών της μαφίας

Ο πρώην κυβερνήτης της Σικελίας Raffaele Lombardo παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αφού χρεώνεται να έχει δεσμούς  με την μαφία
Ο προκάτοχός του, Σαλβατόρε "Τοτό" CUFFARO, εκτίει επταετή ποινή φυλάκισης μετά την καταδίκη του για συμμετοχή  στο οργανωμένο έγκλημα.
Επικαλούμενη την κακή κατάσταση της οικονομία της και ένα βουνό  χρέους, η ιταλική κυβέρνηση  περιόρισε  τώρα τις νέες επιδοτήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ένα εθνικό πρόγραμμα έχει επίσης ξεκινήσει και απαιτεί από τους δημόσιους λειτουργούς να υπογράψουν ένορκες καταθέσεις δηλώνοντας ότι δεν έχουν δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα.
Στη Σικελία, όπου μια νέο αντί-μαφιόζικη  κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία το Νοέμβριο, η κατασκευή των περισσότερων νέων έργων ανανεώσιμων πηγών έχει σταματήσει

 Η νέα κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να διασφαλίσει ότι η μαφία  δεν έχει τα πλοκάμια της στη βιομηχανία ΑΠΕ και  σε νέα  έργα που θα επιτρέψει να προχωρήσουν προς τα εμπρός.
«Οι εγκληματικές οργανώσεις είχαν τη δυνατότητα να κάνουν επιχειρήσεις ΑΠΕ» στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε ο Nicolo Μαρίνο, νέα υπουργός ενέργειας της Σικελίας. "Χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία, και η περιοχή έχασε την ευκαιρία να ωφεληθεί από αυτό."ΣΧΕΤ
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_25.html